meny  
 
 
- Start
- Nyheter/Information
 
- Spelprogram/Referat
- Spelartruppen
- Statistik
- Hemmaarena
- Återblick -18
- Återblick -17
- Återblick -16
- Återblick -15
- Återblick -14
- Återblick -13
- Återblick -12
- Återblick -11
- Återblick -10
- Återblick -09
- Återblick -08
- Återblick -07
- Återblick -06
- Intervjuer
- Länkar
- Forum
 
- Kontakta oss
 
tabell Aktuell tabell   skytteliga Skytteliga
 
- Allsvenskan  Tabell
 
 
 
     
   
     
 ÖFK Nyheter
 
Välkommen till ÖFK Nyheter. Detta är en webbplats speciellt för alla som gillar ÖFK men även för andra intresserade. Avsikten med sidan är att den skall ha ett lättillgängligt och aktivt debattforum samt att Du bl a skall kunna läsa matchreferat, spelarinformation och intervjuer.
 
Senaste Matchen   Nästa Match
Eskilsminne IF ÖFK
0 5

Läs mer... Läs mer...
 
ÖFK GAIS

2020-02-29 14:30
Jämtkraft Arena
 

 TUNG KVÄLL FÖR ÖFK - ELFSBORG HADE UPPVISNING I MÅLSKYTTE.
av Margareta "Myggan" Handler
Publicerad 19 Aug 2019 - 23:06 Uppdaterad 19 Aug 2019 - 23:29

VS

IF Elfsborg - ÖFK 4-1 (3-0)

Nu med referat av Myggan Handler

Äntligen dags för match och chans till tre poäng. Poäng, poäng, poäng ja alla önskar vi tre poäng idag borta mot Elfsborg. Tror på tuff och jämn match där båda lagen är väldigt intresserad av vinst.

Domaren blåser igång matchen och jag skall erkänna att jag sitter och är lite smånervös hemma i soffan. Jag önskar ÖFK positiva vindar och jag hoppas de börjar blåsa in över Borås ikväll.

Elfsborg tar tag i taktpinnen direkt och ÖFK är det bolljagand laget. Dagens motstånd börjar rada upp målchanser och det känns osäkert överlag i de vita tröjorna. ÖFK får inget tryck på Elfsborg och de får rulla boll alldeles för enkelt.

Efter klockan rullat mot 12 minuter så tar Elfsborg ledningen efter ett kanonskott utifrån av Jesper Karlsson.

När kvarten är spelad har ÖFK sitt första anfall med ett bra samspel mellan Hopcut och Fritzon, bollen spelas fram till Blair Turgott men domaren blåser för offside. Ett första positiva försök framåt för ÖFK.

Direkt efter detta anfall visar Elfsborg hunger och sätter hög och stark press på ÖFK. De får fast bollen i straffområdet och Jesper Karlsson i Elfsborg snurrar runt med bollen och spelar till slut in till Per Frick som sätter bollen i mål. 2-0 och tung start för ÖFK.

ÖFK får inte ordning på spelet, de uppträder nonchalant och tappar bollen alldeles för enkelt. Elfsborg ser ut att vara flera spelare på plan, de är bättre än ÖFK över hela banan. Den starka pressen fortsätter och Elfsborg vinner tillbaka bollen efter ett påbörjat anfall av ÖFK. Rami Kaib sätter fart på vänsterkanten och slår en crossboll över mot andra sidan där kommer Jesper Karlsson på bra tajming och sätter bollen i nättaket. Ett bra och distinkt skott, bara att gratta till detta kanon avlsut i minut 23.

3-0 och inte ens halvtimmen spelad, ÖFK har det jobbigt. De uppträder osäkert både i tajming till boll och passningar till varandra. ÖFK har långt mellan sina lagdelar och arbetet med pressen görs en och en. Elfsborg jobbar som ett lag både i anfall och försvar. De fyller på med folk i anfallen och de är snabbt hem på rätt sida på de få anfall som ÖFK har. Just detta är skillnaden. Elfsborg tar den för laget!

Sista delen innan paus är spelet rätt avslaget från båda lagen. Kan tänka mig att snacket i paus inte var någon rolig tillställning för ÖFK. Frågan är vad som skall till för att försöka vända denna match. Elfsborg har ledningen med 3-0 och behöver inte gå hårt framåt i andra utan kan försöka hålla i boll och på så vis säkra tre poäng i matchen.

