Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
tabell Tabell SvFF Min fotboll 
besök Space2u
 
   
Matchreferat - Träningsmatch   
   
         
FC Rostov       Östersunds FK
1 - 0
(1) (0)
Sön 24 Jan 2021 16:30
 
   
Målskyttar
Mål Tid Målgörare
1-0 27 Dimitri Poloz

Så spelade FC Rostov:

Så spelade Östersunds FK:
Sixten Mohlin, Eirik Haugan (45), Peter Amoran (60), Roland Mukiibi (45), Jakob Johnsson (45), Sam Mensiro (45), Felix Hörberg (60), Ahmed Awad (33), Ludvig Fritzon (60), Henrik Bellman (45), Malcolm Stolt (60)

Ersättare: Aly Keita, Kalpi Ouattara (45), Marco Weymans (45), Noah Sonko Sundberg (45), Frank Ahrin (45), Pontus Kindberg (60), Blair Turgott (60), Isak Ssewankambo (45), Nikolas Dosis (60), Jerell Sellars (60), Sebastian Karlsson Grach (33)

Varningar FC Rostov Utvisningar FC Rostov
Tomas Rukas, Alexander Pavlovets

Varningar Östersunds FK Utvisningar Östersunds FK
Malcolm Stolt, Sam Mensiro, Marco Weymans, Jerell Sellars.
Arena:
Marbella, Spanien
 
 

Bra insats av ÖFK mot det ryska topplaget - Straffmål avgjorde

 

VS

Rostov FC vann matchen med 1- 0 (1-0) på straffmål i 27:e minuten

 

Skidor på morgonen och fotboll på kvällen så är villkoren för dagens sportintresserade, men inget går upp mot när favoritlaget spelar sin första match för säsongen. Den måste man se.

ÖFK satsar högt. De har valt ett lag från den mäktiga ryska ligan. Ett av Europas bästa lag ska möta ett ungdomligt, nedtränat och ännu utvecklingsbart lag från Östersund som huserar allsvenskan. Det kan väl gå bara på ett sett? Nja, för två år sedan vann ÖFK över Rostov, men då bytte Rostov ut nästan hela laget i andra halvlek och satsade kanske inte så allvarligt.

ÖFK ställer upp utan resen i försvaret Thomas Isherwood. Det blev många olika försvarsuppställningar i denna match, men alla fungerade bra. Amoran fick starta och blandade och gav, men han visade talang och tidvis vuxet spel. De gjorde alla de unga som fick chansen i dag.

Amir överraskade med en startelva med ungdomliga inslag. Det var intressant att se ungdomarna göra sitt elddop mot ett internationellt lag och man gjorde det bra. Amir vill säkert bredda truppen och ge de unga en chans att hävda sig och konkurrera om startplats med tanke på värvningsförbudet. Det är klokt.

Det blev en tämligen jämn första halvlek med få målchanser för båda lagen. Inget av lagen kunde ta över initiativet. Rostov höjde tempot något från 25:e minuten, men lyckades ändå inte åstadkomma några större farligheter.

ÖFK spelare visade ingen respekt för sina namnkunniga motståndare. ÖFK spelade klokt och ibland ganska fyndigt. Passningssäkerheten var hög. Många anfall kom till på ÖFK:s högerkant där Henrik Bellman ofta var inblandad med flera inlägg mot mål. Stolt visade stor framåtanda och sköt ÖFK:s första skott på mål redan efter 3 minuter. Första skottet på mål hade Rostov först i 22 minuten.

Rostov tilldömdes en straff i 26:e minuten. Det var Bellman som råkade sparka högt. Poloz visade ingen barmhärtighet utan slog bollen säkert i mål och det blev 1-0 utan chans för Mohlin som fått förtroendet att stå i mål. Halvleken slutade med uddamålsledning för Rostov. Inte helt rättvist. Med hänsyn till matchen skulle nog 0-0 har varit bättre.

