Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
tabell Tabell SvFF Min fotboll 
besök Space2u
 

ÖFK:S BREDD ÄR INTE DEN SOM POWELL PÅSTÅR, DET SÅG VI NU
av Agne Svärd
Publicerad 16 Maj 2023 - 02:58 

Ja, så var ÖFK:s nolla i förlustkolumnen ett minne blott. 1-0 i baken på Vångavallen mot ett krisande Trelleborgs FF är inget som vi kommer att minnas när vi summerar Superettan framåt senhösten. Möjligen då som en påminnelse om att det var måndagen den 15 maj som vi landade i verkligheten. Och att insatsen var riktigt usel!

***

Jag gjorde efter 3-3-matchen mot Jönköping Södra en notering om ÖFK låg risigt till i "varningsligan". sju spelare fanns inför resan till Trelleborg noterade med vardera två varningar och riskerade att bli avstängda vid ytterligare gula kort.

I mina ögon kändes det skakigt.

Men för tränaren Magnus Powell var det inga problem, i varje fall uttryckte han sig så i en helgintervju i ÖP/LT. "Vi har en bred och bra trupp sa vi kan hantera det", sa Powell.

Han kanske måste säga det men förr eller senare kommer verkligheten ifatt. Den här gången dröjde det bara ett par dagar innan han stod med brallan neddragen. Plötsliga febertoppar på Erick Brendon och Jakob Johnsson under matchdagen samtidigt som Theodore Rask tvingades vila efter förra helgens hjärnskakning och med Mansour Sinyans fortfarande avstängd berättade sanningen. ÖFK den här måndagskvällen hade inte mycket att visa upp. Startelvan hängde inte ihop på något sätt.

# De nya som fick chansen höll inte måttet.

# Och de rutinerade som skulle bära det något vingklippta laget höll heller inte måttet när de ställdes inför nya roller och andra uppgifter.

***

För så här är det;

Sedan slutet av augusti förra året har ÖFK haft en fantastisk period. 15 serie- och två kvalmatcher har resulterat i åtta segrar, åtta oavgjorda och bara en förlust (hemma mot AFC Eskilstuna), alltså bara en torsk på 17 matcher. Det är starkt alla dar i veckan.

Men man har kunnat göra det med med i stort sett samma spelare i match efter match, firma Powell & Lundin har kopierat startelvan (som varit ytterst välbalanserad i en 4-2-3-1-formation, det ska sägas) och så har det rullat på. Vecka efter vecka, månad efter månad. Det enda som hänt under snart åtta månader är att Ludvig Fritzson (nu i Brommapojkarna) har ersatts av Mansour Sinyan på mittfältet och att Theodore Rask (inlånad från IFK Norrköping) tagit plats i backlinjen när Kristian Novak blev skadad.

Variationerna har alltså varit väldigt få, i årets sex inledande omgångar före resan till Trelleborg närmast obefintliga: Keita, Weilid, Rask, Mazur, Adjoumani, Brendon, och Kroon hade startat samtliga matcher, Sinyan, Jonsson, Amatkarijo och Stolt i fem matcher. Ghanoum, Österholm, Musolitin och Karlsson Grach var övriga startspelare, en match vardera.

***

Den bredd som Magnus Powell pratar om finns helt enkelt inte. Just nu, men förmodligen på sensommaren/hösten då spelare som Sporrong, Hedenquist, Ouattara, Kabuye, Mills och kanske någon till hunnit ikapp efter skador och annat trassel.

Då kan man ta några smällar.

Inte nu, avslöjandet på måndagskvällen blev brutalt; ett lag med möjlighet att ta klivet upp på andraplatsen i tabellen ska inte behöva hålla på i 87 minuter innan man lyckas skapa sin första, och enda riktiga vassa, målchans när man ställs mot en klubb i trubbel efter en skakig inledning.

***

Som ni förstår av raderna här ovan; ÖFK:s anfallsspel var verkligen inte mycket att skriva hem om den här trista måndagskvällen. Låt vara att slutstöten hade en viss tyngd men så mycket mer än ett antal hörnor blev inte utdelningen. Det var idéfattigt och slarvigt, inspelen från båda kanterna saknade adress vid varje tillfälle.

