Temperatur +1 grad, vind 3m/sek, syd, luftfuktighet 98%, regn och bitvis snöfall

Första halvlek bäddade för vinst mot Umeå FC

ÖFK- Umeå FC 3-2 (2-0) Mål av Simon Kroon, Jordan Attah Kadiri och Rewan Amin

Bildresultat för rewan amin fotbollz.seRevan Amin var bra idag. Bäst på plan?

Ruggigt, ruggigt i dag på Jämtkraft Arena, regn, snö, blåsigt men ändå rätt bra match. Spelet värmde tidvis.

Det blev en mera händelserik och bättre match idag mot UFC än mot Levanger i går. ÖFK kunde idag förlita sig på de spelare som de tror mycket på. De hade alla framträdande roller.

Matchen började lite avvaktande, men så småningom steg ÖFK fram. ÖFK startade en bra period med omväxlande och piggt spel. Samspelet mellan Weymans och Kroon gladde. Det är två spelare som ÖFK får stor nytta av. Även Turgott visade bra klass i vissa moment.

Första målet gjordes av ÖFK. Ett dåligt uppspel av UFC- målvakten fångades upp i 14:e minuten av Ahrin som smart spelade till Kroon som framför mål inte gjorde något misstag. Skönt att få göra första målet.

UFC svarade med ett par skott efter en halvtimme men Mohlin var på sin vakt och räddade.

Mål nr 2 blev även det ÖFK:s. I 38:e minuten gör Kadiri mål efter passning från Turgott, som vanligt är man böjd att säga.

En bra målchans hade Kroon i 40:e minuten. Smarte Ahrin slog en bra passning i bra läge för Kroon, men målvakten gick ut och räddade.

I första halvlek var ÖFK det bättre laget och behärskade matchbilden bra.

Andra halvlek blev en något jämnare historia. Umeås självförtroende hade ökat och de tog för sig mera. Vi ett par tillfällen visade UFC att de har bra distansskyttar. Svårare hade de att spela sig fram till klara chanser. ÖFK:s försvar spelade bra.

UFC inledde halvleken riktigt bra. Mills byttes in i paus och fick omedelbelbart visa sig på den styva linan. Han imponerade stort genom att klara två svåra skott av UFC forwards och ett tredje på hörna. Där blev ÖFK tagna på sängen, men något mål blev det inte.

Efter en kvart fick ÖFK ordning på sina positioner och tog över spelet. Vi noterade att Turgott hade en bra kontringslöpning på sin kant som såg ut att kunna resultera, men fick två försvarare på sig och kom inte till skott, men bra initiativ var det.

Efter ett bra samarbete av Kroon och Kadiri drogs i anfallsläge Kadiri ner. Amin slog en stenhård frispark i ribban. Bollen studsade ner på mållinjen och ut och målet uteblev, men snyggt var det.

I 76:e minuten överraskade UFC med ett mycket snyggt mål och reducerade då till 2-1. En UFC- spelare vände bort Haugan och sköt ett mycket hårt skott i nättaket som Mills inte hade någon chans att ta.

Strax efter blev det straff för ÖFK efter att inbytte Stolt blev neddragen. Det var klar straff och inga protester från Umeå FC:s spelare. Amin stegade fram och visade att han även behärskar att slå straffar och blev glad för att han lyckades så bra att det blev mål.

Mensiro hade gjort en bra insats under matchen, men i 80:e minuten tappade han koncentrationen och slog en passning rakt på en UFC forward som sköt. Mills räddade, men returen sköts i mål. UFC reducerade till 3-2. Något mer mål blev det inte under matchen som slutade med 3-2 seger för ÖFK.

ÖFK förtog sig inte i andra halvlek. De fanns nog ingen anledning för ÖFK att göra det. Det kände nog att vinsten var i hamn. Umeå kom in mera i matchen. ÖFK tappade lite av effektiviteten framåt när både Kroon och Kadiri blev utbytta och kantspelarna inte kom fram i några bra lägen.

Sammanfattningsvis så kan ÖFK vara nöjd med insatsen. ÖFK har spelare som redan utvecklats sedan i fjol. Rewan Amin är en sådan. Han var bäst på plan idag. Lättspringande Simon Kroon en annan. Båda var bra idag. Marco Weymans kan mycket fotboll och blir en tillgång. De kan alla höja sig ett steg i år, men det finns flera som blir bättre. En av dessa är Arhin som imponerade i dag. Han spelar rakare nu än tidigare och att han har teknik och är en framstående passningsspelare som kan öppna ett försvar, det visste vi sen tidigare.

Och vem fick vi se uppebara sig intill plan? Jo, Kalpi Outtara som efter en lång väntan just kommit till Östersund och begett sig till arenan. Han vinkade glad i hågen till publiken.

Text av: Haldo Jonsson