Tråkigt nog måste Awad utgå efter en skada. Han tog sig mot ljumsken.


I andra halvlek blev det många ÖFK- byten, medan Rostov inte använde sig så mycket av den möjligen. Alla spelare i ÖFK utom Keita fick speltid. Ingen föll ur ramen. Man stod upp överraskande bra mot det tuffa motståndet. Sebastian Karlsson Grach, Peter Amoran och Jacob Johnsson gjorde sin första match i den röd-svarta tröjan. Bra insatser av alla.

Första tio minuterna hände inte så mycket. Det var mycket spel på mittplan. Efter en kvart skapade ÖFK ett visst tryck mot Rostovs mål, men fick ingen utdelning. Allt eftersom så blev ÖFK något mera offensiva och företagsamma på plan och ÖFK tog stundtals över spelet. Det är inget fel att påstå att ÖFK var det bättre laget i andra halvlek

Det blev flera chanser i andra halvlek och ÖFK skapade de flesta. En vass hade Rostov på en nick på en hörna och ett skott som gick tätt utanför målet.

Det blev lite av Frank Ahrin show i mitten av halvleken. Han dribblade, passade och sköt och hade ett skott tätt utanför och ett skott som gick rakt på målvakten.


Sammanfattningsvis skall ÖFK vara riktigt nöjda med insatsen. Det blev inte som många trodde att Rostov skulle dominera över ÖFK. Det såg vi inget av. I många sekvenser var det istället ÖFK som visade vilja och kunnande. Man spelade lugnt och behärskat och vi såg heller inte så mycket av misstagen som man gjorde tidigare. Matchen visade att ÖFK har en bred trupp. Det vi kunde konstatera att många unga talanger kommer att klappa på dörren för att få vara med i startelvan i år


 
Text av: Haldo Jonsson
 
 
 
Kommentarer: Skriv kommentar
Gäst: Experten skrev | 25 Jan 2021 - 07:16
Återväxten är inget att klaga på
Hur fungerar sammarbetsavtalet med IFK
Får ÖFK använda spelare ifrån IFK
Trots värvningsförbud.
Annars tycker jag att det var en helt okej första match för säsongen
Gäst: Lars Larsson, Sthlm skrev | 25 Jan 2021 - 04:42
Aly Keita, Simon Kroon, Charlie Colkett, Jno Baptiste och Rewan Amin förstår jag varför de inte spelade, men vad har hänt med Nebiyou Perry?
Gäst: Martin Nylander skrev | 24 Jan 2021 - 19:52
Synd att inte Ahrin kunde sätt någon av sina chanser. Ahrins prestation inför sin första chans, skottet utanför mv högra stolpe, var verkligen värt mer vilka snabba dribblingar, där måste motståndarna blivit yra i bollen
 
Herrar
av: Clement | 14 Apr 2024 - 03:48
HejJag vill bara hälsa att det finn
6
kommentarer
Sett till hela matchbilden så var ett oavgjort res
av Lasse Granbacka | 20 Apr 2024 - 19:11
ÖFK - Örgryte  1-1 (
2
kommentarer
Ytterhogdal IK-Gottne IF (3-1) 4-1
av Agne Karlsson | 20 Apr 2024 - 22:39
Artikelförfattaren Agne Karlss
2
kommentarer
Anundsjö IF - Ope IF 6-0 Bilder
av Stefan Roos | 20 Apr 2024 - 22:26
Foton: Stefan Roos
2
kommentarer
Till slut rättvis poäng
av Per Lagerbäck | 20 Apr 2024 - 17:07
Det var länge trögt och s
1
kommentar
Extra attraktion mot Helsingborg- Vi får se två av
av Haldo Jonsson | Igår - 17:02
Foto Haldo Jonsson
 
 Skrivet den Lör 30 Mar 22:25
 
 Skrivet den Lör 6 Apr 23:07
 
 Skrivet den Lör 23 Mar 14:17
fotbollz.se på Facebook