Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
tabell Tabell SvFF Min fotboll 
besök Space2u
 
   
Matchreferat - Träningsmatch   
   
         
AIK       Östersunds FK
0 - 1
(0) (1)
Mån 28 Jun 2021 15:00
 
   
Målskyttar
Mål Tid Målgörare
25 0-1 Per Karlsson självmål

Så spelade AIK:

Så spelade Östersunds FK:
ÖFK: Sixten Mohlin, Sam Mensiro, Noah Sonko Sundberg, Eirik Haugan, Patrick Kpozo, (65) Frank Ahrin, (61) Ludvig Fritzon, (61), Felix Hörberg, Simon Kroon, (61), Henrik Bellman, (69), Blair Turgott (61).

Aly Keita, Rewan Amin, (61), Nikolaos Dosis,(61) Malcolm Stolt, (61), Sebastian Karlsson Grach, (65), Jerell Sellars, (69), Jno-Baptiste (61)


AIK: Janosevic - Otieno, Papagiannopoulos, Milosevic, Kahl (85) - Ofori, Ayari (85), Hussein - Ring, (61), Goitom, (61) Bahoui (70)

Ersättare: Karlsson, Silva, (70), Stamatopoulos, Forsberg (85), , Ylätupa, (61), Radulovic, Dahl, (85), Abdirahman, Kiani, Kabuye (61)

Varningar AIK Utvisningar AIK
ÖFK Sam Mensiro

Arena:
Norrtälje Sportcentrum
 
Publik:
300
 
Väder och vind:
23 grader, sol, vind 4 m/sek, luftfuktighet 57%
 
 

Seger för ÖFK i genrepet efter en bra första halvlek

 

AIK - ÖFK 0-1 (0-1)

 

.

Allsvenska starten närmar sig. ÖFK har befunnit sig i Norrtälje på träningsläger för att träna på gräs. I dag har man ett välkommet avbrott i träningen. Det ör en godbit. ÖFK möter de allsvenska topplaget AIK. Det blir en test och ett genrep som heter duga inför duga inför bortamötet mot Degerfors.

ÖFK startar ungefär med det lag som man gjort tidigare i allsvenskan. Största Undantaget är att Sixten Mohlin har ersatt Aly Keita. Vi kan vänta att Jerell Sellers och Rewan Amin är friska nog och kommer in senare i matchen. Det var länge sedan vi såg Rewan på plan, men han är givetvis välkommen.

Vi noterar att ÖFK spelar med fyrbackslinje och har två snabba forwards, Kroon och Turgott och att Isak Ssewankambo inte är med.

Matchen spelas på en fin gräsplan i varmt och soligt vader.

Första halvlek är en period som ÖFK har all anledning att vara nöjd med både spel- och chansmässigt. Passningskvalitén var mycket bra och ÖFK manövrerade ut AIK som hade svårt att få till något i sista tredjedelen. I senare delen av halvleken var ÖFK dominerande och tog över matchen


ÖFK satsade på djupledsspel och inlägg från kanterna och lyckades med det. De flesta anfall tillkom på högerkanten. San Mensiro och Felix Hörberg hade bra samarbetade och var halvlekens bästa ÖFK-spelare.

AIK hade första skottet i matchen efter åtta minuter. I nionde matchminuten såg det illa ut. Sam Mensiro blev liggande ganska länge efter en rejäl smäll. Mensiro är inte den spelare som normalt läger sig i onödan. Lyckligtvis gick det bra. Mensiro kom åter till spel.


Turgott var som vanligt rörlig och han var i igenom ett par gånger i halvleken. AIK:s målvakt fick båda gångerna gå långt ut utanför straffområdet och lyckades båda tillfällena vara först på bollen, men nära var det.


Första hörnan kom i 13:e minuten. Det var AIK:s och den var resultatlös.

I 18:e minuten höll Felix Hörberg stor show. Han briljerade med att dribbla bort tre AIK:are och slog sedan in ett inlägg. Det blev även senare flera inlägg från Hörberg som visade fin form denna afton. Han och Mensiro fint fick beröm av kommentatorn i TV.


