meny  
 
 
- Start
- Nyheter/Information
 
- Spelprogram/Referat
- Spelartruppen
- Statistik
- Hemmaarena
- Återblick -18
- Återblick -17
- Återblick -16
- Återblick -15
- Återblick -14
- Återblick -13
- Återblick -12
- Återblick -11
- Återblick -10
- Återblick -09
- Återblick -08
- Återblick -07
- Återblick -06
- Intervjuer
- Länkar
- Forum
 
- Kontakta oss
 
tabell Aktuell tabell   skytteliga Skytteliga
 
- Allsvenskan  Tabell
 
 
 
     
   
     
 ÖFK Nyheter
 
Välkommen till ÖFK Nyheter. Detta är en webbplats speciellt för alla som gillar ÖFK men även för andra intresserade. Avsikten med sidan är att den skall ha ett lättillgängligt och aktivt debattforum samt att Du bl a skall kunna läsa matchreferat, spelarinformation och intervjuer.
 
Senaste Matchen   Nästa Match
Eskilsminne IF ÖFK
0 5

Läs mer... Läs mer...
 
ÖFK GAIS

2020-02-29 14:30
Jämtkraft Arena
 

 ATT SATSA RÄTT - ELLER INTE
av Haldo Jonsson
Publicerad 23 Aug 2019 - 22:19 

Bildresultat för pengar riksbanken


Fotbollz.se lägger sig i de oförtröttliga skriverierna om ÖFK:s ekonomi

I dag har det varit en hel del som hört av sig till fotbollz.se. Man har undrat varför ÖFK:s styrelse gick ut med informationen om ÖFK:s ekonomi till ÖP. Är det läsarna i ÖP som ska ha förstahandsinformationen? Är det inte medlemmarna som ska ha det? ÖFK har planerat ett medlemsmöte i september. Varför inte vänta till den dagen med informationen? Det har varit de åsikter som kommit fram till fotbollz.se.

Det finns inte anledning att ha någon annan uppfattning. Medlemmarna måste gå i första hand.


Om man nu tycker att det finns viss anledning att åtgärda felaktigheter i ÖFK:s ekonomi, varför inte gå ut med att det är ett problem som föreningen står inför, men som omedelbart ska åtgärdas, men inte genom att ta flera defensiva steg tillbaka. Man måste gå ut med att ändra de problem som finns genom offensiv satsning. Då blir det något positivt för sponsorerna att lyssna på och det ökar tron på ÖFK.

Alla klubbar i landet, utom ett par stycken, har tidvis svårt med likvida medel. Pengar flyter in ojämnt. I detta fall är det en försenad slutbetalningen av Ghoddos övergång till Amiens som gjorde att problem uppstod. Även klubbar i Premier League har ibland problem med likviditeten. Det är ingen nyhet.


Jag upprepar, varför går styrelsen inte istället ut offensivt med att de tror stenhårt på ÖFK och uppmana alla, sponsoret som medlemmar och andra att hjälpa till och att styrelsen själv avser att göra krafttag för att få in pengar. De måste själva gå i spetsen. Det är en av deras uppgifter. Gå ut med att ÖFK siktar på att bli mästare, att ÖFK ska spela i Europa League. Att detta är målet. ÖFK har många unga och bra spelare. Det är en guldgruva för kommande säsonger. Det gäller bara för tränaren att få ihop det. Det skapar en positiv bild av ÖFK.


Styrelsen i ÖFK har kunnat göra som GIF Sundsvalls styrelse gjorde. Man gav järnet och tog in miljoner till klubben. Trots att Giffarnas ekonomi var usel och nära konkursens brant så gick styrelserna där inte ut med att de skull spara utan istället valde att man själva ska ta in miljoner och satsa offensivt. Det visade sig vara rätt beslut. Enligt uppgift gör GIF Sundsvall ett resultat som väntas bli det bästa på flera år. IFK Göteborgs använde sig av samma metod. De sparade inte utan styrelsen tog själva in pengar för att föreningen skulle slippa den ekonomiska krisen och med hjälp av spelarförsäljningar stället satsa offensivt. I dag har vi sett det positiva resultatet.


