Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
  O'Learys-tipset 2020
- Lämna ditt tips
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Medlemserbjudande
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
Tabell Tabell Skytteliga Skytteliga
Allsvenskan Tabell Skytteliga
- Östersunds FK  
Div 1 Norrland - Damer Tabell Skytteliga
- IFK Östersund
- Ope IF
Div 2 Norrland - Herrar Tabell Skytteliga
- IFK Östersund Gästbok
- Ytterhogdals IK Gästbok
Div 2 M:a Norrland - Dam Tabell Skytteliga
- IFK Östersund 2
- Krokom/Dvärsätt IF
Div 3 M:a Norrland - Herr Tabell Skytteliga
- Järpens IF
- Frösö IF Gästbok
Div 3 Damer Södra Tabell Skytteliga
- Brunflo FK
- Frösö IF
- Ope IF 2
- Svegs IK
- Hede/Vemdalen
- Ås IF
Div 3 Damer Norra Tabell Skytteliga
- Häggenås SK
- IFK Strömsund
- Järpens IF
- Krokom/Dvärsätt IF 2
- Offerdals IF
- Ragunda BK
Div 4 Herrar Tabell Skytteliga
- Alsens IF Gästbok
- Ope IF Gästbok
- Dvärsätts BK
- IFK Strömsund
- IFK Östersund Ungdom
- Offerdals IF Gästbok
- Ope IF 2
- Stuguns BK Gästbok
- Tandsbyns FK Gästbok
- ÖFK Cosmos
 
Övriga serier
Övrigt
Förbund, domare m fl
J/H Fotbollsdomarklubb
Ettan fotboll
fotbolly.se
 
Saknar Du din förening? Tryck här...
 
besök Space2u
 
   
Matchreferat - Träningsmatch   
   
         
ÖFK       Umeå FC
3 - 2
(2) (0)
Sön 16 Feb 2020 15:00
 
   
Målskyttar
Mål Tid Målgörare
1-0 14 Simon Kroon
2-0 40 Jordan Attah Kadiri
2-1 76 Alexis Bbakka
3.1 77 Rewan Amin
3-2 82 Stefan Lindmark.

Så spelade ÖFK:
5. Rewan Amin 10. Jordan Attah Kadiri 16. Sixten Mohlin 18. Blair Sebastian Turgott 19. Eirik Haugan, 21. Simon Kroon, 23. Samuel Mensiro (K), , 28. Marco Weymans, 30. Andrew Robert Mills, 33. Gustav Wikstrand, 35. Robin Wikberg, 80. Frank Arhin

Så spelade Umeå FC:
1. Viktor Frodig, 3. Jens Stigedah, 5. Aurélien Norest, 6. Stefan Lindmark , Mikael Wikström, 14. Deniz Yaldir, 19. Albin Bäckström, Emmanuel Yeboah, 23. Yoel Embaye, , 7. Victor Kamf Alexis Bbakka, Jakob Bergman , Beneyam Belye Demte, Cameron Hogg
Timothy McNeil, Soya Takahashi

Arena:
Jämtkraft Arena
 
Publik:
500
 
Domare:
Domare:
Robin Albertsson, Ås
Ass. domare 1:
Martin Palm, Själevad
Ass. domare 2:
Anton Sjöberg
 
Väder och vind:
Temperatur +1 grad, vind 3m/sek, syd, luftfuktighet 98%, regn och bitvis snöfall
 
 

Första halvlek bäddade för vinst mot Umeå FC

 

VS

ÖFK- Umeå FC 3-2 (2-0) Mål av Simon Kroon, Jordan Attah Kadiri och Rewan Amin

Bildresultat för rewan amin fotbollz.seRevan Amin var bra idag. Bäst på plan?

 

Ruggigt, ruggigt i dag på Jämtkraft Arena, regn, snö, blåsigt men ändå rätt bra match. Spelet värmde tidvis.


Det blev en mera händelserik och bättre match idag mot UFC än mot Levanger i går. ÖFK kunde idag förlita sig på de spelare som de tror mycket på. De hade alla framträdande roller.

Matchen började lite avvaktande, men så småningom steg ÖFK fram. ÖFK startade en bra period med omväxlande och piggt spel. Samspelet mellan Weymans och Kroon gladde. Det är två spelare som ÖFK får stor nytta av. Även Turgott visade bra klass i vissa moment.

Första målet gjordes av ÖFK. Ett dåligt uppspel av UFC- målvakten fångades upp i 14:e minuten av Ahrin som smart spelade till Kroon som framför mål inte gjorde något misstag. Skönt att få göra första målet.

UFC svarade med ett par skott efter en halvtimme men Mohlin var på sin vakt och räddade.

Mål nr 2 blev även det ÖFK:s. I 38:e minuten gör Kadiri mål efter passning från Turgott, som vanligt är man böjd att säga.

En bra målchans hade Kroon i 40:e minuten. Smarte Ahrin slog en bra passning i bra läge för Kroon, men målvakten gick ut och räddade.

I första halvlek var ÖFK det bättre laget och behärskade matchbilden bra.
Andra halvlek blev en något jämnare historia. Umeås självförtroende hade ökat och de tog för sig mera. Vi ett par tillfällen visade UFC att de har bra distansskyttar. Svårare hade de att spela sig fram till klara chanser. ÖFK:s försvar spelade bra.

UFC inledde halvleken riktigt bra. Mills byttes in i paus och fick omedelbelbart visa sig på den styva linan. Han imponerade stort genom att klara två svåra skott av UFC forwards och ett tredje på hörna. Där blev ÖFK tagna på sängen, men något mål blev det inte.

