Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
 Tabell  Min fotboll 
besök Space2u
 

60 RIKTIGT BRA MINUTER RÄCKTE INTE
av Per Lagerbäck
Publicerad 28 Maj 2023 - 15:59 Uppdaterad 28 Maj 2023 - 19:57

Sur poängförlust, men det går inte att säga att den var orättvis. Däremot kan man definitivt ha åsikter om domarens sätt att hantera den första halvleken. Men den vann ju ÖFK ändå.

Två vänner möts igen. Roland Mukiibi och Sam Mensiro i ett kärt möte. Foto: Thord-Eric Nilsson

Det känns ovanligt svårt att börja att skriva idag, men man kan väl säga att ÖFK gjorde en katastrofalt vimsig första kvart, som efterföljdes av ett imponerande disciplinerat försvarsspel med en man mindre resten av halvleken. T o m bättre än borta mot Öster. Man lyckades hålla Utsikten mer borta från chanser då än under första kvarten.

Sedan blir jag imponerad av Utsikten, på både ett tydligt positivt sätt, men även på ett direkt negativt sätt. Positivt pressade dom ÖFK till den vimsiga och osäkra starten. ÖFK tycktes inte tillräckligt förberedda på detta, utan hamnade i tidsnöd och gjorde ett flertal riktigt dåliga beslut. ÖFK ska vara glada för Keitas kanonräddning, och faktiskt Mazurs risktagning som ledde till utvisning. Just det beslutet kan jag inte direkt klaga på, även om det inte var solklart. I övrigt lade domaren successivt en nivå som starkt gynnade Utsiktens sätt att spela. De använder armarna i väldigt stor utsträckning, och som jag skrev i en kommentar syntes det att Utsikten snabbt anpassade sig efter att ha testat nivån. Och de gjorde det vid ganska riskfria tillfällen. Därutöver påverkade de domaren hela tiden, och det snackades med honom efter nästan varje avblåsning. Detta gör de på ett sätt som tydligt gynnar dom i första halvleken. Naturligtvis är det på ett sätt imponerande, men oerhört tråkigt för matchen, ur allas ögon förutom deras egna. Och tyvärr stävjar domaren aldrig snacket, och nästan aldrig handpåläggningarna.

Att ÖFK sedan tog ledningen kändes oerhört skönt, och där får vi väl tacka Utsiktenförsvararen som plötsligt slutade brottas med Hedenqvist, eller om det faktiskt var väldigt starkt av honom att ta sig fri, och målvakten som totalt missbedömde bollbanan i blåsten.

Jag köper att ÖFK efter utvisningen, och under resten av första halvleken drar ut på tiden, även om det provocerar domaren, för disciplinen i övrigt höll i princip till 100%. Däremot blir det för mycket fokuserat på det i andra halvleken, och jag tror att det bidrar att man ibland tappar fokus när tröttheten blir tydligare. Disciplinen släpps vid några tillfällen, och det resulterar i två liknande mål från varsin sida, när det saknades understöd för spelare som gick lite vilse. Dessutom njöt nog Utsiktenspelarna när dom kunde betala tillbaka med samma mynt efter sitt 2- 1-mål.

Nu gäller det att ta till sig av det positiva, och lära sig av det som hände särskilt första kvarten. Matchen var på ett sätt oerhört viktig, då en seger skulle ha gett ett läge endast en poäng från ledarlaget, men förlusten innebär tre, jag kanske bara två, poäng över negativ kvalplats när dagen är slut, då jag ser att Örebro leder med 1- 0 i skrivande stund.

Betyg känns också svårt, då matchen hade så olika ansikten, och jag känner mig klart påverkad av resultatet denna gång, men jag gör ett försök.

Keita 3 - Ett par fantastiska räddningar, men åtminstone första målet kanske han borde ha kunnat stoppa.

Weilid 3 - Blandade och gav. Flera fina ageranden, men ofta svaga inlägg.

Ghanoum 2 - En riktig katastrofal start, med rejäla misstag, men blev bättre.

Mazur 2 - Ska egentligen inte ha betyg då han bara spelade 13 minuter, och borde egentligen "straffas" för sin utvisning, men jag har förståelse för hans beslut i det läge ÖFK var. Men första kvarten var inte laget bra, och det påverkar hans betyg mer.

