meny  
 
 
- Start
- Nyheter/Information
 
- Spelprogram/Referat
- Spelartruppen
- Statistik
- Hemmaarena
- Återblick -18
- Återblick -17
- Återblick -16
- Återblick -15
- Återblick -14
- Återblick -13
- Återblick -12
- Återblick -11
- Återblick -10
- Återblick -09
- Återblick -08
- Återblick -07
- Återblick -06
- Intervjuer
- Länkar
- Forum
 
- Kontakta oss
 
tabell Aktuell tabell   skytteliga Skytteliga
 
- Allsvenskan  Tabell
 
 
 
     
   
     
 ÖFK Nyheter
 
Välkommen till ÖFK Nyheter. Detta är en webbplats speciellt för alla som gillar ÖFK men även för andra intresserade. Avsikten med sidan är att den skall ha ett lättillgängligt och aktivt debattforum samt att Du bl a skall kunna läsa matchreferat, spelarinformation och intervjuer.
 
Senaste Matchen   Nästa Match
Falkenbergs FF Östersunds FK
0 1

Läs mer... Läs mer...
 
Östersunds FK Malmö FF

2020-07-16 19:00
 

 EXKLUSIV KRÖNIKA AV THORD-ERIK NILSSON
av Haldo Jonsson
Publicerad 22 Nov 2019 - 19:43 Uppdaterad 22 Nov 2019 - 20:00

Bilden: Thord-Erik Nilsson in action. Foto: privat

ÖP-journalisten Linda Hedenljung får Expressens Per Wendel priset är normalt sett kanske inget för fotboll-Z. Om det inte vore så att priset grundats på avslöjanden om ÖFK och att Linda fått utstå oförtjänt kritik i Fotboll-Z. Åtminstone i debattinläggen.
Ibland har debattörer förutspått att hon skall få sparken från Mitt-Media när rättegångarna är över. Eller att Bonniers självklart skall räkna in henne när numerären minskas.
Men Linda har inte bestraffats. I stället har ÖP-granskningen två gånger belönats. ÖP blev årets redaktion och fick Tidningsutgivarnas pris och speciellt nu när Linda själv hyllas med Per Wendelpriset. Per Wendel var en aktad journalist som bl a låg bakom Ebbe Carlsson avslöjandet, vilket fällde landets justitieminister. Wendel avled av cancer 2005, bara 58 år gammal.
I juryns motivering står ”Nyhetsjournalistik är ett lagarbete, men lagarbetet bygger på enskilda journalisters hängivenhet att spåra upp och aldrig släppa taget om en bra historia. Årets stipendiat har liknats vid en pitbullterrier som käkat taggtråd. 2019 års stipendium på 100 000 kronor går till en journalist vars idoga insatser slutligen manifesterats i det stora avslöjandet av skandalen kring finansieringen av Östersund FK:s elitsatsning”.
Utvecklingen har visat att Linda och ÖP hade rätt. Polisutredningar, åklagare och domare har bekräftat. Det sistnämnda visserligen överklagat. Det dröjer ett tag innan Kindberg-affären är avslutad.
Allt bekräftar också att man måste sätta större tilltro till vad som skrivs i traditionell media i förhållande till inlägg med ”alternativ fakta” på vad som ibland kan anta formen av asociala media.
Utöver de ambitioner till bra och korrekta jobb som finns hos seriösa journalister – jag har själv 55 års erfarenhet – så publiceras allt under ansvar från en ansvarig utgivare. Den seriösa journalistiken bemöts då man inte har motfakta med ”bara för att få klick”.
Publicitetens omfång blev rekordstor. Det ”serverades” ofta upp något nytt. Kanske stimulerade allt ifrågasättande till ytterligare grävande. När jag under mina yrkesår ibland höll kurser kring hur pressen arbetar gav jag föreningar och aktiva alltid råd: Om en tidning har väsentliga fel skall ni naturligtvis be om rättelse, men ni skall ha bra på fötterna. Annars kan tidningen gräva vidare. Det blir ytterligare negativ publicitet och ännu värre saker kan komma fram.
I affären spår har även ÖFK:s nuvarande ekonomi ifrågasatts. Det stora felet från klubben har inte bara varit att ekonomin redan från bokslutet efter 2018 pekat åt fel håll. Allt mörklades alltför länge. Inte heller blev det bättre av spelarnas mediabojkott som vittnade om en klubb utan kontroll.
Vi vet inte hur allt slutar, men det återstår en lång väg med många frågetecken. En total öppenhet – både framåt och bakåt – skulle underlätta för klubben. Små steg tar tagits, men alltför små.

