meny  
 
 
- Start
- Nyheter/Information
 
- Spelprogram/Referat
- Spelartruppen
- Statistik
- Hemmaarena
- Återblick -18
- Återblick -17
- Återblick -16
- Återblick -15
- Återblick -14
- Återblick -13
- Återblick -12
- Återblick -11
- Återblick -10
- Återblick -09
- Återblick -08
- Återblick -07
- Återblick -06
- Intervjuer
- Länkar
- Forum
 
- Kontakta oss
 
tabell Aktuell tabell   skytteliga Skytteliga
 
- Allsvenskan  Tabell
 
 
 
     
   
     
 ÖFK Nyheter
 
Välkommen till ÖFK Nyheter. Detta är en webbplats speciellt för alla som gillar ÖFK men även för andra intresserade. Avsikten med sidan är att den skall ha ett lättillgängligt och aktivt debattforum samt att Du bl a skall kunna läsa matchreferat, spelarinformation och intervjuer.
 
Senaste Matchen   Nästa Match
ÖFK Umeå FC
3 2

Läs mer... Läs mer...
 
Eskilsminne IF ÖFK

2020-02-23 16:30
Harrlyckans IP
 

 JAG KOMMER ALDRIG GE MIG!
av Sponsor
Publicerad 6 Sep 2019 - 21:58 Uppdaterad 6 Sep 2019 - 21:59

Fotbollz.se hämtar ibland inlägg från forumet. Detta är ett sådant inlägg från en sponsor

Hösten 2010 stod Daniel Kindberg på ett extra årsmöte och sade att ÖFK inom fem år skall spela i allsvenskan och att man dessutom skulle spela europeisk tävlingsfotboll. För, de väldigt få, anhängare ÖFK på den tiden hade var detta utopiskt och surrealistiskt. En klubb som precis blivit degraderad till division 2 Norrland, på ruinens brant, utan tränare, utan styrelse och knappt några spelare. De människor, som än idag i Jämtland, lagt beslag på titlar som fotbollsexperter sade att det aldrig skulle gå och att han var en kaxig jävel som inte vet vad det handlar om. Vad kunde han?
Första draget var att ta hit tränaren Graham Potter - den historien kan vi redan. Men historiens början kan kanske inte alla nyfrälsta ÖFK supportrar. Historiens början var ungefär likadan som för Daniel Kindberg, samma "fotbollsexperter" som på den lokala
marknaden tidigare hade monopol, dömde ut Potter. Trebackslinjen, vem som helst kunde vinna tvåan med det köpta laget, inte tillräckligt offensivt och mera med det lät det. Ändå så körde Kindberg och Potter på, men vid minsta lilla motgång kom belackarna fram - de som "visste" hur fotboll skulle spelas och som visste vad som krävdes. Ganska fantastiskt - med tanke på att de så kallade experterna aldrig varit i närheten av nivåerna Potter och Kindberg successivt nådde.