Efter en kvart fick ÖFK ordning på sina positioner och tog över spelet. Vi noterade att Turgott hade en bra kontringslöpning på sin kant som såg ut att kunna resultera, men fick två försvarare på sig och kom inte till skott, men bra initiativ var det.

Efter ett bra samarbete av Kroon och Kadiri drogs i anfallsläge Kadiri ner. Amin slog en stenhård frispark i ribban. Bollen studsade ner på mållinjen och ut och målet uteblev, men snyggt var det.


I 76:e minuten överraskade UFC med ett mycket snyggt mål och reducerade då till 2-1. En UFC- spelare vände bort Haugan och sköt ett mycket hårt skott i nättaket som Mills inte hade någon chans att ta.

Strax efter blev det straff för ÖFK efter att inbytte Stolt blev neddragen. Det var klar straff och inga protester från Umeå FC:s spelare. Amin stegade fram och visade att han även behärskar att slå straffar och blev glad för att han lyckades så bra att det blev mål.

Mensiro hade gjort en bra insats under matchen, men i 80:e minuten tappade han koncentrationen och slog en passning rakt på en UFC forward som sköt. Mills räddade, men returen sköts i mål. UFC reducerade till 3-2. Något mer mål blev det inte under matchen som slutade med 3-2 seger för ÖFK.

ÖFK förtog sig inte i andra halvlek. De fanns nog ingen anledning för ÖFK att göra det. Det kände nog att vinsten var i hamn. Umeå kom in mera i matchen. ÖFK tappade lite av effektiviteten framåt när både Kroon och Kadiri blev utbytta och kantspelarna inte kom fram i några bra lägen.

Sammanfattningsvis så kan ÖFK vara nöjd med insatsen. ÖFK har spelare som redan utvecklats sedan i fjol. Rewan Amin är en sådan. Han var bäst på plan idag. Lättspringande Simon Kroon en annan. Båda var bra idag. Marco Weymans kan mycket fotboll och blir en tillgång. De kan alla höja sig ett steg i år, men det finns flera som blir bättre. En av dessa är Arhin som imponerade i dag. Han spelar rakare nu än tidigare och att han har teknik och är en framstående passningsspelare som kan öppna ett försvar, det visste vi sen tidigare.


Och vem fick vi se uppebara sig intill plan? Jo, Kalpi Outtara som efter en lång väntan just kommit till Östersund och begett sig till arenan. Han vinkade glad i hågen till publiken.

 
Text av: Haldo Jonsson
 
 
 
Kommentarer: Skriv kommentar
Gäst: ML skrev | 17 Feb 2020 - 13:26
Ska bli spännande att se hur Burchnall & Co. klarar coachningen i år. Trots en överraskande bra vår förra året tror jag att vissa delar kunde ha skötts bättre. ÖFK hade inför förra säsongen huvudsakligen kvar de spelare som i sista omgången 2018 spelade 3-3 mot Hammarby efter att ha varit det bättre laget. Man höll bevisligen en ganska bra nivå som det var, men detta lyckades man inte förvalta vidare, istället uppstod en ganska kaosartad situation. Möjligen bidrog skador och avstängningar till detta men även coachningen tror jag. Bland annat kunde de enligt mig hanterat innermittfältet på ett bättre sätt. Nye Colkett fick oförtjänt mycket speltid på andra spelares bekostnad, det var ganska tydligt att han inte kunde axla det ansvar han fick. Visserligen var både Edwards och Tekie på väg bort och Amin var helt under isen i början i säsongen, men en gyllene uppspelsfot räckte inte särskilt långt när det laget behövde var en löpstark bollvinnare. Tillsynes mediatränad gav den högst sympatiske Colkett också en mycket märklig bild av sina egna insatser i de intervjuer han gjorde. Här hade jag uppskattat samma uppriktighet som Tom P gjorde sig känd för. Kanske hade en försiktigare matchning varit av godo både för laget och för Colkett själv. Vill minnas att det gick ganska bra när han under en period var borta från spel. Men gjort är gjort och nu väntar en ny spännande säsong och förhoppningsvis kan en Amin i högform och Ssewankambo som ett bra komplement bidra till att Colkett blir den härförare laget så väl behöver.

Gäst: Alrik8 skrev | 16 Feb 2020 - 22:48
Hoppas att Kroon och Amin får sitt stora genombrott i år.
Gäst: Öfkare skrev | 16 Feb 2020 - 17:06
Som vanligt genomsyrat nonchalant spel framför egen målas som ger baklängesmål.Har sett det hur många gånger som helst.Sluta med det där dumheterna.
 
Ungdom
av: Kanske intressant | 4 Mar 2020 - 00:26
Kul med en spelare uttagen till ung
Herrar
av: prao hos ministern | 3 Mar 2020 - 13:45
Årsmötet hålls i Fre
11
kommentarer
Säsongsstarten närmar sig (tror jag)
av Per Lagerbäck | 24 Mar 2020 - 18:32
Våra distriktsserier, och seriern
8
kommentarer
All personal kommer att permitteras
av Haldo Jonsson | 25 Mar 2020 - 19:50
- Besked om permitteringer kommer
7
kommentarer
Stora förändingar även i lägre serier
av Haldo Jonsson | 25 Mar 2020 - 13:06
Svenska Fotbollsförbundet har kommi
7
kommentarer
Lars Larssons Tankar
av Lars Larsson Stockholm | 23 Mar 2020 - 13:11
- "Nu har Allsvenskan blivit som På
5
kommentarer
I krisens spår
av Haldo Jonsson | 24 Mar 2020 - 13:37
Det krisar i allsvenskan. Så här h
 
 Skrivet den Tis 24 Mar 18:32
 
 Skrivet den Ons 19 Feb 17:34
 
 Skrivet den Sön 8 Mar 21:31
fotbollz.se på Facebook