Säsongens första seger på hemmaplan

VS Kalmar FF

ÖFK - Kalmar FF 2-0 (1-0) Målskyttar. Blair Turgott och Francis Baptiste.

Nu med referat av Lasse Granbacka. Vi väntar på bilder av Thord-Eric Nilsson och krönika av Agne Svärd

Francis Baptiste blev matchvinnare genom att göra sitt andra mål någonsin i ÖFK. Han grattas här av Ludvig Fritzon. Foto: Thord Eric Nilsson

Första halvlek
Första 10 minuterna jämna där båda lagen ligger högt och pressar. Finns mycket yta bakom om man kan få bollen genom pressen. Kalmar har några bra frisparkar av bl.a. av Elm i minut 9 som han slår utanför. Ssewankambo varnad i den situationen.
Intensiva första 10 minuter med många dueller och några fler farligheter till Kalmar.

Kalmar har en farlig chans i minut 11 där bollen dimper ned i ÖFK:s målområde men kan rensas bort av ÖFK försvaret. Ingelsson i Kalmar som hade den chansen.

Kalmar missar stort i minut 14 där Hägg-Johansson gör en dålig utspark och Bergkvist i Kalmar ramlar och Hörberg snappar upp bollen och slår den till Turgott som kan slå in returen till 1-0.

ÖFK vårdar spelet mer nu efter målet och håller i bollen och spelar runt men ändå ingen fler farliga chanser. I minut 20 får Keita sträcka sig och rädda en boll vid högra stolproten. Nick av Ingelsson i Kalmar.

Mer Kalmar nu men ändå inga riktigt farliga avslut. Fortfarande pressar lagen varandra hårt och inte mycket tid till att behandla bollen. Kalmar har farliga inkast bl.a. i minut 30 men ÖFK försvaret kan slå den till hörna för Kalmar som blir utan resultat.

Ytterligare en farlig frispark för Kalmar i minut 33 där Elm sedan nickar men Keita i målet kan rädda den. Romario i Kalmar blir liggande i minut 26 men kommer upp på benen igen. Ouattara varnad i minut 39.

I slutminuterna pressar Kalmar lite mer och Pjotr Johansson är farlig på sin höger kant och har mycket boll. Perry blir liggande och haltar sedan av planen. Haugen varnad i slutminuterna.

Jämn halvlek som lika gärna kunde stått oavgjort. 53-47 i bollinnehav för ÖFK i första halvlek. Bra i Kalmar i första Elm, Ingelsson och Johansson. I ÖFK hårt jobbande Turgott och flera bra pass av Perry.

Andra halvlek
Samma start på andra halvlek med mer kamp än skönspel. Hörberg i ÖFK hade några chanser i starten av halvlek men skotten gick utanför. Kalmar provade på skott i minut 51 men det var för öppet så Keita kunde enkelt plocka ned Israelsson skott.

Perry varnad i minut 52 och fortfarande så måste ÖFK se upp för Kalmars långa inkast.
Viss press från Kalmar i första kvarten som inte var välspelad. Före ÖFK:aren Bergqvist varnad i minut 57.

Hörberg får fler chanser som han borde ha förvaltat bättre bl.a. i minut 61 men skottet över mål.
Dubbelbyten i ÖFK i minut 63 bl.a. så går målskytten Turgott ut.
I minut 65 och 68 hade Kalmar skott som Keita räddade. Romarios skott boxar Keita bort och Sachpekidis tippar han ut. Så här långt in i matchen så får ÖFK försvara sig och gör det bra! Isherwood och Haugen bra i försvarsspelet. I minut 71 kommer Hörberg helt fri på sin högerkant och kan spela snett tillbaka till Baptiste som står helt fri och enkelt kan göra 2-0.

Kalmar försöker men har inte riktigt det flytet att kunna göra mål på de chanser man har.
Israelsson, Romario och Sachpekidis borde nog gjort mål på de chanser man haft.
Flera byten och totalt 8 varningar i matchen. Fritzon och Haugen avstängda i nästa match.
Kalmar försöker slå in långbollar i ÖFK:s målområde men försvaret stabilt idag och Keita storspelade gjorde att matchen slutade med ÖFK:s första vinst på hemmaplan.

Sammanfattning
Det var kamp i 90 minuter där ÖFK:s försvar och bättre anfallsförmåga avgjorde matchen.
Glada men mycket trött ÖFK spelare efter första hemmasegern.
Missnöjd tränare Bergstrand i Kalmar men en mer nöjd Kapcevic som nu måste fundera på hur man ska formera lager mot Elfsborg borta i nästa match efter de avstängningar man fått.
Bara 3 skott mot mål för ÖFK idag av 7 skott!
Fortsatt bra försvarsspel av ÖFK och jag vill plocka fram Isherwood idag, Keita med några kvalificerade räddningar och Turgott jobbade hårt som vanligt och fick även göra mål idag.