Nu, nio år senare, är varken Potter eller Kindberg kvar. Men under resans gång har ÖFK fått en hel del fler supportrar, supportrar som säkerligen innan 2013 aldrig tidigare varit på en match. Men de fick uppleva framgång, efter framgång, efter framgång, efter framgång - och till slut en motgång, och en motgång till, och en motgång till och en till motgång. Att jämföra som att ha varit nykär och plötsligt få sitt första bråk. Vad hände? Älskar jag han/hon? Varför sade han/hon så? Allt har ju varit så bra, varför är det dåligt? Fullt rationella frågor att ställa sig, om man är nykär - för första gången. Eller blivit supporter för första gången. Det är skitballt att visa sig i tv som ÖFK "supporter", eller skriva krönikor upp och ned i lokaltidningar runtom i Sverige om livet som ÖFK "supporter". Bespottade och hatade av resten av Sverige supporterkår för den nyfrälsta tonen.
Men så kom en motgång och helt plötsligt så var det inte lika kul att vara ÖFK supporter längre. Såhär ska det inte vara? Varför tappar laget placeringar i tabellen? Varför har föreningen dålig ekonomi? Helt plötsligt börjar också "experterna" höras allt mer, de vet såklart allt och kan allt och allt är fel - hade bara en företagsledare eller andra "experter" varit med så hade aldrig en motgång hänt. Märk väl att dessa, så kallade "experterna" sällan själva varit i närheten av Elitfotboll. ÖFKs ordförande Bo Ottosson gick i dagarna ut och bad om hjälp, men av kommentarerna att döma fanns inte många som ville hjälpa. Märkligt, mycket märkligt. Var det inte samma personer som utan minsta lilla insats hoppat på ett fantastiskt framgångsvåg, och surfat sig hög på den tills att vågen träffade land och försvann. Utifrån, varenda allsvensk klubbs historia - går det att utläsa katastrofala perioder. AIK, Malmö FF, Djurgården, IFK Göteborg med flera. Utifrån nästan varenda klubb i världen går det att utläsa motgångar. Det är faktiskt ganska vanligt att motgångar kommer. Jag är övertygad om att alla inom ÖFK jobbar hårt, dag som natt, för ÖFKs bästa. Och jag är övertygad om att alla gjorde likadant under åren ÖFK vann Svenska Cupen och bjöd alla nyfrälsta "supportrar" på sina livs äventyr i Berlin och London. Motgången definierar vännen, jag väljer att till ÖFK skänka pengar, om det är vad Bo Ottosson, behöver. För jag ställer upp för ÖFK när ÖFK ber mig som supporter att ställa upp, för jag behövde fan inte ställa upp för ÖFK när de bjöd mig på en oförglömlig Europahöst. Och det behövde fan ingen annan av alla nyfrälsta, sorgsna så kallade "supportrar". Ni har fan inte behövt ställa upp en gång och i motvind behövt ta ställning för ÖFK - förrän nu! Och då gör man det, vill man inte göra det så kan man backa bandet till 2011 och avsäga sig sitt "supporterskap". För är man ute efter att stjälpa när klubben ber om hjälp, då är man inget annat än en sorgsen "supporter" som likt "experterna" dömde ut Kindberg och Potter och jag skulle skämmas livet ur mig om jag träffade någon av dem som slet livet ur sig och som gav ÖFK-anhängarna minnen livet ut. Jag har gått på ÖFK:s matcher sedan 1997 och tänker inte sluta, varken sponsra, gå på matcher eller på annat sätt hjälpa till. För mig är det en grundförutsättning i livet att hjälpa när någon är i nöd, ni andra som inte vill det - jag hoppas ni berättat om er karaktär för era vänner så de vet vad de har att förvänta sig.

Jag kommer aldrig ge mig!

 
 
54 Kommentarer:
Gäst: Ojämte skrev | 9 Sep 2019 - 21:18
Follow the money

har ersatts av

Follow if the work has been done or if it hasn't and then it is up to the prosecutor to prove it and he will never be able to do that so the man has to be acquited.


Undrar ni vart grushögen utanför er dörr tog vägen? Jag har tagit bort den. Bevisa att jag inte har det.

101
Gäst: Får man inte in pengar och resurser på ett sätt i skrev | 9 Sep 2019 - 20:50
Får man inte in pengar och resurser på ett sätt i den mån man vill så får man söka nya vägar och även utveckla de vägar och sätt man redan jobbar med. Att få in pengar måste ju vara ett av föreningens prioriteter oavsett om ekonomin är stabil eller ej. Det kommer alltid att behövas mer pengar oavsett hur mycket man drar in. Enligt uppdrag och vision på ÖFKs hemsida ska klubben omsätta 500 miljoner. Frågan är när (om det är om 20 år så är det ju inte mycket)? Även hur ska man nå dit? Vem/vilka måste göra vad? Det är en lång väg dit just nu. Men det kan gå snabbare än man tror om man får in "rätt" folk som jobbar med att dra in pengar och resurser. De måste börja tänka globalt när det gäller det mesta (även om man fortfarande jobbar lokalt). Annars blir man ingen storklubb utan en lokal eller regional företeelse. Ska man vara storlag så måste man vara global i dagens ekonomi. Annars blir det inget.

Gäller att ha folk som har kompetensen och hela tiden förbättrar den så att de kan nå uppsatta mål. Detta inte bara i och runt laget utan på alla poster i klubben. Dock kommer det att ta tid att hitta "rätt" personer. Som i alla organisationer så återkommer problemet mellan kvantitet och kvalitet. Ju fler man behöver anställa desto svårare är att det att hitta bra folk. Men det går. Tydligt kravprofil både på vad man behöver för kompetens på den som ska tillsättas på en post precis som i framgångsrika företag och organisationer i resten av världen (inget unikt). Där ingår att man ska passa in i "laget" så att man tillsammans med övriga fungera optimalt bra.