 
 
58 Kommentarer:
Gäst: I sjön skrev | 26 Nov 2019 - 12:15
Och där kom d väntade, ingen licens.
5
Gäst: Fundersam skrev | 24 Nov 2019 - 22:31
Vilka kollegor är uthängda???
3
Gäst: Ojämte skrev | 24 Nov 2019 - 19:35
De två senaste inläggen tar den här diskussionen till en helt ny nivå, tyvärr inte uppåt. På vilket vis har "vinstdrivande företag" med saken att göra? Vad är det för "repressalier" Haldo ser komma?

Hans och Thord-Erik driver tesen att media gör sitt jobb och den förstnämnde att det pågår en förtalskampanj mot Linda Hendenljung, ÖP och Mittmedia. Problemet är tvådelat.
För det första att Hans har rätt. Mängden hat som riktas mot dessa från kommentarsfälten här är tämligen omfattande. I synnerhet signaturen Ö.s. sätter ju detta i system men han är inte ensam. Just detta har påpekats ett otal gånger.

Det andra problemet (delen av det) är ju just det Hans är ute och far efter. Fotbollz låter ju vad som helst i hatform mot media stå kvar samtidigt som minsta knyst om DK försvinner inom några minuter. Det kanske är rätt att ta bort dessa inlägg Men varför låter fotbollz då hatet mot lokal media stå kvar? Det här har också påpekats av mig och många andra. Om det är förtal? Vet inte. Men om de inte är det så måste det ha ett annat namn. Det är i alla fall inte "mot hugg" som någon här bagatelliserade det som.
28
Gäst: Tapas skrev | 24 Nov 2019 - 17:49
Varför är det ingen som reagerat på Hans Lindebergs fruktansvärda kommentar nedan? Han pekar direkt ut vissa på fotbollz som om de bryter mot lagen. Han hävdar också att kritiken mot det vinstdrivande aktiebolaget mittmedia är felaktiga och ingår i en "förtalskampanj".

Riktigt pinsamt Hans, hoppas verkligen att det är någon annan som skriver i någon annans namn. Att en chefsredaktör hänger ut kollegor på det sättet får mig att må illa.
23
Gäst: Haldo skrev | 24 Nov 2019 - 17:22
@ Hans Lindeberg.
Hej. För kännedom är jag är ordförande i fotbollz.se och har ansvaret för hemsidan. Det är till mig du ska vända dig om du eller någon annan på tidningen vill komma med några repressalier eller tillrättavisningar.
Haldo Jonsson fotbollz.se
19
Gäst: Bedrövligt skrev | 24 Nov 2019 - 13:32
Det är mycket ÖFK dementerar, som senare visade vara fel (ex Potters flytt, Aiesh flytt mm mm
Så de e väl bara att avvakta?
Sen ere ju inlägg som rensas
De som är kritiska mot ”fel sak”
Att hånet och ibland hatet mot Nolervik Hedenljung och Bosse Svensson, får passera obemärkt, är mycket tråkigt
21
Gäst: Maria* skrev | 24 Nov 2019 - 11:11
@Gäst

Vet inte vad du grundar din önskan att tillskriva mig problem på men det JAG står för framgår tydligt i det jag skrivit. Om du väljer att bortse från det jag uttryckligen formulerat och göra en egen tolkning som passar dig så är det ditt problem, inte mitt.

Jag är inte helt säker på juridisk ärendegång och terminologi men jag ställde frågan om du menar att domen mot DK vunnit laga kraft när du säger att den är "fastställd". Om jag har rätt information vinner en dom inte laga kraft om den överklagas till högre instans inom en viss tidsperiod (vilket DK gjort, vilket då enligt som jag fattat det skulle innebära att domen ännu inte vunnit laga kraft).

Han är befunnen skyldig men domen är alltså såvitt jag förstår inte ännu fastställd i juridisk mening. Om nån som är bättre bevandrad inom juridik än jag vill upplysa mig om jag fattat fel så är det helt OK.
6
Gäst: Anna skrev | 24 Nov 2019 - 10:36
@Hans

Ibland skulle en del ödmjukhet göra väldigt gott. Då jag vet att ÖP vid flertaliga tillfällen genom åren gjort flera felsteg runt ÖFK som faktiskt skadat klubben i jakten på klick, där ni också själv bett om ursäkt inofficiellt så skulle du faktiskt kunna medge att er journalistik inte alltid vart bra, och att det ibland gått för långt. Istället tar du en roll här i kommentarsfältet där allt ni gör är korrekt. Det vet både du, jag och många fler inklusive kollegor på mittmedia att det inte stämmer.

