Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
tabell Tabell SvFF Min fotboll 
besök Space2u
 
   
Matchreferat - SvFF seriematch   
   
         
Östersunds FK       Utsiktens BK
1 - 2
(1) (0)
Sön 28 Maj 2023 13:00
 
   
Målskyttar
Mål Tid Målgörare
1-0 24 Jakob Hedenquist
1-1 51 Lucas Hedlund
1-2 78 Allan Mohideen

Så spelade Östersunds FK:
Så spelade Östersunds FK 4-2-3-1
1 Aly Keita (MV)(K), 2 Cesar Weillid, 8 Erick Brendon,
9 Sebastian Karlsson Grach, 11 Mykola Musolitin,
15 Jakob Johnsson, 18 Myroslav Mazur, 25 Mansour Sinyan

26 Chovanie Amatkarijo, 27 Ziad Ghanoum, 28 Yannick Adjoumani,


Ersättare:
6 Jakob Hedenqvist, 7 André Österholm, 10 Sadmir Zekovic, 16 Albin Sporrong,

23 Samuel Mensiro, 29 Calvin Kabuye, 30 Andrew Mills

Byten: ÖFK
17 ut Mykola Musolitin in Jakob Hedenquist
68 ut Sebastian Karlsson Grach in André Österholm
68 ut Chovanie Amatkarijo in Albin Sporrong
68 ut Jakob Johnsson ut Calvin Kabuye
82 ut Erick Brendon in Sadmir Zekovic
In

Så spelade Utsiktens BK:
å spelade Utsiktens BK 3-5-2

30 Elias Hadaya(MV), 3 Jesper Brandt, 4 Allan Mohideen,

6 Erik Kembel Westermark, 7 Karl Bohm, 9 Lucas Hedlund,

10 Albin Skoglund, 13 Erik Gunnarsson, 21 Fredrik Martinsson,

22 Predrag Randelovic (K), 33 Sebastian Lagerlund

Byten Utsikten
85 ut Karl Bohm in Ivo Padaski
90 ut Pedrag Randerlovic, in Roland Mukiibi

Varningar Östersunds FK Utvisningar Östersunds FK
Varningar: Östersunds FK 45 Adjoumani Utvisningar: ÖFK 13 Myroslav Mazur

Varningar Utsiktens BK Utvisningar Utsiktens BK
Varningar: Utsiktens BK 88 Allan Mohideen 32 Erik Kembel Westermark
Arena:
Jämtkraft Arena
 
Domare:
Domare:


Farouk Nehdi

Ass domare 1:
Danha Bachiri

Ass. domare 2:
Henrik Melin

Fjärdedomare:
Mattias Eriksson
 
Väder och vind:
+8, sol men kallblåst från Storsjö
 
 

Tung förlust - ÖFK tappade ledningen i andra halvlek

 

ÖFK - Utsiktens BK 1-2 (1-0 )

Jakob Hedenquist har gjort sitt första mål i ÖFK. Han springer glädjestrålande in mot planen och hans lagkamrater strömmar till för att gratulera. Foto Thord-Eric Nilsson

 

.

FÖRSUMMERING MATCHEN
ÖFK möter idag Utsiktens BK, ett lag som inte har förlorat sedan 16 april och toppar superettan inför dagens match tillsammans med Västerås och GAIS. Två lag som dragit på sig många varningar i årets serie och ÖFK har Stolt avstängd till denna match men Sinyan tillbaks efter avstängning och tillgänglig för spel och även Weilid Vi kan nog förvänta oss en tuff tillställning idag och fyra tappra Utsikten supportrar på plats.

