meny  
 
 
- Start
- Nyheter/Information
 
- Spelprogram/Referat
- Spelartruppen
- Statistik
- Hemmaarena
- Återblick -18
- Återblick -17
- Återblick -16
- Återblick -15
- Återblick -14
- Återblick -13
- Återblick -12
- Återblick -11
- Återblick -10
- Återblick -09
- Återblick -08
- Återblick -07
- Återblick -06
- Intervjuer
- Länkar
- Forum
 
- Kontakta oss
 
tabell Aktuell tabell   skytteliga Skytteliga
 
- Allsvenskan  Tabell
 
 
 
     
   
     
 ÖFK Nyheter
 
Välkommen till ÖFK Nyheter. Detta är en webbplats speciellt för alla som gillar ÖFK men även för andra intresserade. Avsikten med sidan är att den skall ha ett lättillgängligt och aktivt debattforum samt att Du bl a skall kunna läsa matchreferat, spelarinformation och intervjuer.
 
Senaste Matchen   Nästa Match
Kalmar FF Östersunds FK
1 2

Läs mer... Läs mer...
 
Östersunds FK Mjällby AIF

2020-07-06 19:00
Jämtkraft Arena
 

 DOMEN HAR FALLIT I DET UPPMÄRKSAMMADE MÅLET MOT DANIEL KINDBERG
av Haldo Jonsson
Publicerad 5 Nov 2019 - 11:55 Uppdaterad 5 Nov 2019 - 15:43

Ångermanlands Tingsrätt offentliggjorde idag domen mot Daniel Kindberg och de två andra medåtalade. Det blev hårda straff.


Det finns anledning att nämna att ÖFK, och det är viktigt att hålla isär, inte berörs av domen. Detta är en rättegång enbart mot Daniel Kindberg som privatperson. Däremot är den utdömda företagsboten riktad mot ÖFK och det är ÖFK som skall betala. Detta bötesbelopp kom antagligen ganska överraskande för öFK.


Tingsrätten har till stora delar gått på åklagarnes linje. Daniel Kindberg fälls för brotten trolöshet mot huvudman, grov trolöshet mot huvudman, medhjälp till trolöshet mot huvudman, grovt bokföringsbrott och medhjälp till grovt bokföringsbrott. Han frikänns dock i tre delar av målet. Han får dessutom näringsförbud i fem år. Han skall dessutom solidariskt med de tva andra männen betala skadestånd till fastighetsbolaget Fältjägaren och till Östersundshem på ca 13 miljoner.


Sollefteåföretagaren döms till fängelse i två år och sex månader för medhjälp till trolöshet mot huvudman (grovt brott) i två fall och medhjälp till trolöshet mot huvudman i två fall. Han döms också för två fall av grovt bokföringsbrott. Däremot frias han från två fall av medhjälp till trolöshet mot huvudman.

Peabmannen döms till fängelse i två år för trolöshet mot huvudman och medhjälp till trolöshet mot huvudman. Han frikänns från två fall av trolöshet mot huvudman och två fall av medhjälp till trolöshet mot huvudman.


ÖFK:s dotterbolag sedan 2013 nedlagda Driftaren döms av tingsrätten till att betala en företagsbot på 500 000 kronor. Det blir kännbart för ÖFK nu när man genomgår en ekonomisk renlighetsprocess. Domen mot Kindberg berör inte ÖFK. Det är en process bara mot Kindberg. Företagsboten däremot är något som berör ÖFK i hög grad. Antagligen kommer den del av domen att överklagas. ÖFK kommer att kunsultera advokater om det. Troligtvis finns den möjliget att få böterna sänkta.

Domen kan överklagas till Hovrätten


 
 
28 Kommentarer:
Gäst: Ett förslag! skrev | 10 Nov 2019 - 09:45
Till er som inte är intresserad av ÖFKs överlevnad utan bara är fokuserad på att hylla och dyrka DK, oavsett hur detta drabbar ÖFK, starta upp en kyrka eller något liknande där ni kan hålla på med detta.
20
Gäst: Kurre skrev | 10 Nov 2019 - 09:11
Vi som är dom verkliga rättvisans vänner och vill att ÖFK ska överleva, är glad att det svenska domstolsväsendet fungerar som det ska!!
9
Gäst: Ojämte skrev | 9 Nov 2019 - 20:57
Inget stöd från mig
7
Gäst: från Feijan skrev | 8 Nov 2019 - 23:46
Hej alla Rättvisa vänner och vänners vänner,

Ja, vad ska jag säga en dag som denna. Jag har ägnat två dagar till att läsa och genomlysa domen från tingsrätten, jag ska kort sammanfatta den för er, eftersom de i media som uttalar sig om domen, inte har läst eller förstått densamma.

