Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
tabell Tabell SvFF Min fotboll 
besök Space2u
 
   
Matchreferat - SvFF seriematch   
   
         
IK Brage       Östersunds FK
1 - 0
(0) (0)
Ons 3 Aug 2022 19:00
 
   
Målskyttar
Mål Tid Målgörare
1-0 83 Douglas Dahlberg

Så spelade IK Brage:
André Bernandini, Jonathan Tamini, Alexander Zetterström, Pontus Rödin, Christoffer Redenströn, (87), Joakim Persson, (88), Henry Sletjoe, Seth Hellberg, (72))Johan Arvidsson, (72) Douglas Karlberg, Niklas Söderberg (80)

Byten Eirik Asante Gayi (88), Malte Person (87), Jacob Stensson (72,) André Reinholdsson (80), Anton Lundin (72)

Så spelade Östersunds FK:
Startelva: Andrew Mills, Cecar Weilid, Kevin Jablinski, (74),Myroslav Mazur, Chovanie Adjoumani, Erick Brendon, Mansour Sinyan, Ludvig Fritzson, Simon Kroon, André Österholm, (62), Sadmur Zekovic. (82)

Ersättare: Joar Broneus, Erlend Sivertsen, Sam Mensiro, Sebastan Karlsson Grach, (88), Peter Amoran, (74), Yannic Amatkarijo, (62), Haris Avdiu,

Varningar IK Brage Utvisningar IK Brage
Anton Lundin, Pontus Rödin

Varningar Östersunds FK Utvisningar Östersunds FK
Ludvig Fritzon
Arena:
Domnarsvallen
 
Publik:
1922
 
Domare:
Enzo Vesprini
Domare
Victor Jensen
Ass. domare 1
Danha Bachiri
Ass. domare 2
Patrik Larsson
Fjärdedomare
 
Väder och vind:
Temperatur 19 grader, vind 4m/sek., luftfuktighet 91%, sol
 
 

Sent mål igen igen och ingen poäng till ÖFK

 

Brage -ÖFK 1-0 (0-0) Nu med referat av Joakim Nylander och krönika av Per Lagerbäck

 

Årets närmaste bortamatch spelades under onsdagskvällen på Borlänge Energi Arenas (Domnarsvallen) konstgräsmatta. En tuff match mot topplaget IK Brage men där ÖFK behövde vinna för att kunna haka på bottenkonkurrenterna.

Flera spelare saknades inför matchen. Jordan Attah Kadiri, Henrik Bellman och Kristian Novak var avstängda, Aly Keita och Malcolm Stolt saknades i matchtruppen, och Felix Hörberg fanns inte att tillgå efter flytten till Trelleborg. Cesar Weilid var tillbaka efter avstängning och Sadmir Zekovic fick göra premiär i startelvan.

Östersund inledde första halvlek piggt med mycket boll. Redan i 3e minuten får Sadmir Zekovic ett gyllene läge att göra 1-0, men missar bollen efter inspelet från André Österholm. Brage får ett farligt läge i 9e minuten genom Douglas Karlberg men Andrew Mills räddar med huvudet. Sedan fortsätter en period med flera hörnor och farliga inspel från ÖFKs sida, som kommer fram flera gånger men där avsluten på mål uteblir.

Först i mitten av första halvlek börjar Brage få i gång ett ordnat passningsspel och kommer i ett par farliga kontringar som ÖFK styr undan. I 36e minuten får Ludvig Fritzon en nick strax utanför efter en hörnvariant. Strax därefter får Brages Joakim Persson ett skott utifrån som går precis över. På tilläggstid får Brage en ny stor målchans i straffområdet genom Niklas Söderberg och Andrew Mills räddar återigen.

Andra halvlek inleds med hårdare spel och ÖFK får ett par frisparkar på Brages planhalva, men det är Brage som skapar de farligaste lägena. I 54e minuten får Johan Arvidsson läge att möta bollen för att kunna avsluta i princip öppet mål men lyckades inte tajma bollen. I 57e får även Seth Hellberg på ett skott i straffområdet men strax utanför.

Därefter tar ÖFK över för en stund. Efter 61 minuter får Österholm ett bra läge till höger i straffområdet men får snedträff. Direkt därefter byts han ut mot Chovanie Amatkarijo. Amatkario hittar direkt spelare från sin högerkant, bland annat Mansour Sinyan som med sitt avslut tvingar målvakt i Brage André Bernardini att släppa retur, men han hinner reparera. I 67e får ÖFK en ny frispark i farligare läge, Zekovic med avslut som styrs via muren och Bernardini gör det bra som hinner reagera.

I 73e får Niklas Söderberg ett fint läge på en kontring men avslutet svagt utanför. I denna sekvens drar Kevin Jablinski tyvärr på sig en ny knäskada vad det verkar. Jablinski var inte i kontakt med någon utan skadan uppstår när han löper hemåt. Några minuter senare släpper ÖFK in ett mycket jobbigt 1-0 mål. Det är Joakim Persson som hittar Christopher Redenstrand till vänster, som sedan skickar in bollen snett bakåt till Douglas Karlberg som trycker dit bollen i bortre, 1-0. Matchtempot mattas av efter målet, närmast en kvittering kom nyss inhoppade Sebastian Karlsson Grach som fick på ett klackavslut i boxen men rakt på målvakten.

Sammanfattning:
ÖFK gör en tidvis bra match mot Brage, särskilt i första halvlek. I slutet på andra halvlek tröttnar dock ÖFK och tappar delvis spelet efter Jablinskis knäskada. Tillslut förmår inte ÖFK hålla emot och 1-0 är ett faktum. Målet var mentalt tungt för spelarna och slutforceringen kom av sig. Ett såklart mycket tungt resultat för ÖFK som hade behövt 3 poäng idag i och med att bottenkonkurrenterna drar ifrån.