Att tänka och jobba globalt är ett måste om man ska etablera sig där mål, visioner mm säger: https://ostersundsfk.se/om-ofk/
2
Gäst: Acker P skrev | 7 Sep 2019 - 23:02
Är det bäst att lägga ner ÖFK? Jag är en stor ÖFK- supporter som sett många av ÖFKs matcher. Det har varit fantastiskt att få följa ÖFK. Det har gett mig en glädje som är svår att beskriva. Nu har man haft motgångar en tid och då ger sig främst ÖP och fotbollskanalen och förståsigpåare i Östersund på ÖFK och gör ner ÖFK som jag aldrig trodde var möjligt. Vårt allsvenska lag där jag bor har någon gång varit skuldsatta på många miljoner, åkte ner i Superettan och haft ledare som fått fängelse. Tidningarna här har trots detta behandlat klubben med respekt.I stället har media här stöttat föreningen i alla väder och sett värdet av ett allsvenskt lag. Att det blivit så här i Östersund kan bero på att besserwissrarna och pressen inte har någon erfarenhet och kunnande av elitfotboll. Frågan är, är ni värda att ha ett allsvenskt lag i Östersund? Det är med stor sorg i hjärtat jag skriver, är det bäst att lägga ner ÖFK? Ni, spelare styrelse tränare och andra funktionärer kan ju inte orka med detta i längden, eller finns det stöd i Östersund från andra än duktiga Falkarna som räcker till för att ÖFK skall känna glädje i att leva vidare och satsa mot nya mål? Jag hoppas innerligt på det.
38
Gäst: Järngustav skrev | 7 Sep 2019 - 21:57
Thord Erik.
Kan bara hålla med.
3
Gäst: Gammelsosse skrev | 7 Sep 2019 - 21:41
Om man ska summera vad Thord-Eric kritiserar ÖFK mest för är det väl att han tycker att de har planerat för det bästa och hoppats på det bästa isf att ha planerat för det värsta och hoppats på det bästa?
3
Gäst: Ojämte skrev | 7 Sep 2019 - 20:24
Håller med
Thord-Erik fångar precis det jag tycker.
4
Gäst: ! skrev | 7 Sep 2019 - 20:17
ÖFK s akademi uppmanar sina föräldrar att betala extra för sina barn och ungdomars verksamhet, fan va pinsamt
7
Gäst: Suveränt n skrev | 7 Sep 2019 - 20:08
Håller med! Thord-Eriks text är outstanding.
Tummen upp!!!
10
Gäst: Maria* skrev | 7 Sep 2019 - 19:07
Jag tror på det här. Jag kommer aldrig att sluta med det. Tack för en bra text!
8
Gäst: Drevet vänder skrev | 7 Sep 2019 - 18:01
Men när kommer ursäkten från denna sight till Hedenljung och lokalpressen? Kennelklubben kommer att kunna se oändligt med pudlar inom ett litet geografiskt område framöver.
26
Gäst: från Thord-Eric på Facebook skrev | 7 Sep 2019 - 17:13
Thord-Eric Nilsson: SENT SKALL SYNDAREN VAKNA
Jag vet inte hur länge ÖFK dementerat att klubben haft ekonomiska problem. Man talar om att det är både upp och ner rent ekonomiskt under en säsong. Trots det går man med bara två dagars mellanrum ut med desperata kampanjer: ”Vi tror på det här halsduken”. Sedan en insamlingsdrive där man tycker att 5 000 personer skall ge varsin tusenlapp.
För många verkar den uppoffringen gå till ett svart hål.
Ordföranden Bo Ottosson talar om att ÖFK behöver 5-10 miljoner under resten av året. I själva verket är det minst 20. Fyra månader med 5 i snitt. Det finns en proportionell del av SEF-stödet (TV-pengar) att vänta. Men det är 10 milj för ett helt år. Total öppenhet har aldrig varit klubbens styrka.
Jag gjorde själv en ”skuggbudget” i maj. Utan annan tillgång än senaste bokslut men med en smula annan insikt. Kalkylen slutade med att även vid försäljningar på 20 milj skulle det behövas större delen av det egna kapitalet och kanske ge en årsförlust på 20 miljoner och en noll- eller minus- ställd kassa. Nu stannade de exporterna (Aiesh) vid 5 milj, vilket förklarar krisen.
Jag sörjer att det blivit som det blivit. Trots att jag rent historiskt ligger närmare ett par andra sporter är Östersunds Fotbollsklubb den enda klubb jag är medlem i. Jag har berättat om mina 37 matcher på plats 2017 och var nog även en bit in på det här året bland dem som ”tror på det här”.
Vändpunkten från den devisen kom långt före de negativa matchresultaten.
Jag var väl en smula tvivlande även vid ett medlemsmöte då det presenterades en utgiftsbudget på 80 milj, men ingen presenterad intäktsbudget.
Men det stora tvivlet kom när jag missade det extra årsmötet. Jag var på skidlopp i Bruksvallarna. En känd idrottsledare skickade ett SMS till mig och skrev bl.a. ”Mitt idrottshjärta gråter”.
Man hade vid årsmötet våldfört sig på stadgarna för att inte en kunnig bank- och företagsman (med sponsorernas stöd) skulle bli ordförande. Icke röstberättigade spelar mm kallades in för att rösta in den kandidat en skugga från det fördolda förordade.
Klubben har sedan betalat ett sexsiffrigt lopp för en utredning som skulle rättfärdiga våldtäkten. Den utredningen har ännu inte offentliggjorts… Om rösträtten kunde man för övrigt läsa i det ordinarie årsmötesprotokollet, utan advokatkostnader.
Det extra årsmötet blev alltså vändpunkten för min inställning. Jag hade i det längsta betraktat ”Kindberg-affären för sig och klubben, laget och spelarna för sig. Det visade sig mer och mer att allt flöt ihop, vilket Östersunds kommun och många andra sponsorer också såg och tog avstånd.
Själv har jag spelat in (DVD) varje ÖFK-match från långt före Allsvenskan. Efter att det krånglat en gång kände jag nu att det inte kändes lika viktigt längre.
När spelarna bojkottade mina yrkesbröder på Mitt-Media och klubben var för svag att rätta till det blev intresset ännu ljummare. Samtidigt såg jag hur de ivrigaste och mest skrivbenägna supporterna angrep både tidningarna och t.ex. Linda Hedenljung (vilket nog också var en del av spelarnas bojkottskäl). Tack och lov ser jag att fler och fler som begriper allt börjat ge sig tillkänna. Annars skulle jag få ännu starkare Trump/USA-vibbar där fakta plötsligt kallas fejk.
