Fjärdedomare:
Johan Krantz

Temperatur 19 grader, Vind 4m/sek, luftfuktighet 72%

Stark första halvlek grundlade mycket viktig seger för ÖFK

AIK - ÖFK 0-1 (0-1) Mål av Ludvig Fritzon. Nu med referat Per Olov (Perra) Bexelius

1-0 av Ludvig Fritzon. Bild från Dplay

Två lag som kämpar för sitt allsvenska kontrakt möttes på Friends på onsdagskvällen, AIK och ÖFK. Båda lagen har en liknande nutidshistoria med svajiga resultat och tränarbyten. För ÖFK:s del blev matchen ett kliv framåt genom en 1-0 seger i första halvlek. Vilken känsla att äntligen få till det.

Första halvleken på Friends var definitivt till ÖFK:s fördel. De spelade en effektiv och samtidigt underhållande fotboll. Rewan Amin visade vägen med sina intelligenta passningar som öppnade spelet mot AIK-målet. Det enda som saknades var distinkta avslutningar.

ÖFK:s vänsterförsvarare Kalpi Ouattara har en bra speluppfattning och vågar ta initiativ även i anfallsspelet. Under de första 10 minuterna skapade han ett flertal anfall som mycket väl kunnat resultera i ett öppnande mål.

AIK fick betydligt fler hörnor men dessa blev helt resultatlösa. Hörnövertaget var egentligen ett kvitto på ÖFK:s bättre försvarsspel. Man hindrade enkelt AIK:s anfall med säkra brytningar som skickades ut över hörnlinjen.

Nebiyou Perry avslutar halvleken med ett bländande spel. När ÖFK tog ledningen snurrade han upp två- tre AIK-försvarare och avslutade med en öppnande passning till Ludvid Fritzson som enkelt bredsidade in bollen.

AIK hade inte mycket att visa upp under första halvleken. ÖFK hade mer bollkontakt och ett fyndigt spel och verkade vilja visa upp ett helt nytt, inspirerande spel.

Under inledningen av andra halvlek tog AIK tillbaka spelet och hade ett flertal farliga anfall samtidigt som ÖFK visade ett mer defensivt spel.

Aly Keita fortsätter att visa sitt förnämliga målvaktsspel och räddade ÖFK vid minst två tillfällen. Jag hade näst intill noterat en AIK-kvittering i krysset när Keita sträckte ut överarmen en par meter till och styrde bort kvitteringsmålet. Så klart att han gjorde samma sak i slutminuterna fast då liggande på marken.

Matchen utvecklades till en desperat AIK- press mot ÖFK och matchen urartade på slutet. AIK:s Per Karlsson drog i Jerell Sellars tröja när Sellars hade fått ett friläge. ÖFK gjorde en finurlig och oväntad kortpassningsvariant som borde fått ett bättre resultat.

Noah Sonko Sundberg blev förbannad i slutminuterna och gjorde en eftersläng som skickade honom av banan. En onödig eftersläng som resulterade i matchens andra utvisning Det blev ett litet tumult men lyckligtvis gick det över lika fort som det började.

ÖFK har tidigare visat att man har ett utmärkt försvarsspel. Kvartetten Felix Hörberg, Noah Sonko Sundberg, Erik Haugan Thomas Isherwood visar upp ett kanonspel i match efter match.

Matchens lirare är dock Nebiou Perry. En lirare ut i tåspetsarna. Men han hade även gott sällskap av Rewan Amin. De tvåoch Aly Keita var matchens lirare.