meny  
 
 
- Start
- Nyheter/Information
 
- Spelprogram/Referat
- Spelartruppen
- Statistik
- Hemmaarena
- Återblick -18
- Återblick -17
- Återblick -16
- Återblick -15
- Återblick -14
- Återblick -13
- Återblick -12
- Återblick -11
- Återblick -10
- Återblick -09
- Återblick -08
- Återblick -07
- Återblick -06
- Intervjuer
- Länkar
- Forum
 
- Kontakta oss
 
tabell Aktuell tabell   skytteliga Skytteliga
 
- Allsvenskan  Tabell
 
 
 
     
   
     
 ÖFK Nyheter
 
Välkommen till ÖFK Nyheter. Detta är en webbplats speciellt för alla som gillar ÖFK men även för andra intresserade. Avsikten med sidan är att den skall ha ett lättillgängligt och aktivt debattforum samt att Du bl a skall kunna läsa matchreferat, spelarinformation och intervjuer.
 
Senaste Matchen   Nästa Match
BK Häcken ÖFK
2 0

Läs mer... Läs mer...
 
Hammarbys IF ÖFK

2020-06-14 17:30
Tele 2 Arena
 

 ÖSTERSUNDS KOMMUNS VAL ATT EJ STÖTTA ÖFK ÄR ETT SVEK MOT SKATTEBETALARNA!
av Falkarna
Publicerad 20 Sep 2019 - 10:58 Uppdaterad 20 Sep 2019 - 13:29

Bildresultat för falkarna logo


Kommunen har nyligt gått ut med att dom EJ kommer hjälpa att rädda den klubb som har gjort att vår kommun, och hela länet, har haft ett hjärta som har pumpat rött och svart så det har ekat genom Europa senaste åren.
Det gjordes en analysrapport för 2017 och värdet i den exponering som ÖFK fick, och därmed Östersund som stad fick. Rapporten kan ni läsa här: http://osdsport.se/wp-content/uploads/2018/04/O%CC%88stersund-FK-A%CC%8Arsrapport-2017.pdf
Totalt värde i exponeringen omräknat i annonsvärde landade på 1 Miljard 369 miljoner svenska kronor.
Detta blundar vår kommun för.
Annonsvärde uträknat i Europa och hela Sverige kanske inte är av intresse för kommunens skattebetalare men kronor och ören som genereras i staden och direkt går ner i lokal verksamhet bör vara av intresse.
Lite fakta:
Under 2016 – 2018 så betalade ÖFK personalskatter på totalt 38 Miljoner kronor. Merparten går till Östersunds kommun.
2018 betalade ÖFK 3,2 Miljoner kronor i hyra för Jämtkraft arena (matchtider, kontor, förråd och träningstider).
2018 betalade ÖFK ut 569 100 kr till lokala idrottsföreningar som direkt gynnar våra barn och ungdomar (IFK, Ope, ÅS, Frösön, KD, mfl). 2017 var siffran 460k och 2016 210k. 1,2 miljoner på 3 år till det lokala föreningslivet.

ÖFK har nu gett kommunen ett förslag om att vara med och stötta genom en sponsring på 800 000 kr per år under 3år. Detta har kommunen tackat nej till med motiveringen att dom måste tänka på skattebetalarnas pengar. https://www.op.se/artikel/insandare-alliansen-vi-sager-nej-till-ofk-av-respekt-for-hur-skattemedel-hanteras
Så kommunens resonemang är alltså genom att spara 800 000kr per år och då riskera att förlora intäkter på:
- 16 miljoner per år till kommunen i skatteintäkter
- 3,2 miljoner i hyresintäkter
- 0,5 miljoner till lokala föreningslivet
= 19,7 Miljoner per år.
Kommunens resonemang är förenklat att 800 000 kr är mer pengar än 19,7 miljoner.
Grejen är ju att det inte stoppar vid dessa 19,7 miljoner samt det marknadsvärde för staden som ÖFK genererar.

Kring matcherna så uppstår en stor kommers i form av hotellnätter, resor, restaurangbesök, café, butiker osv. Fråga ICA Maxi i Östersund om det är skillnad på antalet kunder under en matchdag mot en vanlig dag till exempel.
All den här kommersen bidrar till att folk har jobb och betalar skatter samt momsinbetalningar. Värdet i detta vet man inte, men ska vi gissa att det är mer än 800 000 kr per år?

