VS

Halmstad - ÖFK 1-1 (1-1) Mål av Blair Turgott.

Nu med referat av Johan Dillner och krönika av Agne Svärd

En krigarmatch för båda lagen, hbk kan i princip bli klar för Allsvenskan 2022 och ett Östersund som behöver poäng för att ha chansen att stanna kvar i Allsvenskan,
Det är väldigt mycket ställningstagande och båda lagen vinner rätt mycket boll från varandra i första halvlek. Halmstad har mer boll än Öfk men trots detta så är det ändå Öfk som har de vassaste chanserna första 20 minutrarna.

i 19:e minuten får Malcolm ett jätteläge att säga Öfk i ledning då Colkett krossar en snygg boll bort mot Kpozo som lägger den snett inåt bakåt mot Turgott som skjuter på hemmaförsvarare som styrs på Baffo till Malcolm, men en stor benparad av målvakten Nilsson i Halmstad stoppar ledningen för Östersund.

40:de minuten skulle den målsnålamatchen få sitt första mål, efter en tilltrasslad situation så dimper bollen ner i mitten av straffområdet där Sadat Karim gjorde 1-0 för hemmalaget, sitt andra mål på 2 matcher.
Sen var det kamp i några minuter

Efter lång utspark från Keita så vinner Malcolm Stolt första nickduellen som går till Isak Ssewankambo som i en nickduell nickar fram till en perfekt stående Blair Turgott som gör ett väldigt avvägt skott och dessutom det första på bortaplan denna säsong och tillika sitt 9:e mål för säsongen.
Det händer inte så mycket mer i första halvlek utan den lugna matchinledningen fick ett händelserikt slut sista 10 minutrarna då det kunde gått lite hur som helst. Halvtid.

I andra halvleken var det mer Halmstad och Öfk försökte att styra ut till kanterna där Kpozo framförallt i andra visade att han är en ytterback med klass inte bara i det offensiva.
Det blir lite halvchanser men inget riktigt farligt innan den 60:a minuten där Halmstad får ett jätteläge, bollen dimper ner på Antonsson 4 meter från mål med Keita klarar läget.

Nästa läge blir igen för hemmalaget i 63:e minuten när mensiro bryter Antonsson från 6 meter och "tot" får öppet mål! men på något sätt lyckas Emil skjuta utanför.

På en hörna i 72:a minuten gör Halmstad mål på en hörna efter skarv, men flaggan vinkas och 1-1 står sig. Väldigt viktigt för Öfk som kom helt fel in i denna situation.

Mycket boll för halmstad som slänger in bollar i straffområdet men kommer knappt till halvlägen en periode men då i en nickduell i 76:e matchminuten får Malcom Stolt sitt andra gula kort (efter en iaf enligt mig olycklig armbåge på motsåndare som väljer att stå i nickduellen där Malcom hoppar och tar med sig armarna för att skydda sig)
Kanske klumpigt men aningen billigt för ett rött är då min känsla ändå.

Halmstad skapar det mesta och Antonsson borde nog gjort ett mål idag, han hade ett jätteläge i 80:e minuten där bollen smiter strax utanför stolpen.
86:e minuten får Keita syna det gula kortet för maskning, ett gult som betyder att han missar nästa match och även om man ville ha med sig en poäng är det onödigt av lagkaptenen med denna typen av kort. Nu hoppas vi att mohlin fyller skorna med bravur och är taggad att visa att han ska vara 1:a keeper.
Det sista som händer är att Halmstad får en kontring där Fritzon bryter inspelet mot fri Hbk spelare och sonko kan raka ut till hörna.

Slut.

Det går att tycka mycket om matchen men Öfk lyckas kriga med sig en poäng där mycket handlade om pannben, något som kanske saknats sista matcherna där man uppgivet haft tanken, iaf från sidan "det går inte vända".
Nu ser vi fram mot uppehåll och att laget kan samla sig, vem vet kanske borde de göra annat än fotboll för att binda samman laget. Fotboll kan killarna, man måste bara "bonda" som lag.
En tuff höst kommer nu och jag hoppas att våra fina grabbar kan lösa uppgiften.