Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
tabell Tabell SvFF Min fotboll 
besök Space2u
 
   
Matchreferat - Svenska cupen   
   
         
IF Brommapojkarna       Östersunds FK
2 - 1
(1) (1)
Ons 18 Aug 2021 19:00
 
   
Målskyttar
Mål Tid Målgörare
0-1 12 Malcolm Stolt
1-1 15 Samuel Holm
2-1 70 Robin Frej

Så spelade IF Brommapojkarna:
Alexander Lundin, Amadeus Sögaard, Oscar Krusnell, Simon Helg, Rodin Deprem, Jardell Kanga, Samuel Leach Holm, Robin Frej, Christer Gustafsson, Ali Suljic, Jesper Ceesay.

Så spelade Östersunds FK:
Sixten Mohlin, Sam Mensiro, Noa Sonko Sundberg, Ahmed Awad, (52), Ludvig Fritzon, Charlie Colkett, (73)Frank Ahrin, Felix Hörberg, (62),Francis Jno-Baptiste, BlairTurgott (62), Malcolm Stolt

Ersättare: Aly Keita Patrick Kpozo,(62) Nikolaus Dosis, (73),Marco Weymans, Sebastian Karlsson Grach, (62), Jerell Sellars, (52)

Varningar IF Brommapojkarna Utvisningar IF Brommapojkarna
Jesper Ceeay, Martin Fallkebo

Varningar Östersunds FK Utvisningar Östersunds FK
Frank Ahrin,
Arena:
Grimsta IP
 
Domare:
Domare
Rambod Beigi
Domare
Danha Bachiri
Ass. domare 1
Alexander Milovanovic
Ass. domare 2

 
Väder och vind:
Temperatur 16 grader, vind 4m/sek., luftfuktighet 79%
 
 

En trist cupkväll - ÖFK åkte ur svenska cupen

 

Brommapojkarna - ÖFK 2-1 (1-1)

Nu med referat

 

ÖFK möter i kväll Brommapojkarna som är ledarlag i div 1 norra och som ännu inte förlorat någon match i år i serien. Fotbollsexperter anser att BP i dag är i slagstyrka att jämföra med ett mittenlag i Superettan. Räkna därför att det inte blir någon lätt match för ÖFK som även har serien att tänka eftersom läget i tabellen inte är bra. Vi hoppas på vinst för ÖFK. Det är viktigt för att komma till gruppspelet. Där väntar många tuffa vårmatcher.

Matchen börjar:

ÖFK spelar med fyrbackslinje med Fritzon till vänster som ersättare för Kpozo.

BP börjar inspirerat med kortpassningsspel och skaffar sig ganska omgående större bollinnehav och med en bra chans redan i inledningen av matchen.

BP kom ofta fram i snabba anfall. ÖFK startade lite trögare men tog så småningom för sig mer och mer. En chans som kunde har resulterat inträffade i tionde minuten då Turgott efter passning från Baptiste passade framför målet, men ingen ÖFK spelare hann fram. Strax efter hade Sonko en nick mot mål, men målvakten räddade.

ÖFK tog ledningen i 12:e minuten. En passning från Ahmed som Stolt mötte med huvudet och nickade i mål. Det var Stolts första mål i tävlingssammanhang. Hans nick var elegant.

Glädjen varade inte länge för ÖFK tråkigt nog. Efter bara någon minut reducerade BP genom ett långskott i krysset som Mohlin var chanslös på. Det verkade som det tog hårt på ÖFK. Deras kamplust sänktes synbarligen.


ÖFK kom igång och ÖFK skapade att par farliga chanser. Sonko nickade till Stolt som stod på mållinjen, men han lyckades inte få in bollen. Det blev en målvaktsretur, men Baptiste lyckade inte heller få in bollen. I slutet av halvleken hade Sonko en bra nick som målvakten räddade.

Det var en halvlek som ÖFK hängde med ganska bra i, men BP var mera initiativrika. ÖFK fick inte till något vägvinnande spel. Det var en viss dominans av BP under stora delar av halvleken. ÖFK hade svårt att komma upp i nivå.


