Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
 Tabell  Min fotboll 
besök Space2u
 

EN POÄNG VAR EN BESVIKELSE MEN DET HÄR KAN VI GLÄDJA OSS ÅT
av Agne Svärd
Publicerad 8 Maj 2023 - 08:37 Uppdaterad 8 Maj 2023 - 08:38

ÖFK spelade oavgjort 3-3 när Jönköping Södra besökte Jämtkraft arena på lördagseftermiddagen. Det betyder att ÖFK fortfarande, efter sex omgångar, inte vet hur det känns att förlora en seriematch den här våren.

Men samtidigt; jag förstår till fullo besvikelsen i ÖFK-lägret efter två förlorade poäng. Det här var en match som visserligen svängde fram och tillbaka men det var ingen tvekan om att det var hemmalaget som var det bättre.

Absolut!

***

Men när utdelningen inte blev den bästa får vi plocka fram ett antal russin ur kakan;

# ÖFK slingrade sig ur J-Södras grepp vid tre tillfällen; 0-1 (redan innan matchklockan hunnit fram till två spelade minuter), 1-2 och 2-3. Sånt är, precis som förra helgens kämpaseger nere i Växjö, ytterst välgörande för moralen!

# Vi är många, inte minst ÖFK-arna själva, som varit besvikna på att inspelen från kanterna (och de är rätt många) har givit så dålig utdelning. Nu fick vi se två hemmamål sedan Yannick Adjoumani serverat Chovanie Amatkarijo (2-2) och Sebastian Karlsson Grach (3-3) varsin välriktad passning från vänsterkanten.

# Apropå Amatkarijo, efter ett par tama insatser var han tillbaka där jag vill se honom. Två fullträffar där den vältajmade löpningen in bakom J-Södras backlinje vid 1-1-målet var något som man kan visa som instruktionsfilm för klubbens alla ungdomar (för att inte tala om Erick Brendons genomskärare, den återkommer jag till).

# Jag vill också uppmärksamma backklippan Myroslav Mazurs passning som öppnade för ÖFK:s andra fullträff den här eftermiddagen; en 30-metersboll längs vänsterkanten som slog ut hela J-Södras första press och gjorde jobbet lite enklare för firma Adjoumani & Amatkarijo. Pass-pass-nick och bollen hade flyttat sig 80 meter på några sekunder och in bakom en chanslös motståndarmålvakt.

Sånt gillas!

***

Två insläppta mål på fem matcher - nu tre på 90 minuter. Ska vi vara oroliga?

Tycker jag inte! Det är sånt som kan hända i fotboll utan att man behöver söka efter fel i strukturen.

# 0-1; inspel från höger som går över hela backlinjen blir till ett stenhårt inspel från vänster och en volleystöt från Robin Books högerfot rakt upp i Aly Keitas högra kryss. Grattis J-Södra till ett riktigt klassmål (men räkna inte med någon repris den närmaste tioårsperioden...)!

# 1-2; inlägg från höger som passerar Theodore Rasks huvud och där Ziad Ghanoum inte orkar med Pashang Abdulla i duellen där bakom. Inte mycket att säga om, Ghanoum vägde helt enkelt för lätt. Men, och det tål att sägas, målet påminde väldigt mycket om det Skövde gjorde på Jämtkraft för några veckor sedan.

# 2-3; Misslyckad J-Södra-hörna från höger ska rensas bort av Simon Kroon. Men Kroons högerfot är feltajmad, han sparkar framåt men bollen går rakt bakåt(!) och blir en målgivande passning till en mycket förvånad Robin Book (inte heller här kan J-Södra räkna med någon repris inom överskådlig tid, det vete fan om jag sett någon så felriktad spark under snart 60 år i fotbollens tjänst...).

***

Om jag nu ska ha några synpunkter på försvarsspelet hamnar dom på målvakten Aly Keita. Duellspelet i luften ser inte stabilt ut. Jag tycker han gjorde rätt när han stod kvar på linjen och lät Rask/Ghanoum ta matchen med Abdulla vid 1-2-målet (här ser jag att det många som har tyckt annorlunda) men när han tio minuter senare sänkte Rask blev det så fel det nu någonsin kan bli.

***

Jag skrev förra sommaren sedan jag sett Erick Brendon första gången att ÖFK:s chanser att rädda nytt kontrakt var att brassen fick vara skadefri. Det fick han och han bar sedan laget genom den framgångsrika hösten, Brendon var helt enkelt klassen bättre än alla andra.

Det är han även den här säsongen. Det är sällan man ser en spelare dominera ett lag som Brendon gör, lördagens insats var bara en i raden av femstjärniga insatser.