ÖFK börjar ändå rätt bra i andra, försöker fylla på med mer folk i anfallen och lyckas med ett bra anfall rätt tidigt där Turgott är sist på bollen i straffområdet. Tyvärr går hans avslut rakt upp och över mål. Precis efter detta anfall, går Elfsborg på kontring och Erik Haugen får kasta sig och räddar, bollen går ut till hörna. Hörnan slås för långt i bakre ytan och ÖFK lyckas få undan bollen.

Nästa farliga avslut från Elfsborg är när Aly Keita kommer långt ut och slår undan bollen på volley, bollen når Gregersson i den gula tröjan som ser att Keita är långt ute. Gregersson chansar och slår bollen direkt mot mål men lyckligtvis går bollen utanför.

Tjugo minuter in i andra halvlek så är matchen rätt tråkig, händer inte så mycket. Elfsborg kontrollerar matchen och ÖFK jagar boll på ett trött sätt. En och en joggar mot bollhållare, det saknas energi, inställning och vilja. Vad är det som inte stämmer?

Mensiro drar på sig ett gult kort efter 67 minuter.

ÖFK får till lite längre anfall nu och håller i bollen bättre i laget, men detta beror också på att Elfsborg inte håller samma höga press som i första halvlek. De spelar mer avvaktande och ÖFK får hålla i bollen lite mer inom laget. Charlie Colkett slår en långboll in mot straffområdet där Dino Islamovic är och kampar mot målvakten. Bollen går ut över mållinjen till hörna.

Hörnan slås av Rewan Amin och bollen når Tom Pettersson vid första stolpen, Tom kastar sig framåt och lyckas nicka bollen i mål. Nu är det ca tio minuter kvar av matchen och ÖFK måste försöka gå för nästa mål.

Tyvärr inga många positiva stunder för ÖFK i matchen men tycker ändå att de försöker sista tio minuterna. Bla ett bra avslut av Amin efter en fint pass från Colkett. Även inhopparen Nebiyou Perry har ett avlsut på mål som går till hörna för ÖFK.

Elfsborg sätter pricken över “i:et” i dagens match när Simon Olsson bryter ÖFK:s anfall och vänder snabbt upp och sätter fart framåt. Olsson slår en långboll med sin yttersida till inhopparen Hummet som stänker dit bollen lågt vid första stolpen. 4-1 och matchuret har då hunnit nå 93 minuter och domaren blåser av minuten senare.

Tungt, trist och tomt!
Jag vill alltid hitta och se positiva delar i varje match jag ser. Var på väg att skriva att det var positivt att de håller ihop i andra och vinner med ett mål. Men Elfsborg lyckades krossa den meningen i sista spelminuten. ÖFK får ändå 12 avslut varav 2 går på mål. Elfsborg har 4 avslut och 4 i mål, där ser vi en tydlig skillnad.

Som Tom sa efter matchen: -Det är för dåligt! Vi skall kräva mer av varandra, vi måste ta oss samman som grupp och göra jobbet ordentligt.
Låter ju enkelt men varför får vi inte upp knuten, känns som det krampar mer och hårdare för varje match som går.

Tyvärr inget vidare flyt i lagarbetet för ÖFK denna måndag kväll. Nu gäller det att fortsätta göra det jobb som krävs och försöka vända de negativa tankarna till positiva. Jag var och tittade på en träning för någon vecka sedan och då var det fart och fläkt från träningens första till sista minut. Det såg mycket bra ut, högt tempo i övningarna och på spelet som var då upplevde jag energi och hårda kamper där alla ville visa att de skulle ha en plats i startelvan. Såg flera bra spelsekvenser med bra avslut. Men inget av detta syntes tyvärr i dagens match.

Självklart lär det vara tufft mentalt för grabbarna och tränarstaben har en hel del att tänka över, men vi skall inte ge upp. Gänget måste fortsätta blicka framåt och ta sig an nästa utmaning som är att välkomna AIK till Jämtkraft Arena på söndag. Vi röd/svarta fans får göra vad vi kan och komma till matchen för att stötta. Laget behöver oss som allra mest just nu! Jag hoppas på att de jämtländska vindarna kan hjälpa laget till att genomföra en bra match mot AIK.

