Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
  O'Learys-tipset 2022
- Lämna ditt tips
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
 Tabell  Min fotboll 
besök Space2u
 
   
Matchreferat - SvFF seriematch   
   
         
Norrby IF       Östersunds FK
2 - 0
(1) (0)
Tis 28 Jun 2022 19:00
 
   
Målskyttar
Mål Tid Målgörare
1-0 18 Max Olsson
2-0 72 Nicklas Savolainen

Så spelade Norrby IF:
Anton Cajtoft, Viktor Bergh, Alexander Salo, Nicklas Savolainen, Johan Brannefalk ,Gustav Berggren, Ivo Pekalski, Anton Wede -Max Andersson (65), Perparim Beqaj (89), Max Olsson (79).

Ersättare: Marcus Alexandersson, Albin Sundgren, Gustav Broman, Nino Osmanagic (65), Bubacarr Jobe, Ekin Bulut (89), Pontus Eriksson (79)

Så spelade Östersunds FK:
Aly Keita -Erlend Sivertsen (65), Kevin Jablinski, Myroslav Mazur, Cesar Weilid - Ludvig Fritzson, André Österholm (60), Henrik Bellman, Yannick Adjoumani (74), - Simon Kroon (65), Jordan Attah Kadiri

Ersättare: Andrew Mills, Peter Amoran (74), Felix Hörberg (64), Sabastine Uche, Mansour Sinyan, Sebastian Karlsson Grach (64), Chovanie Amatkarjio (60)

Varningar Norrby IF Utvisningar Norrby IF
Johan Brannefalk, Nicklas Savolainen

Varningar Östersunds FK Utvisningar Östersunds FK
Kevin Jablinsky
Arena:
Borås Arena
 
Publik:
470
 
Domare:
Oscar Johnson
Domare
Daniel Ekman
Ass. domare 1
Ajdin Mlivic
Ass. domare 2
Admir Hasanbegovic
Fjärdedomare
 
Väder och vind:
Temperatur 19 grader, vind, 4m/sek, luftfuktighet 56%
 
 

Blytung förlust i kväll

 

vs


Norrby IF - ÖFK 2-0 (1-0)

 

Försummering matchen

Sommaruppehållet är äntligen över och fotbollen åter tillbaka i våra tv-rutor! Midsommar har firats, sill har ätits, solen har skinit i nästan hela landet och alla har varit glada. Och så ikväll var det dags för Norrby IF att gästas av de rödsvarta hjältarna som verkligen var i behov av tre efterlängtade pinnar. Ett ödesdigert möte mellan två lag där det bara fanns ett fokus – att rycka upp sig från tabellbotten.

Trots att dansandet runt midsommarstången nu var över kvarstod den oundvikliga frågan; skulle Norrby IF bjuda upp till någon dans?


Första halvlek

Visselpipan blåser och matchen är igång! Hemmalaget tar såväl avspark som kommando i matchen från start. Snabbt kommer ÖFK dock in i spelet och redan i femte matchminuten lyckas Simon Kroon få ett skott på mål. Ganska ofarligt dock. Norrby får frispark strax innan tio minuter spelade, och som starkt lag på fasta situationer, hade man all anledning att vara nervös. De är inte heller långt ifrån att peta in den, men motståndaren är lyckligtvis offside.

ÖFK visar ändå på pigga fötter och lyckas hålla bollen en hel del inom laget. Inlägg, korta touchar utanför straffområdet och försök till avslut, men de leder inte till de där riktigt farliga målchanserna. Istället är det Norrby som, efter en snabb omställning i fyra mot tre-läge, petar in den mellan benen på Weilid. 1-0 av Max Olsson. Snopet. Kort efter målet har Norrby fått stort självförtroende och visar sig mer på ÖFK:s planhalva. Detta var verkligen inte det målet som Östersundslaget behövde. I 32:a matchminuten kommer dock bollen in i Norrbys straffområde med en mängd rödsvarta spelare på plats. Lite miss i kommunikationen gör att fler spelare lite förvirrat försöker gå på skott. Till slut kommer ett avslut och bollen glider strax utanför högra stolpen. Inte helt ofarligt ändå. Sista tio minuterna känns det mestadels som att 2-0 hänger i luften men vi kan andas ut när visselpipan blåser och första halvlek är till ända.