Adjoumani 2 - Definitivt inte någon av hans bättre matcher. Många snedsparkar, och blev lite lätt bortspelad ibland.

Hedenqvist 4 - Bäst i ÖFK idag som jag ser det, och hade varit det även utan målet. Hade det blivit poäng hade jag antagligen höjt ännu ett steg. Härligt också att höra att han styr medspelarna på ett vettigt sätt.

Brendon 4 - Gör en riktigt bra match.

Sinyan 3 - Gör väldigt många härliga insatser, särskilt i första halvlek, men kommer totalt bort mot slutet av matchen, och gillar inte hans kroppsspråk då.

Johnsson 3 - Har kommit av sig lite, men ändå godkänd.

Amatkarijo 3 - Blir positivt förvånad över hans defensiva egenskaper.

Karlsson Grach 2 - Ingen lätt uppgift för honom efter utvisningen, men han tycks fortsatt vara bäst som inhoppare.

Österholm 3 - Gör en efter förhållandena en godkänd insats.

Sporrong 3 - Samma som ovan.

Kabuye 2 - Kommer inte till, och borde ha jobbat lite mer för att faktiskt få sina tillfällen. Inte produktivt att göra ett par onödiga hands.


 
 
5 Kommentarer:
Gäst: Tord skrev | 29 Maj 2023 - 08:22
Håller med om att tränarna måste ta tag i alla onödiga varningar. Det är en sak att spela hårt och ligga på gränsen i närkamperna, en annan sak att tappa huvudet och dra på sig varningar för protester mot domslut och maskning. Den är väldigt omoget helt enkelt. Och kontraproduktivt. Jag håller också med om att Keitas insatser ofta överskattas. Han räddar många mål med reflexräddningar, men ligger också bakom många när han lämnar backarna i sticket för att han inte vågar ingripa i luftrummet. Men i övrigt är det en fröjd att se årets ÖFK jämfört med fjolårets. De kämpar och lever verkligen upp mottot Vi ger oss aldrig. Bara de lär sig att både ge allt och hantera motgångar kan det gå riktigt bra.
11
Gäst: Ola skrev | 28 Maj 2023 - 21:25
Jag tycker Keita ska ha ett lägre betyg. Han är extremt passiv på inlägg och hörnor, det måste vara jobbigt för backarna att inte ha någon hjälp av målvakten på luftbolllarna som kommer. Keita vharmar oss med frilägesräddningar (grymt såklart) och reaktionsräddningar på mållinjen men passiviteten i luften ställer också till en massa kalabalik.
7
Gäst: Braåmindrebra skrev | 28 Maj 2023 - 19:52
ÖFK gör en riktigt bra match efter de förutsättningar som blev efter utvisningen.
Att man däremot var så osynkade i backlinjen första 15 minuterna är lite märkligt, super friläge där Utsikten naturligtvis skulle gjort mål, situationer där Mazur kliver upp för att ställa offside men inte har övriga backlinjen med sig, blev mycket bättre med Hedenqvist som styrde backlinjen bra. Åså kom utvisningen.
Tyvärr är det inga slumpmål man släpper heller där Jacob J tittar på boll vid väggspel och följer inte motståndaren som gör mål på en lite svag Keita just där. Sedan gör Adjoumani i stort sett samma vid andra målet. Den här typen av mål får man inte släppa oavsett hur många man är på plan.
Tycker också det är en ledarsak att tag i dessa bedrövliga varningar som blivit hittills, Mazur har två vansinniga, Adjoumani likaså, Stolt har tagit sina på offensiv del där han kastar sig efter motståndare o boll, Keita har två maskningar mm. Detta kan absolut bli något som avgör vilken del av tabellen man ska slåss på.
Detta otyg ska hanteras rejält innan säsong och ännu tydligare om det händer ändå.
13
Gäst: Ang K-G skrev | 28 Maj 2023 - 17:24
Håller med @Hoppfull!
K-G gjorde en klart godkänd insats
tills han blev utbytt
3
Gäst: Hoppfull skrev | 28 Maj 2023 - 16:22
Håller med om det mesta.. förutom ditt betyg på Karlsson Grach… han både räddade på mållinjen och stor helt fri vid ett tillfälle men man spelade bollen åt fel håll…så jag tycker han förtjänar ett högre betyg… tyvärr lär väl Stolt få starta nästa match (trots att han inte gör det jättebra)
8
 
Sök på fotbollz.se
   
  Intervju med Magnus Powell strax efter matchen mot J-Södra  
  av Haldo Jonsson | Igår - 11:19  
 

Magnus Powell

 
  Läs mer...  
 


