meny  
 
 
- Start
- Nyheter/Information
 
- Spelprogram/Referat
- Spelartruppen
- Statistik
- Hemmaarena
- Återblick -18
- Återblick -17
- Återblick -16
- Återblick -15
- Återblick -14
- Återblick -13
- Återblick -12
- Återblick -11
- Återblick -10
- Återblick -09
- Återblick -08
- Återblick -07
- Återblick -06
- Intervjuer
- Länkar
- Forum
 
- Kontakta oss
 
tabell Aktuell tabell   skytteliga Skytteliga
 
- Allsvenskan  Tabell
 
 
 
     
   
     
 ÖFK Nyheter
 
Välkommen till ÖFK Nyheter. Detta är en webbplats speciellt för alla som gillar ÖFK men även för andra intresserade. Avsikten med sidan är att den skall ha ett lättillgängligt och aktivt debattforum samt att Du bl a skall kunna läsa matchreferat, spelarinformation och intervjuer.
 
Senaste Matchen   Nästa Match
Falkenbergs FF Östersunds FK
0 1

Läs mer... Läs mer...
 
Östersunds FK Malmö FF

2020-07-16 19:00
 

 SÅ HÄR GICK DET TILL
av Haldo Jonsson
Publicerad 16 Okt 2019 - 16:48 Uppdaterad 16 Okt 2019 - 16:57

Det har varit stor undran bland supportrar, sponsorer och många andra var de 70 miljonerna från Europa League har tagit vägen. För att det inte skall vara några ytterligare spekulationer om detta går nu ÖFK ut med information om detta.

Under tisdagskvällen hade ÖFK sponsorträff och informerade om en mängd saker såsom ekonomi, läget just nu och lite om framtiden. En av frågorna som många ville ha svar på under sponsorträffen handlade om var pengarna från Europaspelet och spelarförsäljningen har tagit vägen. Här nedan kommer en redovisning om detta, skriven av Niclas Lidström ÖFK:s hemsida.

Under 2017 och 2018 kvalade- och spelade ÖFK i Europaleague och fick stora framgångar och dessutom intäkter från detta. Dessutom såldes spelare för stora belopp under denna tid.

Nu väljer ÖFK att redovisa var pengarna från Europaspelet och spelarförsäljningen har tagit vägen. Allt för att vara så transparenta som möjligt.

I denna redovisning går det att läsa att UEFA betalade ut 70 miljoner kronor till ÖFK för kvalspel, gruppspel och för matcherna mot Arsenal. Relaterat till den här tiden såldes också spelare för 67 miljoner kronor. Totalt hade ÖFK alltså intäkter från cirka 137 miljoner kronor.

Kostnaderna under denna period handlade om kostnader för matcherna, resekostnader, bonus till spelare och ledare på cirka 31,8 miljoner kronor.

Vi hade också ökade spelarkostnader, ersättningar till moderklubbar mm och kostnader för att värva spelare och ledare på totalt 34,8 miljoner kronor. En annan utgift var inventarier för 4,2 miljoner kronor.

Totalt hade ÖFK kostnader på cirka 78 miljoner.

Lägg till att ÖFK också återbetalning av ett lån och att vi har haft ett operativt underskott 2017/2018 på totalt 42 miljoner kronor. Detta betyder att ÖFK hade cirka 24 miljoner kronor i kassan när vi gick in i 2019.

 
 
19 Kommentarer:
Gäst: Anders T skrev | 18 Okt 2019 - 20:06
”Vad som händer om man börjar skaffa sig globala sponsorer” ?
Du tror alltså att dom du nämner står i kö och det är upp till klubben att välja och vraka ?
Och snälla du, kan du vara vänlig och skriva under samma och ngt kortare signatur ?
111
Gäst: Claes skrev | 18 Okt 2019 - 20:01
Jag tror att Bill Gates har tröttnat på telefonkön till ÖFK:s kansli, nu ringer han till AFC istället.
4
Gäst: För världen närmare varandra. skrev | 18 Okt 2019 - 15:22
Inte kanske en klubb eller förening som ensam förenar världen men är med och gör det med många andra klubbar och världssamhälle. Som är med och aktivt bidrar till det.