Lika lite som jag här kommenterar eller spekulerar i Kindbergafförens slut tar jag inte ställning i Ghoddos-frågan. Men jag har svår att tänka mig annat än att klubben, eller någon i klubben blir juridiskt eller åtminstone moraliskt ansvarig där. I den frågan är nog en förlikning bästa resultatet gentemot den spanska klubben. FIFA-straffet kan vara oundvikligt.
Många som straffas i olika sammanhang tar till den enda trösten. ”Vi överklagar till CAS” (idrottens skiljedomstol och skjuter på problemen). Men chansen att vinna den matchen är nog betydligt mindre än att vinna en cupfinal (det har förstås ÖFK gjort). Men överklagande kostar pengar, ev straff eller förlikning likaså. Siffran 43 miljoner i skadestånd ör fruktansvärd – oavsett vem det drabbar.
Två i bolagsstyrelsen har hoppat av, vd släppt sin uppgift. Många mår inte bra. Det är väl ett sjukdomstecken.
Man drar sig för att klaga på den man älskar, men till slut är det oundvikligt.
Jag är trött på alla lögner och halvsanningar
Jag är trött på supportrar som säger att snart är Kindberg tillbaka och då skall ÖP-journalisten få sparken,
Jag är också trött på de orealistiska supporterdrömmarna om Allsvensk seger och Europaspel igen.
Trött även på dem som inte kan se ett mönster på saker som händer gång på gång.
Men nu är vi nere på jorden igen och måste begripa att de högsta höjderna var ”once in a lifetime”.
Klockan fem i tolv inser man att något måste göras.
47
Gäst: Trippelsuck skrev | 7 Sep 2019 - 16:19
Undrar vilka alternativa media han menar?
5
Gäst: Fifaboy skrev | 7 Sep 2019 - 16:06
Ö.s.
Vet inte vad bidraget till stadsägd media har att göra med ÖFK's sponsring? Vill du att staten ska sponsra ÖFK?
Isåfall måste du ta det med regeringen när dem lägger budget.
Tror flertalet svenskar använder massmedia mer varje år än vad som tittar på ÖFK och fler som skulle drabbas om det lades ner än om ÖFK gick i konkurs.
8
Gäst: Ö.s. skrev | 7 Sep 2019 - 13:02
Acker p, nästa år får våra statskontrolerade medier ytterligare 140 millioner av våra skattepengar! Nej, tacka vet jag våra alternativa medier som klarar sig utan våra skattepengar och håller en hög kvalité.
4
Gäst: Anders T skrev | 7 Sep 2019 - 09:58
Här verkar det som att man tror att sponsring är en gåva, vilket det naturligtvis inte är. En sponsor vill ha valuta för pengarna. Bedömer man att varumärket hos den man överväger att sponsra just nu inte ger tillräcklig goodwill tillbaka så avstår man helt enkelt. Dessutom är gåvor inte avdragsgilla så om du "översponsrar" så blir det ännu dyrare.
16
Gäst: Ö.s. skrev | 7 Sep 2019 - 09:45
Acker p du har helt rätt, och vad får vi för pengarna?? Skit! Inte nog med att vi får betala via skattsedeln, är du prenumerant får du betala en ganska dyr avgift också. ÖP och LT är i högsta grad bidragsberoende annars skulle dom inte existera.
4
Gäst: Ö.s. skrev | 7 Sep 2019 - 09:39
Fifaboy, låt oss hålla isär begreppen, kommunalskatt betalar vi till våra kommuner, landstingsskatt till landstingen.
4
Gäst: Acker P skrev | 7 Sep 2019 - 09:37
På tal om att kommunen inte sponsrar ÖFK. Staten sponsrar dagstidningarna med många miljoner varje år. LT skulle inte finnas om man inte fick pengar från staten. ÖP skulle ha gått i konkurs. Detta slöseri med skattemedel pågår år efter år trots att flera anställda genom åren på tidningarna straffats för brott. Var finns logiken?
6
Gäst: Hjärntvättad skrev | 7 Sep 2019 - 09:03
Nu har det snurrat till rejält.
Är väl lokalpressen fel.
3
Gäst: Fifaboy skrev | 7 Sep 2019 - 08:59
Well, kommunskatt och avgifter är lagstadgade i svensk lag. Tror dem flesta skulle vilja skita i den om dom fick.
Om sponsring av ÖFK var lagstadgad så skulle det inte vara nå problem :). Sätt pressen på regeringen vet ja
4
Gäst: Ö.s. skrev | 7 Sep 2019 - 08:30
Jaha men då ska vi heller inte gå in med pengar i landstinget eller region Jämtland! Dom ska ju höja skatten med 50 öre, jag vill inte vara med och betala för jag tror att pengarna hamnar i ett stort svårt hål! Där kan vi prata om underskott! Dom har gått back ca 200 mille varje år under en tid.
6
Gäst: Urban skrev | 7 Sep 2019 - 07:56
Har svårt att se att sponsorer med ett regionalt/nationellt varumärke skulle vilja gå in med pengar till ÖFK nu, man vill inte förknippas med skumraskaffärer och det har hänt för många konstiga saker med klubben ÖFK senaste veckorna, som riskerar att bli ett stort svart hål där pengarna försvinner in i
9
Gäst: Järntvättad skrev | 7 Sep 2019 - 07:22
Vem hånar supportrarna mest. Vem hade kunna erkänt i läge ett.
5
Gäst: Hån mot supportrar skrev | 7 Sep 2019 - 06:46
Vilket förbannat hån mot alla supportrar. Du skriver att det är många som aldrig fan har ställt upp.
Alla som gick på matcherna under resan upp till allsvenskan, alla som reste runt i Europa för att stötta laget på bortaplan.
Alla pensionärer som köpte matchbiljetter för sina sista kronor i månaden. Alla föräldrar som löste in sig när sonen/dottern absolut ville gå
och se Öfk spela. Skäms på dig ”Suck”!!!!
3
Gäst: Ö.s. skrev | 7 Sep 2019 - 05:02
Jo man känner igen mycket i det du beskriver. Trebackslinjen dömdes ju ut av många lokala experter. Här i Jämtland så är det inställningen till olika saker som sätter stopp. De gaur int! De e omöjligt! Den här inställningen gynnar inte utvecklingen. En annan sak vilket är förödande är också att vi nedvärderar oss själva. Vi står och beundrar andra och deras projekt och konstaterar att de henne kan int ma gaera!

