Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
 Tabell  Min fotboll 
besök Space2u
 

EN POÄNG VAR EN BESVIKELSE MEN DET HÄR KAN VI GLÄDJA OSS ÅT
av Agne Svärd
Publicerad 8 Maj 2023 - 08:37 Uppdaterad 8 Maj 2023 - 08:38

ÖFK spelade oavgjort 3-3 när Jönköping Södra besökte Jämtkraft arena på lördagseftermiddagen. Det betyder att ÖFK fortfarande, efter sex omgångar, inte vet hur det känns att förlora en seriematch den här våren.

Men samtidigt; jag förstår till fullo besvikelsen i ÖFK-lägret efter två förlorade poäng. Det här var en match som visserligen svängde fram och tillbaka men det var ingen tvekan om att det var hemmalaget som var det bättre.

Absolut!

***

Men när utdelningen inte blev den bästa får vi plocka fram ett antal russin ur kakan;

# ÖFK slingrade sig ur J-Södras grepp vid tre tillfällen; 0-1 (redan innan matchklockan hunnit fram till två spelade minuter), 1-2 och 2-3. Sånt är, precis som förra helgens kämpaseger nere i Växjö, ytterst välgörande för moralen!

# Vi är många, inte minst ÖFK-arna själva, som varit besvikna på att inspelen från kanterna (och de är rätt många) har givit så dålig utdelning. Nu fick vi se två hemmamål sedan Yannick Adjoumani serverat Chovanie Amatkarijo (2-2) och Sebastian Karlsson Grach (3-3) varsin välriktad passning från vänsterkanten.

# Apropå Amatkarijo, efter ett par tama insatser var han tillbaka där jag vill se honom. Två fullträffar där den vältajmade löpningen in bakom J-Södras backlinje vid 1-1-målet var något som man kan visa som instruktionsfilm för klubbens alla ungdomar (för att inte tala om Erick Brendons genomskärare, den återkommer jag till).

# Jag vill också uppmärksamma backklippan Myroslav Mazurs passning som öppnade för ÖFK:s andra fullträff den här eftermiddagen; en 30-metersboll längs vänsterkanten som slog ut hela J-Södras första press och gjorde jobbet lite enklare för firma Adjoumani & Amatkarijo. Pass-pass-nick och bollen hade flyttat sig 80 meter på några sekunder och in bakom en chanslös motståndarmålvakt.

Sånt gillas!

***

Två insläppta mål på fem matcher - nu tre på 90 minuter. Ska vi vara oroliga?

Tycker jag inte! Det är sånt som kan hända i fotboll utan att man behöver söka efter fel i strukturen.

# 0-1; inspel från höger som går över hela backlinjen blir till ett stenhårt inspel från vänster och en volleystöt från Robin Books högerfot rakt upp i Aly Keitas högra kryss. Grattis J-Södra till ett riktigt klassmål (men räkna inte med någon repris den närmaste tioårsperioden...)!

# 1-2; inlägg från höger som passerar Theodore Rasks huvud och där Ziad Ghanoum inte orkar med Pashang Abdulla i duellen där bakom. Inte mycket att säga om, Ghanoum vägde helt enkelt för lätt. Men, och det tål att sägas, målet påminde väldigt mycket om det Skövde gjorde på Jämtkraft för några veckor sedan.

# 2-3; Misslyckad J-Södra-hörna från höger ska rensas bort av Simon Kroon. Men Kroons högerfot är feltajmad, han sparkar framåt men bollen går rakt bakåt(!) och blir en målgivande passning till en mycket förvånad Robin Book (inte heller här kan J-Södra räkna med någon repris inom överskådlig tid, det vete fan om jag sett någon så felriktad spark under snart 60 år i fotbollens tjänst...).

***

Om jag nu ska ha några synpunkter på försvarsspelet hamnar dom på målvakten Aly Keita. Duellspelet i luften ser inte stabilt ut. Jag tycker han gjorde rätt när han stod kvar på linjen och lät Rask/Ghanoum ta matchen med Abdulla vid 1-2-målet (här ser jag att det många som har tyckt annorlunda) men när han tio minuter senare sänkte Rask blev det så fel det nu någonsin kan bli.

***

Jag skrev förra sommaren sedan jag sett Erick Brendon första gången att ÖFK:s chanser att rädda nytt kontrakt var att brassen fick vara skadefri. Det fick han och han bar sedan laget genom den framgångsrika hösten, Brendon var helt enkelt klassen bättre än alla andra.