Gör nu det rätta Östersunds kommun. Tänk på skattebetalarnas pengar och se till att Östersunds Fotbollsklubb lever vidare och pumpar Jämtlands hjärta rött och svart.
Falkarnas styrelse

Ewa Forsberg
Joakim Castberg
Markus Lindberg
Anders Ringfelter
Fredrik Sällström
James Goucher

 
 
13 Kommentarer:
Gäst: Nils-Emil skrev | 21 Sep 2019 - 07:59
Är det ingen som tycker att det är skrämmande att fd VD Martin hoppar av och går tillbaka som ekonomiansvarig, Martin som från årskiftet och månad efter månad sagt att klubben har en stabil ekonomi och i sista stund hoppar av som VD och då hittar man helt plötsligt miljonskulder, man har lånat 6 miljoner av DK någon månad innan.
En VD med Martins ekonomiska kompetens borde ha sett tidigt att budgeten inte håller, men ingen förändring skedde, så varför har ÖFK varit så handlingsförlamad gällande sin ekonomi?
133
Gäst: Moment 22 skrev | 21 Sep 2019 - 01:19
För kommunen är det säkert ingen lätt fråga. Till att börja med skall man också slå fast att alla partier ligger bakom beslutet. Rent historiskt har tidigare majoritet inte varit mer positivt inställd till ÖFK, tex i hyresfrågorna. Man kan kanske tro att om det finns någon avvikande inställning går den tvärtigenom partierna.
Sedan är det förstås av vikt att kommunen har direkta och indirekta återvinningskrav på de pengar som slutgiltigt gått till ÖFK.
Utöver den aktuella rättegången kommer två som riktar sig direkt mot Daniel Kindberg. Den ena berör Pilgrimstadhus och miljonarvode till bl.a Kindberg, som för det kommunala bolaget (ÖH) gjort affärer med just Pilgrimstad. En affär som kostade kommunen miljonbelopp för felaktig upphandling.
Den andra handlar om markaffären Peab/Östersundshem.
Det är förståeligt att Östersunds kommun inte vill att den rättsliga motparten Kindberg skall figurera kring ÖFK om man skall stödja föreningen. Förskottssponsring på flera år torde också var något som alltid förkastats om någon begärt. Men visst förlorar kommunen ekonomiskt på en ÖFK-konkurs, Det är något av moment 22, precis som då det gäller nödinhoppen från sponsorer. Lever föreningen vidare gör pengarna nytta - annars inte (svarta hålet). Ingen vet med säkerhet. Frågetecken hopas. ÖFK hoppas. Många här på FbZ har nog svårt att se hela den komplicerade bilden.
13
Gäst: Claes skrev | 20 Sep 2019 - 21:12
Nu får du förklara, du som bara törs kalla dig ”Till Claes”. Vem som är den lilla människan av oss kan ju diskuteras. Du vill inte att skatten går till politikernas löner, och du tycker att analogin med att bojkotta privata företag som anger samma argument som kommunen gör mig till en liten människa.
Upplys mig om logiken i detta.
16
Gäst: Till Claes skrev | 20 Sep 2019 - 20:38
Ja jag vet att politikerna tjänar alldeles för mycket med tanke på hur korkade många är och du kanske är politiker så ta gärna åt dig. Å bara din kommentar om att bojkotta privata företag som inte sponsrar ÖFK visar ju hur liten du är som person. Om inte du och många andra fattar vad ÖFK gjort för Östersund som både stad och kommun visar på vilken låg intelligens nivå man ligger på.
8
Gäst: Claes skrev | 20 Sep 2019 - 20:02
Så du har inte sett ngt inlägg som påstår att allt är kommunens och framförallt Bosse Svenssons fel.
Du är också tydligen också helt insatt i hur mycket politikerna har i lön.
Tänker du bojkotta alla privata företag som inte sponsrar också ?
6
Gäst: Till Claes skrev | 20 Sep 2019 - 19:50
Är det någon som påstått att kommunen satt ÖFK i den här situationen???? Det handlar väl mer om att ställa upp nu när dem som mest behöver det. Jag låter hellre mina skattepengar gå till ÖFK än alla idiot höga löner till alla politiker.
10
Gäst: Claes skrev | 20 Sep 2019 - 19:40
Varför är det alltid kommunen som är syndabocken ? Kommunen anför precis samma skäl som ex Krister Blomgren på Engcon. Risken finns att sponsringen hamnar i ett konkursbo om inte ÖFK kan presentera en trovärdig plan på hur den ekonomiska härdsmältan ska lösas. Kommunen sponsrade med drygt en miljon 2018, hade man sponsrat med samma belopp under 2019 skulle underskottet per augusti ha varit 19 miljoner istället för 20.
Rikta blicken inåt istället, mot den styrelse som bara passivt har sett på medan miljon efter miljon har runnit ut i det svarta hålet.
Och det är ju totalt irrelevant hur mycket ÖFK:s varumärke värderades till för två år sedan när sponsorerna ska bedöma om det ger ngn goodwill tillbaka idag.
Det går att ralgera hur mkt som helst om politikernas ev inkompetens men att det skulle vara kommunen som har satt ÖFK i den här situationen är ju bara nonsens.
17
Gäst: Petter skrev | 20 Sep 2019 - 18:51
PP

