meny  
 
 
- Start
- Nyheter/Information
 
- Spelprogram/Referat
- Spelartruppen
- Statistik
- Hemmaarena
- Återblick -19
- Återblick -18
- Återblick -17
- Återblick -16
- Återblick -15
- Återblick -14
- Återblick -13
- Återblick -12
- Återblick -11
- Återblick -10
- Återblick -09
- Återblick -08
- Återblick -07
- Återblick -06
- Intervjuer
- Länkar
- Forum
 
- Kontakta oss
 
tabell Aktuell tabell   skytteliga Skytteliga
 
- Allsvenskan  Tabell
 
 
 
     
   
     
 ÖFK Nyheter
 
Välkommen till ÖFK Nyheter. Detta är en webbplats speciellt för alla som gillar ÖFK men även för andra intresserade. Avsikten med sidan är att den skall ha ett lättillgängligt och aktivt debattforum samt att Du bl a skall kunna läsa matchreferat, spelarinformation och intervjuer.
 
Senaste Matchen   Nästa Match
IFK Göteborg Östersunds FK
2 2

Läs mer... Läs mer...
 
Östersunds FK IF Elfsborg

2020-08-09 17:30
Jämtkraft Arena
 

 LARS LARSSONS TANKAR
av Lars Larsson Stockholm
Publicerad 5 Jun 2019 - 19:59 

"Lite tankar i efter den Allsvenska våren."

Jag har noterat att många, här på fotbollz.se, bland annat haft synpunkter på bristande information och kommunikation från ÖFK:s sida, när det gäller;

Skadesituationen i spelartruppen?
Hur kommer det sig att det uppstår så mycket skador?
Kontraktsläget i spelartruppen?
Framtidsplaner när det gäller spelare?
Jag kan hålla med om dessa synpunkter. Själv blev jag väldigt förvånad när Jamie Hopcutt plötsligt inte ens fanns med på bänken. Ändå hade hann gjort en godkänd insats i matchen före och varningsavstängning var inte aktuell. Ingen som helst kommentar från ÖFK om vad som hänt. Punkterna 3 och 4 ovan lämnar jag denna gång därhän utan fokuserar istället på punkterna 1 och 2 ovan.

Det första jag undrar över är hur det komma sig att så många spelare är skadade och i många fall är det under lång tid? Hur är det ställt med Simon Kroon? Kommer någon ihåg honom? Vidare hur är det med JNO Baptiste, Jerell Sellars, Ronald Mukibi, Jamie Hopcutt, Thomas Isherwood och Charlie Colkett. Hosam Aiesh är ju också en skadebenägen spelare. Det har historien visat, även om han nu deltagit i en del matcher. Tom Pettersson sägs det ju, i vart fall, en del om, men det verkar som ÖFK inte riktigt vet om han är redo eller ej. Matchen mot GIF Sundsvall sas det ju inledningsvis att han skulle spela, men nej så blev det inte.

När jag gör en lista, såsom den ovan över spelare som är skadade och skadebenägna, är det inte konstigt att jag undrar över hur det kan bli så, dvs att många spelare dras med skadeproblem. Det är ju dessutom skador som tydligen tar lång tid att läka. I år deltar vi ju inte Europa League och kan rimligtvis inte skylla på att det är många matcher som sliter på spelarna. Vi talar nästan om att halva spelartruppen är på sjukbänken. Det behövs en rejäl förklaring till varför, men framför allt en plan framöver för att inte ha så många spelare utanför laget på grund av skador. Något är fel. Det kan inte bara handla om otur.

Det andra, och det är det som många kritiserat, är varför ingen information om skadesituationen förmedlas? ÖFK måste förstå att sponsorer, supportrar och andra intressenter vill veta vad som löpande händer i klubben. Det skapar närhet, förtroende och gemenskap. Visserligen finns det ÖFK-tv och hemsida mm, men denna spelarinformation förmedlas i stort sett inte alls. Det är rimligt att fråga sig varför. Att inte informera skapar spekulationer. Jag har redan konfronterats med funderingar om inre schismer mellan ledare och spelare som grund för att vara utanför laget, disciplinära problem och ointresserade spelare på grund av att de är på väg bort.