Andra halvlek

Nu är det hög tid att tag i denna match för att ha en chans att kamma hem tre poäng. Det märks tydligt att Norrby valt att backa hem tidigt och ÖFK har svårigheter att ta sig framåt. Spelet sker inledningsvis mest i sidled för Norrlandslaget. I 54:e minuten får Norrby ett extremt farligt läge då allas vår Aly Keita kommer ut och lyckas styra undan, men bara för en kort sekund. Returen dundrar på rakt på mål men räddas med nöd och näppe på mållinjen! Närmre en utökad ledning än såhär kommer man knappast.

ÖFK gör ett offensivt byte och in kommer Amatkarijo. Pressen från bortalaget ökar men ÖFK har förtvivlat svårt att få till chanser. I 62:a minuten lägger dock Kroon en fin yttersida ut till vänsterkanten, bollen går in men Khadiri hinner inte fram när det gyllene läget dyker upp. Bollen passerar straffområdet. Säkert en hel del ÖFK-supportrar som drar efter andan i det läget. Den fortsatt höga pressen gör att Norrby fortsätter dundra på med snabba kontringar och hörnor om vartannat. Så chocken är inte jättestor när 2-0-målet kommer i 72:a matchminuten. Ett fint inlägg från Norrbys högerkant och mittbacken Nicklas Savolainen kan nicka in bollen mot en chanslös Keita.

Det återstår lite mer än en kvart av matchen och ÖFK har fortfarande inte fått ett enda skott på mål i andra halvlek. Peter Amoran kommer in i den 79:e matchminuten och tanken är nog att han ska kunna leverera in långa bollar in i boxen. Nu börjar det bli bråttom, och trots strålande sol på Borås Arena, ser det inte ljust ut. I slutminutrarna görs det tappra försök från bortalaget att forcera framåt, men utan resultat. Sex minuters tilläggstid visar klockan på men det känns som loppet redan är kört. Så är också fallet och matchen tar slut med slutresultatet 2-0.

Utvärdering

Den sjunde förlusten på raken kan skrivas in på protokollet och det ser verkligen dystert ut för ÖFK. Matchen kantrades av tuffa satsningar och hårda närkamper. Uteblivna chanser på mål och farliga tapp i offensivt läge var slutligen det som satte stopp för vinst ikväll.

Mazur är stark defensivt och känns, resultatet till trots, trygg i mittlåset tillsammans med Jablinski. Problemet idag var inte defensiven. Det var en blandning av uteblivna chanser och hög press som gjorde kontringarna var alldeles för svåra. Med Jablinskis känsla för att ta kommando i ett osäkert läge förtjänar han ändå en tredjeplats i Dagens Triss. Mazur, som tillsammans med norrmannen utgör en kraftig stomme i backlinjen, gör viktiga brytningar och får andraplatsen. Det är svårt att se några ljusglimtar offensivt idag men en person gjorde en imponerande insats var Simon Kroon. Han har mer och mer kommit in i formen och det märks, inte minst på tränare Magnus Powell, att han är en viktig byggsten i ÖFK:s lagbygge. Idag visade han stor kämpaglöd och fin teknik. Han tar därmed första platsen i dagens triss!

Norrby hade visst inte dansat färdigt ändå.

Dagens triss

  1. Simon Kroon
  2. Myroslav Mazur
  3. Kevin Jablinski

sponsar Trisslotterna

 
Text av: Måns Runsten Swärd
 
 

ÖFKs matcher

Trissen mot
Norrby IF
Trissen
sammanlagt
  1. Simon Kroon
  2. Myroslav Mazur
  3. Kevin Jablinski
Felix Hörberg 14
Simon Kroon 9
Cesar Weilid 6
Ludvig Frizon 5
Aly Keita 4
Peter Amoran 4
Chovanie Amatkarijo 3
Myroslav Mazur 6
Andrew Mills 3
Yannick Adjoumani 3


Henrik Bellman 3
Kamal Issah 3
Kevin Jablinsky 2
Sebastian Karlsson Grach 1


 
 