MEN det betyder inte att allt ni gör är konstigt, tvärt om är en väldigt stor andel som är rätt, även om det också slinker igenom lite roligheter som att Kevin Kabran är klar för klubben.10
Gäst: Håkan skrev | 23 Nov 2019 - 23:34
Därför sitter mina slantar kvar på mitt konto.
5
Gäst: Thord Eric Nilsson skrev | 23 Nov 2019 - 23:18
Jag har inte mer kunskap om Ian Burchnalls ev flyttningssonderingar än ni. Men när jag tillsammans med Agne Svärd från ett par håll fått lovord som gamla och kloka vill jag bara säga några saker, eftersom vi vet hur tidningsjobbet går till.
Sannolikt har tips kommit från något eller några håll. När det gäller övergångar spekuleras det friskt. Huruvida det skall gå så långt som publicering beror på källans trovärdighet. Motpartskommentarer bör inhämtas om så har även skett. När det gäller tips eller åtminstone inofficiella bekräftelser är det min erfarenhet att de ibland kan vara ”ganska inside”.
Dementier då? Hur trovärdiga är de? Hur var det med Potter? Jag tog själv en bild när de berörda diskuterade. Men det var dementier in i det sista. Om jag inte minns fel kom tillståndet för Potter att tala med en annan klubb lite senare. Ingen tror väl att det var första kontakten?
Hur var det med dementierna kring Aiesh och Göteborg? En del konstiga förklaringar. För att nu inte tala om Ghoddos och Heusca, Rennes, Amiens.
Samma dementier har ju gång efter gång kommit om ekonomin. Innan det var nödvändigt att visa verkligheten för att snabbt få bidrag.
Är det då troligt att Ian sonderat marknaden? Ja, märkligt vore det annars när det under månader funnits konkurshot. Den statliga lönegarantin räcker fyra månader sedan är det ”bar backe”. I Ians roll skulle i varje fall jag sondera. Kanske är det även andra som sonderar.
I övrigt kommer jag inte mer fråga efter exempel på felaktiga artiklar eller rubriker. Det verkar lönlöst.
31
Gäst: Så Maria skrev | 23 Nov 2019 - 23:05
Lånar telefon igen. D.K. Är fälld i tingsrätt kommer att fällas igen.Vad är ditt problem.. du har stora problem.
7
Gäst: Maria* skrev | 23 Nov 2019 - 22:58
@Ojämte

Om den kommentaren föranleddes av något jag har skrivit så måste jag be dig läsa igen, du har uppenbarligen missförstått det väsentliga.
1
Gäst: Ojämte skrev | 23 Nov 2019 - 22:54
En av hobbytyckarna var tingsrätten.
4
Gäst: Tyvärr Maria skrev | 23 Nov 2019 - 22:44
Önskar jag kunde svara. Har lånad telefon och är spärrad. Du har säkert rätt.
0
Gäst: Maria* skrev | 23 Nov 2019 - 22:41
@Gäst

Menar du att domen vunnit laga kraft? Kindberg har överklagat...

Förtydligande: det jag menar med att ingen ska dömas på förhand är att DK utmålats som skyldig av både hobbytyckare och (viss) press sedan långt innan rättegången ens hade startat.
8
Gäst: @Maria skrev | 23 Nov 2019 - 22:36
Dom är fastlagd.
5
Gäst: Maria* skrev | 23 Nov 2019 - 22:33
@Gäst

Jag har samma inställning som jag haft hela tiden - skuldfrågan avgörs i rättslig instans av dem som har kunskap om lag och rätt och dessutom har tillgång till allt material och ALL relevant information. Inga som helst konstigheter, det är så det går till i en demokrati. Befinns man skyldig efter rättegång så är man skyldig (det är så det går till i en rättsstat) men INGEN ska dömas på förhand, vare sig av hobbytyckare eller press. Vilken är din egen inställning?
14
Gäst: @Maria skrev | 23 Nov 2019 - 22:27
Vad är din förhållning till Daniel Kindberg och den fällande domen.
1
Gäst: Grattis Erik skrev | 23 Nov 2019 - 22:24
Din kommentar ligger kvar. Grattis
0
Gäst: Lars k skrev | 23 Nov 2019 - 22:18
Huka er gubbar i fotbollz. Nu är chefredaktören riktigt sur.
5
Gäst: Maria* skrev | 23 Nov 2019 - 22:06
För övrigt är detta vad som skrivs på ÖFK:s hemsida (=förstahandskälla där det framgår vem som sagt vad till skillnad från "enligt uppgift till sporten" på ÖP): https://ostersundsfk.se/ofk-dementerar-att-ian-burchnall-ar-pa-vag-lamna-foreningen/