I andra halvlek trode vi att det skulle bli bättre, men så blev det inte. BP hade tankat ny kraft i paus och
inledde med flera chanser och var bättre i duellspelet. ÖFK såg konfunderade ut en stund. Det tog ett tag innan ÖFK kom upp i anfall och då var det Turgott som var framme.

I 52:a minuten byttes Ahmed ut efter att tagit sig på bakdelen av låret. Ny skada eller?

Det blev en halvlek som liknade den första. BP hade större bollinnehav än ÖFK och var fyndigare och snabbare i sitt spel och hade lättare att skapa chanser. ÖFK kom inte riktigt upp i den nivå som man kan kräva av ett allsvenskt lag. Man kan betydligt bättre.


I 62:e minuten byttes Turgott och Hörberg ut. Det kan tyda på att Amir satsar mera på allsvenkan?

Särskilt förvånad blev man inte när BP tog ledningen på nick i 72:a minten. Ett resultat som stod sig matchen ut.

Halvleken blev chansfattigare än i första. Det var i slutdelen av matchen som chanserna kom och då var det mest BP som skapade dem. ÖFK hade svårt att spela sig ur BP:s press och fick svårt mot BP:s rörliga och mera passningssäkra spel. BP skapade två riktigt bra chanser under en femminutersperiod, men den största den kom i 86:e minuten då Mensiro räddade på mållinjen.

ÖFK hade en kortvarig slutforcering då duktige Kpozo var nära att göra mål, men skottet blockerades av en försvarare.

Det skedde en del byten i ÖFK under andra halvlek, men det förändrade inte nämnvärt ÖFK spel.

ÖFK fick bita i det sura äpplet av att bli utslagna ur cupen av ett div 1-lag. Kanske kan de trösta sig med att BP var ett mycket bra lag som med säkerhet kommer att finnas i Superettan nästa år.

Sammanfattningsvis är BP:s seger rättvis. Det hade greppet över spelat under stora delar av matchenoch särskilt i andra halvlek. ÖFK hade svårt att få till något bra och effektivt spel. BP ville mer, hade bättre press och skapade farligare anfall. BP:s Kange dominerade mittfältet.


Att ett allsvenskt lag slås ut ur cupen händer då och då. Nu var det ÖFK:s tur. Det kan vara svårt att göra en bra insats mot ett taggat lag i lägre division. Det har vi sett tidigare. Motivation som slår ofta klass. Speciellt är det så nu nu när ÖFK har den viktigare allsvenskan att tänka på.

Nu är det vinst mot Kalmar som kan rädda ÖFK:s ära, men ska man lyckas måste spelarna bygga upp sitt självförtroende.

Kom igen ÖFK. Ni kan betydligt bättre!

 
Text av: Haldo Jonsson
 
 
 
Kommentarer: Skriv kommentar
Gäst: Dudrik 5 skrev | 21 Aug 2021 - 11:05
Hur prioriterar ÖFK?Hur kan man storsatsa med flera miljoner på akademin när klubben blöder ekonomiskt. Vore bättre att försöka delbetala skatteskulden på ca 14 miljoner och alla leveratörsskulder.
Gäst: Poseidon skrev | 20 Aug 2021 - 10:08
Några 5-6 miljoner är inte akademins budget på iår, däremot klart större än ifjol när ledare fick sluta pga av ekonomin. Iår ligger den runt 3.5milj.

Hur det går ihop att budgeten för akademin är nån miljon större 2021 än 2020 kanske klubben väljer att kommunicera, om de kan.
Gäst: Magiskt skrev | 20 Aug 2021 - 07:51
Magiskt att alltid skylla på någon annan - bästa sättet att försöka behålla sitt eget namn intakt. Skyll på andra och hitta lojala nyttiga idioter som tangentkrigar på anonyma forum..
Vi får väl vara glada att styrelsen som tillträdde efter Rolf Lohses historiska fiasko valde en annan väg, nämligen att fokusera på framtiden istället för att sitta och bekymra sig över att ta över ett konkursbo i division 2.