ÖFK – Utsiktens BK
Första halvlek
Utsikten ligger på hårt första minuterna och och missförstånd mellan Mazur och Keita i minut fem som höll på att ställa till det. Samma sak i minut sju där Ghanoum slarvar med bakåtspel och Utsikten får hörna. En farlig nick på hörnan där Karlsson-Grach räddar på mållinjen. På det efterföljande skottet kan Keita rädda. Bra hörna av Bohm i Utsikten.
I minut nio provar Musolitini skott men utanför.
Slarv igen i minut tio med ett pass från Mohideen där Skoglund sånär kommer fri men Keita kan rädda till hörna. På hörnan kan Karlsson-Grach nicka undan.
Tre minuter som kunde ha gett ledningen till Utsikten.
Igen så kommer Utsikten spelare fri. Denna gång sä är det Hedlund i Utsikten som rivs ned av Mazur. Publiken väntade spänt på vilket kort domaren skulle visa och det var rött! En förtvivlad Mazur går av plan. Sinyan får nu gå ner mer på försvaret. Minuten är 13. Frisparken är resultatlös.
Powell byter in Hedenquist i minut 17 och Musolitin går ut.
De första 20 minuterna har varit Utsiktens och där försvarsspelet inte varit bra i ÖFK.
ÖFK får en hörna från vänster som Brendon som vanligt tar. Det blir en lång hörna som går över Utsikten försvaret och till en helt fristående Hedenquist som enkelt kan slå in bollen bakom Hadaya i Utsiktens målet. Hedenquist hann vara inne sju minuter innan han gjorde mål på sitt gamla lag. Minuten var 24.
ÖFK har flera hörnor i minuterna efter målet men resultatlösa och står upp bra trots att man är en man mindre på plan.
Bra chans för Utsikten i minut 27. Randelovic drar till med ett skott utanför straffområdet men går precis utanför.
I minut 31 provar Adjoumani skott men också utanför.
Sinyan blir liggande i minut 41 och får frispark men kommer upp efter lite omplåstring.
Trasslig situation i minut 43 i ÖFK försvaret då bollen kommer in i straffområdet men kan rensas bort.
Vi kommer till slutet av halvleken och i minut 45 nickar Sebastian Karlsson Grach på mål och samma minut blir även Adjoumani varnad. Amatkarijo kommer till ett läge och drar till med ett skott som räddas av Hadaya i samma minut och Utsikten får halvlekens sista chans då Sebastian Lagerlund nickar utanför ÖFK målet.
Domaren lägger på tre minuter på halvleken och Keita får tillsägelse då domaren tycker han tar för mycket tid på sig vid insparkarna.
En halvlek som började med press från Utsikten där ÖFK försvaret slarvade vid några tillfällen i början av halvleken och som också ledde till utvisningen på Mazur. Starkt att ändå kunna gå ut i halvtidsvila med ledning trotsn en man mindre under halva första halvlek. Hedenquist bra hittills i första.