Det är han även den här säsongen. Det är sällan man ser en spelare dominera ett lag som Brendon gör, lördagens insats var bara en i raden av femstjärniga insatser.

Brendon är överallt på banan; han har bollen mest, han passar den bäst (det kan alla se med blotta ögat utan att bläddra i statistiken) och därtill kryddad med delikatessen som öppnade för Amatkarijos 1-1-mål (och lite annat), Dessutom, ÖFK:s hörnor och frisparkar utgör numera ett verkligt hot sedan Brendon tog hand om servarna.

Men Brendons betyg från mina kollegor är ofta rätt ljumma (kolla bara "Trissen" på den här sajten, fyra "poäng" på sex matcher varav jag gav honom tre i matchen mot Skövde...). Jag måste erkänna att här fattar jag ingenting! (Jo, det gör jag naturligtvis men det vill jag inte skriva...)

***

En liten notering; så här långt (innan tisdagens Skånederby mellan Landskrona och Helsingborg) har ÖFK tagit lika många poäng (12) som de tre Skånelagen i serien - tillsammans!

***

Om det ser bra ut i tabellen, ÖFK ligger fyra just nu, så är det sämre i varningsligan. Hela sju man (och där ingår inte Mansour Sinyans utvisning förra helgen) har dragit på sig två gula kort och riskerar avstängning.

***

I Sinyans frånvaro fick Cesar Weilid vikariera på det centrala mittfältet, ett givet val då Weilid testats där under våren och fick ta den ack så viktiga rollen när ÖFK tvingades stuva om i uppställningen efter utvisningen mot Öster. Enligt tränaren Magnus Powell är nye Mykola Mysolitin också tänkbar bredvid Erick Brendon. Själv funderar jag på en tredje kandidat, André Österholm!

Det kan finnas ytterligare några då vi sett väldigt lite av ett par av nyförvärven (skadedrabbade).

Till sist; Vi har ju alla kunnat konstatera att kvaliteten på domarna i den här serien kan variera. Därför var det roligt att se Erik Mattssons prestation i lördagens match. Gävledomaren är relativt färsk i de här sammanhangen, han hade fyra "provmatcher" i Superettan förra säsongen och mötet mellan ÖFK och J-Södra var hans fjärde i årets serie. Gävle har i många år fostrat bra domare (Bosse Nilsson, Sven-Olov Thunman, Bosse "Shopping" Persson, Bertil Andersson, bröderna Strömbergsson...) och gemensamt för dem alla var deras goda speluppfattning, dom hade/har koll på grejerna. Erik Mattsson ser ut att fullfölja den traditionen. Den här killen dömer i Allsvenskan om några år!

 
 
10 Kommentarer:
Gäst: Andreas skrev | 8 Maj 2023 - 12:45
Sporong kommer att ta plats i start elvan ochbli given i startelvan
0
Gäst: Robert skrev | 8 Maj 2023 - 11:31
Sinyans avstängning blev tre matcher totalt.
0
Gäst: ÖFK:are skrev | 8 Maj 2023 - 10:50
Musolitin
0
Gäst: ÖFK:are skrev | 8 Maj 2023 - 10:50
Musolitin
0
Gäst: Kanske jag skrev | 8 Maj 2023 - 10:39
Det såg roligare ut med oslopad för det är han ju också.
1
Gäst: Curva Middle skrev | 8 Maj 2023 - 09:43
Oslipad ska det vara.
1
Gäst: Curva Middle skrev | 8 Maj 2023 - 09:41
Jag är beredd att hålla med om Misolitin. Med lite mer matchträning skulle han vara en dominant på mittfältet. Få har sådant spelkunnande. Han är en oslopad diamant.
4
Gäst: Goofy* skrev | 8 Maj 2023 - 09:23
Ja, det är inte lätt att vara domare. Själv tyckte jag att han blåste till J Södras favör i stort sett hela matchen. Det var först i slutminuterna som ÖFK fick några domslut med sig. Tyckte jag alltså. På J Södras forum på Svenska Fans tyckte de att domaren var usel och bara dömde till ÖFK:s fördel. Det är väl bara att konstatera att domaren ofta bedöms med färgade glasögon :-)
10
Gäst: Robert skrev | 8 Maj 2023 - 08:58
Mysolitin kändes väldigt trygg som innermittfältare, han jobbar alltid hårt och har grym teknik. Han är den spelare i truppen jag gärna hade sett få mer speltid, helst som
ersättare till Kroon eller någon av ytterrspelarna. Kroon byts ofta ut när det bara är 10 kvar men i flera matcher hade jag gärna sett det bytet tidigare.
6
Gäst: Robert skrev | 8 Maj 2023 - 08:58
Mysolitin kändes väldigt trygg som innermittfältare, han jobbar alltid hårt och har grym teknik. Han är den spelare i truppen jag gärna hade sett få mer speltid, helst som
ersättare till Kroon eller någon av ytterrspelarna. Kroon byts ofta ut när det bara är 10 kvar men i flera matcher hade jag gärna sett det bytet tidigare.
3
 