Jag har skickat en fråga till Östersunds kommun: Vilken nämnd har beslutat att inte sponsra ÖFK och var finns protokollet från mötet?

och fick det detta svar: Det har inte beslutats i någon nämnd.
Vi hänvisar dig till kommunalråd Bosse Svensson för att få svar på dina frågor. Du når honom på bosse.svensson@ostersund.se.
4
Gäst: Lars Larsson, Sthlm skrev | 20 Sep 2019 - 13:47
Ett gediget faktaarbete och en bra presentation av sakernas tillstånd. Falkarnas redogörelse redovisar Östersunds politikers intelligensnivå på ett synnerligen föredömligt vis. Matematik och samhällsekonomi är definitivt inte några områden de kan påstå sig behärska. Detta är en artikel alla skattebetalare borde läsa. I synnerhet de i Östersund. Tack för en givande och underhållande läsning
30
Gäst: PP skrev | 20 Sep 2019 - 13:12
I vilket kommunalt organ togs detta nejbeslut? Röstade någon för? Kommer att stötta denna/dessa i nästa val!
8
Gäst: Haldo skrev | 20 Sep 2019 - 12:39
Du har rätt. Jag ska ändra
0
Gäst: falk men också skattebetalare skrev | 20 Sep 2019 - 12:13
varför använder ni kommunvapnet? ser ju onekligen lite märkligt ut. det är väl ändå falkar som ligger bakom detta
4
Gäst: Sossen skrev | 20 Sep 2019 - 11:25
Jag tycker att var och en ska fundera själv också, tycker jag att kommunen ska sponsra ÖFK? Tycker jag/du det så byt parti i nästa val.
18
 
Sök på fotbollz.se
   
  Höga tankar hos ÖFK:s nästa motståndare  
  av Haldo Jonsson | Idag - 09:39  
 

 
  Läs mer...  
 


 
  Vi satsar på O`Learys tipset och Trissen även i år  
  av Haldo Jonsson | Igår - 14:08  
 

Fotbollz.se planerer för en ett nytt O`Learys tips och en ny Triss denna säsonhg

Tom Pettersson Trissvinnare i fjol

 
  Läs mer...  
 


 
  Spelprogram allsvenskan  
  av Haldo Jonsson | 2 Jun 2020 - 19:43  
 

Det blir söndag-torsdag-sönsag för ÖFK. En kvällsmatch och två eftermiddagsmatcher i de tre första matcherna

 
  Läs mer...  
 


 
  Pontus Kindberg - en kille som vet vad han vill  
  av Haldo Jonsson | 2 Jun 2020 - 10:34  
 

En ung fotbollsspelares tankar om nuet och om framtiden

 
  Läs mer...  
     
 
Nyhetsarkiv
1 Jun 2020 - 09:44 ÖFK stänger träningarna
31 Maj 2020 - 17:38 Simon Kroon glänste i bra internmatch
30 Maj 2020 - 16:12 Bilder från dagens internmatch
30 Maj 2020 - 09:29 Intervju med Ian Burchnall och Isak Ssewankambo
30 Maj 2020 - 08:57 Jan Quicklund kandidat till att bli ny vd för ÖFK
29 Maj 2020 - 17:32 Tuff öppning för ÖFK i allsvenskan
28 Maj 2020 - 18:30 Grönt ljus för allsvenskan
28 Maj 2020 - 16:33 Positivt beslut om allsvenskan i morgon fredag?
28 Maj 2020 - 11:19 Hovrätten nästa för Daniel Kindberg
28 Maj 2020 - 09:44 Övergång nära för Ken Sema?
27 Maj 2020 - 14:19 Sören Åkeby minns och ser framåt med ÖFK
27 Maj 2020 - 12:06 ÖFK är mogna för att starta allsvenskan den 14 juni
26 Maj 2020 - 12:47 Saman Ghoddos i långt förhör inför Cas
26 Maj 2020 - 10:14 Det pekar åt rätt håll
25 Maj 2020 - 17:22 Beslut på fredag om allsvenskan
25 Maj 2020 - 08:40 Lars Larssons Tankar
24 Maj 2020 - 21:36 Barbro och Per-Ola Hedlund bidrog med en uppskattad ÖFK-utst
24 Maj 2020 - 11:17 Spel inför tomma läktare men inte inför tysta
24 Maj 2020 - 10:37 Målvakten Aly Keita
24 Maj 2020 - 09:55 Mittbacken Thomas Poppler Isherwood