Andra halvlek
Keita får börja andra halvlek med att enkelt plocka ned ett långskott i första minuten av halvleken.
En tilltrasslad situation i minut 47 i ÖFK försvaret då Utsikten får sin sjunde hörna men den kan nickas bort men kunde ha blivit en farlighet då bollen gick som en flipperkula mellan spelarna.
Amatkarijo kommer med en lång rusch på sin högerkant och kommer så när igenom men får hörna i minut 49. Hörnan tas av Brendon som leder till en ny hörna men båda resultatlösa.
ÖFK har varit tillbakapressade i början av andra halvlek och efter ett bra samspel mellan Gunnarsson och Martinsson i Utsikten kan Martinsson slå bollen i snäv vinkel i mål på vänsterkanten. Målet godkändes och det var Hedlund som officiellt fick målet och var sist på bollen innan mållinjen i minut 51.
Irritation mellan Adjoumani och Hedlund minuterna efter målet och domaren får gå emellan men ingen åtgärd från domar håll på situationen.
Många hörnor i matchen och Utsikten har ett flertal och har en farlig chans av Hedlund i minut 58 men skottet utanför. 30 minuter kvar av matchen och bollinnehavet är 63 mot 37 för Utsikten. Besvärlig vind idag som måste påverka spelet och kan vara lite nyckfullt för de höga bollarna. Utsikten har flera hörnor 20 minuter in i andra halvlek, men farligt spel vid ena hörnan och frispark till ÖFK.
Powell gör ett trippelbyte i minut 68 då Kabuye, Sporrong och Österholm kommer in.
En tilltrasslad situation i minut 73 som publiken trodde var mål men domaren blåste av för hans på Sinyan efter att Utsikten målvakten Hadaya tappade bollen.
Två hörnor för ÖFK i minuterna 76 och 77 men resultatlösa då Ghanoum nickade utanför vid ett av tillfällena. Lundin i ÖFK bänken blev tillsagd av andre domaren vid dessa två hörnor för något han sagt.
Minuten efter kom Utsiktens 2-1 mål. Fint spel mellan Mohideen och Randelovic där Mohideen enkelt kan slå upp bollen i nättaket. ÖFK-försvaret var inte med på den helt fristående Mohideen.
Powell gör några sista byten där bl.a Brendon går ut och nu har man bara två st i försvaret tidvis.
Skott på mål av Österholm i minut 88 och ÖFK försöker flytta upp spelet och fem minuters tillägg i andra halvlek.
Skott på mål av Skoglund,Utsikten, i minut 90 och ingen av lagen kom upp i några större farligheter och Utsikten kan fara hem med ytterligare tre poäng från Östersund och befäste sin serieledning.
Sammanfattning
Virriga första 15 minuter bäddade för utvisningen och många farliga chanser för Utsikten i inledningen av matchen. ÖFK höll emot bra trots tio man på plan och kan även göra 1-0 målet och försvara det under resten av halvleken. Andra halvlek blev ÖFK tillbakapressade av Utsikten och hamnade lågt i sitt spel och Utsikten kunde utnyttja det och göra 1-1 målet. ÖFK försökte flytta upp så många spelare man kunde i anfallet och gjorde också några byten men inte som direkt påverkade spelet i ÖFK favör. 1-2 målet kom på bra spel från Utsikten. Domarinsatsen i första halvlek kan man ifrågasätta men det var inte alltid det missgynnade ÖFK. Bäst idag Hedenquist inte bara för målet men för en bra insats under hela matchen, Brendon alltid bra och även Sinyan även om han försvann i delar av matchen.
Trissen:
1) Hedenquist
2) Brendon
3) Sinyan

Text Lasse Granbacka


.

 
Text av: Lasse Granbacka
 
 

ÖFKs matcher

Trissen mot
Östersunds FK
Trissen
sammanlagt
  1. Jakob Hedenquist 3
  2. Erick Brendon 2
  3. Mansour Sinyan 1
Yannick Adjoumani 7
Aly Keita 6
Erick Brendon 6
Chovanie Amatkarijo 5
Cesar Weilid 5
Mansour Sinyan 4
Teodore Rask 3
Malcolm Stolt 3
Jakob Hedenquvist 3
Myroslav Masur 3
Jakob Johnsson 2
Ziad Ghanoum 2
Simon Kroon 1
 
 
Kommentarer: Skriv kommentar
Gäst: Gissar jag ! skrev | 29 Maj 2023 - 12:15
Tommy, man överbelastar en yta på planen, man kliver dit med sina nickstarkaste spelare på mitten och offensiva spelare för att vinna boll via en skarvnick. Behöver inte vara just till höger !
Gäst: Tommy Lundberg skrev | 29 Maj 2023 - 09:59
Det är några saker jag inte förstår.

När Keita ska sparka ut bollen, sedan den har varit över sidlinjen, varför rör sig då alla spelare mot ena sidan av planen, oftast den högra. Vore det inte bättre att sprida ut sig över större delen av planen för att göra sig spelbara?

När ÖFK får en hörna emot sig samlas alla spelare i ÖFK:s straffområde. Det gäller både ÖFK:s spelare och motståndarnas, vilket gör att de blir mycket trångt och chansartat och väldigt svårt för Keita att ingripa på hörnan. Varför låter inte ÖFK 2-3 spelare vara kvar vid mittlinjen för att kunna vara med i en snabb kontring. Det skulle medföra att motsvarande antal spelare i motståndarlaget tvingas vara kvar där för att bevaka dessa ÖFK-spelare. Då skulle det bli mindre trångt och chansartat inom ÖFK:s straffområde?