Kommentarer: Skriv kommentar
Gäst: Mus skrev | 3 Jul 2022 - 10:54
Marcus has coached in the UEFA Women's Champions League quarter-finals and currently works on the business side of football / soccer. He brings his unique perspective to help leaders improve their performances & organizations
Gäst: Ursäkta skrev | 1 Jul 2022 - 19:39
Jag har inte hängt med i detta. Vem är Marcus Walfridsson?
Gäst: Nabo skrev | 30 Jun 2022 - 23:54
Hur är det själv, känns du fullständigt neutral? Menar väl ändå att med den dömde Kindberg som ideal, han är ju en sann demokrat bör det väl ändå tålas motargument utan att det ifrågasätts. Den enda frågan jag ställde till Walfridsson var vem som beställt hans utförda arbete i klubben, Alldeles tydligt en känslig fråga när man blev idiotförklarad. Detta är demokrati i sann Kindbergsanda. Nå, Walfridsson, vem beställde rapporten. Kom igen nu.
Gäst: @nabo skrev | 30 Jun 2022 - 23:43
Bredkäftade?

Har du samma inställning till Thord-Eric? Agne? Hallström?

Samtliga har varit ”lika” bredkäftade, eller har du bara agg emot några?
Dvs det är personligt och du ser inte klarsynt.

Frågan återkommer, får enbart vissa personer ha åsikter?
Märkligt sett du har, verkar verkligen vara personligt - ”följt klubben sen starten”… och?
Rolf Lohse har under lång tid haft en jävla
Massa åsikter sedan han klev av, han är ingen bredkäft?

Vad är ditt personliga agg mot t ex Walfridson, som (utifrån sett) enbart försökt hjälpa klubben?
Gäst: Nabo skrev | 30 Jun 2022 - 23:24
Inte provocerad på något vis, vill ge dom bredkäftade frodorna en rejäl chans att visa vägen. Har följt klubben sedan den bildades, aldrig har skämsfaktorn varit så hög. Beroende på resultat? Inte alls, det gäller det riktigt fula spelet utanför planen. Är fullständigt benägen att ge guru Walfridsson, alltså fyramatcherswalfridsson fullständigt mandat att styra verksamheten, Finns inget agg i detta , mer en fullständig uppgivenhet, det är väl mer Kindbergs valspråk. Jag ger mig aldrig.
Gäst: @nabo skrev | 30 Jun 2022 - 23:10
Menar du Nabo att enbart vissa personer får ha åsikter.

Du förespråkar tydligen inte demokrati och kan inte tåla att folk har åsikter, utan blir provocerad.
Märklig diskussionsteknik.
Gäst: Nabo skrev | 30 Jun 2022 - 23:03
Inget agg, Mondo högst i världen. Det är dags nu att ge dom bredkäftade grodorna chansen, som dom säger hahaha. Kindbergs närvaro i ledningen är ju högst tvivelaktig men om sagt laga dom hur skyldig han än är. Walfridsson med den av styrelsen beställda rapporten, alltså fyramatcherwalfridsson bör ovillkorligen kliva in med sitt ENORMA självförtroende. Sitter man på ett av styrelsen beställt arbete där man totalsågar ansvarig tränare måste man väl någonstans känna att man gör det bättre. I annat fall blir man som den ypperlige Ferlin skulle ha uttryckt, en schajas ack ja. Kliv nu fram Walfridsson så slipper jag bry mig längre.
Gäst: ? skrev | 30 Jun 2022 - 22:36
Det verkar vara en enorm ilska mot Walfridsson och Kindberg, för att de har åsikter som de står för?

Om nu någon tycker annorlunda är det väl bara att argumentera?
Märkligt beteende, känns som att det ligger personligt agg bakom.
Gäst: Klart han ska få chansen skrev | 30 Jun 2022 - 21:04
Jag vill fanimig se Walfridsson som tränare, tillsammans med Kindberg bör dom matcha varandra väl. Inga sponsorer men med två stora käftar, vad kan gå fel. Kanske kommer överskottet från europaspelet fram, vem vet,
Gäst: Nabo skrev | 30 Jun 2022 - 20:59
Jo, man jobbar gärna i den Kindbergska andan och skapar opinion. Nu är det ju så illa att ge den "vuxne?" karln chansen. Enligt sekten sitter han ju på svaren, han vill så gärna att det skriker. Ge mannen med självförtroende att avsätta tränare chansen. Då slipper åtminstone en annan följa dom direkta följderna av det STORA KINDBERGDEBACLET.
Gäst: ? skrev | 30 Jun 2022 - 20:50
Blev inte Amir sparkad för att resultaten var urusla och för att Rasetby och Schahine ville ha in en ny tränare?

