Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
tabell Tabell SvFF Min fotboll 
besök Space2u
 
   
Matchreferat - Träningsmatch   
   
         
Östersunds FK       GIF Sundsvall
1 - 1
(0) (0)
Lör 26 Mar 2022 14:00
 
   
Målskyttar
Mål Tid Målgörare
0-1 61 Robert Lundstöm
1-1 85 Jordan Attah Kadiri

Så spelade Östersunds FK:
Andrew Mills, Myroslav Masur, Kevin Jablinsky, (60), Cesar Weilid, Ziad Ghaniom, Mansour Sinyan, (71), Ludvig Fritzon, (60), Henrik Bellman, Simon Kroon, (60) Chovanie Amatkarijo, (71), Jordan Attah Kadiri (87)

Avb. Aly Keita, Sam Mensiro, (60), Uche Sebastin, (60), André Östersholm, (71), Nikolaos Dosis, (60), Yannick Adjoumani, (71), Linton Ulloa (87)

Så spelade GIF Sundsvall:
Andreas Andersson -Alexander Blomqvist (ut, 85), Forrest Lasson, Rasmus Lindkvist - Robert Lundström (ut, 75), Daniel Stensson (ut, 45), Pontus Silfwer, Paya Pichkah (ut, 45), Dennis Olsson - Pontus Engblom, Erik Andersson (ut, 75).

Avb. Oscar Jonsson (mv), Niklas Dahlström (in, 75), Teodor Stenshagen (in, 85), Marcus Burman (in, 45), Saku Ylätupa (in, 45), Jesper Carström (in, 75).

Arena:
Jämtkraft Arena
 
Publik:
532
 
Väder och vind:
Temperatur plus 2 grader, vind 4 m/sek, luftfuktighet 46%
 
 

Utmärkt genrep av ÖFK som lovar mera

 

VS

ÖFK - GIF Sundsvall 1-1 (0-0) Mål av Jordan Attah Kadiri

Jordan Attah Kadiri gjorde sitt första mål i år mot GIF Sundsvall.

 

Ett genrep mot allsvenskarna GIF Sundsvall - det smakar bra inför seriestarten. Att få möta ett så bra lag som Giffarna gör att ÖFK då lättare kan skönja sina svagheter och styrkor. Intressant blir det. Nu finns det inte så mycket att ändra på. Visserligen återstår en vecka till före seriestarten mot Skövde, men då blir det nog mest småjusteringar.

Vi vet är att eleganten Peter Amoran inte blir med i dag. Han är på landslagsuppdrag.

Här är startelvan.

Andrew Mills, Myroslav Masur, Kevin Jablinsky, Cesar Weilid, Ziad Ghaniom, Mansour Sinyan, Ludvig Fritzon, Henrik Bellman, Simon Kroon, Chovanie Amatkarijo, Jordan Attah Kadiri

Matchen kan börja.


Det fanns många glada miner bland publiken i dag efter matchen. Det var många som gladde sig efter ÖFK:s fina insats. Någon sa, att det var bästa spelet sedan Pottertiden. Det är upp till er själva att bedöma, men den fanns perioder som var riktigt, riktigt bra. Heder åt alla som på relativt kort tid skapat ett helt nytt lag som även börjar fungera bra.

Ja, visst det fanns anledning att glädjas. Det var överlägset den bästa match som ÖFK spelat i år. Nu fick vi se att ÖFK fungerade som ett lag. Tidvis lekte ÖFK fotboll i dag med elegans och sällan har man sett att lagdelarna fungerade så bra tillsammans. Det fanns glädje i laget, man njöt. Självförtroende blev bättre och bättre under hela matchen och viljan att åstadkomma något bra såväl individuellt som lag den var stark. ÖFK hade bättre vilja.

Förut har vi klagat på att ÖFK haft svårt att ha bollen i anfall i längre perioder. Där skede en förändring i dag till det bättre. Det var viktigt.

Också har vi det som även det var så viktigt och som det finns anledning att nämna lite särskilt. Vad var det? Jo, att Kadiri gjorde mål igen. Han har fåttt sin genombrott och nu kan vi förvänta att flera mål kommer från honom.

GIF Sundsvall öppnade matchen bäst och skapade ett visst spelövertag. Ändå så hände inte så mycket mer den första kvarten än tre hörnor från GIF och det blev en viss oreda i ÖFK:s straffområde. GIF skapade så småningom flera chanser, men ÖFK stack upp bra i omställningar.


Trots Sundsvalls övertag spelade ÖFK moget, lugn och rutinerat och släppte inte till så många chanser. Det ser ut som om ÖFK har skaffat sig ett bra försvar i år. Det känns bra inför seriespelet. Mirolav Masur spelar första fiolen.

Vi noterade i 17:e minuten att Simon Kroon hade en snabb löpning mot mål, men missade sista avgörande passningen. Kul att se att Kroon i form igen. I dag hade han snabba ben.

Strax efter Kroons chans hade Cecar Weilid nästan öppet mål men skottet gick utanför.

