Trippelbyte och suverän andra halvlek gav poäng

IFK Norrköping VS

Mål av Blair Turgott och Thomas Poppler Isherwood

Nu med referat av Niclas Jarås. Vi väntar på krönika av Agne Svärd

Succédraget bakom ÖFKs vändning

Trippelbytet från Azrafshan la grunden för ÖFKs vändning när Norrköping jagades ikapp i andra halvlek. 2-0 blev till 2-2 efter en imponerande sista halvtimme.

Norrköping förde spelet från start och Nyman får ett riktigt farligt läge direkt. En nick efter ett fint inlägg från Thern, men avslutet besvärar inte Keita nämnvärt.

I 11:e minuten skapar ÖFK sin första målchans. Perry driver upp bollen och spelar in bollen till Baptiste som lägger fram bollen till Turgott som skjuter bollen till vänster om målet. ÖFKs anfall följs upp av mer ifrån Norrköping.

Till slut kommer utdelning för Norrköping. Levi bryter in i banan och avslutar på ett riktigt Robben- manér. Ett drömmål från Levi! Östersund lyfter sig i slutet av halvleken men IFK går till halvtidsvila med välförtjänt 1–0 ledning.

Andra halvlek börjar som den första med bra tryck från Norrköping men det bästa läget skapar ÖFK. Ssewankambo satsar med ett bra skott utifrån och returen hamnar hos Baptiste men Dagerstål är följsam i försvaret och skärmar av vinkeln för anfallaren.

Trots ett bra kvitteringsläge så blir det IFK som drygar ut sin ledning. Fransson kommer in i straffområdet och vänder sig bort från Isherwood innan han passar fram till Nyman som enkelt kan vinkla in bollen i mål. 2–0 till Norrköping.

Direkt efter avspark har Bellman ett superläge att kvittera. Mitt i straffområdet får han bollen men Pettersson i Norrköpings målet räddar, ÖFKs bästa chans i matchen.

I 63:e minuten gör Azrafshan ett trippelbyte i jakt på kvittering. Sellars, Awad och Mukiibi kommer in för att försöka vända matchen.

ÖFK jobbar sig därefter in i matchen och får utdelning. Turgott kommer fram och bombar in reduceringen till 2–1. Ett fint mål som ger liv inför de sista 15 minuterna.

2–2! Östersund fortsätter att pressa och jobba och till slut kommer kvitteringen. Colkett spelar ut bollen till vänster åt Perry som spelar in den i straffområdet och där kämpar Isherwood in kvitteringen.

Norrköping håller på att ställa till det. I 83 minuten tappar IFK försvaret bollen till Sellars som får till ett avslut men Pettersson gör det bra i målet.

På tilläggstid räddar Sonko ett poäng till ÖFK efter att ha blockat Haksabanovic avslut från nära håll.

Matchen såg länge ut att gå IFK Norrköpings väg - men det vände snabbt efter Azrafshans trippelbyte. 2–2 med darr på ribban i slutminuterna är ett bra resultat för Östersund som fortsätter vara svåra att besegra på bortaplan.