Ian Burchnall är direkt citerad på sidan och namngiven representant för ÖFK uttalar sig också. Vilken källa är mest trovärdig?
15
Gäst: ÖFK4EVER! skrev | 23 Nov 2019 - 22:05
TACK FOTBOLLZ FÖR ATT NI FINNS! TACK Haldo och ni övriga för att ni ger oss denna möjlighet att prata fotboll! Stå upp för en öppen demokratisk möjlighet till debatt. Nu har Mittmedia lagt sitt tyngsta kort genom brandkårsutryckning, ett sorgligt inlägg utan djupare förståelse för kritikens grund.
16
Gäst: Maria* skrev | 23 Nov 2019 - 22:03
@Hans Lindeberg, ansvarig utgivare för ÖP.

Jag hittar visserligen inte de texter jag letar efter men jag hittade en krönika där det framgår hur "Opinionschef Anders Rönnmark" uttalat sig offentligt om ÖFK:s spelare och ekobrottsmyndigheten. Här är länken till Idrottens Affärer: http://www.idrottensaffarer.se/kronikor/2019/04/nar-idrotten-byter-roll-och-beteende

Även om man nu skulle hävda att Rönnmark uttalar sig som privatperson så hänvisar han själv till sitt professionella uppdrag vilket gör det högst tveksamt att man kan bortse från hans roll på Mittmedia. Dessutom förminskar han dem han pratar om på ett sätt som är riktigt osmakligt och inte ett dugg objektivt granskande utan snarare tendentiösa antydningar om spelares inblandning i Daniels Kindbergs affärer. Jag har full förståelse och respekt för de spelare och representanter för ÖFK som väljer att bojkotta Mittmedia.

Du får gärna förklara hur detta inte är subjektiv skitkastning. Jag lovar att jag är mottaglig för sakargument.
26
Gäst: Fråga skrev | 23 Nov 2019 - 21:54
Enligt dagens uppgifter i mittmedia så sägs Burchnall vara på väg att lämna för en engelsk klubb. Den källa som anges är "enligt uppgifter till sporten".

Funderar bara eftersom det på Fotbollz.se idag skrivits mycket om källor och trovärdighet, så man kan alltså skriva vad man man vill och bara hänvisa till "enligt uppgifter". Gäller det för oss alla eller är det bara förbehållet mittmedia?
9
Gäst: PP skrev | 23 Nov 2019 - 21:44
Vad gäller ÖFK:s dementier vad gäller spelare och ledare som varit på väg från klubben så har dom inte så stor träffsäkerhet hittills. Kan man inte bara vara tysta? Mig spelar det ingen roll vad som händer i just detta fall. Jag hoppas att det blir så bra som möjligt för laget.
2
Gäst: Håkan skrev | 23 Nov 2019 - 21:33
Hade d på känn att det skulle komma. Så jävla bra. Självklart blir detta borttaget.
2
Gäst: Hans Lindeberg skrev | 23 Nov 2019 - 21:28
Klaus Kurzawa, Haldo Jönsson och Thorbjörn Östling har enligt information på sajten det juridiska ansvaret för fotbollz.se.
Hur de tar det ansvaret i praktiken är ytterst oklart.
Just nu innebär det att tillåta att flera uppenbart felaktiga påståendet om Östersunds-Posten, Mittmedia AB och ÖP:s reporter Linda Hedenljung sprids i det här kommentarsflödet.
Att bemöta påståendena är inte meningsfullt eftersom de faller på sin egen orimlighet och är en del i den förtalskampanj som under lång tid riktats mot ÖP:s oberoende journalistik.
Däremot är det viktigt att tydliggöra var ansvaret ligger.
Hans Lindeberg, chefredaktör och ansvarig utgivare ÖP
23
Gäst: Håkan skrev | 23 Nov 2019 - 21:22
Käre Martin, kommer att förklara när jag inte är spärrad. Detta är ju ett av fotbollz.s problem. Vi som ville se förändringar blev spärrade.
2
Gäst: Martin Nylander skrev | 23 Nov 2019 - 21:15
Håkan! Förklara varför gärna ditt inlägg jag förstår inte?
4
Gäst: Håkan skrev | 23 Nov 2019 - 20:14
Jag ställer mig frågan Martin, hur många slantar kostar dina, herr Larssons m.fl.s inlägg klubben i detta prekära läge. Personligen inväntar jag mina 10 papp. Jag vill se en förändring.
4
Gäst: Martin Nylander skrev | 23 Nov 2019 - 19:38
Jag vet Håkan och bara du är ÖFK supporter gillar jag även dig 😜
5
Gäst: P.S. skrev | 23 Nov 2019 - 18:44
Martin Nylander, du slipper leta i ip adresser jag heter Håkan Olsson.
2
Gäst: Hm skrev | 23 Nov 2019 - 18:29
Har du blivit hotad på Messenger @martin nylander? Då lär du ju alltså ha både för och efternamn på denne, mig veterligen så kan man inte vara anonym där.
2
Gäst: Håller upp fingret. skrev | 23 Nov 2019 - 18:21
Känner hur det blåser. Visst är det så Nylander att dina angrepp kommer att få konsekvenser.
5
Gäst: Alrik8 skrev | 23 Nov 2019 - 18:16
Även jag högaktar gamla sportjournalister som Nilsson och Svärd som är mycket kunniga, kommer med fakta på utmärkt svenska. Sporten i dag ligger långt efter dessa giganter. Journalisterna är inne på en fel väg. Det finns både på LT och ÖP äldre journalister som varit plikttrogns och under lång tid gjort ett mycket bra jobb. Det nämns inte utan man sätter fokus på en tjej som tydligen av egen vinning har som huvuduppgift i livet att jaga Kindberg och ÖFK. Det kanske ger klick kortsiktigt men på lång sikt kan det vara förödande för tidningen. Det är inte sådant jämten vill läsa om. ÖP har tappat nästan 20000 läsare. Var rädd om de få ni har kvar.
18
Gäst: Maria* skrev | 23 Nov 2019 - 17:46
Jag hittar dessvärre inte artiklarna eller det som skrevs men jag har en alldeles bestämd känsla av att ÖP/Mittmedia genom någon/några skribenter genom mer eller mindre uppenbara antydningar ifrågasatte enskilda spelares ekonomiska moral och hederlighet. Det var efter det som spelare - MED RÄTTA - bojkottade Mittmedia.