Sök på fotbollz.se
   
  Managern i VSK Kalle Karlsson om dagens match mot Östersunds FK  
  av Haldo Jonsson | Idag - 13:32  
 

Senaste nytt

 
  Läs mer...  
 


 
  Inför matchen: ÖFK - Västerås SK  
  av Kim Sunding | Idag - 08:29  
 

Västerås kommer på besök på söndagen!

 
  Läs mer...  
 


 
  Det ser bra ut för ÖFK inför matchen på söndag  
  av Haldo Jonsson | Igår - 21:12  
 

Myroslav Mazur är tillbaka som mittback 
  Läs mer...  
 


 
  Friska Viljor - Frösö IF 1-1- (1-1)  
  Igår - 20:21  
 

Stark poäng av Frösön idag efter oavgjort mot topplaget FV på bortaplan

 
  Läs mer...  
     
 
Nyhetsarkiv
Igår - 19:05 IFK 2 förlorar mot topplaget
Igår - 18:21 Resultat matcher div 2 Norrland
Igår - 16:07 IFK Östersund-IFK Luleå 0-0
Igår - 10:33 Offerdal - Alsen 3-0 (2-0)
Igår - 10:32 Cosmos FK - Bergs IK 2-0 (2-0)
Igår - 10:04 Följ ÖFK - Västerås SK via fotbollz.se
2 Jun 2023 - 22:12 Resultat Spelomgång 6 div.4 Jämtland 2023
2 Jun 2023 - 22:02 Ska vi vara ängsliga?
2 Jun 2023 - 20:38 Julia Elvbo matchvinnare, 5 mål
2 Jun 2023 - 19:41 målrikt med dvärsätt!
2 Jun 2023 - 06:00 Usel första förstörde torsdagskvällen
1 Jun 2023 - 22:26 Malcom Stolt gjorde intryck och mål mot Brage - blev Trissvi
1 Jun 2023 - 17:54 Så ska ÖFK ta tre poäng mot Västerås SK
1 Jun 2023 - 17:36 Nyförvärven spelklar inför lördagens match
1 Jun 2023 - 14:35 Ope IF Stugun 7-0 (2-0) Bilder
1 Jun 2023 - 14:12 Frank Ahrin - Före detta Europa League spelaren till IFK Öst
1 Jun 2023 - 11:38 Kamraterna värvar lirare med allsvenskt förflutet
31 Maj 2023 - 22:38 Tung förlust för ÖFK
31 Maj 2023 - 21:31 Grymt, men inte oväntat
31 Maj 2023 - 21:30 Matchens prestation
 
 
 
Herrar
av: *Rolighetsministern | 28 Maj 2023 - 21:34
Nu måste vi skynda på med kultursat
12
kommentarer
Tung förlust - ÖFK tappade ledningen i andra halvlek
av Lasse Granbacka | 28 Maj 2023 - 18:07
ÖFK - Utsiktens BK 1-2 (1-0 ) Jako
11
kommentarer
Tung förlust för ÖFK
av Fredrik Boije | 31 Maj 2023 - 22:38
Brage - ÖFK 2-1 (1-0)
6
kommentarer
Frank Ahrin - Före detta Europa League spelaren till IFK Östersund
av Haldo Jonsson | 1 Jun 2023 - 14:12
Frank Ahrin Foto Haldo Jonson
6
kommentarer
Resultat Spelomgång 6 div.4 Jämtland 2023
av Lasse Granbacka | 2 Jun 2023 - 22:12
En svår omgång sist och även denna
5
kommentarer
60 riktigt bra minuter räckte inte
av Per Lagerbäck | 28 Maj 2023 - 15:59
Sur poängförlust, men det går int
 
 Skrivet den Sön 28 Maj 15:59
 
 Skrivet den Ons 5 Apr 22:29
 
 Skrivet den Tis 16 Maj 03:08
 
 Skrivet den Fre 12 Maj 14:05
fotbollz.se på Facebook