Det är fullständigt onödigt att skapa sådana funderingar, men det blir naturligt att fundera när en info mur skapas likt den DDR (ni som inte vet får slå upp) hade. Bara goda nyheter förmedlades. Allt annat mörkades. Det är tyvärr lite av den känslan som nu frodas och det tar fram oron hos var och en. Att använda sig av fotbollstaktiska skäl som motiv för att vara tysta, såsom att motståndarna inte skall veta något om vilka spelare som är tillgängliga förrän vid avspark är ju bara dumheter. Det finns så många andra taktiska grepp att använda sig av vid match att detta är fullständigt ovidkommande. Priset ÖFK annars betalar (och redan gör det) är oro och funderingar hos sponsorer, supporters och övriga intressenter. Oro och negativa funderingar brukar sällan leda till något gott, så se till att vi får reda på vad status är. Inte bara nu utan fortlöpande.”

 
 
17 Kommentarer:
Gäst: Hm skrev | 10 Jun 2019 - 14:15
"duktiga klasspelare som fritzon??????????"

Jag måste ha missat något....
95
Gäst: Ö.s. skrev | 10 Jun 2019 - 13:27
Håller med gäst, in med Daniel Kindberg igen, han har verkligen blivit utsatt för hat och rena personförföljelse av många och Östersunds-Posten. ÖP har ju deltagit i den här mobbingen av Kindberg. I Jämtland ska man akta sig för att sticka ut för mycket för då blir du nerklubbad och utmobbad. Daniel Kindberg är kreativ, Kindberg får saker att hända, får saker gjort. På Kindbergs tid var man ca tre stycken i styrelsen men fick saker och ting uträttade, men det tittade man inte på utan var det skriverier i ÖP om hur liten styrelse Öfk hade, det var bekymret, inte vad de faktiskt åstadkom!

Östersunds-Posten har och är ledande i sitt hat mot Daniel Kindberg, det är skamligt också av Östersunds kommun hur man nu straffar Öfk genom att inte sponsra, Östersunds fotbollsklubb som genom Daniel Kindberg satt Östersund på kartan borde uppskattas av Östersunds kommun så pass att kan sponsra Öfk.

Den goodwill som Östersunds kommun fått tack vare Östersunds FK överstiger vida de som Östersunds kommun sponsrat Öfk med.
5
Gäst: Ö.s. skrev | 10 Jun 2019 - 13:09
På vilket vis skulle det vara hat det jag tycker? Det är rena rama sanningen och definitivt inget som går att definiera som hat. Kultursatsningen skulle göra spelarna mer modiga och hjälpa dem vinna fotbollsmatcher, de har vi inte sett så mycket av den här säsongen.
1
Gäst: Hata med ö.s skrev | 6 Jun 2019 - 19:13
ojojoj, ö.s! Så nu lägger du till värdegrund och mångkultur
till din hatlista. Förutom Mittmedia
30
Gäst: Tapas skrev | 6 Jun 2019 - 11:45
Årsmötet var inte ens tre månader sen och då fick vi all info om ekonomi.
7
Gäst: ? skrev | 6 Jun 2019 - 11:01
Vi kan bara längta till när Kindberg kommer tillbaka! Det är bara han i Jämtland som kan leda vårt kära ÖFK! Men helt plötsligt finns många röster i Jämtland hur saker ska vara och skötas, konstigt. Ledare och supportrar som vuxit upp med div 4 bör fundera till! Inget fanns i Jämtland, sen kom Kindberg och gav oss elitfotboll, elit anläggningar och hopp samt tro på att det går! Det är bara Kindberg som kan vara vår fotbollsledare, allt är skit när han inte är med!
24
Gäst: Ö.s. skrev | 6 Jun 2019 - 10:41
Var tredje månad menat jag.
1
Gäst: Ö.s. skrev | 6 Jun 2019 - 10:40
Det här med skador informerar de ju om, vi får ju reda på vilka som inte är tillgängliga, men däremot tycker jag att nån liten ekonomisk rapport var tredje kvartal kan de åstadkomma. Samma sak med lite mer info från den sportsliga ledningen.
Med information om ekonomin så skulle man förhindra att diverse rykten uppstår om ekonomin.
2
Gäst: LS skrev | 6 Jun 2019 - 10:23
Vi har för stor trupp. Konkurrensen som många talat om som en trigger har blivit något som hämmar det mod som varit vårt signum. Detta hör att spelare inte vågar.