Jag kan inte erinra mig att någon förening kan vinna framgångar genom att spara. Upprepa istället att målet är att satsa på att vinna allsvenskan, att ÖFK är med och konkurrerar om en Europa League plats. Då blir folk intresserade och kommer till arenan och sponsorerna blir mer intresserade. Det är det som är medicinen, inte att spara. Att satsa offensivt har varit ÖFK:s kännemärke. Gör styrelsen avkall på det? Ingen hör i varje fall något om det.


Redan nu har styrelsen bestämt att man ska spara 35 miljoner genom att banta organisationen ta en koll på spelarna. Det är möjligt att det kan finnas en och annan tjänst som måste kapas, men det är inte att spara utan att anpassa antalet tjänster till behovet. Det är ett svårt val att bestämma vem som skall gå. Har styrelsen den kompetensen?


Drar man ner kansliets verksamhet för mycket då är ÖFK snart på div.1 nivå och då hamnar laget så smånongom även där. Det kan vara en farlig väg att gå. En dåligt organiserad klubb faller. Det är tack vara den starka organisation ÖFK hade som man på att fantastiskt sätt kunnat lösa det problem som uppstod när hela tränarteamet gick och tio Europa League spelare lämnade. Vissa sportskribenter gjorde gällande att det var dödsstöten för ÖFK. ÖFK klarade detta tack vare en rutinerad och kunnig organisation.

Den tidigare ordföranden i ÖFK Daniel Kindberg och Rolf Lohse var medvetna om att de måste vara snabba beslutsvägar i en fotbollsklubb. Jag har samma uppfattning. Styrelsen ska ha det övergripande ansvaret och inte lägga sig i för många smådetaljer. Det kan bromsa upp och störa.

Att leda en fotbollsklubb är inte som att leda ett företag. I företagsbranchen är första tanken att spara och avskeda när ekonomin sviktar. Ett sådant beslut inom en fotbollsklubb kan leda till utarmning. Ibland måste man inom fotbollen ta risker för att satsa något alltför offensivt. Det kan löna sig. Tabellplaceringen kan förbättras, publiken kommer och sponsorerna bli nöjda. Detta speciellt när de vankas nya miljoner i nästa åres allsvenska. Att åka ur skulle kunna vara förödande.

 
 
19 Kommentarer:
Gäst: Tapas skrev | 25 Aug 2019 - 11:23
Svårt att göra något eller bli något man inte tänk


Herregud vad du är naiv. Du är beredd att sälja hela föreningens skäl för att eventuellt kanske få några turister hit. Varför tror du inte att någon annan allsvensk klubb gjort det? Fattar du inte varför sponsorer sponsrar Liverpool men inte ÖFK är det synd om dig.
12
Gäst: Alrik8 skrev | 25 Aug 2019 - 08:27
Med hjälp av ÖP så hoppar Ö.S. på ÖFK för att de slösar med pengar. Vem i ÖFK avser du. Kindberg Martin Johansson eller nya styrelsen? Precisera dina påhopp.

.
2
Gäst: Ekonomen skrev | 25 Aug 2019 - 08:25
Set är många märkliga kommentarer här. Dåligt grundade och ibland som främsta mål att sprida hat. Till att börja med skrev utomordentliga ekonomiska journalisten Per Hansson inget annat än att klubben dragit in 266 milj på två år. Det var omsättningen. Av det blev det knappt tio procent kvar. En hel del gick till normala fotbollskostnader. Skatt på resultatet blev 7-8 milj. Kindbergs olika bolag tog tillbaka 16 milj. Bortsett från de två nämnda posterna borde betydligt mer av engångsintäkterna, 67 milj spelarförsäljningar och 73 milj från UEFA (alltså 140 "extra" miljoner ) blivit kvar. Men den stora missen är att man behållit den kostym som dragit så mycket av de tiillfälliga pengarna. Nästan ett år för sent skall dessa neddragningar börja. Enligt styrelsen skall 35 miljoner bort från kostnaderna. Detta kunde gjorts tidigare och skapat en buffert på minst 20 miljoner. Då hade man sluppit den balansgång som det nu blir fram till att ett höjt elitstöd allt står kommer om klubben klarar sig kvar. Den ekonomiska matchen är tuffare än den i tabellen. Med 75 årslöner att betala säger det sig själv att det finns många sparobjekt.
Några inlägg talar om en återkomst av Kindberg. Alltså officiellt. Inofficiellt finns han med... Det skulle enligt både flera sponsorer och de som har känningar i näringslivet resultera i ännu flera sponsoravhopp. Likaså skulle det försämra en ev. räddniningsaktion som i Sundsvall. Synd att man sumpade chansen att vid det extr årsmötet få in den ordförandekandidat som stöddes avstora sponsorer. Ett ödesdigert vägval.
6
Gäst: Maria* skrev | 25 Aug 2019 - 05:38
Jag verkar vara helt ensam i tanken att det är ett jäkla kvackande i ankdammen. Måste det precis alltid finnas nåt att gnälla på? Å när man inte hittar nåt nytt att gnälla på så tar man upp samma sak som det redan gnällts på 428 gånger. Först gnälls det att ingen information ges. Sen gnälls det på att informationen ges ”på fel sätt”! Smittade kultursatsningen så mycket? Så många primadonnor och divor som överskattar sin dignitet har jag aldrig sett! Tänk om alla helhjärtat skulle stötta det föreningen och styrelsen arbetar för och låta dem få arbetsro? Helst innan alla tappar lusten att göra nåt alls (och då kommer alla skylla på DK - igen). Märklig masspsykos detta.
9
Gäst: Robert Häggström skrev | 24 Aug 2019 - 22:40
Jocke

