Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
tabell Tabell SvFF Min fotboll 
besök Space2u
 
   
Matchreferat - Träningsmatch   
   
         
Gefle IF       Östersunds FK
1 - 0
(0) (0)
Sön 20 Feb 2022 17:30
 
   
Så spelade Gefle IF:

Så spelade Östersunds FK:
ÖFK startar med Andrew Mills, Kevin Jablinski, Cesar Weilid, Sam Mensiro, Nikolaus Dosis, André Österholm, Henrik Bellman, Felix Hörberg, Sinyan, Uche Sebastine, Jordan Attah Kadiri.

Avb: Peter Amoran, Nene Bradley, Linton Ulloa, Nordbotn, Filip Johansson Bahar (provspelare)

Byten; 45 Mensiro ut - Amoran in, 62. Sinyan, ut Filip Johansson Bahar in, Ace ut - Ulloa in, 69 Österholm ut - Nene Bradley in

Arena:
Gavlevallen
 
Domare:
Mohammed Reza Golami
 
Väder och vind:
Temperatur -4 grader, vind 1 m/sek, luftfuktighet 83%
 
 

Vissa nyförvärv glimtade till

 

Uppvärmning före match. Foto: Barbro Fundin Hedlund

 

Dags för andra träningsmatchen i ÖFK:s strävan att bygga ett nästan nytt lag och få det att fungera i Superettan. Det fanns en hel del att ta med sig från matchen mot Sundsvall. Nu gäller det att bygga vidare på det och få laget att fungera med så många nya spelare. I dag får vi se om ÖFK har tagit ett steg framåt. Denna gång växlar vi om från Allsvenskan till Division 1.

Nu börjar matchen.

ÖFK startar med Andrew Mills, Kevin Jablinski, Cesar Weilid, Sam Mensiro, Nikolaus Dosis, André Österholm, Henrik Bellman, Felix Hörberg, Sinyan, Uche Sebastine, Jordan Attah Kadiri.

Avb: Peter Amoran, Nene Bradley, Linton Ulloa, Nordbotn, Filip Johansson Bahar (provspelare)


Matchen startade men det tog tid innan ÖFK vaknade till. Gefle började avsevärt piggare. De hade stort bollinnehav och kom fram i flera anfall. ÖFK hade svårt med rörligheten och svårt med pressen. Trots övertaget så skapade Gefle inte några riktigt heta chanser. Det var halvchanser och ofta plockade målvakten Mills ner deras bollar. Trots att Gefle hade spelövertag kunde ÖFK sticka upp med ett par ganska giftiga kontringar.


Efter c:a 20 minuter blev det en scenförändring. Då var det ÖFK som tog över taktpinnen, Gefle hade full upp med att försvara sig. ÖFK av i dag har ganska lätt att skapa målchanser, åtminstone hade man det i denna halvlek. Inga krusiduller utan rakt och effektivt spel som skapar chanser.

Aktive Österholm är en spelare som ÖFK kan få nytta av. Han hade ett närskott i 20:e minuten som Gefles målvakt hade all möda i världen med att rädda. Sex minuter efteråt serverade Hörberg en passning till Kadiri i fint läge, men nicken blev för svag. Uche är en annan bra spelare som vill mycket. Även han var inblandad i ett par chanser. Han är en spelare som behöver bevakning. En annan spelare som visar kunnade är Cesar Weilid.

Efter c:a 30 minuter inledde Weilid med ett skott som målvakten räddade. Efter det uppstod nästan en kanonad mot Gefles mål, men riktigt nära mål var det inte.

I 29 minuten skapade Österholm på egen hand en chans. Det kunde ha blivet mycket farligt, men han snubblade på bollen när han var på väg igenom.

I slutet av matchen sköt Hörberg en frispark som nickades bort av en Gefleförsvarare så visst hade ÖFK chanser, men det gäller att förvalta dem.

Det var en trevlig halvlek i bra tempo där ÖFK så småningom visade klassen genom det ökade tempot och rörligheten.


När vi sätter oss ner för att avnjuta andra halvlek i tron att ÖFK ska dominera och vi ska få se något mål, så blev det inte riktigt som vi hade tänkt oss. Det blev Gefle som gjorde mål och hade bud på två till genom ett skott i ribban och en räddning på mållinjen.

Det var Gefle som tog segern från ÖFK och helt orättvist var det inte. Gefle hade flera chanser än ÖFK efter paus. Det såg ganska bra ut när provspelare Filip Johansson Bahar kom in och rörde om. Han var löpvillig, rörlig och kom fram i några anfall. Som det så ut så är han en spelare som ÖFK kanske skall satsa på, men det är bedömt efter bara en match.

ÖFK hade senaste halvtimmen i andra halvlek svårt att behålla bollen i anfallsläge, men Gefle skall ha beröm för bra försvarsspel. Det blev för många bolltapp för ÖFK och genast kom bollen tillbaka till Gefle i anfallsläge. ÖFK hade svårt att spela sig igenom Gefles kompakta försvar. Kanske borde ÖFK ha mött Gefle högre upp i banan med intensiv press och trycka tillbaka dem. Nu släpptes Gefle ner ibland alldeles för lågt ner i banan och ÖFK fick svårt att försvara sig. ÖFK:s anfallspel måste förbättras. Det man visade i andra halvlek i dag räcker inte. I första halvlek var det bättre.


Det blev ingen bra andra halvlek av ÖFK. Vart tog spelet de hade sista halvtimmen i första halvlek vägen? Det verkade som det kvävdes av Gefles starka vilja.

Återigen har det visat sig att ÖFK av hävd har svårt att spela bra mot lag i lägre divisioner. Så enkelt att möta Gefle var det heller inte. Det hade flera bra spelare, de ville mycket och en tanke med sitt spel.

Hur än det är så var detta bara ÖFK:s andra träningsmatch. Det finns mycket tid för att rätta till.

 
Text av: Haldo Jonsson
 
 
 
Kommentarer: Skriv kommentar
Gäst: Intressant skrev | 20 Feb 2022 - 21:37
Jag noterar bara att en spelare som peakat med 11 matcher i norska div2 tycker sig behöva göra ett uttalande att Amoran har mycket kvar att lära.
Även om han i sak har rätt om den mångfaldige landslagsmannen, känns det i direkt anknytning till Geflematchen ändå som att orden inte riktigt kommer från rätt håll.
 
Herrar
av: Clement | 14 Apr 2024 - 03:48
HejJag vill bara hälsa att det finn
7
kommentarer
Kan nye forwarden Quimi Ordónez vara lösningen mot
av Haldo Jonsson | 16 Apr 2024 - 21:04
Myroslav Mazur gör 2-0 i 76:
4
kommentarer
Div 3 mellersta Norrland
av Haldo Jonsson | 15 Apr 2024 - 13:33
4
kommentarer
Tips div 3 mellersta Norrland - första spännande l
av Haldo Jonsson | 10 Apr 2024 - 18:59
Dvärsätt BK nu tvåa
2
kommentarer
Dvärsätts BK - Bergs IK 4 -0 (3-0) Bilder
av Stefan Roos | 14 Apr 2024 - 21:03
Foto: Stefan Roos
1
kommentar
Träningstider denna vecka
av Haldo Jonsson | 16 Apr 2024 - 09:42
 
 Skrivet den Lör 30 Mar 22:25
 
 Skrivet den Lör 6 Apr 23:07
 
 Skrivet den Lör 23 Mar 14:17
fotbollz.se på Facebook