Tempoökningen i spelet som Ian redan från början gört in tror jag är en betydande del i grundorsaken till alla skador. Det hämnar också vår säkerhet i bollinnehav, lyckade passningar, o.s.v..

Tror att det är bra att banta truppen. Vi har duktiga klasspelare som ex vis Fritzon.
1
Gäst: Alrik8 skrev | 6 Jun 2019 - 09:34
Jag har kollat alla lag i allsvenskan. Ingen av dem har någon redogörelse om skador eller ekonomisk situation på hemsidorna. Potter lämnade heller aldrig ut något om skador. Ian är mer öppen. Fokusera istället på spelare som kan spela. Lita på att ÖFK klarar av de ekonomiska och tar ut rätt lag. Jag vet inte hur det är i ÖFK men i vissa lag vill spelarna inte skylta med vilka skador de har.
6
Gäst: Ö.s. skrev | 6 Jun 2019 - 07:37
Den nya styrelsen är lite aven besvikelse, Informationen till oss medlemmar är inte bra, jag efterlyser ex ekonomiska rapporter åtminstone en gång i kvartalet, nu när styrelsen kommunicerar ut något så är det mest floskler om värdegrund och ordet transparens och annat tjafs, vi ska upplevas som pålitliga och transparenta! Alla har väl genomskådat att det är bara ord? Själv har jag fått prova på den så kallade pålitligheten, jag väntar på etttelefonsamtal som skulle kommit i mars 2012 , jag väntar fortfarande! Så lägg ner det där tjafset om värdegrund, det är ändå innehållslöst.

Kommunicera ut konkreta saker, hur ska vi ta oss ut i Europa igen? Och hur ser ekonomin ut, vad behandlades på senaste styrelsemötet, det är saker som jag efterlyser.

De som leder den rent sportsliga ska kommunicera ut hur det ser ut i spelartruppen, ev nyförvärv, skador, kontraktsituationer mm.

Som medlem och Matchbesökare är det sådana saker jag vill veta och inte det ständiga tjafset om värdegrund och transparens, mångkultur och mångfald.

En kraftig skärpning och lite jävlar anamma vill jag se från både styrelse och den sportsliga ledningen och inte minst spelarna.

Var det inte kulturverksamheten som skulle göra spelarna mer modiga och att vinna fler fotbollsmatcher? Kom igen nu, släng värdegrunder och andra floskler på sophögen och kom med något mer konkret!