 
  Dm finalen herr senior  
  av  Classe Olofsson  | Igår - 06:34  
 

Klart att IFK Östersund tar över match arrangemangt för DM finalen 2023 Ytterhogdal - IFK Östersund den 18/10 på Jämtkraft arena

 
 


 
  Derby dax  
  av Classe Olofsson  | Igår - 06:29  
 

Fredag 6/10 kl 19 Jämtkraft arena..... IFK Östersund - Ope if, Välkommen

 
 


 
  Vi säger tack till målvakten som var hygglig och lyfte på foten...  
  av Agne Svärd | 2 Okt 2023 - 23:53  
 

 
  Läs mer...  
     
 
Nyhetsarkiv
2 Okt 2023 - 22:40 Ingen höjdarmatch när två självmål blev avgörande
2 Okt 2023 - 22:19 Matchens prestation
2 Okt 2023 - 22:18 Matchens överraskning
2 Okt 2023 - 20:54 Grisfotboll kan också ge poäng
2 Okt 2023 - 18:05 Startelvan
2 Okt 2023 - 17:10 ÖFK - Se upp för Forwarden Taylor Silverholt; han är i målfo
2 Okt 2023 - 15:08 Spelomgång 22 div.4 Jämtland 2023
2 Okt 2023 - 15:07 Förutsättningarna inför sista omgången i fyran
2 Okt 2023 - 12:27 Stugun - Alsen 6-1 (5-0)
2 Okt 2023 - 07:43 Referat: Tandsbyns FK - Offerdals IF 2-2 (1-1)
1 Okt 2023 - 22:29 Referat: Ope IF - IF Team Hudik
1 Okt 2023 - 21:46 Andra raka
1 Okt 2023 - 20:01 Dvärsätt - Kramfors - Alliansen 2-1 (2-0) Se bilder från mat
1 Okt 2023 - 18:30 Det kan finnas läge under hösten att sätta in mera oprövade
1 Okt 2023 - 15:27 Följ Jönköping Södra - ÖFK via fotbollz.se
1 Okt 2023 - 10:55 Dvärsätt gjorde sitt jobb!
30 Sep 2023 - 22:45 Ås IF - Ope IF 1-2 (1-2) Bilder från matchen
30 Sep 2023 - 21:40 Proppen ur för YIK hemma på Svedjefallen idag ⚽⚽
30 Sep 2023 - 20:58 Resultat div 2 Norrland
30 Sep 2023 - 20:54 Resultat Spelomgång 21 div.4 Jämtland 2023
 
 
 
Herrar
av: Endre | Igår - 23:30
Behöver du ett akut lån? Behöver du
19
kommentarer
Vi säger tack till målvakten som var hygglig och lyfte på foten...
av Agne Svärd | 2 Okt 2023 - 23:53
14
kommentarer
Resultat Spelomgång 21 div.4 Jämtland 2023
av Lasse Granbacka | 30 Sep 2023 - 20:54
Berg klar för div 3 efter vinst ida
13
kommentarer
Förutsättningarna inför sista omgången i fyran
av Thomas Dahlberg | 2 Okt 2023 - 15:07
En spännande omgång kvar i årets di
11
kommentarer
Efterlängtad seger efter två frisparksmål
av Lasse Granbacka | 27 Sep 2023 - 23:05
VS Målglädje efter 2-0 Foto: Thor
9
kommentarer
Intervju med Magnus Powell strax efter matchen mot J-Södra
av Haldo Jonsson | Igår - 11:19
Magnus Powell
 
 Skrivet den Mån 2 Okt 23:53
 
 Skrivet den Sön 24 Sep 11:26
fotbollz.se på Facebook