Nu gäller det att vi stöttar klubben med pengar, att inte göra det slår ju helt fel, varför straffa klubben? Vad har klubben gjort för fel? Det Kindberg ev har gjort olagligt vilket inte är klart än ska väl inte klubben straffas för! Östersunds kommun straffar klubben och dess nuvarande styrelse som de inte har ett dugg med att göra, så gör inte som Östersunds kommun, fortsätt stötta klubben, visionerna om allsvenskan och att komma ut i Europa måste finnas i våra göranden och låtanden.
14
Gäst: Fifaboy skrev | 7 Sep 2019 - 00:50
Är ju skillnad på vad för motgång det handlar om. Sportsliga motgångar kommer alltid hände alla lag inom en idrott. Aldrig nån so. Inte haft en dålig säsong, inget ett lag skulle tappa mitt support för iallafall.
Ekonomisk doping och skattebrott däremot är en annan femma. Ger en ganska bitter eftersmak på allt det roliga som hänt. Men vissa verkar resonera att så länge man haft roligt, så spelar det ingen roll hur det har gått till.
Skit i om någon snott pengar, vi som gillar fotboll fick ju njuta av dem. Skit i alla som blivit lurade, vi fick ju ha kul.
21
Gäst: Gammelsosse skrev | 7 Sep 2019 - 00:38
Till alla som mår litet dåligt nu eller de som gottar sig i andras elände vill jag bara säga att om 10 år tänker nog ingen på detta en sekund. Det man inte dör av blir man starkare av.
18
Gäst: PP skrev | 7 Sep 2019 - 00:24
Endast omröstningar vid års- och medlemsmöten avgör medlemmarnas ställningstaganden. Inte likes eller dislikes på nätet. Oavsett hur många och vilka som är på möten. Ovanligt många hatare från olika håll i landet finns just nu både här och på svenskafans, men det får vi stå ut med.
3
Gäst: KH-svar skrev | 6 Sep 2019 - 23:47
Yes, och alla likes tillverkas i någon olaglig app, eller hur tänker du där? Är det ryssar i farten?
2
Gäst: Stackare skrev | 6 Sep 2019 - 23:46
Buhu
0
Gäst: KH skrev | 6 Sep 2019 - 23:43
Det verkar som om det bara är en person med en personlig vendetta mot ÖFK och/eller Kindberg som sitter och skriver skit om klubben och personen med olika nicknames. Det borde inte vara lagligt. Man borde införa att ha personnummer för att kunna skriva här så att det inte kan se ut som om många tycker en viss sak fast det i själva verket inte är så.
9
Gäst: Acker P skrev | 6 Sep 2019 - 23:38
Jag blev medlem i ÖFK när fotbollens kung Daniel K. blev ordf. Jag stöttar ÖFK oavsett vad som händer
17
Gäst: Till Sponsor igen skrev | 6 Sep 2019 - 23:33
Du är tyvärr fel ute. Jag har varken rest eller skrutit. //mvh Suck!
0
Gäst: Rob skrev | 6 Sep 2019 - 23:29
Om man ska ta några rejäla steg bakåt och dra nån form av slutsats efter den här soppan och anta att om Kindberg dopat ÖFK ekonomiskt så är det just så som Kindberg sagt vid något tillfälle, att vinna allsvenskan handlar bara om pengar. ”Ge mig MFF’s budget så vinner vi allsvenskan varje år”.
3
Gäst: Till Sponsor skrev | 6 Sep 2019 - 23:28
Vet inte hur läskunnig eller tolkningssäker du är på en fredagskväll. Men det är ju precis det jag försöker förklara för dig. Låt människor avvakta innan de bestämmer sig. Låt rättsväsendet säga sitt innan man blir mobbad. Var läste du fel?! /Suck!
2
Gäst: Om man i sin skrev | 6 Sep 2019 - 23:24
Okunnighet njöt i framgången stund måste man för evigt vara idiotförklarad. Kanske ska det vara så, men sent ska den syndaren vakna, hur står det till själv?