Om vi bortser från alla stavfel och språkfel i den skriftliga domen så är det så många faktafel i domen att det inte kan förklaras av mina advokater. Det enda vi kan se är att misslyckandet med att spela in 8 av 13 rättegångsdagar gjort att tingsrätten överhuvudtaget inte har haft någon som helst koll på vad de skrivit i domen. Detta är naturligtvis allvarligt för rättssäkerheten och domstolens trovärdighet. Men oturligt nog, är det inte det värsta i domen.

-Tingsrätten har helt avfärdat åklagarens påstående att Nordic Moving bara var ett fakturaskrivande bolag.

-Tingsrätten har avfärdat åklagarens påstående att det går att utläsa för respektive faktura vad som är utfört och inte utfört.

Det vill säga, tingsrätten är tydlig med att arbete är utfört på Stadsdel Norr. Nu uppkommer ett nytt rättsligt fenomen i svensk rättshistoria, tingsrätten konstaterar att åklagaren inte kunnat bevisa att inga arbeten är utförda, åklagaren konstateras heller, inte kunnat bevisa vilka enskilda fakturor som utförts eller inte. Vad gör då Tingsrätten? Jo, då hittar tingsrätten på en egen beräkning av diseltillgång, för att visa hur mycket generellt arbete som maximalt har utförts.

Vi som tilltalade, eller för den delen åklagaren, har aldrig fått bemöta denna beräkning!

Det är mycket enkelt att påvisa att tingsrättens uträkning är felaktig (sidorna 63-65). Jag ger er några fel, det finns flera. Tingsrätten utgår från att tippen ligger 1,5 kilometer utanför Stadsdel Norr, då hamnar vi nästan i Krokom på andra sidan E 14. Tingsrätten utgår från att endast en person per bil har arbetat, vilket är en omöjlighet med lastning och lossning. Tingsrätten lägger tidssedlar till grund för att räkna bort 40 000 liter diesel. Varken vi, de tilltalade, eller åklagaren har gjort gällande att tidssedlarna är riktiga, tvärtom.

Med bara någon enkel justering av förutsättningarna blir utfört arbete även med tingsrättens beräkning upp till 15 miljoner kronor istället för 3 miljoner kronor.

Detta om vi placerar Tippen på Stadsdel Norr där den bevisligen ligger och inte 1,5 kilometer utanför stadsdel Norr.

Och om vi utgår från att det är 2–3 personer som arbetat per fordon istället för en ensam person.

När Åklagaren inte lyckats bevisa att fakturorna är osanna, då hittar tingsrätten på en beräkningsmodell som dessutom bygger på helt felaktiga antaganden för att bevisa att bara 20%, odefinierat, av jobben är utförda och 80% är det inte.

Dessutom är det helt klarlagt att på sidan 54 i domen så har tingsrätten i strid med rättegångsbalken i praktiken ålagt oss, de tilltalade, att bevisa att allt arbete är utfört.

Jag och vi, är oskyldiga till det åklagaren beskyller oss för, domen kommer inte vinna laga kraft , detta eftersom vi kommer överklaga till högre instans, Hovrätten. Eftersom tingsrättens dom är så regelvidrig och undermålig i alla sina delar så finns möjligheten att den måste tas om i tingsrätten, det beslutet och överklagan ligger framför oss. Jag ser att vi får en ny rättegång i vår, i hovrätten, med rättvisa förutsättningar och en professionell domstol.

Håll utkik imorgon på min facebooksida, då ska jag avslöja sanningar bakom förra extra årsmötet. Jag ska även beskriva en märklig satsning och investering som finns i ÖFK, jag ska kommentera Kindbergkulturen som behöver blåsas in i ÖFK igen, samt kommentera åsikterna som vissa supportrar givit uttryck i dagens media om information i samband med extra årsmöte den 11 november. För vissa kan det bli en kioskvältare imorgon.

För övrigt är jag djupt rörd över det fantastiska stöd ni ger mig här på facebook, messenger, sms, mail och telefonsamtal. Alla ni är fantastiska och ni hjälper mig att stå, gå och andas i dessa, ibland jobbiga tider. Jag kommer aldrig att ge mig och ni är mitt stöd. För mig visar det på att värdegrunden om alla människors lika värde är viktig, att man tar hand om varandra, att vi hjälps åt, att vi skiljer på sak och person, och att vi tycker om varandra, att inte sparka på människor som ligger ner. Jag ser er alla i ögonen och jag står upprätt, stolt och stark för jag vet vad jag gjort och vad jag kan göra.