Attans att inte denna styrelse tog över då, då hade vi kanske fortfarande fått höra vad tufft det var att ta över en klubb i division 2 LOL
Gäst: Till Tobbe skrev | 20 Aug 2021 - 00:26
Kul att Tobbe även gömmer sig bakom flera alias.

Smart drag av din kontakt i styrelsen att ge dig info att sprida.
Du skriver ju ganska bra och försöker vara övertygande, ungefär som du är IRL fast ändå inte.
Kommer lägga in dig som namn till valberedningen så hoppas vi på en styrelseplats så kan du sprida dina budskap utan att behöva vara ”anonym”.
Gäst: Fakta skrev | 20 Aug 2021 - 00:21
Då bör du väl också veta att pengar in, inte minskar kostnaden.

Kan man inte räkna, så sätt ej upp räkneexempel.
Gäst: @Fakta skrev | 20 Aug 2021 - 00:12
Akademi.
Källa på 5-6 miljoner frågas. Att nämnas bör att utefter svenska lags framgångar i europeiska cuper utfaller en ansenlig summa öronmärkta slantar till samtliga allsvenska lag. Öronmärkta till ungdomsverksamhet. Blir life fel när fakta inte får med alla fakta.
Gäst: @Fakta skrev | 19 Aug 2021 - 23:58
Varför så aggressiv. Idrotten förbrödrar.
Gäst: Fakta skrev | 19 Aug 2021 - 23:31
Bara för att man är kompis med Knut Rost som går ut och hyllar, innebär det inte att det stämmer. Ni borde kolla er fakta, Leffe Widegren var den som gjorde mest av alla - ingen annan.

Och sittande styrelse rår helt och hållet för nuvarande situation(som de inte ens informerar om).
Eller är det ngn annans fel att de inte kan sälja sponsring(att de behandlar Leffe som skit är ju deras egna val).
Är det ngn annans fel att de startade igång en akademi för 5-6 miljoner, åkt på träningsläger, anställt sportchef, ökat spelarkontrakt mm?

Schahine gick själv ut i februari och sade att de hade ett eget kapital på fyra miljoner kronor. Är det ngn annans fel om det är minus vid årsskiftet?
Sluta spring denna styrelses ärenden, att försöka ta ifrån Leffe Widgren äran och försöker ge den till Lennart är bara uselt. Men det är

Gäst: Hoppfull skrev | 19 Aug 2021 - 23:15
Inte alltid jag håller med dig @tobbe, men den här gången är din analys helt rätt
Gäst: Till Tobbe skrev | 19 Aug 2021 - 22:25
Tobbe B, är det inte bättre att du kliver fram som en potentiell styrelsemedlem?
Du är väl redan familjär med någon där som ger dig inside så att du kan skriva här på forumet.

Då är det väl bättre att allt ditt kunnande kommer till nytta för oss alla?
Gäst: Tobbe skrev | 19 Aug 2021 - 21:36
Om ni inte är pålästa om den värsta skandalen i svensk fotboll genom tiderna (enligt flertal riksjournalister, om ni inte är pålästa om den ekonomiska kostym klubben skapade säsongerna 17-18 och valde att fortsätta bära säsongen 19. Om ni inte är pålästa eller inte vill förstå, utan väljer att tro på Kindbergs sanningar, då är det erat val. Min sanning är att utan den eminente Lennart Ivarssons och sittande styrelses hårda arbete hade konkursen varit ett faktum för över ett år sen. Det var nära, javisst det finns klara brister i styrelse och VDs sätt att arbeta , enligt mig bör man värdera upp och inte ta sina supporters för givna. Det gäller att synas och skapa lite rockn roll runt klubben. MEN att tro och påstå att sittande styrelse är ansvarig för klubbens ekonomiska situation är befängt.
Gäst: Poseidon skrev | 19 Aug 2021 - 15:50
@HSS

Håller med, helt otroligt vad tyst det är från alla håll. Fotbollz har inställning att enbart belysa positiva delar, vilket just nu är rätt svårt, och samtidigt då inte hjälpa medlemmarna i ÖFK att förstå nuvarande situation.

