Nu med referfat av Lasse Granbacka. Bilder tagna av Thord-Eric Nilsson kommer i morgon

Bild från presskonferensen. Foto:Thord-Eric Nilsson

ÖFK - Varbergs BoIS FC

Första halvlek

Matchen hade nätt och jämnt startat då Varberg gör 1-0. Seljmani målskytt i minut 3 och pigg inledning av Varberg. Dubbelhörna av ÖFK i minut 8 men resultatlösa.
Mycket Varberg i inledningen av matchen och ÖFK har stora besvär att komma över mittlinjen i motvinden.
Dubbelhörna av Varberg i minut 14 och ÖFK får iväg bollen men har svårt nu och att få till spelet och mycket slarv i ÖFK. Isherwood och Haugan bytt plats i försvaret.
I minut 21 får Keita göra en kvalificerad räddning på Norlins skott och i minut 24 får Barny till ett drömskott från ca 25 m nästan i högra krysset och Keita chanslös i målet. 2-0
Hög press från Varberg innan målet.
I minut 26 hade Bellman i ÖFK en bra chans till reducering men skottet utanför.
Hörna ÖFK i minut 27 där Isherwood blir liggande men kan resa sig upp och komma tillbaks in i matchen igen..
I minut 36 får ÖFK ett mål bortdömt pga hands. Målet från Ludvig Fritzson dömdes bort efter en hands på Blair Turgott.
Mer ÖFK nu i slutet av halvleken och Turgot får halvlekens sista farliga chans i minut 47 utanför.
Kunde ha varit 3- 0 till Varberg då 3 Varberg spelare kommer fram snabbt kontring men Salmani ramlar och chansen rinner ut i sanden. 2- 0 i halvtid och ett rättvist resultat då Varberg varit piggare och mycket slarv i ÖFK. Bra i ÖFK i första Dosis och i Varberg Seljmani

Andra halvlek
Samma matchbild i starten av andra halvlek att Varberg tar tag i taktpinnen och pressar ÖFK.
Seljmani höll på att klacka in sitt andra mål för dagen men Keita var med på noterna och kan fånga bollen i minut 48.
ÖFK är förvånansvärt passiva och man kan inte se att man gjort någon förändring i halvtid för att ändra matchbilden från första halvlek.
I minut 59 så gör ÖFK sina första byten och Perry och Awad kommer in.
Lite mer offensivt blev det och man får till några halvchanser direkt.
Bra chans för ÖFK till reducering i minut 65 men Lukic i Varbergs målet kan rädda ut och till hörna från höger för ÖFK.
Nästa stora chans för ÖFK att kunna reducera kom i minut 67 då man får 4-5 chanser i Varbergs målområde men vare sig Perry eller Hörberg lyckas få in bollen i mål.
Lite mer ÖFK nu efter bytet.
Awad fortsatt pigg och kommer loss i Varbergs målområde men får bollen för långt i från sig och chansen rann ut i sanden.
Fler byten från ÖFK i minut 74 då bl.a Stolt kommer in och Varberg gör och några byten och nu för att kunna säkra segern.
Nya serieledaren i skytteligan Selmani visar sig på nytt i minut 79 och kan med vänstern slå in 3- 0 till Varberg och nu är det nattsvart och svårt att se att ÖFK ska kunna vända detta.
Isherwood hade en bra nick i minut 79 efter en ÖFK hörna men utanför.
Flera byte från båda lagen i minut 82 men inget som direkt märktes i spelet.
Turgott som varit osynlig större delen av matchen får fram en fin boll till den nyinsatte Colkett i minut 83 men han bränner den över Varbergs målet på nära håll.
Efter en dålig hörna från ÖFK kan Varberg kontra och 4 spelare kommer helt fri och Matthews kan spela fram till den helt fria Tranberg som enkelt kan slå in bollen bakom Keita i målet.
Nu vinner Varberg alla andra bollar och ÖFK får inte till något organiserat spel utan Varberg är närmare 5- 0 än att ÖFK ska kunna reducera och matchen slutar 4-0 till Varberg.

Sammanfattning
Ingen bra match från ÖFK:s sida. Fanns ingen tändning från början och Varberg var det bättre laget. Det framhöll också Perkovic på presskonferensen efter matchen. Han tyckte att dem 2 första Varbergs målen kom till av tillfälligheter och sedan kom man aldrig tillbaka i matchen.
En intressant sak som Perkovic sa var att sedan man vann över Sirius och stort sett säkrade fortsatt spel i allsvenskan så har man haft svårt att komma upp i samma nivå som tidigare. Viktigt att kunna avsuta på ett bra sätt återstående matcher.
Joakim Persson, tränare i Varberg, var mycket nöjd med segern och att man säkrat kontraktet för nästa år.Det var en glädje och lättnad att det var klart. På fråga varför det gått så bra för nykomlingarna i allsvenska så svarade Persson att media tippat fel att man var bättre än vad dem tippat. Bra i Varberg den nya ledaren i skytteligan Seljmani med 2 mål idag. Svårt att ta ut några i ÖFK men har fastnat för Perry , Awad och Dosis som sticker ut lite från ett annars blekt ÖFK.