Jag tror de medvetet valde ett utryck som kan tolkas både tjäna pengar istället för ordet omsättning. När någon säger attt dom drog in 1000 spänn på travet t.ex. tror jag inte många tänker att dom satsade 900 kr och gick 100 kr med vinst.

Nedan kommenterades det som att ÖFK hade fått 266 miljoner tack vare EL spel, så det märks att vissa tolkade ÖP på ett helt annat sätt än vad verkligheten var. Hade ÖP velat vara tydliga hade de naturligtvis skrivit vad vinsten var.

Vinsten från EL var ju inte speciellt stor, men löser man artikeln så kan man lätt tro att det var en stor vinst och det är p.g.a. misskött klubb som det finns lite pengar nu.

De är möjligt att ekonomin kan skötas bättre, men det fanns inte ett stort sparat kapital att leka med som nånga som kommenterat i artiklar verkar tro.Det är därför jag har länkat och tipsat så att folk själv kunnat läsa vart pengar har tagit vägen och ilka pengar som kommit in.

2
Gäst: Jocke skrev | 24 Aug 2019 - 19:44
Robert, att "dra in" betyder att omsätta, inget annat. Alltså hade väl ÖP rätt, annars hade man väl skrivit "tjänade".
16
Gäst: Robert skrev | 24 Aug 2019 - 18:08
ÖS.

ÖP skriver att öfk drog in 266 miljoner under 2 år. Vilket inte var vinsten utan sammanlagda omsättningen under två säsonger. Vinsten under 2018 var 5,5 miljoner.


Helt enkelt ÖP kan inte räkna enkel matematik eller väljer frivilligt att försöka lura läsarna.

Men ett tips är att läsa boksluten (googla eller använd den länk jag skrev tidigare) så behöver du inte bli så grundligt lurad av ÖP.

Men det svingas vilda siffror med fantasisummor lite då och då i kommentarerna.

Många verkar tro att omsättning är = vinst. Så man hoppas att många här bor hemma fortfarande och får mat och pengar av mamma och pappa. Det blir tungt när de upptäcker saker som skatt och utgifter. :)
5
Gäst: Svårt att göra något eller bli något man inte tänk skrev | 24 Aug 2019 - 15:26
Vi måste sluta att tänka Jämtland och Östersund om det ska bli något riktigt stor av ÖFK. Både när det gäller att dra in pengar och fanbase mm. Den nya globala ekonomin har varit här länge och ska ÖFK vara med och slåss på global nivå så måste allt tänkas och göras globalt.

Precis som de klubbar som är på den nivån. Självklart kan man inte dra på sig kostnader förrän man har intäkterna. Dock bör man veta exakt vad som behövs för att med god marginal hålla sig på Europatoppnivå. Sedan gäller det bara att jobba stenhårt och smart tills man lyckats få till den ekonomi som krävs och det inte bara för en säsong. Man måste göra för 5-10 år framåt så att det håller. Skriva långa kontrakt med stora sponsorer mm.