Öp har ansvaret att förmedla vad man kan om situationen i klubben, och det lilla som kommer fram är en och annan krönika. Med tanke på hur mycket ÖP granskade ekonomin tidigare år kan det inte vara någon match att nu upplysa oss alla hur situationen ser ut. Belysa och problematisera. Har ÖFK en skatteskuld? Hur ser prognosen ut för 2021? hur ser den ekonomiska strategin ut utifrån olika framtida vägar?

Gäst: HSS skrev | 19 Aug 2021 - 09:32
@ ÖFK forever

Som sign. Poseidon skriver: klubben tappar intäkter på många miljoner samtidigt som kostnadsmassan kommer vara ungefär densamma. Det tillsammans med en del skulder som ska betalas gör att klubben inte ekonomiskt överlever en degradering. Det är, som jag förstått det, nog tajt även med de allsvenska TV-pengarna.

I det läget som är nu vore det önskvärt med kommunikation från styrelsen hur planen ser ut för det närmsta halvåret. Jobbar man stenhårt med intäkter? Eller ska man skära mer på utgiftssidan (hur då?)? Tystnaden lämnar fältet fritt för spekulation. Var är media för att ställa de kritiska frågorna? Vi är många som vill ha svar.
Gäst: ÖFK forever skrev | 19 Aug 2021 - 08:23
Skulle man åka ned en serie så är man ju inte första laget någonsin att göra det. Vet inte om det är nåt lag längre som nu är i serien som inte åkt ur någonsin.

Det kanske är en stor förlust. Men det är bara att börja om och komma igen oavsett ekonomiska förluster mm. Så länge man lever finns möjligheter liksom en match inte är förlorad förrän domaren har blåst av den (kämpa hela vägen oavsett hur det går).

Varför måla svart!?!? Vill man spela på denna nivå så är det bara inse läget och kämpa och gör det som krävs för att åter ta sig upp. Det åker ju ned minst 2 lag varje år de senaste åren och de har kommit upp igen.
Gäst: Poseidon skrev | 19 Aug 2021 - 08:12
@Tobbe
Du involverar Kindberg i var och vart annat inlägg du gör. Varför det? Även om din bitterhet måste vara enorm på han är det nog dags att se på situationen som den är, istället för att skylla på han. Men du gör såklart som du vill.

I övrigt måste jag säga att det fascinerande hur några fortfarande försöker hålla kvar i Amir och hans arbete. Det råder inga tvivel om att allsvenskan är prio 1,2 och 3 just nu. Att tro att det är bra att ramla ur till superettan har man nog inte förstått allvaret. Ramlar klubben ur försvinner direkt 20 miljoner till föreningen, medan kostnaderna kommer att vara väldigt lika. Att då inte gripa efter att alla möjligheter som finns känns faktiskt fullkomligt idiotiskt. 9p på 15 matcher iår, utslagen mot ett div 1 lag i cupen som visade på ett mycket mer gediget spel, och till det massor av skador. Allt detta är Amir ytterst ansvarig för. En tränare som aldrig vart ansvarig för en klubb ovanför div 4.

Nu har man kunnat ana att klubben saknat sportslig kompass under egentligen hela denna styrelse period även om tex fotbollz gjort allt för att undanhålla dessa åsikter, baserade på information. Därför väljer jag att avstå att själv kommentera mer kring just denna frågan, även om det finns gott om information som våra medlemmar är värda att höra, om hur vår klubb sköts. Kortfattat är väl att det i många fall håller en rätt låg nivå. Och man helt enkelt gissar sig till sitt svar.

