Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
tabell Tabell SvFF Min fotboll 
besök Space2u
 
   
Matchreferat - SvFF seriematch   
   
         
Djurgårdens IF       Östersunds FK
2 - 0
(1) (0)
Ons 12 Maj 2021 18:30
 
   
Målskyttar
Mål Tid Målgörare
1-0 11 Edvard Chilufya
2-0 79 Jesper Löfgren

Så spelade Djurgårdens IF:
Vasjutin - Witry, Jacob Une Larsson, (66), Ekdal, Eliot Käck - Curtis Edwards, (83), Schüller, Magnus Eriksson - Chilufya, (79), Kalle Holmberg, (65) Niclas Bärkroth.

Avbytare; Joel Asoro (65), Jesper Löfgren (66) Haris Radetinaz (79), Emanuel Banda (83)

Så spelade Östersunds FK:
Aly Keita - Sam Mensiro, Ronald Mukiibi, Eirik Haugan, Patrick Kpozo - Felix Hörberg, Isak Ssewankambo,(56) , Frank Arhin,(91), Henrik Bellman (83) - Nebiyou Perry, (91) Blair Turgott.

Ersättare: Sixten Mohlin, Ludvig Fritzon, (56) Marcus Stolt, (91), Sebastians Karlsson Grach, Francis jno Baptiste, Nikolaus Dosis (91)


Varningar Djurgårdens IF Utvisningar Djurgårdens IF
Hjalmar Ekdal

Varningar Östersunds FK Utvisningar Östersunds FK
Eirik Haugan
Arena:
Tele 2 Arena
 
Publik:
8
 
Domare:
Domare
Victor Wolf
Domare
Daniel Wärnmark
Ass. domare 1
Mark Josef
Ass. domare 2
Rambod Beigi
Fjärdedomare
 
Väder och vind:
Temperatur 18 grader, vind 4 m/sek., luftfuktighet 485
 
 

Säker seger för Djurgården

 

Djurgården - ÖFK 2-0 (1-0)

Nu med referat av Per-Olov Bexelius. Vi väntar på krönika av Agne Svärd. Vår fotograf Sune Elmroth fastnade i en bilkö och hann ej fram inom stipulerad tid.för att kunna nyttja ackrediteringen

 

Djurgården har haft en utmärkt start på årets allsvenska. Rapporterna har handlat om att de är bäst i allsvenskan. Och visst visade de det i onsdagkvällens möte mot ÖFK. Det var en rättvis seger för Djurgården som vann med 2-0.

ÖFK hade inte en chans. Djurgården var närmare 6-0 än att ÖFK hade gjort ett mål.

ÖFK:s bästa chans var i andra halvleken när Henrik Bellman nästan kommit helt fri vid mittlinjen. Han blev bryskt stoppad av Hjalmar Ekdahl som ryckte tag i Bellman helt regelvidrigt Kanske borde det blivit en utvisning i stället för en varning. Eller ett fritt läge för ett ÖFK-mål.

Det som gjorde att slutresultatet stannade vid 2-0 var som vanligt Aly Keitas stundtals fantastiska målvaktsspel. Han är definitivt en av allsvenskans bästa målvakter. I de matcher jag sett honom har han varit skillnaden mellan fiasko och hedersamma förluster eller framgångssegrar.

Klart men blev orolig när Keita bröt matchen i den 30:e minuten och visade att han hade en smärta i foten. Men det var falskt alarm. Lyckligtvis.

Övriga ÖFK-spelare hade en tung dag på jobbet.

Isak Ssewankambo skötte sig ok. Likadant Frank Arhin. Och stundtals glimrade Henrik Bellman till.

Att ÖFK totalt hade en tung dag på jobbet var inte för att ÖFK var individuellt så mycket sämre. Problemet var istället att Djurgården var så mycket bättre som lag. Rimligtvis kommer de att vara i allsvenskans absoluta topp när säsongen är slut. Och det är välförtjänt.

Nu är Djurgården avklarat. Nästa match borde bli enklare. Eller ….

Individuella bedömningen:

Aly Keita 3.

Ingen får 2.

Isak Ssewankambo, Frank Arhin och Henrik Bellman får 1 var.

Perra Bexelius


 
Text av: Per-Olov Bexelius
 
 

ÖFKs matcher

Trissen mot
Djurgårdens IF
Trissen
sammanlagt
  1. Aly Keita 3
  2. Henrik Bellman 1 Frank Ahrin 1
Aly Keita 9
Ronald Mukiibi 6
Noah Sonko Sundberg 6
Blair Turgott 4
Patrick Kpozo 3
Nebiyou Perry 3
Isak Ssewankambo 2
Henrik Bellman 1
Frank Ahrin 1
 