3 Jamie Hopcutt
2 Tom Pettersson
1 Ludvig Fritzon

//Myggan Handler

 
 
25 Kommentarer:
Gäst: Urban skrev | 22 Aug 2019 - 00:43
Om man skaffat en ung trupp, kan man väl inte ha det som en undanflykt om det går dåligt? Eller att vi har en dålig coach, men vi hoppas att han blir bättre om två år?
119
Gäst: Erik skrev | 21 Aug 2019 - 11:21
Precis, hade varit en sak om man sett att spelet förbättras iallafall fast poängen uteblivit, då hade man kunnat trott på det.

Men spelet blir ju bara sämre och sämre, nu mött 3 dåliga lag på slutet och på dom matcherna tagit 1 ynka poäng.

Och allt snack om ung trupp, ja OCH?
Får man extra poäng för det? Svar nej!

Gäller att prestera och leverera NU så man tar poäng och inte åker ut.
6
Gäst: Jean Paul von der Burg skrev | 20 Aug 2019 - 23:17
Elfsborg hade dubbelt så många skott på mål som ÖFK som bevisligen är seriens i särklass sämsta lag senaste månaden. Ni kan vrida och förvränga statistik i oändlighet, fakta kvarstår att ÖFK blev totalt avklädda och än en gång fick vi se en total avsaknad av spelidé. För varje månad som gått den här säsongen har laget blivit allt sämre så det ser onekligen allt annat än lovande ut inför avslutningen. Tränarbyte måste vara den första åtgärden om det ska gå att vända på detta. Ian Burchnall är säkerligen en ”trevlig” kille som Haldo hävdar men som tränare håller han bevisligen inte måttet, det kan alla som följt föreningen se efter den här säsongen.
16
Gäst: Å ändå vinner ÖFK så gott som all statistik enligt skrev | 20 Aug 2019 - 23:06
Tycker referatet är mer som en tolkning än faktiskt beskrivning av vad som skedde. Men de tär ju ett referat så det kanske inte "bara" ska vara fakta om vad som faktiskt sker utan vinkling (på grund av olika känslor mm).

Se statistiken här. Till och med skotten vinner ÖFK.Men visst länktar vi tills allt börjar att klicka som vi önskar. Då........ https://www.sofascore.com/sv/ostersunds-fk-if-elfsborg/mKsLL
0
Gäst: Maria* skrev | 20 Aug 2019 - 19:07
@Erik
Och DÄR illustrerade du skillnaden mellan objektiv fakta och tolkning/tyckande. Du tolkar den ena partens material men du ser inte hela bilden förrän alla yttrat sig. Jag har ingen aning om vem som gjort vad och hur och om det är inom lagens riktmärken eller ej, men tack och lov har vi domstolar i det här landet så vi kan sitta lugnt i båten och invänta deras utlåtande utan att kasta skit åt något håll innan vi vet säkert vad som hänt. (Tänk om alla bara kunde fatta det)
9
Gäst: Erik skrev | 20 Aug 2019 - 18:07
Åklagaren behöver inte ens beskriva det för att visa hur eländigt det är. Förhören med "Driftarens" styrelse och personal gör det så bra själva.
7
Gäst: Maria* skrev | 20 Aug 2019 - 17:23
@Erik
Nu är det så att alla uppgifter som publicerats är åklagarsidans. Du har inte en aning om det finns förklaringar till det som framkommit där eftersom försvarets uppgifter inte är offentliga. Åklagarens jobb är att beskriva allt så eländigt som möjligt för att säkerställa att hen inte missar något och än så länge har du och alla andra bara hört den sidan. Således saknar ni beslutsunderlag. DET är fakta.
10
Gäst: Erik skrev | 20 Aug 2019 - 13:00
Du talar om FAKTA, Maria. Menar du att innehåll i en förundersökningen inte är fakta? Ex faktan att ingen i ÖFK:s organisation kan redogöra för vem som gjort markarbete för ca 1,5 miljoner under ett år.
9
Gäst: Maria* skrev | 20 Aug 2019 - 12:35
@Östen