Gäst: Nobba skrev | 19 Aug 2021 - 08:07
In med ett brittiskt tränarteam
Gäst: Till Tobbe skrev | 18 Aug 2021 - 22:56
Tobbe, snälla träd fram så att du kan leda klubben.

Du är grym, snälla glöm inte dina fantastiska kunskaper bakom anonymt alias.

Snälla Tobbe!!
Gäst: Hm skrev | 18 Aug 2021 - 22:52
Tack! Delar din uppfattning till största del.

ÖFK var absolut inte favoriter på förhand, insatsen var trots låga förväntningar en besvikelse för mig.

Första halvlek bättre än andra men det säger tyvärr inte så mycket.
Rolighetsministern skrev | 18 Aug 2021 - 22:43
ÖFKs prestation idag var dock överlägset bättre än USAs senaste prestation i Afghanistan.
Gäst: Tobbe skrev | 18 Aug 2021 - 22:40
Hm..........tillbaka, var har du varit?
Man måste utgå från sina förväntningar, mina var låga. ÖFK var absolut inte favoriter i mina ögon. Första halvlek, helt ok. Andra halvlek såg jag ett Östersund som försökte sätta hög press på BP, vilket misslyckades kapitalt. 1-0 målet såg inte otagbart ut. Colkett var en besvikelse. Jag såg ett ÖFK som matchades för seger, men ändå med tanke på nästa match. Tränarbyte kan man ju gapa efter, skulle gissa att kostnaden ligger över miljonen, pengar som alldeles säkert inte finns. Men den luggade stenen Kindberg ställer säkert upp.
Gäst: Ojämte skrev | 18 Aug 2021 - 22:31
Skulle vilja ha en funktion som gör att jag kan filtrera bort vissa signaturer i kommentarsfältet.
Gäst: Hm skrev | 18 Aug 2021 - 22:23
Det vi alla undrar är vad du tyckte om det som hände på planen @Tobbe
Gäst: Hoppfull skrev | 18 Aug 2021 - 22:17
Jag håller verkligen med dig @ÖFK forever, alla kommentatorer är så dåliga. Det är så trist att höra dem, deras hyllande av varje bra sak BP gjorde och deras rätt oengagerade intresse för det bra saker ÖFK gjorde.. tyvärr är det likadant i Allsvenskan, många gånger man får skämmas över kommentatorerna
Gäst: Till Tobbe skrev | 18 Aug 2021 - 22:10
Tobbe, kungen bakom tangenterna.

Träd fram så kan du bli ny ordförande.

Mycket snack, noll verkstad.
Ser fram emot ditt bidrag till förbättring i ÖFK.