Varför skulle någon utanför Jämtland sponsra ÖFK? Ja varför inte? Varför sponsrar stora bolag Barcelona, FC Dortmund, Liverpool, L A Galaxy mm? Jo för att de vågar tänka stort och visa på att man tänker göra allt som krävs för att nå de stora visionerna. Man har bra planer att visa upp hur man ska jobba för att bli det och vara där långsiktigt. Ingen vill vara med ett mellanmjölksprojekt. Speciellt inte de stora drakarna i världen. Vill man ha deras uppmärksamhet så måste man se till att utmärka sig och visa på ambitioner och att det inte bara är tomma ord utan att man verkar allt man kan mot satta visioner enligt planer som hela tiden uppdateras för att bli effektivare.

Lyssna på ägaren av Brighton and Hove Albions ägare om deras visioner och hur viktigt det är att tänka stort.


https://www.brightonandhovealbion.com/my-albion-tv/videos/1311614/new-season-new-vision/

https://www.brightonandhovealbion.com/my-albion-tv/videos/1305421/albions-new-vision/

Även här ifrån fans forum som de hade där man kan höra vikten av att tänka stort och göra allt för att kliva uppåt. Dock lovar man hellre för lite och överlevererar så blir alla positivt överraskade istället för tvärtom: https://www.brightonandhovealbion.com/my-albion-tv/videos/1304340/watch-again-fans-forum/

Kolla gärna även videos med andra framgångsrika toppklubbars visioner, planer mm. Hur de jobbar för att få in pengar globalt mm.

Man brukar ju även säga att det är väldigt sällan något helt nytt uppfinns här i världen. Oftast är det något som redan finns som vidareutvecklas. Man snor från andra och förbättrar. Samma bör ju ÖFK göra. Man behöver inte uppfinna hjulet igen. Utan tar allt som funkar för dem som är där man vill vara och sedan anpassar man det till sin organisation och där man är och försöker som alltid att göra det ännu bättre. Vi måste även sluta att se Östersund som en isolerad ö i världen. Bara för att det är 16 mil till närmaste stad (Sollefteå) så innebär det inte att vi är isolerade numera. Med internet och alla kommunikationsmedel så är det nära till hela världen och hela världen har nära till Östersund.

Att bygga supporterskara över hela världen har aldrig varit lättare bara man vet hur man gör (sno från de som redan gjort det och gör än bättre). Få till så attraktiv fotboll mm att det blir en massa fotbollsturism till Östersund och ÖFK liksom till Barcelona och andralag. Ha som mål att X antal fans från andra delar av världen som kommer hit varje match 2020 och sedan X antal 2021. Även jobba på att öka antalet tittare via nätet mm.

Sedan kan ska man inte stirra sig blind endast på andra fotbollslag på den nivå man vill vara utan inte begränsa sig alls varifrån man hämtar idéer inspiration mm. Titta på andra sporter som är bra på att ta in pengar, bygga bra organisation mm (NFL , NBA, NHL mm). Hur skapar de event och intresse runt matcher förutom själva matchen för att få fler på läktarna? Både före och efter matcherna. Hur får man med alla de i familjen som inte vill se matchen så att den som vill se kommer att gå i större antal.

Tänk utanför boxen och kom på sätt att få in pengar mm som ingen annan klubb ännu kommit på. Ligg före i utvecklingen. Lägga ned tid varje vecka på att fundera på hur saker och ting kan bli bättre. Belöna och uppmuntra alla i och kring klubben att fundera och komma med förslag (inte bara i Jämtland utan i hela världen som är runt ÖFK). Med jämna mellanrum kommer det att ramla ned riktigt bra idéer. Jobba hela tiden systematiskt med allt annat än bara det runt laget också. Mät, analysera och utvärdera allt som görs och tveaka det hela tiden för att bli bättre. Som att ställa in kornet på en gammal k-pist, när man skruvat länge nog så sitter skotten perfekt, eller som när man är nybörjare att kasta dart jämfört när man kastat kontinuerligt i nåt år. Precis som pilkastningen och skyttet så kommer alla att bli bättre och bättre på allt de gör bara man tar åt sig av det man gör och inte försöker att skylla ifrån sig om man inte får önskat resultat utan istället tänker vad lärde vi oss nu och hur kan vi ändra så att det kanske fungerar bättre (ändra lite åt gången ungefär som den där lampuppfinnaren gjorde och ibland mycket när man märker att det är ett måste).

