meny  
 
 
- Start
- Nyheter/Information
 
- Spelprogram/Referat
- Spelartruppen
- Statistik
- Hemmaarena
- Återblick -18
- Återblick -17
- Återblick -16
- Återblick -15
- Återblick -14
- Återblick -13
- Återblick -12
- Återblick -11
- Återblick -10
- Återblick -09
- Återblick -08
- Återblick -07
- Återblick -06
- Intervjuer
- Länkar
- Forum
 
- Kontakta oss
 
tabell Aktuell tabell   skytteliga Skytteliga
 
- Allsvenskan  Tabell
 
 
 
     
   
     
 ÖFK Nyheter
 
Välkommen till ÖFK Nyheter. Detta är en webbplats speciellt för alla som gillar ÖFK men även för andra intresserade. Avsikten med sidan är att den skall ha ett lättillgängligt och aktivt debattforum samt att Du bl a skall kunna läsa matchreferat, spelarinformation och intervjuer.
 
Senaste Matchen   Nästa Match
Kalmar FF Östersunds FK
1 2

Läs mer... Läs mer...
 
Östersunds FK Mjällby AIF

2020-07-06 19:00
Jämtkraft Arena
 

 LARS LARSSONS TANKAR
av Lars Larsson Stockholm
Publicerad 19 Maj 2019 - 09:58 


Östersunds kommun skämmer återigen ut sig.

”Det är med stor irritation jag konstaterar att Östersunds kommun fortsatt trakasserar ÖFK. Nu är kommunen tveksam till att sponsra ÖFK och det på grund av att man inte tror att klubben klippt banden till Daniel Kindberg.

För det första så betyder det ju att man officiellt, i praktiken, dömt Daniel Kindberg och alla som är i kontakt med honom, såsom ÖFK i alla fall har varit. Att ÖFK, med Östersunds mått mätt är en relativ stor arbetsgivare verkar kommunen inte heller förstå. De skattemedel de anställda bidrar med utgör en icke föraktlig summa. När kommunen bedriver ett krig mot ÖFK skjuter de alltså sig själva i foten rent ekonomiskt. Går det dåligt för ÖFK i framtiden så kommer ÖFK sannolikt att bidra med lägre skatteinkomster till kommunen.

Lägger vi därtill marknadsvärdet för Östersund som ÖFK bidraget med, så pratar vi inte småsummor. Östersund kommuns politiker bevisar återigen att politiker har den i särklass dyraste arbetslöshetsersättningen som samhället betalar. Jag kallar politikerarvoden så, därför att de inte marknadsmässigt värderas på grund av den lagstadgade beskattningsrätten. Enskilda företag och individer kan ju inte sluta betala skatt bara för att de ogillar politiska beslut. Konstateras kan att ekonomi är ett ämne som de flesta politiker inte läst och/eller förstått under sin skoltid.

Utöver det så har vi Bo Svensson, Östersunds ledande kommunalråd. Hans uppenbara aktioner att problematisera ÖFK:s tillvaro är väl känt vid det här laget. Tyvärr är jag numera, vare sig bosatt i Östersund eller centerpartist. Hade jag varit både ock, så hade jag i vart fall bytt parti.”

 
 
25 Kommentarer:
Gäst: Glenn skrev | 20 Maj 2019 - 19:38
Maria,

Jag tror det för många också inte handlar om själva sakfrågan, huruvida Kindberg är skyldig eller ej och om han ska vara kvar i klubben. För mig och säkert många andra, däribland kommunen, handlar det om klubbens agerande efteråt. Man säger en sak utåt men agerar på ett helt annat sätt. Det är inget som skapar förtroende och inget som sponsorer uppskattar oavsett situation.
Jag hade inte haft något som helst problem med om allt hade fortsatt som vanligt och Kindberg fortsatt i sin position, om man hade varit tydlig med att det var det som gällde. Problemet som har uppstått är att man hela tiden försöker mörka hur det ligger ting och ljuger medlemmar, media och sponsorer rätt upp i ansiktet. Det är det som är upprörande,
115
Gäst: Tapas skrev | 20 Maj 2019 - 17:21
@Maria

Att vara misstänkt och t.om åtalad för så grova brott hade varit tillräckligt för vilken seriös organisation och verksamhet som helst att distansera sig tills ärendet är färdigt. Spelar ingen roll om han är dömd eller inte eller vilka underverk han har åstadkommit. Jag hoppas på en friande dom såklart, men till dess borde han ligga lågt. ÖFK är i princip också involverad eftersom Driftaren har blivit bestraffade av Skatteverket.
13
Gäst: Ojämte skrev | 20 Maj 2019 - 14:50
@Maria*

Kommunen har inte sagt att de skall invänta rättegången. De har sagt att de inte är trygga med att DK inte verkligen är ute ur klubbledningen (mitt ordval).