Skulle tro att närmaste serie du varit verksam i är Korpen?
Gäst: Konrad skrev | 18 Aug 2021 - 21:55
Men vi har juh Ytterhogdal vidare i cupen.
Gäst: Tobbe skrev | 18 Aug 2021 - 21:55
Ja, du har genomskådat mig. Bermudez hette han.
Gäst: @tobbe skrev | 18 Aug 2021 - 21:50
Har Stener snott din fru/man? Måste va nått personligt så som du tuggar samma skit inlägg efter inlägg.
Gäst: Tobbe skrev | 18 Aug 2021 - 21:45
Märkligt ändå är ju min subjektiva uppfattning, spaltar man upp typ spelarmaterial, ledare, sportchef, VD, styrelse, fans, fallkar och den allerstädes närvarande Kindberg. Blir ändå utfallet att närmast allsvensk nivå är ändå spelartruppen och ledarna. Lägsta nivån är dom som gapar mest falkar och Kindberg. Detta är min lilla rapport Stener.b53
Gäst: ÖFK forever skrev | 18 Aug 2021 - 21:44
En liten parentes är varför inte reportrarna kan rapportera neutralt. Han som kommenterade match verkade ju vara BP-supporter snarare än neutral. Allt som BP gjorde var bra och att de var på gång mm. De fick bara beröm med det som ÖFK gjorde inte berömdes på samma sätt. Utan där var det mer krav. Som att ÖFK måste vara överlägsna för att de ska säga nåt positivt. Det har ju varit större skrällar genom åren och än lär nog så ske. Men visst var det trist att de inte fick till det idag. Lider med spelare och ledare. Frustrationen måste vara olidlig.
Gäst: Supporter nej tack skrev | 18 Aug 2021 - 21:37
Öfk uppträder som ett korplag fy fan vad uselt skäms.
Gäst: SR500 skrev | 18 Aug 2021 - 21:24
Varför skulle man inte vilja ta sig vidare? Gruppspelet börjar ju inte förrän till våren och det är ju ett bra tillfälle att få matcher innan Allsvenskan drar igång. Eller Superettan då…
Gäst: Orkar inte! skrev | 18 Aug 2021 - 21:20
Att ÖFK i nuläget inte orkar fokusera både på serien och svenska cupen är den enda trösten man kan hitta efter kvällens insats. Kan ledning/tränarteam varit så cyniska att man medvetet inte gav allt för att ta sig vidare?
Gäst: Alltså skrev | 18 Aug 2021 - 21:19
@Bojan:Du vet väl sv.cupen forsätter nästa år,så Öfk hade ju kunnat ta in bra spelare ,lockat bla med spel i cupen
Gäst: Bojanic snurrfint skrev | 18 Aug 2021 - 21:15
Den här cupen vill vi inte vara med i. Det innebär bara ytterligare skaderisker, dyra resor och det tar fokus från Allsvenskan, som bör vara det enda laget ska fokusera på nu. Visst kan man vara besviken över insatsen, men om man tänker till lite så var en förlust idag önskvärt. Ingen från ÖFK kommer att erkänna det, men de känner nog likadant.
Gäst: ÖFK:are skrev | 18 Aug 2021 - 21:05
Sparka tränaren, hur fan kan man byta ut Hörberg o Turgott? Där gick tåget.
Gäst: Tobbe skrev | 18 Aug 2021 - 20:56
Betalar du tränarbytet Nylander.
Gäst: Martin Nylander skrev | 18 Aug 2021 - 20:53
Det sämsta jag sett ett ÖFK lag prestera de senaste 10 åren.

Nu krävs förändring och det börjar med en ny tränare!!!
Gäst: Ulan bator skrev | 18 Aug 2021 - 20:53
Börjar bli pinsamt nu. Utspelade av ett div 1 lag.
Arhin och Baptiste skulle inte platsa i IFK Östersund som spelet var idag.
Bara hoppas vi kan bygga om laget nästa år i superettan utan värvningsförbudet.
Gäst: Alltså skrev | 18 Aug 2021 - 20:53
Go natt
Gäst: Tobbe skrev | 18 Aug 2021 - 19:57
Bättre än jag förväntat mig.
 
Herrar
av: Clement | 14 Apr 2024 - 03:48
HejJag vill bara hälsa att det finn
6
kommentarer
Sett till hela matchbilden så var ett oavgjort res
av Lasse Granbacka | 20 Apr 2024 - 19:11
ÖFK - Örgryte  1-1 (
4
kommentarer
Tips div 3 Mellersta Norrland
av Haldo Jonsson | 19 Apr 2024 - 11:01
Storförlust för Ope IF
3
kommentarer
Tips div 2 Norrland
av Haldo Jonsson | 19 Apr 2024 - 09:44
Ytterhohgdal upp på kvalplats
2
kommentarer
Ytterhogdal IK-Gottne IF (3-1) 4-1
av Agne Karlsson | 20 Apr 2024 - 22:39
Artikelförfattaren Agne Karlss
2
kommentarer
Anundsjö IF - Ope IF 6-0 Bilder
av Stefan Roos | 20 Apr 2024 - 22:26
Foton: Stefan Roos
 
 Skrivet den Lör 30 Mar 22:25
 
 Skrivet den Lör 6 Apr 23:07
 
 Skrivet den Lör 23 Mar 14:17
fotbollz.se på Facebook