Nu idag, 23/11, skriver Mittmedia om att Ian Burchnall förhandlar med engelskt lag och att ÖFK "redan ska ha kontaktat en efterträdare". Både Ian och ÖFK har bestämt tillbakavisat detta och också ifrågasatt varför ÖP publicerar trots att Ian gjort ett uttalande där han på en direkt fråga från ÖP svarar att det INTE är aktuellt för honom att förhandla med någon annan klubb. Varför publicerar ÖP något sånt? När de handskas så vårdlöst med sanningen i detta fall ger det bara vatten på kvarn att de skrivit osann smörja tidigare.
38
Gäst: Vem skrev | 23 Nov 2019 - 17:33
Har givit Nylander tillgång till Ipadresser. Detta är en otroligt viktig fråga.
8
Gäst: Ifrågasättande Tord Erixc skrev | 23 Nov 2019 - 17:21
Hej Tord Eric och jag högaktar er äldre journalister som skriver sakligt och även som tar teda på fakts innan ni skriver något och citetar er annars skriver man inget. Tyvärr är detta ett minne blott och idag är det rubriker och att sälja till vilket pris som helst som gäller. De konflikter som uppstått har i de flesta fallen detta som orsak. Dagens groda samt en fortsättning på detta är att Ian ska lämba. Detta gör än en gång att Öfk måste ut och dementera. Detta tar masdor av energi och kraft till annat väsentligare arbete som styrelsen och de som finns i Öfk hellre behöver lägga focus på. Precis som vid tidigsre fall från mittmedias sida och som Ivarsson påpekar så är det bara att kontroleta fakta innan de skriver! Denna journalistik är ett nytt påfund och det är olyckligt att du Tord Eric försvarar den och att den belönas! I fallet med DK så är inte den klar ännu utan mittmedias journalister fortsätter sitt spekulations arbete och dmutskasyar eller genar i hörnen
Ta refa på fakta Mittmedia innan ni skriver annars har dessa tidningar ingen framtid förutom i skvallerpressen. Det finns många dåliga sätt som dessa journalister har gjort som inte har nämnts i tex konflikten med spelsrna som skulle belysa dessa sk journalister har uppfört sig och detta är på sandlådenivå!
9
Gäst: Martin Nylander skrev | 23 Nov 2019 - 17:20
Jag har inte blivit hotad!

T-E läs vad jag skrivit innan du skriver, gå även tillbaka i tiden och se vad jag skrivit och vad jag står för!