De som ska vara med måste alla vara med på vad man vill och vara beredda att göra jobbet som krävs (pay the price). Annars ska man nog söka annan uppgift någon annanstans. Gäller ju att få in rätt folk på rätt platser som är beredda att göra det som krävs och verkligen gör det.
2
Gäst: Öp o ö.s= sant skrev | 24 Aug 2019 - 12:39
Haha, nu har ö.s tjuvläst släktingarnas
Öp igen. Dessutom citerar han fritt från ”ljug- och hattidningen”, dessutom
9
Gäst: Ö.s. skrev | 24 Aug 2019 - 12:07
Öfk måste dra ner på kansliet, en stor och kostsam organisation är ingen garant för framgångar som skribenten påstår. På tränarsidan går det också att skära ner antalet. Trots många tränare så ligger Öfk pyrt till i tabellen, eller du att det är för få tränare? Nej, nog skulle Öfk kunna banta sin organisation.
6
Gäst: Ö.s. skrev | 24 Aug 2019 - 11:27
Allt enligt Östersundsposten artikel, jag förutsätter att Per Hansson kommer med korrekta siffror. Så klart är det utgifter också i samband med Europaspelet men från att ha varit på grön kvist till att hamna hos kronofogden på så pasd kort tid skulle kräva en egen analys.
7
Gäst: Tapas skrev | 24 Aug 2019 - 10:03
Det är klart vi måste dra ner på utgifterna när de är tiotals miljoner högre än inkomsterna? Det är inte bara att vaska fram 30+ miljoner så där
7
Gäst: Som vanligt skrev | 24 Aug 2019 - 09:58
En massa troll här som inte håller sig till fakta! Den ende som kan föra ÖFK till storhet är Kindberg! Ingen annan i Jämtland är nära!
8
Gäst: Robert skrev | 24 Aug 2019 - 09:44
ÖS.

266 miljoner i europaspel, vart har du får de siffrorna ifrån? Omsättningen 2017 för öfk hela året var ju ungefär hälften av det, ska du hitta på siffror kan du ju åtminstone försöka vara lite verklighetstrogen.

Eftersom många verkar ha det lite svårt med att googla så länkar jag åt er.

https://www.allabolag.se/5590847777/ostersunds-fk-elitfotboll-ab
2
Gäst: Acker P skrev | 24 Aug 2019 - 09:34
Fakta är att de flesta stora sponsorer hoppas på att Daniel Kindberg kommer tillbaka. Det är han som legat bakom framgångarna. Ingen annan klarar det.
9
Gäst: Acker P skrev | 24 Aug 2019 - 08:56
Styrelsen i ÖFK kan göra som i Göteborg och Sundsvall och i flera andra föreningar att satsa offensivt och ta in miljoner till föreningen. Det är en styrelses uppgift att se till att pengar flyter in.
6
Gäst: Ö.s. skrev | 24 Aug 2019 - 05:38
Öfk drog in 266 millioner under Europaspelet, nu har man hamnat hos kronofogden, men ändå menar skribenten att det ska satsas! Fartblindheten har slagit till ordentligt tydligen. Enligt artikeln så har Öfk tappat 6 millioner i sponsring, ytterligare 6 millioner i minskade publikintäkter. Det är klart att det märks, men vad som är intressant är att man misslyckats att hantera och behålla en sund ekonomi trots 266 millioner på Europaspelet!
17
Gäst: Glenn skrev | 24 Aug 2019 - 00:17
Alla vet att öfk har för höga kostnader, för stor spelartrupp, för många ledare kring laget, kostsam ungdomsverksamhet som är nästintill gratis för ungdomarna som deltar, vilket skapar stora kostnader för öfk, för stora lokaler nere på stan, för stor organisation, öfk blöder pengar just nu.
Då östersund är inte så stor stad, vet alla om detta, vilket gör att sponsorerna drar sig för att stoppa in pengar i en verksamhet som sköts dåligt och oproffgitionellt.

Sen har inte öfk tagit tag i problemet kindberg, varför finns han kvar kring laget, i loungen, på borta matcherna, i spelarbussen, med full ackreditering på hemma och borta matcher? Han är med som kompis, vilken annan spelarkompis får detta? Det här påverkar också sponsorer väldigt negativt och gör att sponsorer drar sig för att satsa pengar på öfk som ses som negativt varumärke med låg trovärdighet, sen om DK är oskyldig tills dom har fallit, spelar ingen roll, ett stort negativt laddat orosmoln hänger över honom, även för öfk.