Trissen:
3p: Erick Brendon. Är en högst bidragande faktor till ÖFKs anfallsspel idag med sina öppnande passningar.
2p: Sadmir Zekovic. Fick börja från start för första gången och får två poäng för hans krigande hela matchen igenom. Borde ha gjort ett mål.
1p: Andrew Mills. Gör sin bästa match för året. Förtjänade att hålla nollan med ett par fina räddningar i första halvlek.

 
Text av: Joakim Nylander
 
 

ÖFKs matcher

Trissen mot
IK Brage
Trissen
sammanlagt
  1. Erick Brenden 3
  2. Sadmur Zekovic. 2
  3. Andrew Mills 1
Felix Hörberg 16
Peter Amoran 12
Simon Kroon 11
Myroslav Mazur 8
Yannick Adjoumani 7
Chovanie Amatkarijo 6
Cesar Weilid 6
Ludvig Fritzon 5
Aly Keita 5
Henrik Bellman 4
Erick Brendon 4
Andrew Mills 4
Kamal Issah 3
Malcolm Stolt 3
Mansour Sinyan 3
Kevin Jablinsky 2
Sadmur Zekovic 2
Sebastian Karlsson Grach 1

 
 
Kommentarer: Skriv kommentar
Gäst: Tvivlande skrev | 5 Aug 2022 - 13:50
Bra att ni inser hur bra Jablinski är, när Amoran kom in blev det stora hål i backlinjen, men Öfk gör inga mål, det är ynkligt och en aning mystiskt. Hur kan någon missa läget efter tre minuter?
Gäst: Nå skrev | 4 Aug 2022 - 20:05
Hur är det nu med alla tvärsäkra tyckare,
Ska Powell sparkas?
Ska Kadiri bänkas.
Ska Fritzson bänkas?
Mitt påstående är att dom flesta förslag är ett mått på fotbollskunskapen i Jämtland, den är fan inte hög. Jag menar alltifrån att helgonförklara spelare vid allra första träningarna på ÖP-hallen utan någon som helst jämförelse. Vidare till att alla träningar ser lysande ut, utan någon som helst egentlig koll på detta. Till då det sista och det värsta, att kräva Powella avgång utan ha någon koll på läget överhuvudtaget. Vi är nu några s.k. medgångssupportrar som inte köper alla halsdukar o matchtröjor. Ja jag vet, vi är inte värda att se matcherna utifrån vissas perspektiv. När ytterligheterna tillåts bestämma blir det aldrig bra, fråga Amir.
Gäst: Curva Middle skrev | 3 Aug 2022 - 22:45
När Jablinski blev skadad föll försvaret ihop
Gäst: @Kpozo skrev | 3 Aug 2022 - 22:24
Man uttrycker det man har kunnande till att uttrycka.
Om man tänker ett steg till fanns inget annat val än en högre position på samtliga i laget, Som jag ser det en riktig tanke som till en början föll väl ut.
Gäst: Kpozo skrev | 3 Aug 2022 - 21:08
Vi behöver en ytterbackar som kan försvara på plan.
Gäst: Joakim Persson skrev | 3 Aug 2022 - 21:04
Oj Oj Oj vi hängde inte med Persson. Han sprang förbi som en raket gång på gång.
Gäst: Byten nu. skrev | 3 Aug 2022 - 20:13
Inget att vänta på
Gäst: Över förväntan skrev | 3 Aug 2022 - 19:59
Trodde väl aldrig jag skulle skriva detta men Jablinski var riktigt bra. Att ha mittbackar som vågar stå högt är otroligt viktigt. Österholm pigg i början men mattades. Krohn gör det ofta svårt för sig, Weillid och Adjoumani är kungar.
Gäst: HSS skrev | 3 Aug 2022 - 19:59
Mer Brage mot slutet av första men jävlar inledningen! Det finns kunnande i truppen, med ett par av nyförvärven som kommer in och levererar är detta ingen omöjlighet men bollen måste in i nät. Helt avgörande att det lossnar i målskyttet, gör vi två eller fler spelar slutminutsspöket ingen roll längre. Känns som klubben väntat på en typ som Erik sedan Nouri lämnade, drar på sig maximalt med bevakning med bollen och släpper i exakt rätt tid. Underbart att se!
Gäst: PP skrev | 3 Aug 2022 - 19:59
Riktigt bra första halvlek igen. Trots lite ouppmärksamhet vid Brages omställningen.
 
Herrar
av: Clement | 14 Apr 2024 - 03:48
HejJag vill bara hälsa att det finn
7
kommentarer
Kan nye forwarden Quimi Ordónez vara lösningen mot
av Haldo Jonsson | 16 Apr 2024 - 21:04
Myroslav Mazur gör 2-0 i 76:
4
kommentarer
Div 3 mellersta Norrland
av Haldo Jonsson | 15 Apr 2024 - 13:33
2
kommentarer
Före detta ÖFK- backen Jonathan Azulay ska stoppa
av Haldo Jonsson | Igår - 16:41
Jonathan Azulay. Foto Haldo Jonsson
1
kommentar
Träningstider denna vecka
av Haldo Jonsson | 16 Apr 2024 - 09:42
1
kommentar
Dominanten i försvaret - Ali Suljic - blev Trissvi
av Haldo Jonsson | 15 Apr 2024 - 11:25
Ali Suljic Foto Haldo Jonsson
 
 Skrivet den Lör 30 Mar 22:25
 
 Skrivet den Lör 6 Apr 23:07
 
 Skrivet den Lör 23 Mar 14:17
fotbollz.se på Facebook