Fjärdedomare:
Ejub Mehic

Temperatur 16.6, Vind 1.0 m/sek.,luftfuktighet 88 %

Tredje raka förlusten för ÖFK. Och tredje raka 1-2 matchen.

VS Örebro SK - ÖFK 2-1 (1-0) Nu med referat av Niclas Lidström och bilder av David Lidström Hultén. Krönika kommer

Målskytten och Trissvinnaren Tom Pettersson. David Lidström Hultén

Örebro

Men frågan är om inte ÖFK skulle ha fått med sig en poäng.
Tom Pettersson jublar efter att ha gjort 2-2 men domaren ändrar domslutet flera minuter efter målet gjordes.
-Jag visste inte om att vi hade VAR i Allsvenskan, menade en besviken Tom Pettersson.

Jamie Hopcut avstängd efter tre gula kort.
Simon Kroon skadad och borta.
Och ingen Saman Ghoddos.
Kvar som anfallsspelare blev Ludvig Fritzson och Frank Arhin. Men det kändes ändå på förhand som väldigt intressant. Och det var en intressant match som vi fick se i Örebro på lördagskvällen.
Det här var en kväll då Rewan Amin fick gult kort redan efter sex minuters spel när han kastade iväg bollen från en ofarlig i samband med en frispark för Örebro. Innan dess hade Nordin Gerzic fått gult kort för en kapning av Amin. Två gula kort inom sex minuters spel alltså och Sonko Sundberg fick också han ett gult kort efter 20 minuter.

ÖFK började matchen riktigt bra, först i den 12:e minuten kunde hemmalaget hålla bollen utanför straffområdet för första gången. Innan dess hade allt spel varit på ÖSK:s planhalva och utan att ha facit var känslan att bollinnehavet var 70-30.
Första riktiga målchansen för Örebro kom efter 17 minuters spel och före det hade ÖFK matat in bollar mot straffområdet och både Mukiibi och Tekie haft halvchanser i boxen.
Ludvig Fritzson på topp känns riktigt bra, hela tiden ligger han rätt i positionsspelet och lurar. Efter 26 minuter var det ytterst nära att Fritzson fick göra 1-0 efter ett underbart inlägg från höger av Curtis Edwards. Fritzson kastade sig fram likt en projektil och försökte att få ett ben, knä eller huvud på bollen utan att lyckas. Matchens bästa målchans så långt.

Men Örebro är svåra att möta, efter 34 minuters spel kom först en fin djupledsboll och sedan en in i straffområdet och till slut kunde Victor Sköld slå in 1-0 bakom Aly Keita efter en vändning som var lika vacker som kvällssolen över Behrn Arena.
Kalldusch? Ja, rättvist, nej. Men fotboll är inte alltid rättvist och det gäller att göra mål på de chanser som man skapar.
0-1 i halvtid kändes inte bra, första halvtimmen var ju så bra och sedan kom det där målet i baken.

Kvitteringen kom direkt i andra halvleken och ÖFK hade tur två gånger om. Först tog Amin bollen från en ÖSK-spelare lite väl bryskt men domare Patrik Eriksson lät spelet gå. Amin hade ju dessutom ett gult kort från första halvleken och många var nog rädd att domare Eriksson skulle ge Amin sin andra varning och därmed visat ut den fd Dalkurdspelaren. Men spelet fick fortsätta och Tesfaldet Tekie sköt och bollen tar på en Örebrospelare i straffområdet och helt plötsligt och mycket lustigt, stod Tom Pettersson helt fri och kunde enkelt kvittera till 1-1.
Med dryga timmen spelad tyckte ÖFK-bänken att det var dags för ett byte, in kom, inte helt oväntat, Dino Islamovic och ut med Frank Arhin. Ut med speed och in med tyngd alltså.

Men Dino hann inte mer än in på planen innan Örebro tog ledningen med 2-1. Slarv på egen planhalva gånger två av ÖFK och Gerzic kunde snyggt göra 2-1. I samband med det vred Aly Keita sitt högra knä och fick utgå. In istället med Andreas Andersson.
En olycka kommer sällan ensam, strax efteråt Örebros ledningsmål fick Dennis Widgren utgå på grund av skada, Dennis fick sen smäll och in kom istället Patrik Kpozo.
Sedan kommer en situation som kommer att diskuteras väldigt mycket framöver. Tom Pettersson kvitterar och ÖFK jublar. Sedan går det nästan två minuter innan linjedomaren tillkallar på uppmärksamheten och efter ytterligare tre fyra minuters diskussion beslutar sig huvuddomaren för att underkänna målet på grund av offside.
ÖFK-spelarna protesterar vilt och visst ser det ut som misstänkt offside men varför tar det så lång tid innan linjedomaren till slut säger till att det var offside?
-Jag har tittat på bilderna i efterhand och jag kan konstatera att jag står i offsideläge, men jag förstår inte varför linjedomaren inte höjer flaggan utan gör det först när sekvensen visas på storbildsskärmen, menade Tom Pettersson.
- Om domaren säger att det var offside så var det nog rätt beslut, menade Linus Eriksson.

ÖFK pressar på slutet och jagar kvittering men Örebro vinner till slut med 2-1.
Ian Burchnall coachade inte laget mot Örebro utan var upptagen på annat håll och istället fick Linus Eriksson chansen att coacha laget från bänken.
Örebro SK hade satsat inför matchen med att sälja alla biljetter för 100 kronor oavsett plats men bara drygt 5000 åskådare hade sökt sig till Behrn Arena i Örebro.
Gott om jämtar fanns det i alla fall på plats i Örebro, eller vad sägs om över 100 biljetter till bortaklacken och ytterligare säkert 100 på vanliga läktaren. Det imponerar när det handlar om en bortamatch 50 mil hemifrån.
Niclas Lidström

3
Tom Pettersson
Målskytt och otroligt duktig. Som vanligt. Nu plockade man upp Tom på topp sista kvarten och då var det farligt gång på gång inne i Örebros straffområde.