Det är i sådana här matcher som Simon Kroon måste kliva fram och bära laget. Men i den ambitionen slår han knut på sig själv och trots att han nu varit med i elitfotbollen sedan Hedenhös dagar uppträder han som en dribblingskåt junior och kör fast i stort sett varje gång.

Jag skriver det igen: Kroon måste spela enklare (då blir det mycket bättre för laget!).

***

Jag fattar inte att Chovanie Amatkarijo fick vara kvar på banan matchtiden ut. Amatkarijo spelade pojkfotboll och tog inte en duell på 90 minuter. Bara trist i mina ögon.

***

Av de "nya" som kastades in i startelvan ger jag klart godkänt till André Österholm för berömvärt arbete, inte minst i egna straffområdet (avvärjde två ytterst farliga hemmaattacker före paus). Mykola Musolitin har jag så här långt inte alls sett storheten i och Calvin Kabuye slocknade snabbt efter en lovande inledning.

***

Sebastian Karlsson Grach är alltid mycket vassare som inhoppare än som startspelare. Varför är det så? Fanns väl bara med i laguppställningen den här gången, jag såg inget som var bra.

***

Mittbackarna Ziad Ghanoum och Myroslav Mazur hade ingen lätt uppgift den här gången då det läckte som ett såll framför dem. Godkänt, absolut, men inte så mycket mera. Samma blir betyget till ytterbackarna Cesar Weilid och Yannick Adjoumani. Båda har i alla fall en härlig inställning till jobbet!

***

Aly Keita var faktiskt den ende ÖFK-aren den här kvällen som höll sedvanlig klass. Räddningen uppe i hans vänstra kryss på Haris Brkic mäktiga högerslägga i den 28:e minuten var matchens höjdare och egentligen det enda som ÖFK ska ta med sig från den här Skåneresan.

***

Apropå det här med varningar; Cesar Weilid drog på sig sitt tredje gula kort och är, precis som Mansour Sinyan, avstängd i nästa omgång (Eskilstuna borta på söndag).

***

Till sist; Nu kanske alla förstår Erick Brendons betydelse för ÖFK:s spel, både framåt och bakåt!

 
 
12 Kommentarer:
Gäst: Norrlands Guld skrev | 20 Maj 2023 - 12:11
Tycker Agne med flera gör att klassiskt misstag efter den fina inledningen, man får hybris och börjar prata om Allsvenskan, men hallå...!! Serien är lång.
"ÖFK:s inledning smakar fågel" skriver Agne, och nu efter första förlusten så har fågeln plötsligt flugit bort, ha is i magen mina vänner, vägen till Allsvenskan är lång och består av många kurvor, dom som undviker att köra i dike når ändra fram, låt Powell & Lundin gasa på nu utan att bli störda av oss andra på vägen.
6
Gäst: Niklas skrev | 19 Maj 2023 - 11:40
Agne, suverän krönika, som vanligt.
Du trycker på flera intressanta punkter. Håller med om de flesta av dem.
Hoppas att även Lundin/Powell läser det du skriver…
2
Gäst: ÖFK Fan skrev | 17 Maj 2023 - 14:42
Vad tycker Herr Svärd egentligen ska kommuniceras kring truppen i media? Tycker han att det är vettigt att alla möjliga svagheter kommuniceras utåt? Kan det finnas ett visst signalvärde mot världen utanför samt mot den egna spelartruppen i att tränare och sportchef står bakom sitt eget truppbygge?