Brendon är överallt på banan; han har bollen mest, han passar den bäst (det kan alla se med blotta ögat utan att bläddra i statistiken) och därtill kryddad med delikatessen som öppnade för Amatkarijos 1-1-mål (och lite annat), Dessutom, ÖFK:s hörnor och frisparkar utgör numera ett verkligt hot sedan Brendon tog hand om servarna.

Men Brendons betyg från mina kollegor är ofta rätt ljumma (kolla bara "Trissen" på den här sajten, fyra "poäng" på sex matcher varav jag gav honom tre i matchen mot Skövde...). Jag måste erkänna att här fattar jag ingenting! (Jo, det gör jag naturligtvis men det vill jag inte skriva...)

***

En liten notering; så här långt (innan tisdagens Skånederby mellan Landskrona och Helsingborg) har ÖFK tagit lika många poäng (12) som de tre Skånelagen i serien - tillsammans!

***

Om det ser bra ut i tabellen, ÖFK ligger fyra just nu, så är det sämre i varningsligan. Hela sju man (och där ingår inte Mansour Sinyans utvisning förra helgen) har dragit på sig två gula kort och riskerar avstängning.

***

I Sinyans frånvaro fick Cesar Weilid vikariera på det centrala mittfältet, ett givet val då Weilid testats där under våren och fick ta den ack så viktiga rollen när ÖFK tvingades stuva om i uppställningen efter utvisningen mot Öster. Enligt tränaren Magnus Powell är nye Mykola Mysolitin också tänkbar bredvid Erick Brendon. Själv funderar jag på en tredje kandidat, André Österholm!

Det kan finnas ytterligare några då vi sett väldigt lite av ett par av nyförvärven (skadedrabbade).

Till sist; Vi har ju alla kunnat konstatera att kvaliteten på domarna i den här serien kan variera. Därför var det roligt att se Erik Mattssons prestation i lördagens match. Gävledomaren är relativt färsk i de här sammanhangen, han hade fyra "provmatcher" i Superettan förra säsongen och mötet mellan ÖFK och J-Södra var hans fjärde i årets serie. Gävle har i många år fostrat bra domare (Bosse Nilsson, Sven-Olov Thunman, Bosse "Shopping" Persson, Bertil Andersson, bröderna Strömbergsson...) och gemensamt för dem alla var deras goda speluppfattning, dom hade/har koll på grejerna. Erik Mattsson ser ut att fullfölja den traditionen. Den här killen dömer i Allsvenskan om några år!

 
 
10 Kommentarer:
Gäst: Andreas skrev | 8 Maj 2023 - 12:45
Sporong kommer att ta plats i start elvan ochbli given i startelvan
0
Gäst: Robert skrev | 8 Maj 2023 - 11:31
Sinyans avstängning blev tre matcher totalt.
0
Gäst: ÖFK:are skrev | 8 Maj 2023 - 10:50
Musolitin
0
Gäst: ÖFK:are skrev | 8 Maj 2023 - 10:50
Musolitin
0
Gäst: Kanske jag skrev | 8 Maj 2023 - 10:39
Det såg roligare ut med oslopad för det är han ju också.
1
Gäst: Curva Middle skrev | 8 Maj 2023 - 09:43
Oslipad ska det vara.
1
Gäst: Curva Middle skrev | 8 Maj 2023 - 09:41
Jag är beredd att hålla med om Misolitin. Med lite mer matchträning skulle han vara en dominant på mittfältet. Få har sådant spelkunnande. Han är en oslopad diamant.
4
Gäst: Goofy* skrev | 8 Maj 2023 - 09:23
Ja, det är inte lätt att vara domare. Själv tyckte jag att han blåste till J Södras favör i stort sett hela matchen. Det var först i slutminuterna som ÖFK fick några domslut med sig. Tyckte jag alltså. På J Södras forum på Svenska Fans tyckte de att domaren var usel och bara dömde till ÖFK:s fördel. Det är väl bara att konstatera att domaren ofta bedöms med färgade glasögon :-)
10
Gäst: Robert skrev | 8 Maj 2023 - 08:58
Mysolitin kändes väldigt trygg som innermittfältare, han jobbar alltid hårt och har grym teknik. Han är den spelare i truppen jag gärna hade sett få mer speltid, helst som
ersättare till Kroon eller någon av ytterrspelarna. Kroon byts ofta ut när det bara är 10 kvar men i flera matcher hade jag gärna sett det bytet tidigare.
6
Gäst: Robert skrev | 8 Maj 2023 - 08:58
Mysolitin kändes väldigt trygg som innermittfältare, han jobbar alltid hårt och har grym teknik. Han är den spelare i truppen jag gärna hade sett få mer speltid, helst som
ersättare till Kroon eller någon av ytterrspelarna. Kroon byts ofta ut när det bara är 10 kvar men i flera matcher hade jag gärna sett det bytet tidigare.
3
 
Sök på fotbollz.se
   
  Onödig fadäs av förre ÖFK- spelaren Ravel Morrison  
  av Haldo Jonsson | Igår - 15:55  
 

Ravel Morrison

 
  Läs mer...  
 