Ja, jag har kritiserat Hedenljung och kommer att fortsätta att göra det. Jag har läst det hon skrivit om ÖFK och Kindberg. Jag har läst det ÖFK och Kindberg skrivit och andra för den delen också. Tyvärr verkar lite vara samstämmigt oavsett det gällt Kindberg eller ÖFK. Jag har haft svårt att värdera vad som varit fakta och inte i det Hedenljung skrivit, det är inte bra. Ja, från början tog jag parti för Kindberg och ÖFK. För ÖFK tar jag fortfarande parti då jag tror på vad dom skrivit även om min insyn är begränsad i klubben.

ÖFK har en given plats i mitt hjärta! Kindberg har haft det också då han med sitt ledarskap gjort stordåd med vårt ÖFK. Kanske, men vi vet ännu inte, kan detta ha underbyggts av brottslig verksamhet vilket såklart inte skulle vara ok. Samtidigt borde ju var och en redan från början insett att det inte blir någon rök utan eld, oavsett utgången med kommande rättegång så är det väl inte helt orimligt att tro att allting genom åren inte skötts helt korrekt. Ni som följer Fotbollz vet att jag där svängt i mina kommentarer kring vad jag anser om Kindberg, dock inte ÖFK. Ni vet också att detta grundar sig i fakta från samtal med myndighetsperson kopplat till rättegången. MEN jag kommer aldrig att döma Kindberg, eller någon av de andra, innan slutlig dom faller. Som kuriosa har SVD granskat hur många tingsrättsdomar som förändras i Hovrätten. Endast 15% av Tingsrätternas domar överklagas och av dessa ändras 44% av Hovrätterna, sett till detta är risken eller chansen stor att det blir ändring i kommande rättegång.

Till slut några ord om Fotbollz. Jag anser att sajten fyller en viktig roll kring jämtländsk fotboll och när jag bjöds in som skribent var det självklart att tacka ja. Dock är det inte lika självklart längre att vara skribent och det har förstärkts av ”Kindberg-affären” där det fullständigt exploderat med konstiga inlägg. Jag förstår såklart att ÖFK, och det som finns och funnits runt klubben, engagerar många och det är bra, men på det sätt det utvecklats här på sajten är inte bra. Vi har sedan många år tillbaka fört diskussioner kring anonymitet här på forumet, jag tar avstånd från detta och vill att man ansöker om konto och anger sitt riktiga namn. Att detta behövs blev tydligt med just ”Kindberg-affären”.