21
Gäst: Järngustav skrev | 6 Jun 2019 - 01:18
Håller med dig Lars. Nu måste klubben bli öppnare med information. Det känns som intresset för öfk börjar minska. Det leder med största sannolikhet till en mindre publik på sikt.
10
Gäst: Tomas skrev | 5 Jun 2019 - 22:49
Ja det mesta som har med ÖFK att göra för tillfället är under all kritik.
7
Gäst: Gammelsosse skrev | 5 Jun 2019 - 22:34
Som vanligt, mycket bra analys av Lars Larsson. Jag har inte hört något på länge och har glömt bort namnet på ÖFKs nya ordförande.
24
Gäst: värdegrund skrev | 5 Jun 2019 - 21:43
ÖFKs fina värdegrund och öppenhet verkar dom ha tappat bort.
10
Gäst: Strömberg skrev | 5 Jun 2019 - 21:33
Och vart är de lovande juniorerna som fick kontrakt, inte ett ljud. Skadade även de, borde väl fått chansen nu. Försvinner även dessa talanger vid fönstret?
3
Gäst: white trash skrev | 5 Jun 2019 - 21:14
utbildad snubbe,va? Jag ska genast slå upp vad DDR är. Bor i Stockholm också. Det påminns vi om
4
 
Sök på fotbollz.se
   
  - Det är det tråkiga ordet process som allt handlar om.  
  av Haldo Jonsson | Igår - 11:59  
 

Det har något år gott knackigt för Elfsborg och missnöjet med Jimmy Thelin som tränare började frodas. I år kom vändningen. – Det är det tråkiga ordet process, men det är det allt handlar om, säger Thelin. Det går att dra vissa paralleller med ÖFK

 
  Läs mer...  
 


 
  Aly Keita övertygar stort  
  av Haldo Jonsson | 7 Aug 2020 - 23:15  
 

Trissvinnaren mot IFK Göteborg: Aly Keita

Aly Keita drar ifrån sammanlagt i Trissen


Joel Wessman
i delad ledning med Alf i O`Learys tipset

 
  Läs mer...  
 


 
  Betraktelse av Miguel Exposito  
  av Miguel Exposito | 7 Aug 2020 - 16:47  
 

Miguel Exposito

 
  Läs mer...  
 


 
  Lars Larssons Tankar  
  av Haldo Jonsson | 7 Aug 2020 - 10:39  
 

Vad menar jag med att det har tagits ett steg framåt eller kanske flera små till och med?

 
  Läs mer...  
     
 
Nyhetsarkiv
7 Aug 2020 - 08:30 Matchens överraskning - Nebiyou Perry
7 Aug 2020 - 00:33 ÖFK stal poäng i galen föreställning
6 Aug 2020 - 23:26 Matchreferat Snöpligt mål i slutminuterna och oavgjort - igen
6 Aug 2020 - 23:20 Se när Perry snurrar med halva Göteborgs försvar och Sonkos
6 Aug 2020 - 21:41 Matchens bästa spelare
6 Aug 2020 - 20:53 Matchens prestation(er)
6 Aug 2020 - 14:35 Startelvan mot IFK Göteborg
6 Aug 2020 - 13:18 Inför matchen: IFK Göteborg - ÖFK
6 Aug 2020 - 11:00 Glad nyhet inför IFK Göteborg - Rewan Amin tillbaka
6 Aug 2020 - 08:57 Följ matchen IFK Göteborg - ÖFK via fotbollz.se
6 Aug 2020 - 08:55 - Att komma tillbaka till ÖFK,skulle vara det bästa för mig
5 Aug 2020 - 14:52 IFK Göteborg kommer med sitt nyförvärv till mötet med ÖFK
5 Aug 2020 - 14:29 Snabba nyheter
5 Aug 2020 - 10:22 Två lag i behov av poäng möts i morgon.
4 Aug 2020 - 22:50 Graham Potter intresserad av Ken Sema?
4 Aug 2020 - 19:17 ÖFK:s julimånad
4 Aug 2020 - 09:54 Isac Ssewankambo tar för sig mer och mer - blev Trissvinnar
3 Aug 2020 - 20:16 Forwarden Malcolm Stolt tar steget upp till ÖFK
3 Aug 2020 - 09:21 Höjdpunkter Varberg - ÖFK
2 Aug 2020 - 22:32 Jag blir så glad när vattenbärare blir hjältar
 
 
 
Herrar
av: Hängiven | 6 Aug 2020 - 21:33
Trög start med ett lite otursmål i