meny  
 
 
- Start
- Nyheter/Information
 
- Spelprogram/Referat
- Spelartruppen
- Statistik
- Hemmaarena
- Återblick -18
- Återblick -17
- Återblick -16
- Återblick -15
- Återblick -14
- Återblick -13
- Återblick -12
- Återblick -11
- Återblick -10
- Återblick -09
- Återblick -08
- Återblick -07
- Återblick -06
- Intervjuer
- Länkar
- Forum
 
- Kontakta oss
 
tabell Aktuell tabell   skytteliga Skytteliga
 
- Allsvenskan  Tabell
 
 
 
     
   
     
 ÖFK Nyheter
 
Välkommen till ÖFK Nyheter. Detta är en webbplats speciellt för alla som gillar ÖFK men även för andra intresserade. Avsikten med sidan är att den skall ha ett lättillgängligt och aktivt debattforum samt att Du bl a skall kunna läsa matchreferat, spelarinformation och intervjuer.
 
Senaste Matchen   Nästa Match
Kalmar FF Östersunds FK
1 2

Läs mer... Läs mer...
 
Östersunds FK Mjällby AIF

2020-07-06 19:00
Jämtkraft Arena
 

 ÖFK - ÖREBRO 1-3 (0-2)
av Hasse Thor
Publicerad 20 Maj 2019 - 23:34 Uppdaterad 21 Maj 2019 - 01:00

ÖFK fick noll och intet i den viktiga matchen hemma mot gästande Örebro SK hemma på Jämtkraft Arena. I fotboll går det ut på att få så många bollar som möjligt inom den vita träramen på kortsidorna. En egenskap som svartvita närkingar behärskade i betydligt större utsträckning än hemmalaget. 1-3 (0-2) får väl ur den synpunkten betraktas som rättvist.

Efter sex minuter av så kallat ställningskrig tog matchen lite mer fart via en nick från Jamie Hopcutt fint assisterad av av Isak Ssewankambo. Ett tidigt byte för ÖSK efter nio minuter och taktpinnen i säkra ÖFK-händer främst genom Rewan Amin som efter en tid på bänken såg spelsugen ut värre. Fint fördelande av bollar från bakplan.

Det fordrades ett våghalsigt agerande från Sixten Mohlin i hemmaburen för att släppa in gästerna i matchen dock kunde inte MFF-lånet Carlos Strandberg förvalta möjligheten Fin revansch dock strax efter sedan Mohlin snyggt parerat ett skott från Strandberg. Bra tryck från ÖFK men förtvivlat svårt med den sista tredjedelen.

Istället nära för gamle bekantingen Johan Bertilsson efter hörna. Sista 20 i klar dominans för Örebro och 0-1 som ett så kallat brev på posten genom Bertilsson. Ett inspel från höger och en snygg vrist i burgaveln. En fin aktion sen från Jamie Hopcutt, en inbrytning från vänsterkanten som utmärkte Oscar Jansson i ÖSK-buren styrde undan.

En trippelchans också för Dino Islamovic men inte mycket ville sig framåt för ÖFK den här kvällen. Istället 0-2 sen Strandberg hittat en lucka vid stolproten i sista ordinarie matchminuten. Fina möjligheter sen för Örebro i tilläggsminuterna med en boll dansandes på mållinjen bland annat.

Lite rockader i ÖFK inför andra, vänsterbreddaren Marco Weymans ut och in med tunge Alhaji Gero på topp tillsammans med Islamovic. Hjälpgumman Curtis Edwards i en något defensiv roll på vänsterkanten. Direkt en möjlighet för Gero och plötsligt en helt annan spets i den den rödsvarta offensiven och Charlie Colkett strax utom.

En mycket pigg och rörlig Hopcutt drar till mot krysset efter bra förarbete av Gero, men det är som förgjort för engelsmannen. Lägen skapas men den berömda Fru Fortuna är inte nådig i dom avgörande lägena. Utdelning dock för ÖFK efter 58 minuter, ett fint inspel från höger stöter Islamomovic i nät på typiskt avslutarvis.