25
Gäst: Ö.s. skrev | 23 Aug 2019 - 23:35
Verkar som skribenten har missat något , föreningen har upprepade gånger gått ut med att målet är att vinna allsvenskan och komma ut i Europa.

Vi måste vara realistiska, det är lätt att säga att det ska satsas offensivt när det gäller den ekonomiska biten, men sponsorbiten är begränsad. U Jämtland finns inga stora företag som kan satsa stora belopp och att något stort företag utanför länet skulle sponsra Öfk känns inte realistiskt och varför skulle som göra de?

Vi måste vara realistiska, att komma ut i Europa och upprepa framgångarna kommer knappast att inträffa, vi får vara glada om Öfk hänger kvar i allsvenskan, tror egentligen att Superettan är en rimlig nivå sett ur ekonomisk synvinkel.

Snabba beslutsvägar, hur var det under Rolfs tid, om jag inte har fel så var skribenten med i Öfks styrelse. Från 1996 fram tom 2010 så hände inte mycket, var fanns den offensiva satsningen då? Ja 2010 föll Öfk ur Div 1 norra med dunder och brak efter att under flera år varit nära att åka ur. Daniel Kindberg tog över och då började avancemanget uppåt i seriesystemet.

Det är nog bara att inse att Öfk styrelse måste göra nödvändiga nedskärningar, kostymen är för stor, intäkterna är för små i förhållande till utgifterna.
14
 
Sök på fotbollz.se
   
  Pero Kapcevic - en man för ÖFK  
  av Haldo Jonsson | Idag - 15:55  
 

I går träffade fotbollz.se nye assisterande tränaren Pero Kapcevic. Det var ett posituvt möte. Pero passar bra in i ÖFK- kostymen

 
  Läs mer...  
 


 
  IFK Göteborg intresserade.  
  av Haldo Jonsson | Idag - 15:23  
 


Är Noa Sonko Sundberg på väg bort från ÖFK?

 
  Läs mer...  
 


 
  Träning inför GAIS  
  av Haldo Jonsson | Idag - 11:36  
 

Kallt var det men hur går det för spelarna i kylan?

 
  Läs mer...  
 


 
  Lars Larssons Tankar  
  av Lars Larsson Stockholm | Igår - 21:44  
 

Begreppen Resultat, Eget Kapital och Kassa blandas friskt hos ÖFK.

 
  Läs mer...  
     
 
Nyhetsarkiv
Igår - 21:42 ÖFK fortfarande bäst i Sverige
Igår - 09:49 En stark ljusstråle i mörkret
Igår - 09:04 Företagsgruppen och ÖFK tar gemensamma tag
26 Feb 2020 - 14:23 Fryser på fotboll? Nej, jag klär mig rätt
26 Feb 2020 - 12:13 Håll ögonen öppna
25 Feb 2020 - 23:16 ÖFK klargör turerna för att få elitlicens för 2020
25 Feb 2020 - 09:14 Krönika av Miguel Exposito
25 Feb 2020 - 08:58 SEF, Svensk elitfotboll ger svar på tal om ÖFK
24 Feb 2020 - 14:11 Allsvenska lagen går som tåget
24 Feb 2020 - 13:57 Sista chansen?
24 Feb 2020 - 10:39 Eskilsminne - ÖFK.Se målen här
23 Feb 2020 - 22:19 Full laddning och givmild hemmamålvakt gav 5-0
23 Feb 2020 - 20:46 Ett nytt ÖFK
23 Feb 2020 - 17:20 Matchreferat ÖFK körde över Eskilsminne
23 Feb 2020 - 15:37 Startelvan
23 Feb 2020 - 09:44 Inför matchen: Eskilsminne IF - ÖFK
23 Feb 2020 - 09:43 ÖFK - Vi vi vill inte återuppleva den 23 februari i fjol
22 Feb 2020 - 20:06 Förre ordföranden Rolf Lohse tillbaka till ÖFK?
22 Feb 2020 - 19:14 Ken Sema fick hjälpas av plan
22 Feb 2020 - 17:16 ÖFK och Puls8 gör ett gemensamt uttalande
 
 
 
Herrar
av: Lars | Igår - 10:27
40 mille
Övrigt
av: YES! | 13 Feb 2020 - 10:52
https://www.stadiumteamsales.se/ifk