Henrik Bellman var bra i dag. Han går från klarhet till klarhet och han blir en betydelsefull kugge i år. När han sätter fart är han svårstoppad och massor med vilja har han i kroppen. I 47:e minuten hade han en typisk snabb löpning och sedan uppspel till Kadiri, men Kadiri sköt utanför.

I 40:e minuten noterade vi ett skott av Kadiri som målvakten räddade. Minuten efter hade även Chovanie Amatkarijo ett närskott, men före detta ÖFK målvakten Andreas Andersson var på sin vakt.

En som gjorde en bra första halvlek var Ziad Ghaniom. Även i trängt läge slår han nästan aldrig bort en passning.


I första halvlek kom ÖFK mer och mer in i matchen och i de sista tjugo så var man dominerande. Vi såg med förväntan på andra halvlek. Vi märkte att GIF var sårbara.


Andra halvlek såg till stor del ut som de sista tjugo i första halvlek. ÖFK var ofta det bättre laget med variationsrikt och fyndigt spel. ÖFK ville mera än GIF och skapade större bollinnehav och en hel del chanser. Det var första gången vi såg att ÖFK hade bollen mer än motståndarna. Vi hoppas på att se en fortsättning på det.

Lite överraskade blev man när Gifflarna tog ledningen i 61:a minuten med ett kanonskott i krysset av duktige Robert Lundström. Där missade ÖFK markeringen. Målet inträffade när ÖFK var inne i en av sina bästa perioder och kändes inte helt rättvist.

Målet gav GIF lite råg i ryggen. Självförtroende växte och man hittade en stund det positiva bolltrillandet som de hade i fjol. Trots det så skapade inte GIF så värst mycket mera än målet i andra halvlek.

Det var ganska välförtjänt att ÖFK kunde kvittera i 85:e minuten genom Kadiri genom en retur från en nick i stolpen.

ÖFK kan vara nöjd med vad det presterade. Det kan knappast GIF vara. Det var lite tamt. De kan säkert bättre, annars blir det tufft i allsvenskan. Det var ett bra generp av ÖFK.

 
Text av: Haldo Jonsson
 
 
 