Min åsikt är att hans roll skall omprövas efter rättegången. Men fram tills dess så kan man inte se DK som vem som helst. I princip varje typ av yrke så blir man avstängd om man misstänks för brott. Det gäller här med. Självklart för mig. Finns det undantag så kan jag inte se att det här är ett av dem.
8
Gäst: Maria* skrev | 20 Maj 2019 - 14:49
@Pontus
DK är inte dömd för något. Om kommunen behandlar honom som att han är dömd innan rättegången ens startat så gör kommunen fel. Kommunen bör invänta resultat av rättegång innan de tar några beslut. Så länge DK inte är befunnen skyldig och inte är dömd så är han inte dömd... liksom.

OK att skvallerpress och pöbel inte har nån förståelse och agerar lynchmobb men jag tycker att man borde kunna förvänta sig lite mer av folkvalda människor i en ledande position.

Dessutom - varför dra in ÖFK i om DK är skyldig eller oskyldig? ÖFK står inte anklagade för något.
5
Gäst: sluta spring skrev | 20 Maj 2019 - 13:27
Bosse springer i ÖPs korridorer
Daniel springer i ÖFKs korridorer
De e lika illa!
7
Gäst: Pontus skrev | 20 Maj 2019 - 12:53
men maria*, tror du inte att det skulle se väldigt konstigt ut om ösd kommun sponsrar ÖFK nu när kommunen ligger i tvist med DK, som springer runt med ÖFKs ackrediterings brickor både på hemma & borta matcher, är i loungen på JKA, ja överallt precis som förut, men ändå ska han bara vara bollplank, tills för en vecka sedan är han kompis med någon i truppen? som fortfarande får ackrediterings bricka? vilken annan kompis till någon i truppen får det och vistas på samma ställen?

som det ser ut så är ju DK kvar i klubben med fritt tillträde överallt och klubben har inte distanserat sig heller från DK.
13
Gäst: Maria* skrev | 20 Maj 2019 - 12:20
@Ojämte

Tycker du det är sunt av en kommun att föregå en rättegång som ska avgöra huruvida DK är skyldig och i så fall till vad genom att dra in sponsring till LAGET ÖFK?

ÖFK är inte DK och DK är inte ÖFK.