18
Gäst: Bara min åsikt skrev | 16 Maj 2023 - 15:37
Det va ingen i Öfk igår som hade nån vidare dag på jobbet men skitmatcher kommer att hända så är det bara!
3
Gäst: Agnes bredd skrev | 16 Maj 2023 - 15:36
Det va ingen i Öfk igår som hade nån vidare dag på jobbet men skitmatcher kommer att hända så är det bara!
3
Gäst: Laget skrev | 16 Maj 2023 - 10:51
Agne skriver det alla vet, utan Brandon är laget 5-8 placeringar sämre.
Ingen kan ju säga emot det?
Visst finns det bredd, men ingen annan topp förutom Kroon som måste ha Brandon för att spela på topp.
4
Gäst: Robert skrev | 16 Maj 2023 - 09:53
Tapas, Brendon blev sjuk under uppvärmning så jag gissar det gör att Kroon fick minimal tid med förberedelse för sin nya position.
6
Gäst: Tapas skrev | 16 Maj 2023 - 08:00
Bra krönika som vanligt Agne. Det verkade som att spelarna fått noll direktiv av hur de skulle bete sig på mitten. I ett sånt här läge kan man inte spela 2 innermittfältare, hade behövts en till för att förstärka luckan som Brendon skapat.
10
Gäst: Andreas skrev | 16 Maj 2023 - 07:57
Agne har ingen koll
Dom som följer med ÖFK nära ser att det är svårt när skador sjukdomar slår till samtidigt.
Visst finns bredden men när Sinyan .Brandon.Johnson.Hedenqvist Nader och Sporrong som inte har några matcher så är det svårt att få spelare att räcka till på alla positioner.
Förrästen så visade Sporrong att när han kom in så förändrades matchen och ÖFK tog över
Någon match till så är han en naturlig ersättare på mitten.Sedan är det inte lätt när Superettans bästa mittfältare är borta
Sinyan och Brandon
Tror nog att viljan fanns där men när det blir så många förändringar på viktiga positioner så blir spelarna osäkra .
Det här blir bra igen när några av dessa blir hela och friska
20
Gäst: Robert skrev | 16 Maj 2023 - 06:50
Jag tycker det var väldigt starkt att med 9 spelare borta ändå vara nära att ta poäng mot ett tippat topplag som precis har bytt tränare.

Spelet flöt däremot inte och man kan konstatera att Kroon inte ska spela innermittfältare och att Karlsson-Grach är mycket bättre som inhoppare.

Musolitin passar bättre längre fram men kan spela som innermittfältare med Brendon (eller Sinyan) bredvid sig vid kris. Sporring såg man glimtar av, så med fler veckors träning kan han nog också ersätta som innermittfältare.

Idag skulle kanske Österholm spelat ytterback och Weilid istället för Kroon med facit i hand.
11
Gäst: Tråkigt skrev | 16 Maj 2023 - 06:30
Så jäkla tråkigt att läsa din pessimism… vad hade du trott? Att ÖFK skulle gå soprent genom säsongen? Att det inte skulle bli några förluster?

Jag blir ärligt beklämd att läsa det du inleder med, om du verkligen tror att man inte påverkas av att göra ändringar i startelvan timmar före match, att man också har ganska många ändringar, fler spelare på bänken som inte spelat en enda matchminut hittills, skulle nog påverka vilket lag som helst.

ÖFK gjorde ingen bra match, men de matcherna finns alltid, att efter 1 sån match insinuera att Powell ljuger om truppen, att alla är så dåliga är verkligen sorgligt, men typiskt också, det är mycket vanligare och enklare att kritisera än att positivt tro på något

ÖFK ligger 5a i tabellen, varför klaga så förbaskat?
23
Gäst: Sorro skrev | 16 Maj 2023 - 05:23
Bra spelaranalys. Musolitin har mycket kvar att bevisa.
9
 
Sök på fotbollz.se
   
  Varningsflagg för Varberg - ÖFK - ingen underskattning!  
  av Haldo Jonsson | Igår - 20:43  
 


Jamie Hopcutt gör 1-0 till ÖFK mot Varberg år 2016 i en match i Superettan som ÖFK vann med 4-1. Foto:Jenny Åhgren.

 
  Läs mer...  
 


 
  IFK Östersund gick till final i DM herrar efter vinst mot Ytterhogdal  
  av Haldo Jonsson | Igår - 17:36  
   
  Läs mer...  
 