Vad DK gjort (eller INTE gjort) vet INGEN ännu eftersom rättegången inte ens startat. Däremot finns det en massa spånkepsar och skvallerpack som spekulerar hejvilt och förmodligen också vill att det ska vara på ett visst sätt för att det förmodligen skulle gynna dem. Logiskt och rationellt tänkande människor inväntar FAKTA innan de tycker, tänker och agerar.
10
Gäst: HK skrev | 20 Aug 2019 - 12:30
Tror ni Dino blir såld i veckan? 7-10 miljoner pratas det om. Hoppas på ca 10.
3
Gäst: Jean Paul von der Burg skrev | 20 Aug 2019 - 12:14
Fick ju knappt några pengar för Aiesh även fast han hade kontrakt?
1
Gäst: Leffe skrev | 20 Aug 2019 - 12:09
Inte lätt för Ian att nå resultat då man har bra spelare som inte vill vara med och spela. Curtis E var hela tiden i Sthlm och var jäkligt medioker under den gångna säsongen, Hosam likaså men skall ändå ha eloge för att han skrev på för ÖFK i 3 år så det trillade in lite pengar. Det skulle varit en snygg gest av Dennis W och Curtis E om dom gjort likadant.
5
Gäst: Alrik8 skrev | 20 Aug 2019 - 09:38
Hur otroligt svårt det kan vara inte minst för centerpartisten Bosse Svensson . Det är inte DK d kommunen sponsrar utan det är det nya ÖFK där allt är nytt och inte har något att göra med tidigare händelser. Det verkar även vara svårt att fatta att DK inte är fälld för något brott . Det är bara i Öp han är fälld i deras privata rättegång.
10
Gäst: Östen skrev | 20 Aug 2019 - 09:18
@Maria* är det inte DK som bär ansvaret för den uppkomna situationen, där sponsorer & ösd kommun avvaktar lite just nu? vilket väldigt logiskt.
8
Gäst: Klasse skrev | 20 Aug 2019 - 08:43
Tvärt om många här tycker jag mig ändå andas en start på förändring.
Börja med alla nya spelare, senast Felix in, som för mig tillsammans med Isak, Eirik, Tourgott och Perry spelare som iaf jag hoppas i närtid kan växa. Till det har vi en hög gamla Öfkare som håller bra och ok nivå som Hopcut, Tom, Ronald, Rewan, Noah, Keita och Kroon. Till det några spelare som det fortfarande upplevs att det kam bli något men just nu har det tufft, som Colkett och Sellars. Sedan att 2-3 inte håller måttet, likt Kpozo från tidigare år är inte oväntat, i Weymans och Baptist.

Vi får nog räkna med 0p mot AIK också men sen tror jag det kommer bli nån seger, nått kryss och nån förlust framöver, vilket rimligtvis är vart vi är i dagsläget.
8
Gäst: Maria* skrev | 20 Aug 2019 - 08:28
Jäkla domedagsprofetior, inte ett dugg bättre än de patetiska "fans" som storklubbarna har. Det är till att rätta munnen efter matsäcken, vissa sponsorer och Östersunds kommun är de som sett till att minska de ekonomiska musklerna för att de tycker de ska agera åklagare och domare i förväg (helt otroligt vansinne i en demokrati).

I princip hela truppen har bytts ut och består av unga, orutinerade men utvecklingsbara och talangfulla spelare. Så var det under Potter också, men han fick börja i lägre divisioner för att utveckla sina spelare under flera år innan det blev dags för Allsvenskan - har ni tänkt på det? Ian är i Allsvenskan med allt vad det innebär och att utveckla spelare där innebär att resultaten inte kan vara i den nivå vi blivit bortskämda med - än.

