REFERAT: HEFFNERSKLUBBANS BK 2 - OPE IF
av Ope IF
Publicerad 29 Sep 2022 - 21:39

Stabil seger med 6-0 borta mot Heffnersklubban 2 utan att det var någon riktig toppinsats. Första halvlek var det rätt avslaget, men ändå ledning med 2-0. Bättre fart i andra gav 4 mål till. Ella Backman och Karin Jonasson gjorde 2 mål var och de övriga målen gjorde Ebba Nordenström och Emma Sandström. Dagens extra plus delar vi ut till Tilda Eriksson som kom in i matchen rätt och höll det i 90 minuter. Dagens resultat innebär också att serien lever inför sista omgången.

Ibland är det nästan kusligt vad historien upprepar sig. När vi mötte Heffnersklubban 2 före sommaruppehållet så kom vi från en bra insats och seger med 4-0 mot Timrå. När vi möttes nu så kom vi också närmast från en bra insats och 4-0 mot Timrå. I våromgångens möte så "sov" vi under den första halvtimmen och det var nästan samma sak den här gången.

Det märktes tidigt i den första halvleken att det här var en match där vi hade ett klart övertag på våra motståndare. Tyvärr utnyttjade vi det inte på ett speciellt bra sätt. HK 2 har ett ungt lag som verkligen försöker spela fotboll, men som blir lite naiva i sina uppspel ibland. Det lyckades vi utnyttja på det sättet att vi vann mycket boll på offensiv planhalva genom att ligga bra i positionerna, men när vi väl vann bollen så hade vi en väldigt dålig träffsäkerhet i våra passningar.

Vi lyckades ändå ta ledningen efter 14 minuter. Vi fick en hörna som HK lyckades få bort från sitt straffområde. Där snappades bollen upp av Indra Arvidsson som i sin tur passade vidare till Ebba Nordenström. Ebba drev in bollen från kanten av straffområdet och tryckte till med ett bra vänsterskott som gick in över en chanslös målvakt.

Förhoppningen om att målet skulle få fart på oss kom tyvärr på skam. Vi fortsatte att vinna boll innan HK kom fram till farligheter, men vi fortsatte också att ha lite väl låg procent i våra avgörande pass. Överhuvudtaget kändes det lite avslaget i första halvlek. Opetjejerna blixtrade till i vissa anfall och satte fart på bollen och då skapades också en del klara chanser. Bl.a. hade Karin Jonasson två riktigt bra lägen.

Det är svårt att sätta fingret på exakt det var som gjorde att det inte stämde i första halvlek, men det är klart att underlaget spelade en viss roll. Det syntes på många Opetjejer att det fanns en osäkerhet i första touchen som gjorde att vi tappade mycket av den fina tajming mellan spelarna som vi hade senast mot Timrå.

Den lagdel som fungerade klart bäst under första halvlek var backlinjen som hela tiden låg rätt i sina positoner och vågade kliva fram för att vinna boll. Tydligast syntes det kanske hos Tilda Eriksson som spelade enkelt och klokt. Det var också Tilda som låg bakom 0-2 med tre minuter kvar av halvleken. Hon slog fram bollen till Karin Jonasson som tog emot, vände upp och sköt in bollen i mål som hon gjort så många gånger tidigare i år.

I pausen var vi överens om att det här inte var bra nog-. Även om ledningen kändes säker så kräver både vi ledare och spelarna mer av spelet än bara att bollen trillar in i mål ibland.

Vi fick en bra start på andra halvlek då det såg ut som om tjejerna ville visa lite mer energi och positiv glöd. 0-3 kom efter 6 minuter av halvlekn då Ellen Sjölund vann bollen på offensiv planhalva och fick fram den till Ella Backman som avancerade fram om placerade in bollen i mål.

Nu hade vi en betydligt bättre period, men började också byta in lite spelare från bänken. Efter 12 minuter bytte vi in Elin Bergqvist och Emma Sandström och det gav betalt direkt. Emma hade inte varit inne på planen mer än 20-25 sekunder när hon med sin första bolltouch nicklobbade in bollen från nära håll efter förarbete av Ella Backman.