 
Kommentarer: Skriv kommentar
Gäst: Stôllen skrev | 14 Maj 2021 - 18:45
Kanske var lite väl hård när jag målade ut i princip hela allsvenskan som skit. Men helt fel ute är jag då inte. Det som är så frustrerande är att lag som ÖFK och Degerfors med sitt på egen planhalva överdrivna kortpassningsspel gör motståndarlaget bättre än vad det är. Ibland handlar det om att bara rensa. Men, nej, det verkar ha blivit högsta mode det här med smånätt spel, att spela sig ur kniviga situationer i tid och otid. Men för det fordras en mycket god teknik och speluppfattning, vilket tyvärr det stora flertalet spelare i allsvenskan inte besitter. Och det är inget det finns tid att träna på under match. Ett effektivt kortpassningsspel kräver ingredienser som hårda till stenhårda pass, på foten, samtidigt som a l l a försöker göra sig spelbara, visa sig i luckor, hjälpa och stödja spelaren som för stunden har bollen, dynamit under fotsulorna helt enkelt. Inte stå still och bara titta på. Inte heller kuta efter trasan allihopa som smågrabbar. Nu brukar det bli max tre till fyra pass, sen rinner det ut i sanden, nån trasslar till det med bollen, så är det över...
Gäst: Stôllen skrev | 14 Maj 2021 - 18:23
Degerfors IF - dä ä lage alle stôllera hôller på.
Gäst: @Stollen skrev | 14 Maj 2021 - 16:22
Är du Kalmar eller degerforssupporter?
Gäst: Stôllen skrev | 14 Maj 2021 - 14:15
Och den här skiten skriker sig folk hesa över. Det är löjeväckande. Vad fattas oss svenska fotbollsälskare? Som går igång på män som sparkar boll, (jag understår mig inte att säga spelar fotboll). Av förklarliga skäl. En spade är en spade oavsett vad man kallar den - om det så är högsta ligan. En uppgraderad gärsgårdserie, mycket mer bevänt än så är det inte med Allsvenskan av idag.

En ynkedom i bristande teknik och speluppfattning genomsyrar varje match, varje omgång. Dessa representationslag med sina överbetalda halvfigurer och med arenor för hundratals miljoner borde skämmas ögonen ur sig, med tanke på det pekoral till fotbollsunderhållning de levererar. För det är vad det i realiteten handlar om. Noll underhållningsvärde.

Som fotbollsälskar vill jag inte se pojklagsfotboll praktiseras, där elva vuxna män övar sig på att sparka boll, i triangel, med knapp styrfart på nystanet. Sånt ska sitta sen barnsben, med stenhårda pass direkt på foten och dynamit under fotsulorna. Inte stå still och titta på! Men det är inte lätt för dumma, tröga , bortskämda svenska fotbollspojkar, när det ska till. Varför inte anpassa sig efter sin (o)förmåga istället och tjonga iväg bollarna lite oftare, istället leka Barcelaona, spara det åt småpojkarna, Som sagt, patetiskt var ordet.

ÖFK hade en period på 5-10 minuter in i andra halvlek, där det fanns ett embryo till någonting sådant, ett mer varierat spel. Ett rakare. distinktare och resolutare. Och det var faktiskt bästa perioden i spelet under hela matchen (!). Djurgårdens inräknat.

För det är ju så här, att duttandet, triangelspelet, med för lösa passningar som "de bättre" lagen tillåts att öva sig på likt småpojkar, i 2 x 45 min, är busenkelt att pulvrisera, neutralisera, genom att ständigt hålla en hög press. Kliv upp i banan. Det var så IFK Göteborg med ett gäng halvmediokra spelare lyckades vinna UEFA-cupen på 80-talet. Anpassa spelet efter de förmågor som finns i truppen! Vi pratar ju inte världsfotboll som sagt, vilket svenskt "topplag" klarar av att bygga ett spel med hungriga vargar som hugger så fort de lämnar boet? Inget.

In och gör det surt för dem ÖFK. Inse att ni är ett skitlag bland alla andra skitlag i en skitliga. Det kanske gör livet lite lättare...och fotbollen roligare, både för er själva som spelare och oss fotbollsälskare. Kör hårt!

Heja rödavita laget!
Gäst: ÖFK-forever skrev | 13 Maj 2021 - 18:34
Tack för en bra matchrapport!
Gäst: Kunnig skrev | 12 Maj 2021 - 21:01
Jag tycker ÖFK kämpade på bra och gjorde vad man kunde. Men varför måste man springa offside. Om man inte gjort det så hade det kunnat bli ett par mål. Om Perry ska bli en bättre spelare kan han inte dribbla i tid och otid. Det går bra att slå en passning.
Gäst: Mob skrev | 12 Maj 2021 - 20:13
Keita är ju fantastisk som vanligt iaf, enligt mej bäst i allsvenskan.
Gäst: Realist1 skrev | 12 Maj 2021 - 19:30
Sett till resultat och statistik är det bättre än vad jag hade förväntat mig i alla fall. Allt annat än tremålsförlust känns helt okey faktiskt.
 
Herrar
av: Clement | 14 Apr 2024 - 03:48
HejJag vill bara hälsa att det finn
7
kommentarer
Kan nye forwarden Quimi Ordónez vara lösningen mot
av Haldo Jonsson | 16 Apr 2024 - 21:04
Myroslav Mazur gör 2-0 i 76:
4
kommentarer
Div 3 mellersta Norrland
av Haldo Jonsson | 15 Apr 2024 - 13:33
4
kommentarer
Tips div 3 mellersta Norrland - första spännande l
av Haldo Jonsson | 10 Apr 2024 - 18:59
Dvärsätt BK nu tvåa
2
kommentarer
Dvärsätts BK - Bergs IK 4 -0 (3-0) Bilder
av Stefan Roos | 14 Apr 2024 - 21:03
Foto: Stefan Roos
1
kommentar
Före detta ÖFK- backen Jonathan Azulay ska stoppa
av Haldo Jonsson | Idag - 16:41
Jonathan Azulay. Foto Haldo Jonsson
 
 Skrivet den Lör 30 Mar 22:25
 
 Skrivet den Lör 6 Apr 23:07
 
 Skrivet den Lör 23 Mar 14:17
fotbollz.se på Facebook