RÄTTEGÅNGEN (inte kommunen) avgör vad som ev. är brottsliga handlingar. Du skriver det själv - EFTER rättegången kan man vidta åtgärder, vilket innebär att kommunen borde fortsätta sin sponsring till dess. Det här är sandlådenivå och jag skäms och är bedrövad att våra kommuntjänstemän inte klarar av att sköta sina jobb professionellt.
11
Gäst: Ojämte skrev | 20 Maj 2019 - 10:48
Kommunen gör helt rätt och jag är samtidigt 100% övertygad om att kommunen vill fortsätta sponsra ÖFK. Båda parter gynnas självklart av det.
Men det är helt omöjligt att sponsra så länge man inte är helt säker på att Kindberg är borta, inte med tanke på vad han är anklagad för.
Efter rättegången är det en ny situation och Kindbergs roll i klubben kan då omvärderas.
14
Gäst: Glenn skrev | 20 Maj 2019 - 09:10
Ö.s.
Nej det är du som måste förstå att kommunen litar inte på att banden är klippta mellan ÖFK och Kindberg. När en klubb som säger en sak utåt och gör något helt annat skapas tvivel.
Du säger att vi måste hålla isär klubben och Kindberg, det är ju det kommunen också vill men inte litar på att det går. Och klubbens agerande förstärker kommunens tvivel.
13
Gäst: Tomka skrev | 20 Maj 2019 - 08:37
Jag kände en stolthet över att bo och leva i Östersunds kommun, det gör jag inte längre. Jag kan inte längre prata gott om kommunen.
5
Gäst: Tomka skrev | 20 Maj 2019 - 08:36
Jag kände en stolthet över att bo och leva i Östersunds kommun, det gör jag inte längre. Jag kan inte längre prata gott om kommunen.
2
Gäst: Tomka skrev | 20 Maj 2019 - 08:36
Jag kände en stolthet över att bo och leva i Östersunds kommun, det gör jag inte längre. Jag kan inte längre prata gott om kommunen.
5
Gäst: Ö.s. skrev | 20 Maj 2019 - 06:03
Det ryktas att Bosse Svensson far och springer i Östersundspostens korridorer! ÖP måste klippa banden med Bosse.
11
Gäst: Ö.s. skrev | 20 Maj 2019 - 05:58
Ni måste hålla isär klubben och Daniel Kindberg, kommunen är förbannad och tycker illa om Kindberg och därför väljer dem att inte sponsra Östersunds fotbollsklubb! Ni hör ju själva hur det låter! Kommunen gillar inte Kindberg och straffar därför Öfk genom att dra in sponsringen! En väldigt skruvad inställning.
14
Gäst: Glenn skrev | 19 Maj 2019 - 21:57
Ö.s.
Vad är det som är skitsnack?
Jag har inte sagt något om huruvida han sitter inne med kunskaper eller inte, eller om att det är störande med honom som bollplank.
6
Gäst: Norrlänning vid Kusten skrev | 19 Maj 2019 - 21:53
Kommunen kan inte sponsra p.g.a juridiska orsaker misstänker jag. Kindberg är ju misstänkt för att ha lurat kommunen på åtskilliga miljoner.
13
Gäst: Ö.s. skrev | 19 Maj 2019 - 21:44
Skitsnack! Kindberg sitter inne med mycket kunskaper och vad är det som skulle vara störande med att han är bollplank? Daniel Kindberg har haft stor betydelse för Öfk och inte bara för Öfk utan hela Östersund. Daniel Kindberg är en handlingens man som uträttat stordåd.
Hatet mot Daniel Kindberg är hemskt tycker jag.
21
Gäst: Acker P skrev | 19 Maj 2019 - 21:03
Om Kindberg flyttar från stan så kommer väl kommunen sponsra en halv mille i rena glädjeyran och så behöver man inte ha någon som kollar om han springer i korridorerna
2
Gäst: Tapas skrev | 19 Maj 2019 - 19:57
ÖFK har sig själv att skylla när man låter Kindberg följa med i omklädningsrummen osv. De sa också att han inte får någon ackridetering från ÖFK men han går runt med en sån bricka.
21
Gäst: Glenn skrev | 19 Maj 2019 - 14:58
Till exempel tycker jag att dett är ganska graverande när man inför sina medlemmar berättar att Kindberg kommer att ha en bollplanksroll där han kan komma med råd i kontakt med agenter bland annat. En roll som sedan betyder att man reser med laget och är involverad i transfers.

Vad politiker brukar göra och vilket språk de brukar tala ha noll med saken att göra.
22
Gäst: Ö.s. skrev | 19 Maj 2019 - 14:33
Prata klarspråk! Kan du ge några exempel som är så graverande att det ska motivera att kommunen ska avstå att sponsra ÖFK?
Tycker du att politikerna i Östersund brukar tala klarspråk alla gånger?

