Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
tabell Tabell SvFF Min fotboll 
besök Space2u
 
   
Matchreferat - Träningsmatch   
   
         
GIF Sundsvall       Östersunds FK
-1 - 1
(1) (0)
Tis 15 Feb 2022 15:00
 
   
Så spelade GIF Sundsvall:

Så spelade Östersunds FK:
ÖFK startar med Andrew Mills, Felix Hörberg, Kevin Jablinski, Peter Amoran, André Österholm, Nikolaus Dosis, Cesar Weilid, Mattias Mitky, Henrik Bellman, Jordan Attah Kadiri, Uche Sebastine.

Byten_ Peter Amoran går ut och in kommer mot Sam Mensiro
Ut Mitky och in Synian
Uche Sebastine in - Malcolm Stolt in
Berg in och Mills ut.
Bellman ut - Uloa in.
Weilid ut och Ghanoum in

Arena:
Nordichallen
 
Domare:
Magnus Mella
 
 

Godkänd insats av ÖFK i debutmatchen

 

Avspark. Foto: Barbro Fundin Hedlund

 

Äntligen börjar fotbollen att rulla. Denna gång under andra förutsättningar för ÖFK. Nu är Superettan som gäller med ny tränare och många nya spelare.

Det kommer att bli tufft mot GIF Sundsvall. Allsvenskarna ligger före i träningsväg och har redan spelat tre träningsmatcher, de har större vana vid stor plan, de har ett samspelat lag och matchen spelas på Nordichallen som är deras träningsplan. Allt detta saknar ÖFK. Med detta i minnet startar nu matchen.

ÖFK startar med Andrew Mills, Felix Hörberg, Kevin Jablinsky, Peter Amoran, Andrè Österhom, Nikolaus Dosis, Cecar Wellid, Mattias Mitky, Henrik Bellman Jordan Atta Kadiri, Usche Sebastine.

GIF Sundsvall började med flera av sina startspelare på bänken. ÖFK startade nog med det bästa laget för dagen.

GIF Sundsvall leder med 1-0 i paus efter mål av Jesper Karström i 34 minuten efter en tilltrasslad situation framför mål.

Der blev en ganska jämn halvlek. Att GIF leder är inte mycket att säga om. De hade något mera bollinnehav, längre anfall och var något farligare framför mål. De hade ofta bättre press än vad ÖFK hade. Ofta kom GIF i anfall på sin högerkant, där det tidvis vart öppet i ÖFK:s försvar.

ÖFK spelade vårdat, men hade i början på matchen något svårt att behålla bollen anfallsläge någon längre tid. ÖFK:s anfall bestod av mest av kontringar och en av dem var riktigt farlig som kunde ha givit mål. Allt eftersom som matchen led så kunde ÖFK behålla bollen mera i anfallsläge och försökte spela sig till flera målchanser. Det var var även nära några gånger. Det blev även en förbättring av passningssäkerheten. Det fanns intentioner på att kan bli ett bra lag i år. Flera av nyförvärven visade bra klass.

Det var sammanfattningsvis en godkänd insats av ÖFK under första halvlek, men visst kunde man tidvis se att GIF var längre fram i sin träningsperiod. Laget var mer samspelt och mera passningskapabla.

Första halvlek slutade med 1-0 för GIF.

.

I andra halvlek började ÖFK avsevärt piggare än GIF och mer resolut och skaffade sig ett bra övertag. De resulterade i att Uche Sabastine gjorde mål i början på halvleken på en löpboll och han kunde reducera till 1-1. Tyvärr fanns då ingen bild på TV-rutan. Det blir därför svårt att berätta hur målet närmare gick till. Uche imponerade även senare i matchen då han med snabba steg höll på att dribbla sig i genom hela GIF:s försvar. Under denna period visade stundvis fina takter som det finns mycket att bygga vidare på.

Så småningom avtog ÖFK:s offensiv och GIF fick mera att säga till om. Det blev en hel del byten både i ÖFK och GIF som bytte in flera av sina startspelare. Det skapades inte så mycket av någondera av lagen i andra halvlek. Alltmer märktes det att spelarna blev lite trötta eftersom det blev flera ytor för båda lagen att arbeta på.


Andra halvlek blev även den jämn. Närmast mål var GIF med en träff i ribban, men ÖFK stod emot bra och tillät inte GIF att skapa så mycket. ÖFK:s inre mittfält fungerade bättre i andra halvlek sedan man flyttat in en spelare till. Det blev då tre med bland andra Henrik Bellman som flyttades in.