Walfridsson var ju baktalad av Schahine så han kan ju knappast legat bakom Amirs spark?
Eller presterade Amir och ändå fick sparken?
Gäst: Nabo skrev | 30 Jun 2022 - 18:44
Utmana er själva och visa oändligt självförtroende, hör av er till rapportskrivarn at självpåtagne,tränaravsättaren,com.
Svårt att behålla ett eget tränarjobb men en jävel på att avsätta andra.
Gäst: Nabo skrev | 30 Jun 2022 - 17:57
Hohoho, var väl det jag trodde. Satte du dig själv i förarsätet att avsätta Amir, proffsigt och otroligt seriöst. Kan men inte behålla ett tränarjobb mer än FYRA matcher är man knappast beskaffad att avgöra andras insatser.
Gäst: Marcus Walfridson skrev | 30 Jun 2022 - 17:47
Haha, åh trollet...

Hoppas du har det trevligt där uppe på Mount Stupid! :)

För dem som törs utmana sina verkligheter med kritiskt tänkande och diskussion, ta kontakt (@marcuswalfrid IG/TW) så ses vi på arenan!

Heja ÖFK!
Gäst: Nästa nabo skrev | 30 Jun 2022 - 16:15
Det intressanta är inte vad som står i någon rapport som för mig personligen INTE är relevant på något sätt, däremot ett namn på vem i klubben som beställt den. Istället för att hänge dig åt att förminska andra är det ju vuxet beteende att sluta hymla. Vem har beställt ditt arbete, hälsa din kompis Kindberg.
Gäst: Marcus Walfridson skrev | 30 Jun 2022 - 15:41
Hej Troll,

Jag kan förstå att det är skönt att sitta tryggt bakom tangentbordet och konstatera säkert vad du tror har hänt eller vad du tror jag har för åsikter. Det är sånt fegisar som dig gör.

Osökt kom jag att tänka på Dunning-Kruger effekten...

"The less you know, the more certain you are and the louder you talk"

Det är kul att du försöker få mig att framstå som om det jag skrev inte var relevant för 2019 och att jag på nått vis inte håller med vad än journalisten Lundh har skrivit.

Du är mer än välkommen, tillsammans med alla andra såklart, att komma fram på matchen mot Utsikten och föra en dialog om hur det går att rädda klubben vi alla älskar.

Men, för dig är det kanske viktigare att smutskasta andra än att vara konstruktiv. Det brukar vara så med troll...

Vi ses på Jämtkraft Arena på lördag!

* Om någon vill komma fram och prata, fråga nått om den "mytomspunna" rapporten eller vad min egentliga bakgrund i elitfotbollen är, så är det enklast att ta kontakt via sociala medier för att hitta rätt plats / tid: @marcuswalfrid på instagram/twitter - håller ett öga där. Skulle vara kul att diskutera lite!

Heja ÖFK!

Gäst: Nästa nabo skrev | 29 Jun 2022 - 23:47
Det måste vara intill omöjligt att i svensk idrottshistoria finna något så inkompetent beslutstagande som i ÖFK inför 2019. Så fruktansvärt dåligt så man skäms å klubbens vägnar. Läs om mediokra värvningar för miljonbelopp på fotbollskanalen, gissar att tilltron till Lundh är större än någon sparkad damtränare. Varför fick denne utflyttade Hammerdaling lämna damlaget, brist på resultat och tilltro från spelartruppen. Ett betyg så gott som något.
Gäst: Märkligt skrev | 29 Jun 2022 - 23:01
Haha inkompetens som 2019?

Då laget spelade i allsvenskan trots uppdrag granskning,
Öp, mm? Tyvärr blir det inte trovärdigt då det 2019 var ett allsvenskt lag med 5000 på läktaren och det 2022 är sist i SE och 1000 på matcherna.

