Fjärdedomare:

Robin Albertsson

Blåsigt + 7

Brage nya serieledare i Superettan efter 3-1 seger mot ÖFK

ÖFK - Brage 1-3 (0-1) Nu med referat av Lasse Granbacka. Bilder kommer under kvällen och krönika i morgon.

Trissvinnaren Peter Amoran i mitten. Foto: Thord-Eric Nilsson

MAGNUS POWELL GÖR FYRA FÖRÄNDRINGAR I STARTELVAN JÄMFÖRT MED SENAST. SIMON KROON IN FRÅN START. PETER AMORAN ERSÄTTER SKADADE KEVIN JABLINSKI.

Första halvlek
4 Första farligheten i matchen kom i då Amoran provar skott men utanför.

5 Första hörnan i matchen till Brage som slås av Redenstrand men Österholm kan slå undan

6 Hörna igen för Brage som bryts av Mazur och en snabb kontring som Brage bryter.

7 3e Brage hörnan på kort tid men domaren blåser av då det var ojustheter i ÖFK:s målområde

8 Kroon kommer så när loss i Brages målområde men tappar bollen.

12 Brage provar skott men från långt håll och utanför

15 Österholm neddragen i mittcirkeln och ÖFK frispark.

Inga riktigt farliga målchanser för nåt av lagen första 15 minuterna. ÖFK håller i boll och försöker spela upp från backlinjen men oftast i sidled. Och Brage känns farligare när dem kommer upp i anfall.

19 Hörna för ÖFK som Kroon och Hörberg tar. Skott i stolpen av Hörberg efter hörnan och matchens farligaste chans.

20 Avvaktande spel från båda lagen

22 Skada på Bragespelare – Arvidsson. Knäskada. Båda lagen tar chansen att prata ihop sig. Arvidsson av plan men kommer in på plan strax efter.

28 Frisparksläge för ÖFK men resultatlöst.
Ingen av målvakterna i de båda lagen har fått göra nåt ingripande ännu.

32 Bra chans för Brage att ta ledningen med flera farligheter framför ÖFK:s mål men ÖFK kan slå undan.

34 Kroon blir neddragen halvvägs in på Brages planhalva. Bra variant av Österholm till Mazur som nästan tog sig igenom Brage försvaret.

35 Skada på Mazur i minuten efter och han blir liggande och Jenny Larsson in på plan för att se till honom men han kommer tillbaks till spel.

38 Ny hörna till Brage som har haft många hörnor hittills i matchen.

Brage har mycket bollinnehav nu i slutet av första halvlek. Vinden är besvärlig för båda lagen att hantera.

46 I halvlekens sista minuter tar Tamimi sats i Brage och får till ett långskott som går otagbart i mål och den kan ha tagit i nån spelare innan målet.

Bollinnehavet till Brage i första men en jämn halvlek men få riktigt farliga chanser för båda lagen. Brage känns mer trygga i sina uppspel och kommer lättare in i anfall än vad ÖFK gör

Andra halvlek
48 Första farligheten till Brage i andra halvlek och ÖFK får rensa i försvaret.
ÖFK spelare neddragen men domare väljer att fria.

50 Fortsatt mycket Brage i starten av andra och ÖFK får försvara sig. Hellberg i Brage varnad då han drog ned Mazur.

52 Mål för ÖFK efter ett fint anfall på vänster kanten där Karlsson Grach slår ett fint inlägg till en helt fristående Hörberg som kan kvittera.

58 Har varit lite mer ÖFK nu efter kvitteringen och kommer lättare till anfall.

60 Hörna från vänster för ÖFK som blir resultatlös.

62 Bra chans för Brage efter fint samspel mellan Persson och Hellberg där Persson tar avslutet strax utanför Mills vänstras stolpe.

67 Hörna ÖFK som Kroon och Hörberg tar kort. Hörberg varnad efter hörnan.
Brage gör ett dubbelbyte.

72 Brage har tagit initiativet efter bytena . ÖFK har svårt att komma över mittlinjen.

75 Byte i ÖFK: Österholm ut och Adjoumani in.

77 Hands på Kroon på mittplan och han bytts ut i minut 78 mot Kadiri.

78 Varning på Weilid

81 Fint spel av Brage och 1-2. Persson kommer helt fri och kan slå bollen i mål. Bolltapp på mittplan av ÖFK och försvaret var i med på kontringen.
Brage är nu i serieledning i superettan.

Båda lagen gör byten.

86 Dubbelhörna för ÖFK som blir resultatlös.

4 minuters tillägg och Brage försvarar nu sin ledning och ÖFK har svårt att komma till avslut. Brage gör ytterligare ett byte.

91 Efter en konstig situation där bla Hörberg slarvade kan Karlberg göra 1-3 och punktera matchen.

ÖFK hade nån hörna i slutet av matchen men kom aldrig till nåt riktigt avslut för att kunna reducera eller kvittera resultatet.
Sammanfattning
ÖFK gjorde en jämn match och stod upp bra mot de nya serieledarna superettan.
Brage gjorde mål på de chanser man fick vilket inte ÖFK klarade av.
Brages tränare Saarenpää tyckte trots segern att man inte kom upp i spelnivå men var glad för 3 p och serieledning. Powell i ÖFK tycket att matchen hade varit jämn men att man gjorde ”junior” misstag i matchen och att man hade problem i sista 3e delen av uppspelen. Bra i ÖFK idag Amoran för sitt defensiva spel, Hörberg för målet och Mazur för bra försvarsspel.