Kommentarer: Skriv kommentar
Gäst: Tvivlande skrev | 28 Mar 2022 - 10:05
Ser att dina argument börjar tryta, jag gjorde bara en jämförelse, sen får vi se om Jablinski tar en plats eller hamnar på bänken. Nej jag har inte sett Kadiris storhet än så länge, men jag hoppas så klart. Försvarsspelet fallerar inte, men Kadiri mfl måste sätta chanserna.
Gäst: Bra skrev | 28 Mar 2022 - 09:50
Som sagt, gillar inte att mästra. Kör du hårt på Jablinski och dissa Kadiri, din rättighet utefter dina kunskaper.
Gäst: Tvivlande skrev | 28 Mar 2022 - 09:39
Inte alls märkligt, det var målskyttet som brast mot Gif Sundsvall inte försvarsspelet! Det räcker inte att bara skapa chanserna bollen ska in i mål också. Så jag förväntar mig att Kadiri börjar gör mål på sina chanser nu. Tänk om Jablinski skulle missa lika mycket i sitt försvarsjobb som Kadiri missar framåt!!! Skulle tro att Öfk scoutar någon forward till nästa fönster.
Gäst: Bra skrev | 28 Mar 2022 - 08:48
Är överens med Powell om att bygga laget från backlinjen, inte alls överens med densamme om Jablinskis hierarkiplacering i truppen. Märkligt att du tar upp anfallsspelet efter denna match. Det måste vara en sanning att så länge ett lag producerar målchanser finns inga kor på isen. Gillar absolut inte att mästra men ser man inte Kadiris storhet i spelet är det inte lönt att diskutera. Kan bli irriterad på att han på sydländskt maner ligger för länge efter en smäll eller på hans brister i defensiven MEN utan Khadiri kommer ingenting, sen kommer ingenting, sen kommer kanske Uche Sebastian. Att vi står och faller med Kadiri är för mig ingen underdrift och absolut ingen nödvändighet att han själv producerar, ett ass eller en öppnande löpning för medspelare är lika viktig.
Gäst: Tvivlande skrev | 28 Mar 2022 - 08:08
Jag har inte påstått att Jablinski är given, jag anser att det finns inte så mycket att anmärka på. Har heller aldrig dissat Mazur, jag tycker vi ska syna hur det ser ut längst framl. Kadiri har han imponerat? Inte än iallafall fall enligt mig, hur många målchanser har han bränt? Alldeles för många anser jag, Det är alltså målproduktionen som inte är bra och inte backlinjen oavsett vem som spelar där så har man gjort det bra. Ska Öfk vinna matcher måste de börja göra mål det är där det brister. Som nu mot Sundsvall harÖfk tre till fyra målchanser och skulle segrat om de satt chanserna.
Gäst: Bra skrev | 27 Mar 2022 - 23:36
Det sättet att tänka är innovativt, inga dundertabbar då är du given. Dom flesta tränarna på elitnivå ser nog vad spelaren tillför, även Tveksam borde vara kapabel att se vad Mazurs intåg tillfört truppen. Frågan är då vad Jablinski har att erbjuda på pluskontot. Tyngd, en förväntad dock inte fullt ut levererad nickförmåga, en helt ok känsla i spelet med fötterna samt en 90 min. lång monolog med tillhörande kroppsspråk. På minuskontot står en total frånvaro av snabbhet, alltför mycket bolltittande i täta situationer, i princip noll risktagande i passningsspelet (jämför Manzur) samt en 90 min. lång monolog med tillhörande kroppsspråk. Självklart Powells val men för mig går Amoran, Mensiro och Ghanoum före.
Gäst: Tvivlande skrev | 27 Mar 2022 - 12:08
Xpert, kan du berätta vad som är fel på Jablinski, vilka tabbar har han gjort i träningsmatcherna? Öfk har i samtliga träningsmatcher inte släppt in många mål. Kan du peka på ett enda baklängesmål som du kan lasta Jablinski för.
Gäst: Xpert skrev | 27 Mar 2022 - 11:40
Nu har inte jag haft möjlighet att se alla ÖFKs matcher i år, men det jag sett av Jablinsky är att han inte håller i SE. Alldeles för kantig och otajmad så nått sätt.
Gäst: Bra skrev | 27 Mar 2022 - 10:57
Eller kanske kompetent då.
Helt och alldeles säkert fullt kompetent på färöarna, dock inte i superettan. Ett konstaterande av det alla ser kan aldrig vara förföljelse. Vi vill väl alla se bästa möjliga laget när serien börjar.
Gäst: PS skrev | 27 Mar 2022 - 10:45
Sluta att förfölja Jablinsky med olika nickname. Jablinsky kommer att konkurrera om en plats i startelvan. Han är en kompitent mittback.
Gäst: Tvivlande skrev | 27 Mar 2022 - 10:28
Gif Sundsvall åker ur allsvenskan så det bara sjunger om! Jag får väl citera en journalist på Sundsvalls tidning som skrev förra året , " huvudsaken att Östersunds fk åker ur allsvenskan " egentligen ska jag inte använda mig av den hatretoriken, "men huvudsaken Gif Sundsvall åker ur allsvenskan."
Gäst: Tvivlande skrev | 27 Mar 2022 - 09:59
Om Jablinski är en startspelare ska vi låta vara osagt, han har inte gjort några grodor än vad jag sett. Det finns andra som gjort grodor men betraktas som givna ändå.
Gäst: Bra skrev | 27 Mar 2022 - 07:45
Alla spelare har någon form av CV, i vissa fall lyser det igenom. Jablinski är ingen startspelare i superettan, detta har bevisats i återkommande fall. Han har som han uttryckte sig om Amoran, mycket kvar att lära. Mazur är inte snabb men han såg i jämförelse ut som Usain Bolt. Dosis har egentligen samma problem, han såg rappare ut på hösten ifjol men nu går det för långsamt. Framförallt i spelet utan boll.
Gäst: Tvivlande skrev | 27 Mar 2022 - 06:38
Dosis är bra, kanske syntes inte så mycket i går men det är olika matcher, Amatkarjo blir nog bra , man får tänka på att vissa spelare är lite rostiga nu, Jablinski gör det han ska tycker jag.
Gäst: Bra skrev | 26 Mar 2022 - 23:29
Mycket bra sammanfattning, konstaterar att Amoran stärkte sina chanser trots sin frånvaro. Blir tufft att bänka Ghanoum, Sinyan och även Sebastian efter dras insatser, truppen känns bredare i år. Måste ändå sätta frågetecken på framförallt Jablinski men även Dosis och Amatkarijo.
 
Herrar
av: Clement | 14 Apr 2024 - 03:48
HejJag vill bara hälsa att det finn
7
kommentarer
Kan nye forwarden Quimi Ordónez vara lösningen mot
av Haldo Jonsson | 16 Apr 2024 - 21:04
Myroslav Mazur gör 2-0 i 76:
4
kommentarer
Div 3 mellersta Norrland
av Haldo Jonsson | 15 Apr 2024 - 13:33
4
kommentarer
Tips div 3 mellersta Norrland - första spännande l
av Haldo Jonsson | 10 Apr 2024 - 18:59
Dvärsätt BK nu tvåa
2
kommentarer
Dvärsätts BK - Bergs IK 4 -0 (3-0) Bilder
av Stefan Roos | 14 Apr 2024 - 21:03
Foto: Stefan Roos
1
kommentar
Träningstider denna vecka
av Haldo Jonsson | 16 Apr 2024 - 09:42
 
 Skrivet den Lör 30 Mar 22:25
 
 Skrivet den Lör 6 Apr 23:07
 
 Skrivet den Lör 23 Mar 14:17
fotbollz.se på Facebook