Läs Walfridssons rapport och vad han skriver så kanske det går upp en lampa.
Gäst: Nästa nabo skrev | 29 Jun 2022 - 22:42
Blir det Gro Harlem Bruntland eller Jens Stoltenberg. Kanske Björgen eller Johaug ligger idrottsligt närmare. Okunnigt att inte leta kunskapen inrikes. Inte riktigt samma inkompetens som inför säsongen 19 men det är klart att många frågar sig. Hur kunde det bli så återkommande fel.
Gäst: Det mest tokiga skrev | 29 Jun 2022 - 16:44
Det fungerar snart att skriva vad som helst beroende på vackra ord. Du Robert har påvisat en gammal avverkningslicens på Fritzson, det vet alla. Kan inte påstå att Powell inkl. nyförvärv imponerat men inte fan kan han styra över spelares hälsa och kanske något minimera risk för skador. Att spelare skadar korsband, minisker eller rent av bryter benet Kan aldrig åligga tränaren i ett elitlag. Snacka om att bevilja spelarna u.p.a. Måste tillstå att antalet inlägg och innehåll visar på en tendens i fotbollsjämtland, avtagande.
Gäst: Marcus Walfridson skrev | 29 Jun 2022 - 13:39
Varför skador?

Att vara skadad eller sjuk är inte normalt. Det är kroppens sätt att säga ifrån.

När det gäller muskelskador, knäskador samt stressfrakturer är dessa i 95% av alla tillfällen träningsrelaterade. Relativ överbelastning.

Varför relativ?

Spelare som t ex kommer från en lägre nivå till en högre nivå är inte anpassade för den högre fysiska belastningen. Det samma gäller spelare med skadehistorik.

När en ny tränare kommer in och ändrar spelsätt samt träningsmetodik blir det också en ökad belastning för spelarna.

Hur fixar man det?

Träning måste anpassas till individen och framförallt idrotten och vad (spelsätt) man önskar att genomföra i matchen. Olika spelsätt medför olika krav på individen. Både hjärna och energisystem.

En gradvis ökning av träningskvalitet och träningsmängd i kombination med att träna på rätt saker (fotboll och relevant styrketräning). Tyvärr har inte detta skett i ÖFK de sista åren pga inkompetenta huvudtränare.

Vems ansvar är det?

Skador är inte otur eller spelarens fel. Det är ingen tillfällighet att många spelare är/blir skadade. Det är ingen tillfällighet att samma spelare blir skadad ofta.

Spelarnas hälsa och fysiska status är Huvudtränarens ansvar. Alltid.

Heja ÖFK!
Gäst: Robert skrev | 29 Jun 2022 - 08:57
Mina betyg efter gårdagens match:


Keita, 2 räddade en svag hemåtpassning från Jablinski men osynlig i övrigt och inga stor räddningar.

Backarna skötte sig ok men stod inte ut på något sätt. Bidrog lite i offensiven.
Sivertsen 2,5 (räddningen på målinjen höjer med 0,5)

Jablinski 2,5 (en svag passning höll på ställa till det, annars ett klart lyft att han är tillbaka)

Mazur 2,5 (miss vid första målet drar ned lite)

Weilid 2,5 (Bra defensiv men bidrog ovanligt lite framåt)


Mittfältet var den svagaste lagdelen där endast Bellman höll nivå.


Österholm 1 (när han gjorde en bra aktion så var passningen efter för sen, vänder ofta hem till backar även om det finns anda möjligheter)

Bellman 3 (Bellman som defensivt ankare? Han var den enda som jobbade hemåt hela matchen, men med dagens roll kom han inte med så mycket framåt)

Adjoumani 2 (ofta väldigt osynlig, mycket offside)

Anfallarna fick väldigt lite bollar från mittfältet.
Kroon 3 (Bra med boll, inga löpningar offensivt eller dafensivt utan boll).