Tänk lite längre än näsan räcker och stötta laget eller heja på nåt annat lag. Illojalitet och att spy galla hjälper inte, det endast stjälper.
19
Gäst: Ojämte skrev | 20 Aug 2019 - 07:08
Stortorsk och ett lag i kris, även om tabellen ger oss lite respit.
Då kan man läsa kommentarer om ÖP/Mittmedia och hur dåliga de är. Helt otroligt.
Släpp hörnflaggan!!!
6
Gäst: Von anka skrev | 20 Aug 2019 - 06:23
Kom ihåg vem som tillsatte tränaren. Kom aldrig tillbaka.
5
Gäst: Urban skrev | 19 Aug 2019 - 23:28
Laget är bättre än så här, men Ian är inte bättre än det här
6
Gäst: Dojan på högerfoten skrev | 19 Aug 2019 - 23:16
Skott i nättaket på 3-0 målet? Det var väl en stenhård bredsida som gick längst ner vid vänstra stolproten? Annars vilket lag i någon högsta liga har låtit tränaren sitta kvar på posten med facitraden 1 VINST PÅ 14 MATCHER. Seriöst jag kan lukta superettan fotboll nästa säsong ifall inget byte av ledarstaben sker snart.
9
Gäst: Fifaboy skrev | 19 Aug 2019 - 21:53
Realist1. ÖP har i särklass bland de sämsta sportjournalister Sverige har att erbjuda för tillfället. Den som sätter betygen har förmodligen inte kollat på matchen ens och vet inte vad en fotboll är.
7
Gäst: fritt fall skrev | 19 Aug 2019 - 21:52
tycker det är för jävligt att vi inte har råd att sparka tränaren, för det är väl endast därför han får vara kvar. Här har vi sålt ett helt lag, en hel tränarstab, bytt ut hela styrelsen. Vi har sålt o gjort oss av med allt vi kan tänka oss. Lik förbannat har det som det verkar inte en jäv.. spänn kvar i kassakistan. Bedrövligt skött. Snälla gör er av med 70% av den administrativa cirkusen och skicka iväg tränaren, nu! Vad väntar ni på??
23
Gäst: MB skrev | 19 Aug 2019 - 21:36
Tyvärr hjälper inte tränarbyte, spelartruppen håller inte. Ett fuskbygge värre än blåvitt 2018. Gör om gör rätt inför 2020
3
Gäst: Realist1 skrev | 19 Aug 2019 - 21:13
Jag håller med kommentatorn på Cmore om att Hopcutt var bäst i ÖFK i första halvlek. "Experterna" på ÖP menar att han var sämst, i alla fall lägsta betyget tillsammans med två till. Även om han dalade i andra är det obegripligt tycker jag.
7
Gäst: Petter skrev | 19 Aug 2019 - 20:56
Vill se en ny huvudtränare nästa år, vare sig ÖFK klarar sig kvar eller åker ur.
13
 
Sök på fotbollz.se
   
  Pero Kapcevic - en man för ÖFK  
  av Haldo Jonsson | Idag - 15:55  
 

I går träffade fotbollz.se nye assisterande tränaren Pero Kapcevic. Det var ett posituvt möte. Pero passar bra in i ÖFK- kostymen

 
  Läs mer...  
 


 
  IFK Göteborg intresserade.  
  av Haldo Jonsson | Idag - 15:23  
 


Är Noa Sonko Sundberg på väg bort från ÖFK?

 
  Läs mer...  
 


 
  Träning inför GAIS  
  av Haldo Jonsson | Idag - 11:36  
 

Kallt var det men hur går det för spelarna i kylan?

 
  Läs mer...  
 


 
  Lars Larssons Tankar  
  av Lars Larsson Stockholm | Igår - 21:44  
 

Begreppen Resultat, Eget Kapital och Kassa blandas friskt hos ÖFK.

 
  Läs mer...  
     
 
Nyhetsarkiv
Igår - 21:42 ÖFK fortfarande bäst i Sverige
Igår - 09:49 En stark ljusstråle i mörkret
Igår - 09:04 Företagsgruppen och ÖFK tar gemensamma tag
26 Feb 2020 - 14:23 Fryser på fotboll? Nej, jag klär mig rätt
26 Feb 2020 - 12:13 Håll ögonen öppna
25 Feb 2020 - 23:16 ÖFK klargör turerna för att få elitlicens för 2020
25 Feb 2020 - 09:14 Krönika av Miguel Exposito
25 Feb 2020 - 08:58 SEF, Svensk elitfotboll ger svar på tal om ÖFK
24 Feb 2020 - 14:11 Allsvenska lagen går som tåget
24 Feb 2020 - 13:57 Sista chansen?
24 Feb 2020 - 10:39 Eskilsminne - ÖFK.Se målen här
23 Feb 2020 - 22:19 Full laddning och givmild hemmamålvakt gav 5-0
23 Feb 2020 - 20:46 Ett nytt ÖFK
23 Feb 2020 - 17:20 Matchreferat ÖFK körde över Eskilsminne
23 Feb 2020 - 15:37 Startelvan
23 Feb 2020 - 09:44 Inför matchen: Eskilsminne IF - ÖFK
23 Feb 2020 - 09:43 ÖFK - Vi vi vill inte återuppleva den 23 februari i fjol
22 Feb 2020 - 20:06 Förre ordföranden Rolf Lohse tillbaka till ÖFK?
22 Feb 2020 - 19:14 Ken Sema fick hjälpas av plan
22 Feb 2020 - 17:16 ÖFK och Puls8 gör ett gemensamt uttalande
 
 
 
Herrar
av: Lars | Igår - 10:27
40 mille
Övrigt
av: YES! | 13 Feb 2020 - 10:52
https://www.stadiumteamsales.se/ifk