Innerst inne gråter jag kring det som hänt och händer kring ÖFK. Men när jag går tillbaka till den där dagen i London då VI slog Arsenal glöms allting lätt bort. VI spelar i ändå i Allsvenskan och jag hoppas att vi gör det för lång tid framöver, jag hoppas att VI fortsätter bygga framgång kring talanger som tillåts blomma ut i VÅRT ÖFK. Sköter ÖFK sina kort rätt kommer snart Kindberg-frågan, Hedenljung, Uppdrag Granskning mfl att vara ett minne blott.
14
Gäst: Stackars Nylander skrev | 23 Nov 2019 - 15:42
Är du hotad bör du polisanmäla. Annars ska du bara skämmas å d grövsta.
12
Gäst: Martin Nylander skrev | 23 Nov 2019 - 15:24
Via Messenger skickade denne ett meddelande. Ingen person jag har kontakt med eller vet vem det är men texten ser jag ju.
3
Gäst: Thord Eric Nilsson skrev | 23 Nov 2019 - 15:20
Nylander: Det var väl samma svepande svar som möjligt. Skulle alltså kritiken som skrivits på Fotboll-Z vara bevis på sakfel?? Lägg det i vågskålen för den tyngd som en dagstidningsartikel har. Där kan felaktigheter bemötas. Där skrivs allt med ansvar för den ansvarige utgivaren. Och i grunden finns ju alltid journalistens ambition att göra ett bra och korrekt jobb.
Om du nu sätter ett sånt nedvärderande betyg på Linda borde du väl i alla fall ha ett starkt exempel på felaktigheter. Liksom också BEVISA att hon skrivit ett anonymt inlägg i jagform.
Jag har själv följts vad som skrivits i ÖP och inte sett några väsentliga felaktigheter. Mycket har ju bekräftas genom händelseutvecklingar mm.
Jag har också märkt att många som kritiserat det som skrivits har ändrat uppfattning i takt med händelsernas utveckling. Detsamma gäller det som olika skrivit om ÖFK:s ekonomi. Den nya insikten gäller även personer som kan räknas som närstående till ÖFK.
Utan tvekan har alla "tvivlare" och kritiker mot vad som skrivits fördröjt insikten i krisens omfattning.
Jag själv insåg krisens början redan under våren och gjorde även en skriftlig analys i maj. Då bedömde jag konkursrisken till 35 procent. När den varit som störst var den i verkligheten även större. Just nu är den svårbedömd.
Det mesta har skett (om det ens gjort det) för sent. Samtidigt måste man från klubben andas optimism, annars tycker ingen det är någon mening att satsa ("svarta hålet"). Det borde ligga lite mer fakta bakom många inlägg innan man i svepande ordalag fördömmer en journalist eller annan skribent.
21
Gäst: Ojämte skrev | 23 Nov 2019 - 15:03
Jag är inte T-E men jag kan inte hitta dessa inlägg. Kan inte du visa vart jag hittar dem.
Sedan undrar jag vem det är som ringt dig privat för att tysta dig. Jag fattade inte det heller.
6
Gäst: Martin Nylander skrev | 23 Nov 2019 - 14:43
Thord-Erik! Du behöver inte betvivla något. Är du intresserad av vad hon skrivit kan du leta i Fotbollz arkiv, ja det finns på hemsidan. Leta där diskussionerna om Kindberg var som intensivast. Hedenljung var frekvent omnämnd, mest kritiserad men av någon rosad. Leta där hon får hård kritik så finner du det du söker!
8
Gäst: Alkohol och tangentbord. skrev | 23 Nov 2019 - 14:19
Ingen bra kombo65ntb
0
Gäst: Thord Eric Nilsson skrev | 23 Nov 2019 - 13:44
Martin Nylander! Du får gärna visa det hon skrivit i jagform, ett misstag som betvivlas. Varför skulle hon då använda signatur???
Jag efterlyser också än en gång dina uppgifter om vad som varit fel i det hon skrivit. Det är lätt att i svepande ordalag anklaga. Men det är ju också lätt att i så fall presentera själva sakfrågan.
När det gäller avtryck på internet krävs det att man har tillgång till servern eller hemsidans tillgång till servern.
18
Gäst: Framförallt skrev | 23 Nov 2019 - 13:05
Att tänka på när man har fel åsikt på fotbollz. Har ni nått lågvattenmärket nu?
3
Gäst: Martin Nylander skrev | 23 Nov 2019 - 12:56
Enkelt därför att hon skriver i JAG form och kommenterar VAD hon skrivit.

Vad gäller avtryck på Internet ska man veta att det lämnas så fort man kontaktat en server, att tänka på när man surfar och skriver tex på sociala media.
9
Gäst: Thord Eric Nilsson skrev | 23 Nov 2019 - 11:33
Ett par frågor till Nylander:
Jag brukar inte delta i debatten så flitigt, men det vore kul att i sak hitta felaktigheter idet som Linda skrivit.
Dessutom finns ju en återkommande fråga om hur du kan veta att hon skrivit anonymt här. För att få reda på det behövs att någon släpper ut IP-nummer eller att denna någon forskat i IP-nummer och lämnat ut det. Det är ganska allvarligt. På en dagstidning skulle det vålla allvarliga konsekvenser om anonymitetsskyddet bryts.
21
Gäst: Acker P skrev | 23 Nov 2019 - 09:53
Den enes död, den andres bröd. Tur för Linda att Kindberg finns så hon kan tjäna lite pengar på honom, men tänk om han skulle bli frikänd? Då blir väl inkomsten lägre?
13
Gäst: Kritiskt granskande skrev | 23 Nov 2019 - 09:03
LT idag..

"ÖP:s reporter Linda Hedenljung skriver en bok om det som började med en markaffär på Stadsdel Norr och slutade med en rättegång mot Daniel Kindberg.
Förlaget Modernista ger ut boken nästa år. Ifall utgivningen sker i sommar eller höst beror på när hovrättsdomen mot Daniel Kindberg faller."