Självklart måste det nuvarande läget först lösas. Men ska det bli något riktigt på sikt så måste det börja bli globalt i allt man gör. Ingen hybris utan man måste sluta tänka att laget byggs runt en stad (som förr) och att man är begränsade till denna stads resurser. Numera ligger hela världen tillgänglig med ett telefonsamtal eller musklick.

Vi får väl se vad som händer om man börjar skaffa sig globala sponsorer och finansiärer som Toyota, Burger King, Microsoft, Merril Lynch, Nestle, Apple, Proctor and Gamble, Boeing, Kraft food mm. Bara att se vilka såna sponsorer som redan sponsrar flera lag på den internationella nivån. De plus en massa till finns som av olika anledningar väljer att sponsra lag och idrotter över hela världen.
0
Gäst: Anders T skrev | 17 Okt 2019 - 20:11
Det finns nog ingen klubb som inbillar sig att man förenar världen. Att påstå att man skulle fastna på div 1-nivå om man Inte blir global är ju bara så långt från verkligheten att man häpnar. Ska alltså Frej, Västerås SK och BP också gå globalt ? Jösses !!
Och ”small thinking”, är det svenska språket ur funktion ?
9
Gäst: Kurre skrev | 17 Okt 2019 - 19:51
Jag tror att vissa behöver göra en realitycheck. I nuläget handlar det om att överleva som klubb, inte att bli ett nytt Real Madrid, Liverpool, Barcelona, Juventus, you name it. Om man tittar på fotbollen i Norden finns det klubbar i större städer än Östersund (där de ekonomiska musklerna är hundrafalt jämfört med en liten inlandsstad i Norrland), ex FC Köpenhamn, som är chanslösa att konkurrera med toppklubbarna i Europa. Kan ÖFK undgå konkurs och i den bästa av världar bli ett lag som oftast spelar i AS får vi vara jättenöjda. Om dessutom alla bitar skulle falla på plats nån enstaka säsong kanske vi får uppleva ett europaäventyr till innan 2030.
7
Gäst: Ojämte skrev | 17 Okt 2019 - 17:33
Ok då.
Hur skall detta gå till? Hur skall ÖFK göra? Det stora tänkandet måste ju överföras till handling. Vad skall göras ?

Sedan en liten anmärkning. En balansräkning är alltid i balans :-)
4
Gäst: Balans och resultaträkningarna måste såklart vara skrev | 17 Okt 2019 - 17:18
Balans och resultaträkningarna måste såklart vara i balans hela tiden.

Dock är nog ingen hybris att bli ett globalt lag som förenar världen (en av de saker som förenar världen). Varför skulle inte ÖFK kunna bli och vara det likväl som andra klubbar i världen? Det behöver ju heller inte bara vara en förening utan kan vara flera.

Självklart ska man ha säkerhetsbuffertar hela tiden och rätta munnen efter matsäcken.

Dock behövs globalt och internationellt tänk om det ska bli ordning på detta.

Small thinking går inte på denna nivå. Kanske om man ska ha ett lag med "hemmafostrade" spelare på typ division 1-2 nivå eller lägre.

Men inte om man ska nå det som ÖFKs visioner och mål säger. Man behöver inte göra det huvudlöst utan kan göra det kalkylerat och säkert. De riktiga investerarna som tjänar de största pengarna chansar aldrig eller gamblar. De samlar in nog med underlag för att kunna ta säkra välgrundade beslut. Samma kan ÖFK göra och ändå nå och vara på den globala och internationella nivån. Gör man det hela korrekt och vågar tänka, göra och tro stort nog så kommer det att så förbli.

Låt inte jante hindra eller håller er nere!!! Inte bra för världens utveckling eller för utvecklingen i Jämtland.

