Fjärdedomare

Temperator 21 grader, luftfuktighet 38%, Vind 2m/sek, delvis sol

AFC Athletic - ÖFK 1-1 (1-1)

Nu med refarat av Niclas Sundström och krönika av Per Lagerbäck

Amatkarijo kvitterat till 1-1 genom ett elegant mål. Målskytten längst ner i vänstra hörnet

.

Östersunds FK ville studsa tillbaka efter säsongens första förlust i den förra omgången, men några tre poäng blev det inte denna dag.

Matchinledningen var väldigt avvaktande utan målchanser.

Som en blixt från klar himmel tog hemmalaget ledningen i den 22:a matchminuten efter en kontring. Mazur förlorade duellen mot Karlsson Adjei som lyckades få in bollen mellan benen på Aly Keita, trots dålig vinkel. 1-0 till AFC kändes onödigt då ÖFK-försvaret haft bra kontroll på händelserna. Målet blev hursomhelst en väckarklocka för gästerna.

Tre minuter senare ville Musolitin ha straff då han blev kapad i straffområdet, men domaren stod väl placerad och vinkade avvärjande. Kort därefter friställde Mazur Malcolm Stolt med en fin instickare men målvakten räddade med en fotparad. En jättechans och det borde verkligen ha blivit 1-1 där.

Målet kom istället i den 30:e minuten. Adjoumani och Musolitin kombinerade på vänsterkanten innan Amatkarijo fick bollen i utanför straffområdet. Han avlossade ett hårt lurigt skott som överraskade en skymd målvakt och bollen letade sig in i bortre hörnet. 1-1!

ÖFK var det bättre laget i första halvlek och släppte inte till några målchanser förutom kontringen som gav 1-0.

I andra halvlek öppnade spelet upp sig en aning. Musolitin fick ett bra skottläge på halvvolley i den 52:a minuten, men fick ingen ren träff och bollen utanför stolpen.

Malcolm Stolt drog på sig en varning i minut 56, vilket innebär att han är avstängd i nästa match mot Utsikten om en vecka.
Idag var Stolt pigg och visade prov på fin teknik vid flertalet tillfällen, bland annat i den 64:e minuten när han dribblade sig fram och serverade nyinsatte Österholm som avslutade med vänsterfoten. Avslutet tyvärr mitt på målvakten.

AFC hade mer av spelet i andra halvlek, och var nära att ta ledningen i den 67:e minuten efter en dubbelhörna. Keita väl placerad och kunde klistra bollen.

78:e minuten. Stolt/Amatkarijo ut - Kabyue/Karlsson Grach in.

84:e minuten. Mykola Musolitin skadad och utbytt. Hoppas det inte är något allvarligt, då frånvarolistan tycks bli längre och längre. Den här matchen avslutades med endast reservmålvakten kvar på bänken. Sadmir Zekovic ersatte Musolitin.

Lagen fick varsin möjlighet att göra segermålet på stopptid. ÖFK:s André Österholm väggspelade med Zekovic i straffområdet och fick ett läge men målvakten parerade. Närmast vinst kom ändå AFC efter en långt slagen frispark som nickskarvades en halv decimeter utanför en chanslös Aly Keita.

1-1 får sägas vara ett rättvist resultat sett till 90 minuter, och nu hoppas vi på folkfest, finväder och tre poäng nästa söndag!