Rewan Amin byts ut efter 72 minuter och ersättaren Tesfaldet Tekie sätter direkt sin prägel på matchen med sin rörlighet. Nytt bra skott från Hopcutt, en nick från Noah Sonko Sundberg och en blodtörstande publik runt Arenan väntar bara på kvitteringsbaljan. Då, knappa kvarten kvar av ordinarie tid dras rullgardinen ner. Jake Larsson stöter in 1-3 efter hörna via ribban och i nät.

Resten av tiden en orgie av kramp och diverse skador och en provkarta på hur man spelar av en match destruktivt. Inget att säga om egentligen, poängen var superviktiga för Örebro och alla sätt är bra utom dom dåliga som det brukar heta. ÖFK var väl egentligen inte nära på sluttampen även om man spelade sista tio med en man mer efter huvudskada hos gästerna.

Ja, vad skall man tro om fortsättningen för det rödvita manskapet. Nu saknades flera viktiga pjäser, Pettersson, Aiesh, Isherwood bland andra. Problemet tycker jag är att lagen hittat medicin när det gäller att tackla det jämtländska bollinnehavet. Det blir för dåligt tempo och för många enkla misstag som inte håller på den här nivån. Kvalité finns det men allt skall synkas ihop och där brister det en hel del.

Rewan Amin tycker jag tog sin petning på rätt sätt och var lysande första halvtimman och helt okej fram till att han byttes ut. Jamie Hopcutt sprang över stora ytor och skapade på egen hand en antal chanser som med normal utdelning borde resulterat i minst ett par mål.

Alhaji Gero fick en offensiv spets genom sitt inhopp, blandar visserligen in några tekniska missöden men kan vara ett tungt vapen framåt tillsammans med Islamovic. Hur tung resten av serien blir för våra rödsvarta hjältar får väl framtiden utvisa. Några matcher kvar till sommaruppehållet sen får vi se vad som tittar in och ut genom diverse fönster.

 
 
8 Kommentarer:
Gäst: Collina skrev | 21 Maj 2019 - 03:39
Om Dino slutar upp med att prata smörja hela tiden med alla på plan så kanska han har energi över till flera mål istället. Han har väl också tänkt gå vidare som Ghoddos, Sema mfl, men vilken klubb vill ha en medelmåttig, ständigt tjafsande gnällspik.
20
Gäst: Curva Middle skrev | 21 Maj 2019 - 00:12
Skyttet ska det vara
0
Gäst: Björn skrev | 20 Maj 2019 - 23:56
Jamie var bäst. Spelar inte för sig själv.
7
Gäst: Curva Middle skrev | 20 Maj 2019 - 23:48
ÖFK gjorde en bra match med tre superchanser i andra halvlek, som kommentatorn uttryckte sig. Problemet var att Örebro hade en suverän målvakt och de hade tur med snoyyen6
1
Gäst: Solen skrev | 20 Maj 2019 - 22:58
TOTAL VILJELÖSA UTAN NÅGON GAME PLAN. Hur kan man spela match efter match och tillbringa nästan 70 minuter av matcherna på egen planhalva och tro man kan vinna. Så fort man försöker gå till anfall stannar man upp mitt plan och sparkar hem till egna målet. Detta håller inte och tränaren verkar inte ha någon bättre lösning ????? Det här håller inte längre
7
Gäst: Lars Larsson,Sthlm skrev | 20 Maj 2019 - 21:41
Jag är också besviken på att det framför allt, för närvarande, saknas kreativitet och vilja att göra mål. Någon kanske reagerar när jag skriver vilja att göra mål, men det är gnistan att vilja göra mål som saknas i aktionerna. Det verkar som det alltid överlåts till någon annan.Se på hur Hammarby och Örebro gör sina mål. Där finns energi och vilja så det räcker till.Trots allt gav ÖFK:s reduceringsmål idag hopp för framtiden.