Allt människoskapat som idag finns började en gång i någon/någras huvuden. Tänk om de lyssnat på alla som säger att det är för stort, det går inte, det är omöjligt, du har hybris mm? Då hade vi suttit kvar i våra grottor fortfarande.
0
Gäst: Anders T skrev | 17 Okt 2019 - 10:42
Ojämte, tror att du kanske missuppfattade mitt inlägg. Besparingar .... var ett svar till signaturen Besparingar ...
Jag tror att du och jag är helt överens :)
6
Gäst: Ojämte skrev | 17 Okt 2019 - 10:15
@Anders T

Jag håller med dig om att man givetvis måste satsa. Där har du helt rätt. Men oavsett satsningen så måste man alltid ha en budget i balans och där upplever jag inte att man är ännu. Det jag läser är de åtgärder som görs för att klara den akuta krisen och det är något helt annat.
Jag tror heller inte att intäkterna kommer att öka så fort att inte besparingar är nödvändiga. Det kan ha varit så att jag missat att man sagt att man inte skall spara utan bara satsa. Jag har i alla fall inte sett eller hört någon säga det. Är t.ex. ÖFKs organisation exakt den som behövs för AS och samtidigt en absolut baseline för vad klubben måste ha för att klara sig kvar i AS? Självklart inte.
3
Gäst: Anders T skrev | 17 Okt 2019 - 08:46
Besparingar ..., det är precis den strategi som du förespråkar som har gjort att man hamnat i den här situationen. Det är naturligtvis inget självklart att man hela tiden ska ha en växande budget. Grejen är att budgetera intäkter försiktigt och att lägga in lite kuddar i kostnaderna så är man beredd på överraskningar.

"En global klubb som förenar världen" måste vara ett svårslaget världsrekord i hybris.
6
Gäst: Ojämte skrev | 17 Okt 2019 - 06:49
Så vad är det då du säger? Skall man skita i vilka utgifter man har och satsa allt på högre intäkter? Låter inte som något man skall prova hemma med sin personliga ekonomi. Att intäkterna måste växa på sikt är en helt annan sak och just nu är det en inte så stor del som är långsiktig. Nyemission är ju en engångspost.
5
Gäst: Besparingar och/eller mer intäkter!!! skrev | 17 Okt 2019 - 02:15
När ska allt småtänkande sluta? Med det sättet att tänka och attackera livet så kommer inte mycket att hända i Jämtland. Tur att det finns de som vågar och verkligen gör det som krävs för att få till nåt utan att för den delen gambla utan göra det kalkylerat och med noggranna fakta och siffror på allt som går.

Hoppas verkligen att man ser till att börja få in de stora globala sponsorerna och finansiärerna som man behöver för att verkligen hävda sig på den här nivån och högre.

Som Lennart Ivarsson också sa när media ställde "small thinking" frågor och neggade. Antingen sparar man, drar in och begränsar eller så ser man till att göra det jobb som krävs (gäller att ha rätt folk på rätt plats som verkligen kan göra det) för att nå det man behöver för att kunna få bästa möjliga ekonomiska förutsättningar.

Målet måste ju vara att ha ökad ekonomisk budget för varje år. Att se till att vårda de sponsorer, finansiärer och andra samarbetspartners som man redan har men aldrig bli nöjda och aldrig slå sig till ro. Utan fler och större sponsorer, finansiärer och samarbetspartners. Framför allt större är ett måste. För det måste man jobba globalt. Annat alternativ finns inte precis som övriga klubbar och lag som vill ligga på högsta nivå. Gör det hela minst lika bra som dem och var en global klubb som förenar världen.
2
Gäst: Ojämte skrev | 16 Okt 2019 - 21:21
Onekligen förvånande att man varit så vårdslös med pengar. Varför slog man inte stopp när budgeten inte höll?

Men det var då och jag tror inte att den nya ledningen kommer att låta pengarna rulla. Det är jag säker på. Men jag saknar fortfarande vilka besparingar som skall göras. Jag skulle vilja se HELA bilden.
11
Gäst: Genomskinligt skrev | 16 Okt 2019 - 19:38
Är att i detalj delge allmänheten allt, inklusive försäljningen av Ghoddos. Vilka benämns agenter?
Katjing.
3
Gäst: Oroad skrev | 16 Okt 2019 - 19:24
Lite oroväckande att man låg 42 miljoner back 2017/2018, men man förändrade inte sin dåliga ekonomiska strategi inför 2019, utan valde att spekulera med spelarförsäljningar som intäkter och nu sitter klubben i skiten.