1
Gäst: Från Suck! skrev | 6 Sep 2019 - 23:23
Svar till ”Svar till ?” Du skriver uttryckligen att om man inte accepterar brottslighet är man ingen supporter.
Grattis - men jag tvivlar starkt på att det är sådana som dig som Östersunds FK behöver och är stolta över, // Suck!
2
Gäst: Ursäkta frågan skrev | 6 Sep 2019 - 23:15
Men är insändaren möjligen från Sollefteå?
3
Sponsor skrev | 6 Sep 2019 - 23:13
Till Suck - avvakta gärna du. Om det nu var snattade stålar så stod du och njöt av vad dem
Användes till under framgångsåren. Du åkte säkert till Berlin och London och skröt hur fantastiskt det var. Om du har problem att hantera Kindbergs situation så förstår jag dina ambivalenta känslor över att du låtit dig själv njuta och frossa i framgången. Avvakta tills dom vunnit laga kraft.
3
Gäst: Svar till ? skrev | 6 Sep 2019 - 23:12
Man ska stötta sin klubb oavsett vad som händer anser jag. Annars är man ingen riktig supporter. Tror du att majoriteten av Aiks eller IFK Göteborgs supportrar slutade stötta sin klubb när de hade ekonomiska skandaler? Det existerar överallt och har gjort i alla tider. Tror man inte på det är man bra godtrogen. Att sluta stötta Öfk bara pga ev ekonomiska brott som inte ens är bevisade eller någon är fälld för är inte äkta supporterkärlek enligt mig. Är helt säker på att majoriteten av Öfks supportrar stödjer Kindberg. Alla gör förstås som de vill. I med och motgång brukar det heta.
14
Gäst: Svar till Sponsor - från Suck! skrev | 6 Sep 2019 - 23:06
Eftersom ÖFK är skyldig kommunen 700 000 så känns det väl lite konstigt om kommunen skulle sponsra med samma summa. Eller snarare - det går ju på ett ut. Men som sponsor ska man väl kunna kräva lite mer än att efterskänka skulder? (Jo, jag vet att ÖFK på många sätt satt Östersund på världskartan, men innan man vet om det snattats stålar från ett kommunägt bolag bör man väl rimligen avvakta)
9
Gäst: PP skrev | 6 Sep 2019 - 23:05
Är man supporter så är man. Till klubben och färgerna. Ni ifrågasätter inte andra föreningars supportrar, som fortsätter att stötta sin förening trots tidigare snedsteg. Stödet behövs nu mer än nånsin. Gå på matcherna! Oavsett vad som hänt ja. Heja ÖFK!
11
Gäst: TJ skrev | 6 Sep 2019 - 23:03
Är så sjukt less på allt tjat om att ska skramla pengar till Öfk och att man ska ställa upp, om man vill skänka så kan jag nämna bra många organisationer som jag hellre hade gett pengarna till. Som man som föreningen har handskats med den turbulens som varit den senaste tiden måste vara det största lågvattenmärket inom svensk fotboll.
Tänk om DK varit politiker, hur hade det låtit då, hade inte varit en själ som varit på hans sida. Bla skattemedel som verkar ha gått till öfk så vi alla östersundsbor har redan varit med och betalat. Sen om han nu är god för 100 milj(hur han om det stämmer fått ihop dom pengarna) som han säger så borde han kunna skitit i skumrask affärerna och betalat själv ur egen ficka.
Så sjukt mycket oklarheter och det svängt från dag till dag och att man kan befinna sig i en sån ekonomisk kris ett år efter både sportslig och ekonomisk framgång är ofattbart.