Vi får akta oss för Apokalyptiska tankar. Det är upp och ner i fotbollsvärlden,men visst behövs det en förbättring. Då skall vi betona det positiva såsom målet mot Örebro. I övrigt måste mod och självförtroende ingjutas i spelarna. Det känns som de är lite modstulna och det är den största faran. De skall tro på det här, precis som i ÖFK- låten. Vinsterna kommer.
6
Gäst: Frågande skrev | 20 Maj 2019 - 20:11
Så sant,nu har Tränarna tappat omklädningsrummet,ingen tror på detta längre.
Curtis vill bort,Rawan utan självförtroende,Teki vill inte förlänga lånet,Jamie spelar för sig själv,Rawell tycker stan är för liten,
Finns mycket runt samma ämne.......suck
5
Gäst: Martin Nylander skrev | 20 Maj 2019 - 19:57
Fy f..n va dåligt, ÖFK är inte ett lag längre. Var är spelet, var är tempot, var är pressen, vi är inte ens nära att hota framåt.
7
 
Sök på fotbollz.se
   
  ÖFK - det gäller att vara skärpt - Mjällby kan slå alla lag i allsvenskan  
  av Haldo Jonsson | Idag - 13:46  
 

Mjällby känns absolut inte som någon nykomling. De har vunnit över Hammarby med överlägsen målstatistik och bollinnehav och spelat oavgjort borta mot IFK Göteborg.

 
  Läs mer...  
 


 
  Så här ser Mjällby på måndagens motståndare ÖFK  
  av Haldo Jonsson | Idag - 09:07  
   
  Läs mer...  
 


 
  Lars Larssons Tankar  
  av Lars Larsson Stockholm | Igår - 15:30  
 

Har ÖFK någon sportchef eller motsvarande?

 
  Läs mer...  
 


 
  Jerell Sellars på gång igen  
  av Haldo Jonsson | Igår - 14:09  
 

Det var riktigt roligt att återse Aston Villa-utbildade Jerell Sellars i träning. Foto: Haldo Jonsson

 
  Läs mer...  
     
 
Nyhetsarkiv
3 Jul 2020 - 11:38 Första trissvinsten för Charlie Colkett
2 Jul 2020 - 21:31 Analys av Kalmar FF - ÖFK
2 Jul 2020 - 16:12 En unik vinst mot Kalmar FF- har bara hänt en gång tidigare
2 Jul 2020 - 14:43 Hög passingskvalité och stort bollinneha samt flera bra chan
2 Jul 2020 - 09:18 Se Kadiris fällning och Amins straff
2 Jul 2020 - 00:15 Första segern när marginalerna var på rätt sida
1 Jul 2020 - 22:28 Matchreferat Där satt den, den efterlängtade segern.
1 Jul 2020 - 21:50 Matchens överraskning
1 Jul 2020 - 21:35 Matchens bästa spelare
1 Jul 2020 - 21:27 Matchens prestation
1 Jul 2020 - 20:54 Kvällens domare
1 Jul 2020 - 18:01 Startelvan i kväll
1 Jul 2020 - 16:03 Inför matchen: Kalmar FF - ÖFK
1 Jul 2020 - 16:03 Följ Kalmar FF - ÖFK via fotbollz.se
1 Jul 2020 - 14:54 Saman Ghoddos går till Turkisk klubb?
1 Jul 2020 - 13:27 Domaren Martin Strömbergsson stängs av resten av säsongen
1 Jul 2020 - 09:41 Tre händelser som ger ÖFK fördelar mot Kalmar FF.
30 Jun 2020 - 09:56 Intressant laguttagning mot Kalmar FF
30 Jun 2020 - 08:52 Ytterligare ett steg mot utlandsflytt för Jordan Attah Kadir
29 Jun 2020 - 09:44 en utmaning: Gör på onsdag det Potter aldrig lyckats med; at
 
 
 
Herrar
av: IFK LASPALMAS | 14 Jun 2020 - 15:09
Kan man inter streama dagens IFK ma