I 25:e minuten blev det mål för ÖFK. Det var först ett framspel från Mensiro till Hörberg. an slog ett hårt inlägg mot mål som stoppades av ÖFK- backen Per Karlsson, men inte bättre än att han styrde bollen i mål.

ÖFK fortsatte med sitt offensiva spel som imponerade, men man tog även bort möjligheten för AIK att komma till någon bra chans. Kroon var även han framme vi ett par tillfällen och högg mot AIK-försvaret. Första halvleken var en övertygande insats av ÖFK. Ytterligare chanser hade Turgott och Ahrin med skott från distans.




I andra halvlek blev det många byten i båda lagen. Vi såg ett inte lika offensivt ÖFK.

Bytena kanske var en anledning till att ÖFK tappade en del av sin offensiva kvalité i andra halvlek. AIK verkade i stället tjäna på sina byten. Spelarna som kom var mera alerta och ville mer.

Andra halvlek blev AIK: s. Det började med en AIK hörna som boxades bort av målvakten Sixten Mohlin och dueller mallen Kpozo och Ring. AIK satsade hårt på hög press.

AIK flyttade upp laget, blev mera offensiva med större bollinnehav och skaffade sig flera målchanser. Man fick intrycket av att ÖFK inte var så intresserade att satsa framåt utan hade större intresse att inte släppa in något mål.

ÖFK hade svårare att skapa någon målchans i andra halvlek. Baptist jobbade och sprang och kunde ha kommit loss vid ett par tillfällen. AIK däremot hade bättre initiativlusta och bättre vilja noterades för åtminstone tre riktigt bra målchanser.

ÖFK:s försvar var bra under hela matchen och lyckades hålla nollan. Mest framträdande var Noa Sonko Sundberg, men Haugan kom mer och gjorde även hanen bra insats. Höberg och Mensiro var mindre med i spelet andra halvlek.

I 61:a minuten hade vi nöjet att få se Revan Amin Amin igen på plan efter ett långt skadeuppehåll. Det tackar vi för. Strax efter byttes Sellars in.

I 72:a minuten uppstod AIK:s bästa chans. Ayari i AIK stod omarkerad framfor mål. Han tog ner bollen och sköt men Sixten Mohlin gjorde en riktitg bra räddning. Det var AIK:s bästa chans.

Matchen slutade med seger för ÖFK med 1-0.

Nästa Degerfors.

 
Text av: Haldo Jonsson
 
 
 
Kommentarer: Skriv kommentar
Gäst: Ulf W skrev | 28 Jun 2021 - 22:00
Väldigt bra faktiskt ! Precis som artikeln om dig i öp Haldo den var också väldigt bra och välförtjänt!
 
Herrar
av: Clement | 14 Apr 2024 - 03:48
HejJag vill bara hälsa att det finn
7
kommentarer
Kan nye forwarden Quimi Ordónez vara lösningen mot
av Haldo Jonsson | 16 Apr 2024 - 21:04
Myroslav Mazur gör 2-0 i 76:
4
kommentarer
Div 3 mellersta Norrland
av Haldo Jonsson | 15 Apr 2024 - 13:33
2
kommentarer
Före detta ÖFK- backen Jonathan Azulay ska stoppa
av Haldo Jonsson | Igår - 16:41
Jonathan Azulay. Foto Haldo Jonsson
1
kommentar
Träningstider denna vecka
av Haldo Jonsson | 16 Apr 2024 - 09:42
1
kommentar
Dominanten i försvaret - Ali Suljic - blev Trissvi
av Haldo Jonsson | 15 Apr 2024 - 11:25
Ali Suljic Foto Haldo Jonsson
 
 Skrivet den Lör 30 Mar 22:25
 
 Skrivet den Lör 6 Apr 23:07
 
 Skrivet den Lör 23 Mar 14:17
fotbollz.se på Facebook