Näe bespara allmosorna till öfk och skänk hellre pengarna till Rädda Barnen eller nått.
22
Gäst: Köper skrev | 6 Sep 2019 - 22:59
500 halsdukar den Dan någon kan garantera Kindberg är totalt borta och utan inflytande i föreningen. Vem kan lova detta?
3
Gäst: ? skrev | 6 Sep 2019 - 22:52
Så även om man byggt sina framgångar på ekonomisk brottslighet, så ska man stötta ÖFK. Är det så du menar ” svar till suck” ?
7
Gäst: @ skrev | 6 Sep 2019 - 22:49
Fan vad klockrent skrivit Suck, så jäkla bra. Precis så är det. Än en gång suck, så klockrent
15
Sponsor skrev | 6 Sep 2019 - 22:48
Suck!
Bo Ottosson har förklarat, att tappa sponsorer, årskortsinnehavare och spelarförsäljningar -
Tillsammans med uppdrag granskning, SVFF, Kindbergs rättegång mm - så kanske det är villkorslöst stöd öfk behöver. Men du kanske likt Östersunds kommun skall avvakta med ditt stöd tills dom vunnit laga kraft? Synd att man inte heller då kan pausa allsvenska matcher så att klubben kan vänta in ditt och Östersunds Kommuns stöd.
6
Gäst: Svar till suck! skrev | 6 Sep 2019 - 22:47
Endera älskar man Öfk oavsett vad som händer eller så gör man det inte. Svårare än så är det inte!
7
Gäst: Suck! skrev | 6 Sep 2019 - 22:31
Är så fruktansvärt less på alla s k trogna supporters som ställer krav på övriga som kanske vill avvakta händelser innan man ger klubben sitt ovillkorliga stöd. Vi är alla olika, och oavsett måste man tillåta alla att möta de situationer som dyker upp på sitt sätt. Att komma med anklagelser om typ ” visar ni inte ert stöd nu så är ni ingen riktig supporter” är simpelt, omoget, panikartat och ogenomtänkt - och gör mer skada än nytta. Låt alla välja sin väg att stötta föreningen. Det finns otroligt många frågetecken just nu som måste rätas ut, och det är tveklöst så att ÖFK är en ung förening som rent organisatoriskt inte vuxit i samma takt som Potters lagbygge gjorde det. Låt alla visa sin uppskattning och sitt stöd när man känner att det är dags för den kärleksförklaringen, d v s när man fått svar på de frågor man har. Låt inte supporterskapet handla om att sätta ett grupptryck på någon. Ha tålamod, inte bara på planen utan även utanför. Om ÖFK inte klarar av att sköta sin ekonomi till exempel, så är det inte en massa osäkra supportrar som ska skit för det!!! Och när det förresten gäller snacket om ”medgångssupportrar” - hur och när tillkom de flesta av dagens s k trogna supportrar? Var det i division 2 när ÖFK spelade mot Junsele, eller var det i solglansen i Europa League? Vilka är egentligen medgångssupportrar??
23
Gäst: ? skrev | 6 Sep 2019 - 22:17
Ställ upp för Kindberg? Om det visar sig nu att han sysslat med brottslighet ? Ställer du upp på han ändå ?
12
Gäst: Avsagt skrev | 6 Sep 2019 - 22:17
??......Frågor på detta?....
2
Gäst: Kakel skrev | 6 Sep 2019 - 22:13
Har också gått på matcher sedan 2011 typ.
Öfk har gett mig så mycket som jag aldrig förväntat.
Kulmen var på Emirates i London.
Nu hjälper vi gänget mot 2020 och vinst i allsvenskan.
24
Gäst: Är det samma sak skrev | 6 Sep 2019 - 22:10
Som att stå upp för Kindberg. Känns som en viktig fråga.
5
Gäst: HR skrev | 6 Sep 2019 - 22:05
Klockrent skrivet!

