meny  
 
 
- Start
- Nyheter/Information
 
- Spelprogram/Referat
- Spelartruppen
- Statistik
- Hemmaarena
- Återblick -18
- Återblick -17
- Återblick -16
- Återblick -15
- Återblick -14
- Återblick -13
- Återblick -12
- Återblick -11
- Återblick -10
- Återblick -09
- Återblick -08
- Återblick -07
- Återblick -06
- Intervjuer
- Länkar
- Forum
 
- Kontakta oss
 
tabell Aktuell tabell   skytteliga Skytteliga
 
- Allsvenskan  Tabell
 
 
 
     
   
     
 ÖFK Nyheter
 
Välkommen till ÖFK Nyheter. Detta är en webbplats speciellt för alla som gillar ÖFK men även för andra intresserade. Avsikten med sidan är att den skall ha ett lättillgängligt och aktivt debattforum samt att Du bl a skall kunna läsa matchreferat, spelarinformation och intervjuer.
 
Senaste Matchen   Nästa Match
BK Häcken ÖFK
2 0

Läs mer... Läs mer...
 
Hammarbys IF ÖFK

2020-06-14 17:30
Tele 2 Arena
 

 SYNPUNKTER OCH PRAT PÅ LÄKTAREN
av Haldo Jonsson
Publicerad 11 Jul 2019 - 14:05 Uppdaterad 11 Jul 2019 - 14:21

Diskussioner om syften och om ÖFK:s belägenhet i dag

Det var några som tittade på träningen. Givetvis var de nya spelarna intressanta, men det är lätt att komma till tals med andra som finns på läktaren. Fotbollz.se kom i kontakt med en person jag inte kände. Han var mycket insatt i ÖFK. Vi pratade om ÖFK:s belägenhet i dag och vi kom fram till att det hörs en hel del negativt om ÖFK. Vi tyckte båda att vi måste ge den nytillträdda styrelsen och de nya tränarna arbetsro för att bygga upp ett nytt lag för framtida satsningar.


Vad är syftet?

Att ÖP och LT ibland i överdrifter ger sig på ÖFK. Det kan man ändå i viss mån förstå även om det är långsökt. Det är antagligen i smått desperation för att få fler klickningar och läsare i en för tidningsbranschen tuff tid då läsare försvinner och man har svårt att få annonsörer till webbsidorna och förlusterna är stora. Om man skriver ner ÖFK för mycket så kanske man i det långa loppet bidrar till att ÖFK tappar fart och då blir ju antalet klickningar till antalet ännu mindre, så lite motsägelsefullt är det ändå. Ryktet går på stan att det även kan vara ett hat mot Daniel Kindberg som driver dem, men det är i högsta grad obevisat och inget som vi kan stå för. Vi måste ha tålamod att avvakta tills årsmötet. Då kan vi se vartåt det bär hän.

Att en sponsor ger sig på ÖFK det nog svårare att förstå vad syftet kan vara. Marknadsvärdet i ÖFK blir ju inte bättre av det och det ger sponsorerna mindre valuta för insatsen om marknadsvärdet minskar. Om man gillar ÖFK. Varför tar han då hellre inte kontakt med styrelsen och lägger fram sina synpunkter som säkert kan vara användbara? Möjligheten att lämna in förslag på årsmötet finns även det. Nu sägs det att denne sponsor gick ut i tidningen när Krokomshallen byggdes, likaså när Jämtkraft Arena uppfördes och vid de beryktade markaffärerna. I ÖFK och LT är det väl hänt två eller tre gånger på kort tid. Varför undar man?

Enade vi stå - söndrade vi falla.

Vill vi ha ett allsvenskt lag i Östersund?

Det är mycket viktigt att vi kan behålla ett allsvenskt lag i stan som satsar vidare mot Europa. Det är av stor betydelse för kommun, näringsliv, turism, kulturliv, unga fotbollsspelare, supportrar och idrottsverksamheten i övrigt, press, radio och TV och för oss som bor i stan med flera. Det är även viktigt att spelare, den nya styrelsen och ledare som ska genomföra detta känner stöd. Det är ingen lätt uppgift som de tagit på sig.