Tyvärr fick Uche stiga av planen skadad. Vilken skada det var är ännu okänt.

GIF försatte att spela hårt och resolut, ibland lite i överkant, men ÖFK svarade bra och något nytt mål blev det inte.

Sammanfattningsvis blev det en godkänd mach av ÖFK. Nu bröts den försmädliga förlustmatcherna. ÖFK har en del att rätta till, men det fanns mycket att ta med sig hem från denna match för att bygga vidare på vid kommande träningstillfällen och matcher.

Med mera matchvana för ÖFK:s spelare har vi förhoppning om att det kan bli riktigt bra

 
Text av: Haldo Jonsson
 
 
 
Kommentarer: Skriv kommentar
Gäst: Va ett äkta fan skrev | 16 Feb 2022 - 21:50
Konstaterar återigen att ingenstans i landet är ingångssteget så lågt för att yttra sig om elitfotboll. Förmodligen har det funnits nån guru som uttryckt sina subjektiva åsikter som direkta sanningar, detta har tydligen satt sig hårt.
Gäst: Gissar skrev | 16 Feb 2022 - 20:23
Att du skulle ha hoppat över ordet föga, men det var förväntat. Jag anspelar på intet sätt intelligensnivå, det var säkert brister som låg på din svenskalärares ansvar.
Gäst: @vafan skrev | 16 Feb 2022 - 20:16
Har varken kommenterat Bellman eller Dosis så du är ute och snurrar, vilket är föga förväntat. Vad jag kommenterade var hur du uppträder här. Hink o spade som sagt.
Gäst: Ta nu chansen skrev | 16 Feb 2022 - 19:51
Vänligen utveckla varför duon Bellman, Dosis skulle vara superettans absolut sämsta innermittfält. Jag tycker dom är lite mer värda än att totalsågas i en mening. Jag kan väl tycka att svaret, för att dom är helt värdelösa går bort. För att vara riktigt ärlig tycker jag att ditt sätt att formulera dig säger rätt mycket mer om just DIG än om dom spelare som ingår i ditt kära lag. Ta chansen i mer än en mening.
Gäst: Va fan skrev | 16 Feb 2022 - 16:48
Sågad i tre hela meningar är ju ändå någon form av utveckling.
Kommentaren om Dosis och Bellman var rrrrrrrriktigt vuxen. Ska du kritisera
så se för fan till att visa på någon form av kunskap.
Gäst: @vafan skrev | 16 Feb 2022 - 16:14
Då var det dags för gnällgubbarna att snacka avarter om andra supportar som inte tycker som dom. Får man fråga hur gammal du är? Avd: Hink o spade.
Gäst: Va fan skrev | 16 Feb 2022 - 12:24
Såg ett lag som vågade försöka utöver resurserna, såg ett rejält antal duttar.
Såg minimalt med långbollar som kom i direkt retur.
Hoppas innerligt att fakerapporter om Powell lyser med sin frånvaro, att den självutnämnda expertkåren tillåter klubben leva i kontinuitet.
Skulle man våga be om något mer är det väl att dom vedervärdiga
enmeningskommentarerna där diverse nedsättande åsikter om kvarvarande spelare från fjolåret görs gällande totalt försvinner. Detta är avarter, detta är en direkt styggelse. Att kommentera ev. brister i en spelare är för mig ok, men att i en mening bara totalsåga visar på total okunskap.
 
Herrar
av: Clement | 14 Apr 2024 - 03:48
HejJag vill bara hälsa att det finn
6
kommentarer
Sett till hela matchbilden så var ett oavgjort res
av Lasse Granbacka | 20 Apr 2024 - 19:11
ÖFK - Örgryte  1-1 (
2
kommentarer
Ytterhogdal IK-Gottne IF (3-1) 4-1
av Agne Karlsson | 20 Apr 2024 - 22:39
Artikelförfattaren Agne Karlss
2
kommentarer
Anundsjö IF - Ope IF 6-0 Bilder
av Stefan Roos | 20 Apr 2024 - 22:26
Foton: Stefan Roos
2
kommentarer
Till slut rättvis poäng
av Per Lagerbäck | 20 Apr 2024 - 17:07
Det var länge trögt och s
1
kommentar
Extra attraktion mot Helsingborg- Vi får se två av
av Haldo Jonsson | Igår - 17:02
Foto Haldo Jonsson
 
 Skrivet den Lör 30 Mar 22:25
 
 Skrivet den Lör 6 Apr 23:07
 
 Skrivet den Lör 23 Mar 14:17
fotbollz.se på Facebook