Även vid 0-5 var det ett samarbete mellan Emma S och Ella B. Den här gången var det Emma som spelade fram Ella som direktsköt in bollen på halvvolley från nära håll. Då hade det gått bra precis halva andra halvlek. Direkt efter det målet bytte vi också in Alva Eriksson och strax efter Amanda Sjöö.

Inhopparna kom in med bra energi och strax därefter kom även Elin Myhr och Ella Stugvard in på planen så nu hade vi sex nya spelare inne på planen jämfört med första halvlek. Att vi fortsätter att ha ett klart övertag är ett bra bevis på att det finns goda alternativ och en trygghet i hur vi ska spela.

Andra halvlek är betydligt bättre än den första och vi lyckades också få in ytterligare ett mål. Med 2 minuter kvar samspelade Elin Bergqvist och Amanda Sjöö innan bollen kom fram till Karin Jonasson som tryckte sig fram till ett bra läge och satte 0-6.

Samma segersiffror som i somras alltså och precis som då efter en insats som var långt ifrån fläckfri. Det vi ska komma ihåg är ändå att HK besegrade Stöde med 2-0 i förra omgången och har spelat jämnt med Selånger två gånger om i serien. Det är alltså inget lag som alla bara kör över.

Vad det gällr spelarkritik så är lagkaptenen Tilda Eriksson redan nämnd och även ytterbacken Kajsa Gärdin förtjänar höga betyg för sitt offensiva försvarsspel. I övrigt är det många som blandar och ger med en del lysande aktioner blandat med lite enkla misstag och mindre bra beslut. De inhoppare som gav tydligast intryck var Elin Bergqvist och Emma Sandström. Delvis p.g.a. att de var de två som fick mest speltid, men de bidrog framförallt med många bra idéer i det offensiva spelet.

Som en liten bonus till vår egen seger lyckades ju också IFK Östersund 2 vinna mot Selånger vilket gör att serien nu "lever" in i sista omgången. Faktum är att tre lag kan vinna. IFK 2 leder just nu på 24 poäng och +25 i målskillnad, men de har spelat klart. Bakom skuggar Selånger med 23 poäng och +11 i målskillnad. För att ta sig förbi IFK måste de alltså vinna sin sista match mot IFK Timrå. Strax bakom ligger vi med 21 poäng och +36 i målskillnad. Vid seger i vår sista match mot Stöde går vi alltså förbi IFK 2, men för att passera även Selånger krävs det att de tappar poäng. För oss är det med andra ord inte så mycket att fundera på utan det är bara seger som räknas. Vad som händer i andra matcher kan vi ändå inte påverka.

Sista matchen spelas alltså mot Stöde nästa lördag den 1 oktober kl. 14 på Torvallen. Innan dess ska vi hinna med tre träningspass där siktet är att komma väl förberedda till lördagen för att försöka få revansch för vårens förlust mot Stöde. Om det sen är årets sista match eller om säsongen förlängs med ett kvalspel står skrivet i stjärnorna.

Sök på fotbollz.se

IFK Östersund - Ope IF P19 0- 1 Final i DM för P19
  av Stefan Roos | Idag - 21:27

.Dm-mästarna i P19 Ope IF Foto: Stefan Roos

13 Apr 2024 - 21:50 Ope IF - Alnö IF 2- 1 (1-0)
13 Apr 2024 - 07:03 Inför matchen: Varbergs BOIS - ÖFK
12 Apr 2024 - 18:36 Vi har bra förberedda spelare med gott sinnelag som ser fram
12 Apr 2024 - 10:20 Följ Varbergs BoIS - ÖFK via fotbollz.se
11 Apr 2024 - 14:10 Tips div 1 Norra
10 Apr 2024 - 11:41 ÖFK har löst anpassningen till gräs på ett utmärkt sätt
8 Apr 2024 - 21:26 En trevlig stund vid Västra Station och en hälsning till läs
8 Apr 2024 - 21:22 Han bidrog starkt till vinsten mot Trelleborg - Yannick Adjo