Om vi är enade finns det chans att vi får uppleva miraklet igen.

När JämlandssångenEmirates Stadiom i London kraftfullt ljöd mellan sektionerna före match och våra spelare fanns på plan, kändes det i det djupt i det östersundska/jämtländska hjärtat. När vi jämtar gick från arenan efter att det otroliga hade häntg att ÖFK vunnit mot storlaget Arsenal kände vi stolthet, samhörighet och att vi även i Östersund kan åstadkomma något stort. Tack ÖFK för att vi fick uppleva detta! Det är något som fortfarande ger eko i England.

Jämtlandssången på restaurang i Berlin inför mötet med Hertha Berlin.

Må vi få uppleva detta igen!

Om vi alla är stöttar så går det!

 
 
17 Kommentarer:
Gäst: Maria* skrev | 14 Jul 2019 - 16:03
@NoDoubt

Varsågod.

(Om du låter bli att försöka lägga ord i min mun så behöver jag inte bli spydig...)
10
Gäst: No Doubt skrev | 14 Jul 2019 - 15:58
Tack så mycket för att du levererade ditt inlägg på lätt svenska också så att vi mindre förståndsbegåvade fick en chans att ta till oss din visdom.
1
Gäst: Maria* skrev | 14 Jul 2019 - 15:15
@NoDoubt

Jag respekterar alla välgrundade åsikter som baseras på källgranskad FAKTA och när åsikterna kan motiveras och stödjas av sakargument med substans (och inte endast backas upp med ”jag tycker”). Skvaller bör undvikas.

Om du inte förstod hela innebörden i mitt förra inlägg så är detta en kortversion.
2
Gäst: No Doubt skrev | 13 Jul 2019 - 20:26
Nu blev det ju väldigt svårt att förstå vad du menar, "Maria".
Är det inte just "tvivlarna" som du och övriga rättrogna med "ö.s." i spetsen brukar idiotförklara som mindre vetande och dåligt pålästa.
För min del ser jag fram emot den dagen när alla åsikter kan respekteras, för du menar väl inte att alla åsikter som du inte håller med om kommer från månniskor som är dåligt pålästa och vice vesra.
Men, vid närmare eftertanke sä det nog precis det nu menar.
4
Gäst: Maria* skrev | 12 Jul 2019 - 17:23
“The fundamental cause of the trouble is that in the modern world the stupid are cocksure while the intelligent are full of doubt.”
― Bertrand Russell


Felet med världen i dag är att alla anser sig berättigade - oavsett förmåga, kompetens och insikt - att ha en åsikt om allt och kräver att åsikten ska beaktas i alla lägen. Kravet att åsikten ska beaktas gäller såklart även då den är substanslös i fråga om fakta och baserats enbart på hörsägen och löst tyckande. Diskussioner är visserligen av godo, men såvida inte alla inblandade håller sig till vidimerad fakta så handlar det endast, uteslutande och allenast om SKVALLER och det borde alla hålla sig för goda för, speciellt press som utger sig för att vara objektiva nyhetsförmedlare. Att Vänt i Häcken och Svensk Gamtidning inte tillhör denna nyhetsförmedlande samling är tydligt men de utger sig inte heller för att vara något annat än de är. Hur är det ställt med våra lokala "nyhets"-blaskor?

Alla har rätt till en åsikt men med den rätten följer också ett ansvar, att faktiskt hålla sig informerad om FAKTA, att inse när man inte har tillräckligt med fakta för att kunna bilda sig en trovärdig uppfattning och att inte föra vidare information som inte bevisligen är fakta (för då är vi där med skvallret igen). Dessutom ingår att ständigt ompröva sina ställningstaganden när nya fakta tillkommer. Först DÅ går det att börja föra en intelligent diskussion som leder framåt. Jag ser fram emot den dagen.

10
Gäst: Klas skrev | 12 Jul 2019 - 11:50
fast oavsett hur mycket man vet måste också en tidning vara intresserad av att lyfta åsikterna. Om en annan sponsor vill uttala sig, kommer öp publicera det också? och en tredje? och en fjärde?