18
Gäst: Glenn skrev | 19 Maj 2019 - 13:01
Det är väl inte så konstigt att man ställer sig tveksam till en klubb som gång på gång inte talar klarspråk? Tror det handlar mer om klubbens agerande efter hela saken mer än sakfrågan i sig.
19
Gäst: Acker P skrev | 19 Maj 2019 - 12:19
Jag tror att kommunen måste överlåta att bedöma värdet av reklamköp (sponsring) till en expert som kan göra den rätta bedömningen och inte låta politiker göra det som inte har något kunskap utan som fäster upp sig på vilka vägar, i deras ögon odågan Kindberg går på arenan och på andra ställen. Kindberg har väl inte blivit livegen eller?
22
Gäst: Maria* skrev | 19 Maj 2019 - 10:38
UG har en självklar story här, dock är vare sig DK eller ÖFK huvudsakliga objekt. Att låta ett uppblåst ego eller en personlig vendetta påverka något som ligger kommuninnevånarna så varmt om hjärtat som vårt kära fotbollslag (som verkligen gjort SÅ himla mycket för Östersund att det inte går att värdera i pengar) - det kräver en ordentlig genomlysning och granskning av bakomliggande motiv. Bakomliggande motiv måste finnas, agerandet är annars ytterst oprofessionellt och rent ut sagt korkat. Det skulle kunna vara narcissistiskt också men jag vägrar tro att vi har ett kommunalråd med en sådan personlighetsstörning, det skulle ju vara rentav skadligt för kommunen.
59
Gäst: Ö.s. skrev | 19 Maj 2019 - 10:29
Finns ingenting att anmärka på i din artikel, Östersunds FK betalar in läste jag någonstans 15 till 20 millioner i skatt till Östersunds kommun, Ska Öfk följa Bosse Svenssons resonemang så betalar vi inte in någon skatt pga att Bosse Svensson inte håller sig borta från kommunhuset! Jag hoppas du läser det här Bosse och inser hur urbota dumt ditt beslut är att inte sponsra. Sen har ju Östersunds-Posten inte ställt dom självklara och kritiska frågorna till kommunalrådet Bosse Svensson. Men Östersunds-Posten vill väl inte vara obekväm mot sin gamla chefredaktör Bosse Svensson! Korruptionen och svågerpolitiken har blivit vardag mellan ÖP och Bosse Svensson.
72
 
Sök på fotbollz.se
   
  ÖFK - det gäller att vara skärpt - Mjällby kan slå alla lag i allsvenskan  
  av Haldo Jonsson | Idag - 13:46  
 

Mjällby känns absolut inte som någon nykomling. De har vunnit över Hammarby med överlägsen målstatistik och bollinnehav och spelat oavgjort borta mot IFK Göteborg.

 
  Läs mer...  
 


 
  Så här ser Mjällby på måndagens motståndare ÖFK  
  av Haldo Jonsson | Idag - 09:07  
   
  Läs mer...  
 


 
  Lars Larssons Tankar  
  av Lars Larsson Stockholm | Igår - 15:30  
 

Har ÖFK någon sportchef eller motsvarande?

 
  Läs mer...  
 


 
  Jerell Sellars på gång igen  
  av Haldo Jonsson | Igår - 14:09  
 

Det var riktigt roligt att återse Aston Villa-utbildade Jerell Sellars i träning. Foto: Haldo Jonsson

 
  Läs mer...  
     
 
Nyhetsarkiv
3 Jul 2020 - 11:38 Första trissvinsten för Charlie Colkett
2 Jul 2020 - 21:31 Analys av Kalmar FF - ÖFK
2 Jul 2020 - 16:12 En unik vinst mot Kalmar FF- har bara hänt en gång tidigare
2 Jul 2020 - 14:43 Hög passingskvalité och stort bollinneha samt flera bra chan
2 Jul 2020 - 09:18 Se Kadiris fällning och Amins straff
2 Jul 2020 - 00:15 Första segern när marginalerna var på rätt sida
1 Jul 2020 - 22:28 Matchreferat Där satt den, den efterlängtade segern.
1 Jul 2020 - 21:50 Matchens överraskning
1 Jul 2020 - 21:35 Matchens bästa spelare
1 Jul 2020 - 21:27 Matchens prestation
1 Jul 2020 - 20:54 Kvällens domare
1 Jul 2020 - 18:01 Startelvan i kväll
1 Jul 2020 - 16:03 Inför matchen: Kalmar FF - ÖFK
1 Jul 2020 - 16:03 Följ Kalmar FF - ÖFK via fotbollz.se
1 Jul 2020 - 14:54 Saman Ghoddos går till Turkisk klubb?
1 Jul 2020 - 13:27 Domaren Martin Strömbergsson stängs av resten av säsongen
1 Jul 2020 - 09:41 Tre händelser som ger ÖFK fördelar mot Kalmar FF.
30 Jun 2020 - 09:56 Intressant laguttagning mot Kalmar FF
30 Jun 2020 - 08:52 Ytterligare ett steg mot utlandsflytt för Jordan Attah Kadir
29 Jun 2020 - 09:44 en utmaning: Gör på onsdag det Potter aldrig lyckats med; at
 
 
 
Herrar
av: IFK LASPALMAS | 14 Jun 2020 - 15:09
Kan man inter streama dagens IFK ma