Kadiri 3 (Skapade två avslut på de få passningar han fick, behöver fler löpnningar kring sig,

Avbytarna kom in i ett svårt läge och var överlag osynliga. Gjorde det för svårt och försökte göra mycket själva.
Hörberg 2 (gjorde nästan bara svåra saker offensivt, svagarde defensivt än Weilid
Karlsson Grach 2
Amatkarjio 2

Amoran spelade för kort tid.
Gäst: Gammelsosse skrev | 28 Jun 2022 - 23:17
Självförtroendet verkar ligga i botten. Nu är goda råd dyra men alldeles för tidigt att ge upp.
Gäst: @nya spelare skrev | 28 Jun 2022 - 21:39
Hur mycket investerar du? Eller är du den som kräver/förväntar dig att ANDRA ska bidra, men att du själv inte behöver?
Gäst: Nya spelare in skrev | 28 Jun 2022 - 21:37
Truppen är för dålig.
Investerare rädda upp detta .

Vissa spelare har verkligen fått mycket matcher men håller inte nivå.

Vägrar Div 1 !
Gäst: Sidlinjen skrev | 28 Jun 2022 - 21:33
Byta tränare, nja, är nog spelar truppen som inte håller superettan klass . Bara kämpa vidare
Gäst: @bloodboy skrev | 28 Jun 2022 - 21:30
Var det där det bästa du kunde komma på? Att ÖFK ska göra det för att andra lag gör det? Hur kan tränaren bli sämst för att andra lag byter tränare?

Nog måste du ha mer att komma med utifrån ditt påstående att tränaren är ”sämst”. Så Motivera nu varför DU tycker det…
Gäst: Pengar skrev | 28 Jun 2022 - 21:14
Kan inte investeringsgruppen som lovade guld och gröna skogar pynta in pengar så att man kan få hit några bra spelare?

Hallström
Rasteby
Oscarsson
Lutt Carlsberg
Wangeskog
Stig Eklund
Kling
Stenfors
Sillström
Med flera?
Gäst: Bloodboy skrev | 28 Jun 2022 - 21:13
Alla lag brukar sparkar tränare när det gå tungt för laget, förstår inte varför inte Östersund gör det????
Gäst: Tränarbyte? skrev | 28 Jun 2022 - 21:10
Tänkte att SR och Bloodboy kan svara på det
Gäst: @bloodboy skrev | 28 Jun 2022 - 21:08
Förklara gärna vad det är han gör som gör att du säger att han är sämst? Utveckla….vilka konkreta saker gör han fel?
Gäst: Tränarbyte ? skrev | 28 Jun 2022 - 21:06
Vad konkret är det för fel tränaren gör ? Är för dåligt insatt för att kunna hålla med om tränarbyte
Gäst: Inte igen skrev | 28 Jun 2022 - 21:05
Tränarbyte kommer inte att hjälpa ett dugg, kan man inte bara sluta gapa på tränarbyte så fort det inte går som man önskar

Gäst: SR500 skrev | 28 Jun 2022 - 21:02
NU är det dax för tränarbyte! Inte när det är 10 matcher kvar. Då är det för sent.
Gäst: Amir skrev | 28 Jun 2022 - 20:55
Han vinner han.
Gäst: Expected goal 0,8 skrev | 28 Jun 2022 - 20:53
1 finish on goal in the second half… not the way to win a football game
 
Herrar
av: *Rolighetsministern | 30 Jul 2022 - 22:30
Att bara skylla resultaten på träna
10
kommentarer
Sent mål igen igen och ingen poäng till ÖFK
av Joakim Nylander | 3 Aug 2022 - 22:02
Brage -ÖFK 1-0 (0-0) Nu med referat
8
kommentarer
Spelomgång 10 div.4 Jämtland
av Lasse Granbacka | Igår - 22:02
Omstart för div 4 med 2 uppskjutna
7
kommentarer
Äntligen
av Per Lagerbäck | 7 Aug 2022 - 16:19
Äntligen höll det hela vägen!! Tr
6
kommentarer
... och igen...
av Per Lagerbäck | 3 Aug 2022 - 20:56
Men denna gång vill jag i huvudsa
5
kommentarer
ÖFK - Landskrona BoIS 3-1 (1-0)
av Hasse Thor | 7 Aug 2022 - 17:47
Så kom den då, den efterlängtade tr
 
 Skrivet den Tis 28 Jun 20:55
 
 Skrivet den Mån 8 Aug 16:18
 
 Skrivet den Tis 9 Aug 13:13
fotbollz.se på Facebook