9
Gäst: Robert skrev | 16 Okt 2019 - 19:00
Jag missade att skriva att 112 miljoner var snittet i allsvenskan.
1
Gäst: Robert skrev | 16 Okt 2019 - 18:59
Ömsättningen för allsvenska klubbar var 112 miljoner under 2018. Då hade öfk 140 miljoner och 70 miljoner i spelarförsäljningar. Så jag gissa att i år kommer det landa på ca 60-70 miljoner eftersom intäkterna har minskat så pass kraftigt.
2
Gäst: Inga klubbar på den här nivån går runt på några 24 skrev | 16 Okt 2019 - 17:49
Inga klubbar på denna nivå går runt på några 24 miljoner. Kostar betydligt mer. Speciellt när ÖFK måste köpa in en hel hög med spelare, ledare, experter mm som man helt plötsligt saknade.

https://youtu.be/Ug1_AZDDiEU?t=3999
9
Gäst: Fifaboy skrev | 16 Okt 2019 - 17:11
Hur har inte 24 miljoner i kassan räckt? Många klubbar går runt på mycket mindre.
3
 
Sök på fotbollz.se
   
  Två ÖFK- spelare i veckans lag  
  av Haldo Jonsson | Idag - 10:04  
   
  Läs mer...  
 


 
  Se här- ÖFK ligger i jämnhöjd med allsvenskans storklubbar  
  av Haldo Jonsson | Idag - 09:17  
   
  Läs mer...  
 


 
  Åsikter i forumet om ÖFK:s nye tränare Amir Azrafshan  
  av Haldo Jonsson | Idag - 09:00  
 

 
  Läs mer...  
 


 
  Kan en tränare som kommer från div 4 vara en bra tränare för ett allsvenskt lag?  
  av Haldo Jonsson | Igår - 13:20  
 

Svaret är: Ja, det finns alla möjligheter.

Bild från FC Djursholms hemsida

 
  Läs mer...  
     
 
Nyhetsarkiv
Igår - 09:56 ÖFK har blivit ett bra bortalag
12 Jul 2020 - 18:58 Debut för Tom Pettersson
12 Jul 2020 - 16:31 -'Han är en grymt bra person och riktigt kompetent tränare'
12 Jul 2020 - 13:51 ÖFK starkare i duellspelet man mot man
11 Jul 2020 - 22:27 Burchnall fick avsluta som vinnare, tack för det!
11 Jul 2020 - 19:36 Sagt efter matchen
11 Jul 2020 - 18:31 ÖFK bekräftar att Amir Azrafshan är klar som tränare för ÖF
11 Jul 2020 - 18:31 Matchreferat Stark laginsats och klassmål av Kadiri gav andra bortavinste
11 Jul 2020 - 18:06 Matchens bästa spelare
11 Jul 2020 - 17:28 Matchen prestation och Miguels betraktelser
11 Jul 2020 - 17:23 Matchens överraskning
11 Jul 2020 - 14:26 Uppvärmning mot Falkenberg
11 Jul 2020 - 14:06 Dagens startelva
11 Jul 2020 - 08:51 Inför matchen: Falkenberg - ÖFK
11 Jul 2020 - 08:50 Följ Falkenbergs FF - ÖFK via fotbollz.se
10 Jul 2020 - 15:59 ÖFK möter det tuffaste laget i allsvenskan
10 Jul 2020 - 14:17 Så här ser Falkenberg på ÖFK
10 Jul 2020 - 10:26 Fem snabba till Ian Burchnall
10 Jul 2020 - 08:52 Ny tränare i ÖFK?
9 Jul 2020 - 19:12 Krönika av Thord-Eric Nilsson
 
 
 
Herrar
av: IFK LASPALMAS | 14 Jun 2020 - 15:09
Kan man inter streama dagens IFK ma