 
  Förre analytikern i ÖFK Rafael Roldán Bermúdez blir förstetränare i Linköping FC  
  av Haldo Jonsson | 2 Dec 2023 - 22:45  
 

Rafael Roldán Bermúdez. Foto. Haldo Jonsson

 
  Läs mer...  
 


 
  Annat ljud i skällan - har experterna omvärderat ÖFK?  
  av Nickname [Hiawatha] | 2 Dec 2023 - 11:30  
 

Detta är ett inlägg från forumet. Fotbollz.se gör ibland en artikel av något inlägg. Detta är ett en sådant

 
  Läs mer...  
 


 
  Glad julklapp till ÖFK - Elitlicensen för 2024 klar  
  av Haldo Jonsson | 1 Dec 2023 - 16:58  
 

Försäljningen av säsongskort har dragit igång samt försäljningen gentemot sponsorer, och klubben laddar nu om inför en ny fantastiskt säsong i Sveriges näst högsta liga.

 
  Läs mer...  
     
 
Nyhetsarkiv
30 Nov 2023 - 22:12 Tre spelare som lämnar ÖFK
29 Nov 2023 - 14:47 Vi har den äran att presentera årets mästartippare i Hos And
29 Nov 2023 - 10:39 Kajsa Lindroth på Landslagsläger
28 Nov 2023 - 17:02 Opes första nyförvärv - mittfältaren och spelande tränaren D
28 Nov 2023 - 10:24 Chock och besvikelse i GIF Sundsvall
28 Nov 2023 - 09:50 Målvakten och Vemdalssonen Oscar Jonsson nu klubblös
27 Nov 2023 - 15:16 Serieindelning div 3 Mellersta Norrland
27 Nov 2023 - 15:05 ÖFK i topp av Superettans undersökning av publikupplevelse
26 Nov 2023 - 22:10 Stipendiet från Stiftelsen Vi Lirare tilldelas Sebastian Lun
25 Nov 2023 - 17:57 Svenska Cupen 2024 lottad
24 Nov 2023 - 17:09 Trissvinnaren Myroslav Mazur celebrerades i går
24 Nov 2023 - 17:08 Målvaktstränaren Arnold Origi är klar för ytterligare tre år
23 Nov 2023 - 20:01 '- Ifjol fick vi söka upp spelare - i år hör de av sig för a
23 Nov 2023 - 16:20 Pengar från Gräsroten till flera föreningar i distriktet
22 Nov 2023 - 19:10 Korta nyheter om GIF Sundsvall
22 Nov 2023 - 19:07 Före detta ÖFK- spelare på landskampsuppdrag
21 Nov 2023 - 19:50 Izabelle Bardosen signat A kontrakt med UIK
21 Nov 2023 - 18:14 IFK Östersund dam igång
21 Nov 2023 - 18:10 Svensk elitfotboll: - Det blir skärpta regler på läktarna nä
21 Nov 2023 - 13:14 Tränarduo klar för Dvärsätts BK inför nästa säsong
 
 
 
Herrar
av: Jimmy K | 20 Nov 2023 - 01:24
"Är de inte tillräck
9
kommentarer
Glad julklapp till ÖFK - Elitlicensen för 2024 klar
av Haldo Jonsson | 1 Dec 2023 - 16:58
Försäljningen av säsongskort har dr
7
kommentarer
Tre spelare som lämnar ÖFK
av Haldo Jonsson | 30 Nov 2023 - 22:12
Kalpi Ouattara
6
kommentarer
Chock och besvikelse i GIF Sundsvall
av Haldo Jonsson | 28 Nov 2023 - 10:24
5
kommentarer
Stipendiet från Stiftelsen Vi Lirare tilldelas Sebastian Lundbäck, IFK Östersund
av Haldo Jonsson | 26 Nov 2023 - 22:10
Bilden: Sebastian "Batti" Lundmark
3
kommentarer
Onödig fadäs av förre ÖFK- spelaren Ravel Morrison
av Haldo Jonsson | Igår - 15:55
Ravel Morrison
 
 Skrivet den Lör 11 Nov 17:28
 
 Skrivet den Mån 9 Okt 22:19
 
 Skrivet den Fre 6 Okt 22:14
fotbollz.se på Facebook