I dagens fotboll blir jag väldigt frustrerad över detta ständiga filmande dvs när man låtsas skadad eller låtsas ha blivit fälld. Kan man inte bara låta spelet fortgå såvida det inte rör sig om en huvudskada. Spelarna lär ju sluta med dessa dumheter när de ser att det inte lönar sig?
Gäst: PP skrev | 29 Maj 2023 - 06:24
Varulvar vaknar och vädrar blod när poängen är få.
Gäst: @utdikten skrev | 28 Maj 2023 - 22:49
Vad gaggar du om?
Gäst: Utsikten skrev | 28 Maj 2023 - 19:48
Var det något som var svårt att förstå?

Om spelare inte har lön som täcker heltidsjobb så behöver man andra inkomster, extrajobb eller plugg - som halva utsiktens trupp gör.
Skulden till investerarna är väl efter kontrollnalansräkningen och rapportering till SVFF,
MINST 50 miljoner. Vid säsongens slut säkerligen minst 5-10 miljoner till då man med största sannolikhet går med förlust. Eftersom den investeringen är i spelartruppen mot preferensaktier så i runda slängar 50 miljoner… då bör man slå ett Utsikten som
Omsätter dryga 15-20 miljoner, kan man tycka.
Gäst: @Utsikten skrev | 28 Maj 2023 - 17:31
Hur menar du nu?
På vilket sätt menar du att Utsiktens spelare är semiprofessionella medans ÖFK är profffessionella?

Hur mycket pengar tror du har investerats i ÖFKs trupp?
Hur många dyra spelare tänker du att ÖFK har köpt?
Vilka menar du?
Gäst: Utsikten skrev | 28 Maj 2023 - 16:17
Utsikten består till största del av spelare som är
Semiprofessionella, ÖFK he en hel trupp med professionella spelare. Givetvis skall ÖFK vinna denna match, allt annat är oroande.
Slla dessa pengar som investeras och det ser inte bättre ut.
Gäst: ML skrev | 28 Maj 2023 - 16:13
1-2 mot serieledarna med en man utvisad tyder på viss kvalitet samtidigt som det idag kändes som att det saknades kvalitet. Nyckeln till framgång för det här ändå ganska oerfarna laget är kontinuitet. På senare tid har det varit lite si och så med den biten.
Gäst: Lasse J skrev | 28 Maj 2023 - 15:57
Läste igår en artikel om att Sverige satsar på att ha världens bästa domare. ÖFK förlorade inte pga domaren. Men, dagens domare har en riktig uppförsbacke om han har för avsikt att vara med i det glada, svenska domargänget som är världens bästa…
Gäst: Martin Nylander skrev | 28 Maj 2023 - 15:42
Nu måste poängen börja trilla in, förlust i nästa är vi nere på negativt kval.
Gäst: Supporter skrev | 28 Maj 2023 - 15:21
Ghanom????????????
Gäst: Öfkare skrev | 28 Maj 2023 - 15:17
Ghanom Utsikten 1-2
 
4
kommentarer
Aly Keita tränar för fullt
av Haldo Jonsson | 12 Jun 2024 - 11:12
Aly Keita. Foto: Thord-Eric Nilsson
3
kommentarer
Poäng som känns som en vinst
av Per Lagerbäck | Idag - 17:29
Borde vara besviken efter en sen
2
kommentarer
Ett nytt och inspirerat ÖFK ser fram mot mötet med
av Haldo Jonsson | 13 Jun 2024 - 15:14
"Superettan återstartar e
2
kommentarer
Björn Hamberg ytterst nära toppjobb
av Haldo Jonsson | 13 Jun 2024 - 14:15
Björn Hamberg. Foto. Haldo Jon
1
kommentar
Tips div 3 mellersta Norrland
av Haldo Jonsson | 13 Jun 2024 - 23:08
Vinst för Ope och Dvärs&a
 
 Skrivet den Ons 15 Maj 22:57
 
 Skrivet den Mån 3 Jun 10:59
 
 Skrivet den Tis 7 Maj 16:25
fotbollz.se på Facebook