För i dagsläget är det väl tro större sponsorer eller forna sponsorer som fått plats i tidningen, Öhem, Kommunen och Hallströms?
5
Gäst: Nja skrev | 12 Jul 2019 - 11:04
Det räcker nog att vara en stor kund på samma bank för att veta hur det är ställt med finanserna hos ÖFK
3
Gäst: Bäver skrev | 12 Jul 2019 - 09:56
Hallströms kanske har en mullvad i styrelsen som berättar vad som händer och sker...

Annars är det väl endast årsredovisningen vid årsmötet som är släppt till medlemmarna?
3
Gäst: Klas skrev | 12 Jul 2019 - 09:48
När det ändå pratas sponsorer...

Är det någon som vet varför Hallströms för tid i tidningen? Har du frågat alla stora sponsorer? Eller bara bett han uttala sig?

Och i artikeln, fanns det ingen ambition att fråga varför han kände sig ha mandat att uttala sig? Med vilka siffror han sitter på som gör att det bör vara ok?
3
Gäst: Glader skrev | 12 Jul 2019 - 00:09
Öfk ger mig så mycket så jag försöker skita i alla Besserwissrar
Men man kan ju inte komma undan ibland. Nu måste vi hjälpas åt alla. Även medgångssupportrarna.
Öfk är inte bara ett allsvenskt fotbollslag utan de har sett till att fylla många människors dagar med en framtid Att ingenting är omöjligt. Mitt hjärta min skäl mår så mycket bättre. OCH MÅNGA MED MIG KÄNNER Lika. Jag hoppas av hela mitt hjärta att alla sluter upp i Höst. ÄVEN företagarna supportrarna och framför allt kommunen. Det är småpengar kommunen riskerar i vad man får tillbaka. Tycker att kommunen har svårt att hänga med i det som händer. Det är ju klart att man inte kan begära ifrån folkvalda politikerna ska kunna allt. Men då måste man skaffa tjänstemän som har kunnandet om hur verkligheten fungerar.. Fritidssidans filosofi är en katastrof med flyttade chefer hit och dit.
13
Gäst: Acker P skrev | 11 Jul 2019 - 22:49
Rekordet var när LT hade rubriken om ÖFK snart i konkurs skrivet av en reporter som inte kan ett dyft om ekonomi. Nu vet alla bättre än ÖFK a ekonomer. Det är skrattretande! Vänta till årsmötet. Då vet vi resultatet.
12
Gäst: Sigge skrev | 11 Jul 2019 - 21:45
Hur menar ni att en sponsor gått ut och pratat negativt om ÖFK?
Sponsorn i fråga har ifrågasatt ekonomistyrningen i föreningen, med all rätt. Bara att jämföra lönekostnader mellan de olika Allsvenska föreningarna.
1
Gäst: Sigge skrev | 11 Jul 2019 - 21:44
Hur menar ni att en sponsor gått ut och pratat negativt om ÖFK?
Sponsorn i fråga har ifrågasatt ekonomistyrningen i föreningen, med all rätt. Bara att jämföra lönekostnader mellan de olika Allsvenska föreningarna.
9
Gäst: Nja skrev | 11 Jul 2019 - 18:24
Visst bör man lyssna på sina supportrar och medlemmar och vara transparent som klubb.