Kram
Daniel Kindberg
5
Gäst: Svenne skrev | 7 Nov 2019 - 16:21
Tror ni att DK har chans att få något av de pris som just nu delas ut på Guldgalan?
6
Gäst: Till Ös! skrev | 6 Nov 2019 - 07:44
Jag tycker Ös ska läsa vad Tage Alalehto, som är kriminolog och docent i sociologi vid Umeå universitet, säger om domen mot DK. En väntad dom men hårda fängelsestraff. Det ser inte så ljust ut för överklagan till hovrätten med andra ord. Oppppps, nu faller väl detta att Ös ska läsa vad Tage säger på att artikeln finns i Öp :-)
12
Gäst: Svar till ironi eller sektifierat skrev | 6 Nov 2019 - 07:40
Det är inte alltid lätt att tolka och förstå det skrivna ordet :-) Men ett tips är att jag under alla år varit en flitig kritiker av DKs ledarstil. Det finns stora likheter med ledarskapet i det stora landet västerut!
7
Gäst: Ironi eller sektifierat skrev | 6 Nov 2019 - 07:32
Det mest fantastiska med Underbart!s kommentar är att när man läser den på detta forum så är det omöjligt att veta om det är ironi eller om det är allvar bakom.
6
Gäst: Underbart! skrev | 5 Nov 2019 - 22:17
Härligt att Jämtland och Östersunds sätts på världskartan!! Ge DK fria händer så kommer vi att bli världskändisar.
12
Gäst: Gammelsosse skrev | 5 Nov 2019 - 22:03


Det blev en världsnyhet.


https://www.theguardian.com/football/2019/nov/05/former-ostersund-chairman-daniel-kindberg-sent-to-prison-financial-crimes

https://www.washingtonpost.com/sports/dcunited/swedish-court-gives-3-years-jail-to-soccer-chairman/2019/11/05/8ad75dd0-ffb6-11e9-8341-cc3dce52e7de_story.html
6
Gäst: Hmmmm! skrev | 5 Nov 2019 - 20:38
Så vitt jag förstår så kommer ju inte domen mot DK heller att verkställas! Precis som mannen från Strömsund kommer han att gå fri på våra gator :-)
8
Gäst: Ojojoj! skrev | 5 Nov 2019 - 20:19
Trollen fortsätter att få härja fritt här på Fotbollz!
4
Gäst: Hacke skrev | 5 Nov 2019 - 20:01
Straffet! 3års fängelse! Terrordömde i strömsund släpps fri! Imamer bedöms som hot mot Sveriges säkerhet, släpps fria!
Perspektiv på straffsats!E
11
Gäst: Fråga till Ös skrev | 5 Nov 2019 - 19:54
Vad pekar mot att han kommer att frikännas? Du har tidigare sagt att han är oskyldig och att åklagaren inte har haft någonting alls att komma med. Domen visar med tydlighet något helt annat, nämligen att ett stort antal oegentligheter har begåtts som har renderat i långa fängelsestraff och stora böter. ÖFK får vara glad att teknikaliteter har gjort att de inte kan straffas för detta och slipper att degraderas. Nu gäller det att rädda ekonomin och som alla förstår går ÖFK en framtid till mötes utan DK. Det sista leder förhoppningsvis till att vi kan återskapa ett förtroende i resten av fotbolls-Sverige, men det kommer att bli ett hårt arbete och ta lång tid.
24
Gäst: Ö.s. skrev | 5 Nov 2019 - 18:29
Daniel Kindberg kommer att frikännas.
22
Gäst: Njet skrev | 5 Nov 2019 - 17:14
Han har ljugit och fuskat från dag ett. Pinsamt och skrämmande att folk fortfarande försvarar honom med motiveringen att han gett oss bra fotboll. Dessa människor tycker alltså att du gärna får vara kriminell om det ger oss bra fotboll. Chockande.
40
Gäst: ...Papi... skrev | 5 Nov 2019 - 16:39
Det moraliska borde vara att ÖFK själva begär sig degraderade samt bygger upp sin status, ekonomi och organisation igen från scratch.......men det lär ju aldrig hända....
16
Gäst: ÖFK for ever skrev | 5 Nov 2019 - 16:34
"........" Helt rätt att utan DK så hade inte detta hänt, utan ev. kvar i div 2 eller div 1. Det är ju med dessa metoder och andra metoder som ej uppkommit i denna process som man nått den nivån man är/var på. Så visst, utan DK hade man ej nått dessa höjder och många tycker det är helt ok.
10
Gäst: Oj skrev | 5 Nov 2019 - 15:43
Och om inte detta hänt kanske ö-hem haft råd med fler anställda och
vissa inte blivit uppsagda...
8
Gäst: Ojämte skrev | 5 Nov 2019 - 15:41
Totalt meningslöst att kommentera detta nu. Det skall ju överklagas.

Moralfrågan tycker jag däremot är mer intressant.

Vad man (hypotetiskt) tycker att det är värt att göra för att få uppleva enastående fotboll är upp till var och ens moral.
Min moral säger att det inte är värt någon form av kriminalitet eller ojuste agerande. Jag ser det på samma sätt som doping och det kan jag inte acceptera. Det skrämmer mig att så många andra har en annan moral.