Jag kan köpa att hon vill skriva en bok men att ampassa utgivningen till när domen faller säger en del om i vilket syfte den skrevs. Och det "lovvärda" initiativet att upplysa allmänheten kanske får stå tillbaka för andra värderinar. Men det ligger i människans natur, att kan man på något vis tjäna en krona så måste man göra det.
16
Gäst: @Martin Nylander igen skrev | 23 Nov 2019 - 07:09
Jag frågar dig återigen. Hur vet du att Linda skriver under annat namn här på fotbollz?
Jag ser det som ganska allvarligt om sådant kan läcka.
17
Gäst: Martin Nylander skrev | 23 Nov 2019 - 06:24
Tänk hur svårt det kan vara att läsa vad som skrivs och vad jag står för, nöj er med att läsa här och kommentera här. Nej jag vill inte leva i en diktatur där jag själv eller någon annan tystas. Jag vill heller inte att det som nu hänt att den som skrivit nedan kontaktar mig privat för att läxa upp mig och tysta mig, det är DIKTATUR.
24
Gäst: Ojämte skrev | 22 Nov 2019 - 23:28
Det är extremt enfaldigt att klaga på journalister på det sätt som görs här. EXTREMT. I en diktatur är det alltid journalister som tystas först så att den nya diktatorn kan ta kontroll över vad som förmedlas. Ingen skall ifrågasätta. Den som säger att det inte gäller längre, för nu finns internet och sociala medier, behöver bara läsa detta forum som exempel.
Jag tycker Thord-Erik är helt rätt ute. Tack för det. Linda vågade leta efter sanning när alla andra tittade åt ett annat håll. Jag med. Hon har med stake än någon av oss.
41
Gäst: Uppbär ni skrev | 22 Nov 2019 - 22:45
Förmågan att skämmas?
2
Gäst: @martin Nylander skrev | 22 Nov 2019 - 21:12
Hur vet du att hon skrivit på denna sida under ett annat namn?
16
Gäst: Flatte skrev | 22 Nov 2019 - 20:57
Öp ska nog inte ta ur något i förskott innan domen har kommit i hovrätten.
15
Gäst: Funderaren skrev | 22 Nov 2019 - 20:08
Varför bojkottade spelarna mitt media.
Jag fattade de som att många frågor handlade mer om kindbergaffären än fotboll.Och var det så så gjorde spelarna rätt.Man får ju aldrig veta sanningar ifrån båda håll.Media är väldigt för mycket på ibland och hur straffar man dom .Dom vill ju alltid ha rätt
12
 
Sök på fotbollz.se
   
  Sträck på er Rewan och Noa - ni är bland de tio bästa i allsvenskan  
  av Haldo Jonsson | Idag - 12:50  
 

 
  Läs mer...  
 


 
  Erik Haugans andra trissvinst  
  av Haldo Jonsson | Idag - 12:49  
 

Trissvinnaren mot Falkenbergs FF Eirik Haugan.

Eirik Haugan leder även Trissen sammanlagt


Alf gick upp till ledning i O`Learys tipset

 
  Läs mer...  
 


 
  Två ÖFK- spelare i veckans lag  
  av Haldo Jonsson | Idag - 10:04  
   
  Läs mer...  
 


 
  Se här- ÖFK ligger i jämnhöjd med allsvenskans storklubbar  
  av Haldo Jonsson | Idag - 09:17  
   
  Läs mer...  
     
 
Nyhetsarkiv
Idag - 09:00 Åsikter i forumet om ÖFK:s nye tränare Amir Azrafshan
Igår - 13:20 Kan en tränare som kommer från div 4 vara en bra tränare för
Igår - 09:56 ÖFK har blivit ett bra bortalag
12 Jul 2020 - 18:58 Debut för Tom Pettersson
12 Jul 2020 - 16:31 -'Han är en grymt bra person och riktigt kompetent tränare'
12 Jul 2020 - 13:51 ÖFK starkare i duellspelet man mot man
11 Jul 2020 - 22:27 Burchnall fick avsluta som vinnare, tack för det!
11 Jul 2020 - 19:36 Sagt efter matchen
11 Jul 2020 - 18:31 ÖFK bekräftar att Amir Azrafshan är klar som tränare för ÖF
11 Jul 2020 - 18:31 Matchreferat Stark laginsats och klassmål av Kadiri gav andra bortavinste
11 Jul 2020 - 18:06 Matchens bästa spelare
11 Jul 2020 - 17:28 Matchen prestation och Miguels betraktelser
11 Jul 2020 - 17:23 Matchens överraskning
11 Jul 2020 - 14:26 Uppvärmning mot Falkenberg
11 Jul 2020 - 14:06 Dagens startelva
11 Jul 2020 - 08:51 Inför matchen: Falkenberg - ÖFK
11 Jul 2020 - 08:50 Följ Falkenbergs FF - ÖFK via fotbollz.se
10 Jul 2020 - 15:59 ÖFK möter det tuffaste laget i allsvenskan
10 Jul 2020 - 14:17 Så här ser Falkenberg på ÖFK
10 Jul 2020 - 10:26 Fem snabba till Ian Burchnall
 
 
 
Herrar
av: IFK LASPALMAS | 14 Jun 2020 - 15:09
Kan man inter streama dagens IFK ma