I en riktig förening kan medlemmarna byta ut klubbstyrelsen vid årsmöten om man är missnöjda, men även där
Verkar ÖFK trixa med rösträtten bl a.
15
Gäst: Barca skrev | 11 Jul 2019 - 17:41
Supportrar har aldrig (i 99,999999% av fallen) tillräckligt med insyn i allt för att kunna uttala sig. Det är som att investera i något utan att insamla tillräckligt med information först. Då blir det inte inte investering utan spel/gambling. En förening kan inte lyssna på alla som tycker och tänker för mycket när man driver verksamheten. Man måste gå på fakta, statistik och saklig information för hålla riktningen mot uppsatta mål, visioner i enlighet med alla styrdokument som både förbund och förening har. Visst lyssnar man på åsikter (inte alla som skrivs på sociala medier och forum) men sedan kollar man om saken verkligen stämmer. Är det en åsikt eller fakta. Är det en åsikt så lär man i 99,99999% av fallen inte följa rådet, åsikten mm. Skulle man göra det hela tiden som skulle det varken bli hackat eller malet så många kastar ur sig saker i frustration och andra känslor. Ofta quick fixes istället för långsiktighet och tålamod baserat noggrann information om allt.
4
Gäst: Riktiga supportrar? skrev | 11 Jul 2019 - 15:41
Riktiga supportrar stöttar, bryr sig, ifrågasätter! Jämför med storlagen i Sverige typ
AIK, Göteborg, Malmö där både spelare,ledare, styrelse mm har lever under en helt annan press.
Ska ÖFK utvecklas, både som fotbollslag och fotbollsklubb, tror jag dessa ”jobbiga” supportrar är en del av utveckligen framåt.
Nu är man i det närmaste en ÖFK-hatare eller DK-hatare när man ifrågasätter, ställer krav och vill att alla kort läggs på bordet.

Jag stöttar ÖFK till 100% men jag är också djupt kritisk till vissa delar som sker och har skett i föreningen.

Saft- och bullestämning finns det gott om i andra mindre föreningar (med all rätt).
35
Gäst: Petter skrev | 11 Jul 2019 - 14:24
Riktiga supportrar stöttar sitt lag i med och motgång.
41
 
Sök på fotbollz.se
   
  Höga tankar hos ÖFK:s nästa motståndare  
  av Haldo Jonsson | Idag - 09:39  
 

 
  Läs mer...  
 


 
  Vi satsar på O`Learys tipset och Trissen även i år  
  av Haldo Jonsson | Igår - 14:08  
 

Fotbollz.se planerer för en ett nytt O`Learys tips och en ny Triss denna säsonhg

Tom Pettersson Trissvinnare i fjol

 
  Läs mer...  
 


 
  Spelprogram allsvenskan  
  av Haldo Jonsson | 2 Jun 2020 - 19:43  
 

Det blir söndag-torsdag-sönsag för ÖFK. En kvällsmatch och två eftermiddagsmatcher i de tre första matcherna

 
  Läs mer...  
 


 
  Pontus Kindberg - en kille som vet vad han vill  
  av Haldo Jonsson | 2 Jun 2020 - 10:34  
 

En ung fotbollsspelares tankar om nuet och om framtiden

 
  Läs mer...  
     
 
Nyhetsarkiv
1 Jun 2020 - 09:44 ÖFK stänger träningarna
31 Maj 2020 - 17:38 Simon Kroon glänste i bra internmatch
30 Maj 2020 - 16:12 Bilder från dagens internmatch
30 Maj 2020 - 09:29 Intervju med Ian Burchnall och Isak Ssewankambo
30 Maj 2020 - 08:57 Jan Quicklund kandidat till att bli ny vd för ÖFK
29 Maj 2020 - 17:32 Tuff öppning för ÖFK i allsvenskan
28 Maj 2020 - 18:30 Grönt ljus för allsvenskan
28 Maj 2020 - 16:33 Positivt beslut om allsvenskan i morgon fredag?
28 Maj 2020 - 11:19 Hovrätten nästa för Daniel Kindberg
28 Maj 2020 - 09:44 Övergång nära för Ken Sema?
27 Maj 2020 - 14:19 Sören Åkeby minns och ser framåt med ÖFK
27 Maj 2020 - 12:06 ÖFK är mogna för att starta allsvenskan den 14 juni
26 Maj 2020 - 12:47 Saman Ghoddos i långt förhör inför Cas
26 Maj 2020 - 10:14 Det pekar åt rätt håll
25 Maj 2020 - 17:22 Beslut på fredag om allsvenskan
25 Maj 2020 - 08:40 Lars Larssons Tankar
24 Maj 2020 - 21:36 Barbro och Per-Ola Hedlund bidrog med en uppskattad ÖFK-utst
24 Maj 2020 - 11:17 Spel inför tomma läktare men inte inför tysta
24 Maj 2020 - 10:37 Målvakten Aly Keita
24 Maj 2020 - 09:55 Mittbacken Thomas Poppler Isherwood