Nu är det upp till hovrätten att avgöra om det har varit kriminellt eller ej. Det visste vi ju. Någon som vet hur lång tid sånt kan ta innan de tar upp fallet.
30
Gäst: ....... skrev | 5 Nov 2019 - 15:31
Kom bara ihåg att utan honom hade ÖFK spelat i division 2 och inget av det som vi fått uppleva hade hänt.
15
Gäst: @Elitlicens skrev | 5 Nov 2019 - 14:41
Det är ett pågående ärende:
https://www.svt.se/sport/fotboll/licensnamnden-avgor-ostersunds-ode
2
Gäst: Ger sig aldrig skrev | 5 Nov 2019 - 14:38
Och nu ska han ta ännu mer skattepengar genom att fortsätta denna process. Snart har väl detta spektakel kostat mer än själva brottet, som han eg redan erkänt. Stå för vad som gjorts och ge dig, bara pinsamt.
24
Gäst: Johan skrev | 5 Nov 2019 - 13:05
Hur kan Martin Johansson få va kvar i klubben? Han borde ha sett det kommit tvivelaktiga pengar till öfks del genom åren... skattepengar!
16
Gäst: Elitlicens skrev | 5 Nov 2019 - 12:46
Någon som vet när beslut tas angående elitlicensen?
1
Gäst: Hmm skrev | 5 Nov 2019 - 12:27
Fyfan, blir illamående.
14
Gäst: Hm skrev | 5 Nov 2019 - 11:26
Årets mest givna dom. Var man på sin plats, skönt att det inte påverkar ÖFK dock!
18
Gäst: Va var det jag sa skrev | 5 Nov 2019 - 11:14
TRE ÅR I FÄNGELSE.
ODISKUTABELT.
19
 
Sök på fotbollz.se
   
  ÖFK - det gäller att vara skärpt - Mjällby kan slå alla lag i allsvenskan  
  av Haldo Jonsson | Idag - 13:46  
 

Mjällby känns absolut inte som någon nykomling. De har vunnit över Hammarby med överlägsen målstatistik och bollinnehav och spelat oavgjort borta mot IFK Göteborg.

 
  Läs mer...  
 


 
  Så här ser Mjällby på måndagens motståndare ÖFK  
  av Haldo Jonsson | Idag - 09:07  
   
  Läs mer...  
 


 
  Lars Larssons Tankar  
  av Lars Larsson Stockholm | Igår - 15:30  
 

Har ÖFK någon sportchef eller motsvarande?

 
  Läs mer...  
 


 
  Jerell Sellars på gång igen  
  av Haldo Jonsson | Igår - 14:09  
 

Det var riktigt roligt att återse Aston Villa-utbildade Jerell Sellars i träning. Foto: Haldo Jonsson

 
  Läs mer...  
     
 
Nyhetsarkiv
3 Jul 2020 - 11:38 Första trissvinsten för Charlie Colkett
2 Jul 2020 - 21:31 Analys av Kalmar FF - ÖFK
2 Jul 2020 - 16:12 En unik vinst mot Kalmar FF- har bara hänt en gång tidigare
2 Jul 2020 - 14:43 Hög passingskvalité och stort bollinneha samt flera bra chan
2 Jul 2020 - 09:18 Se Kadiris fällning och Amins straff
2 Jul 2020 - 00:15 Första segern när marginalerna var på rätt sida
1 Jul 2020 - 22:28 Matchreferat Där satt den, den efterlängtade segern.
1 Jul 2020 - 21:50 Matchens överraskning
1 Jul 2020 - 21:35 Matchens bästa spelare
1 Jul 2020 - 21:27 Matchens prestation
1 Jul 2020 - 20:54 Kvällens domare
1 Jul 2020 - 18:01 Startelvan i kväll
1 Jul 2020 - 16:03 Inför matchen: Kalmar FF - ÖFK
1 Jul 2020 - 16:03 Följ Kalmar FF - ÖFK via fotbollz.se
1 Jul 2020 - 14:54 Saman Ghoddos går till Turkisk klubb?
1 Jul 2020 - 13:27 Domaren Martin Strömbergsson stängs av resten av säsongen
1 Jul 2020 - 09:41 Tre händelser som ger ÖFK fördelar mot Kalmar FF.
30 Jun 2020 - 09:56 Intressant laguttagning mot Kalmar FF
30 Jun 2020 - 08:52 Ytterligare ett steg mot utlandsflytt för Jordan Attah Kadir
29 Jun 2020 - 09:44 en utmaning: Gör på onsdag det Potter aldrig lyckats med; at
 
 
 
Herrar
av: IFK LASPALMAS | 14 Jun 2020 - 15:09
Kan man inter streama dagens IFK ma