Ställ upp för Öfk nu i tuffa tider när det behövs om ni vill fortsätta att se fotboll på toppnivå i Östersund. Annars kan ni avsäga er supporterskapet.
26
 
Sök på fotbollz.se
   
  Tre dagar till Svenska Cupen  
  av Haldo Jonsson | Idag - 13:21  
 

Det blev ett trist uttåg för ÖFK i fjol efter förlust mot ett div 1- lag. På söndag möter ÖFK ett annat div 1 lag som har fina meriter från cupen. Hur går det i cupen? Fotbollz.se har tipset.

 
  Läs mer...  
 


 
  Eskilsminnes båda mittbackar skadade  
  av Haldo Jonsson | Igår - 21:06  
 

Bildresultat för svenska cupen logo


Eskilsminne ser med förväntningar fram mot att spela, som man uppger, årets svårste match mot ÖFK på söndag

 
  Läs mer...  
 


 
  Morfar var med och startade idrottsföreningen Eskilsminne  
  av Hasse Thor | Igår - 17:34  
 

Ungdomsminnen av Hasse Thor

 
  Läs mer...  
 


 
  Konstgräs för ÖFK mot Eskilsminne  
  av Haldo Jonsson | Igår - 10:18  
 

Bildresultat för olympia plan 10

 
  Läs mer...  
     
 
Nyhetsarkiv
Igår - 09:43 ÖFK möter Skånes största Fotbollsförening
18 Feb 2020 - 22:12 Lars Larssons Tankar
18 Feb 2020 - 22:11 Östersund cupladdar med skidtävling
18 Feb 2020 - 13:23 Jerell Sellars tränade i igen
17 Feb 2020 - 22:11 Startelvan, öppet krig, utlovade miljoner & ett raserat läkt
17 Feb 2020 - 20:56 Förre ÖFK- backen Gabriel Somi åter i Sverige
17 Feb 2020 - 14:57 Resultat från träningsmatcher
17 Feb 2020 - 14:34 Alla klara övergångar i allsvenskan
16 Feb 2020 - 21:52 Intervju med Simon Kroon efter vinsten mot Umeå FC
16 Feb 2020 - 15:53 Matchreferat Första halvlek bäddade för vinst mot Umeå FC
16 Feb 2020 - 14:38 Startelvan i dag
16 Feb 2020 - 09:37 ÖFK - Umeå FC i dag - nytt Norrlandsderby
15 Feb 2020 - 17:22 Matchreferat Taktikseger för försvarsstarkt Levanger
15 Feb 2020 - 14:07 Startelvan i dag
15 Feb 2020 - 10:26 Snart börjar allvaret i Svenska Cupen men först två tränings
15 Feb 2020 - 10:19 Så mycket pengar får ÖFK
14 Feb 2020 - 22:55 Tips till valberedningen
14 Feb 2020 - 18:00 Ska vi ta det med en klackspark?
14 Feb 2020 - 11:55 ÖFK:S FÖRENINGSSTYRELSE STÄLLER SINA PLATSER TILL FÖRFOGANDE
14 Feb 2020 - 09:00 Ken Semas framgångar i Udinese kan ge klirr i ÖFK:s :s kassa
 
 
 
Herrar
av: Rolighetsministern | 18 Feb 2020 - 19:55
Det är verkligen bra att vi får en
Övrigt
av: YES! | 13 Feb 2020 - 10:52
https://www.stadiumteamsales.se/ifk