 
  Det var Andrew Mils sista match i ÖFK - det var vemodigt  
  av Haldo Jonsson | 23 Jul 2024 - 17:42  
 

Andrew Mills. Foto. Thord-Eric Nilsson

 
  Läs mer...  
 


 
  ÖFK utesluts i division 4  
  av fd ÖFK Supporter | 23 Jul 2024 - 13:11  
 

Enligt ÖFKs hemsida så utesluts ÖFK Akademilag ifrån division 4.

Enligt källor så hade ÖFK själva frågat SvFF om det var OK för ÖFK-spelare att delta i div 4-laget och eftersom SvFF ansåg att div-4-laget var ett B-lag så var det OK.

Men tävlingsbestämmelserna i JHFF, som ÖFK själva varit med och röstat fram, säger att inga B-lag får spela i div-4 vilket gör att B-laget utesluts i division 4.

Snacka om att skjuta sig själva i foten och så säger man att JHFF är den skyldige.

 
     
 
Nyhetsarkiv
23 Jul 2024 - 12:36 ÖFK utesluts från div 4 - beslut av JH/FF:-s tävlingsutskott
22 Jul 2024 - 23:02 Förkrossande överlägsenhet av ÖFK:s spelare - sex av dem bäs
22 Jul 2024 - 18:09 Ordónez var ju väldigt bra i första halvlek
22 Jul 2024 - 13:46 Bilder ÖFK - Degerfors 2-1 (2-0)
22 Jul 2024 - 11:55 Imponerande spel av Simon Marklund - går mot en stark höst -
21 Jul 2024 - 17:43 ÖFK-Degerfors IF 2-1 (2-0)
21 Jul 2024 - 16:35 Matchens prestation
21 Jul 2024 - 16:00 Matchens överraskning
21 Jul 2024 - 15:15 Absolut drömspel första 20
21 Jul 2024 - 12:03 Startelvan
20 Jul 2024 - 11:47 Följ ÖFK - Degerfors IF via fotbollz.se
20 Jul 2024 - 11:28 Rapport från veckans träning - Det har sällan sett så bra ut
20 Jul 2024 - 10:30 Slutspelat för lagen från Östersund i Gothia Cup
18 Jul 2024 - 16:38 ÖFK mot Degerfors på söndag - Det finns en hel del som talar
18 Jul 2024 - 15:07 Mr fotboll, Tommy Engstrand, Norra - Lits IF ärad av Graham
16 Jul 2024 - 12:48 Graham Potter vill bli Englands förbundskapten?- Fullt möjli
15 Jul 2024 - 19:08 öFK hade det mesta utom mål - förlust mot Levanger
15 Jul 2024 - 15:12 Startelvan i dag
15 Jul 2024 - 10:43 ÖFK genrepar i dag mot norska Levanger - vad kan vi förvänta
13 Jul 2024 - 23:13 Vi är alla duktiga målgörare del 2
 
 
 
Herrar
av: Hogdal | 3 Apr 2008 - 08:36
Inte för att det är livsviktigt men
17
kommentarer
ÖFK utesluts i division 4
av fd ÖFK Supporter | 23 Jul 2024 - 13:11
Enligt ÖFKs hemsida så u
6
kommentarer
Absolut drömspel första 20
av Per Lagerbäck | 21 Jul 2024 - 15:15
Som ÖFK startade denna match t
4
kommentarer
Ordónez var ju väldigt bra i första halvlek
av Robert | 22 Jul 2024 - 18:09
Från forumet
3
kommentarer
ÖFK-Degerfors IF 2-1 (2-0)
av Hasse Thor | 21 Jul 2024 - 17:43
VS Kang o jubel!!! Östersund
2
kommentarer
Förkrossande överlägsenhet av ÖFK:s spelare - sex
av Haldo Jonsson | 22 Jul 2024 - 23:02
 
 Skrivet den Tis 16 Jul 19:24
 
 Skrivet den Mån 3 Jun 10:59
fotbollz.se på Facebook