meny  
 
 
- Start
- Nyheter/Information
 
- Spelprogram/Referat
- Spelartruppen
- Statistik
- Hemmaarena
- Återblick -18
- Återblick -17
- Återblick -16
- Återblick -15
- Återblick -14
- Återblick -13
- Återblick -12
- Återblick -11
- Återblick -10
- Återblick -09
- Återblick -08
- Återblick -07
- Återblick -06
- Intervjuer
- Länkar
- Forum
 
- Kontakta oss
 
tabell Aktuell tabell   skytteliga Skytteliga
 
- Allsvenskan  Tabell
 
 
 
     
   
     
 ÖFK Nyheter
 
Välkommen till ÖFK Nyheter. Detta är en webbplats speciellt för alla som gillar ÖFK men även för andra intresserade. Avsikten med sidan är att den skall ha ett lättillgängligt och aktivt debattforum samt att Du bl a skall kunna läsa matchreferat, spelarinformation och intervjuer.
 
Senaste Matchen   Nästa Match
BK Häcken ÖFK
2 0

Läs mer... Läs mer...
 
Hammarbys IF ÖFK

2020-06-14 
Tele 2 Arena
 

 KÄFTSMÄLLEN
av Haldo Jonsson
Publicerad 26 Nov 2019 - 12:25 Uppdaterad 26 Nov 2019 - 13:07

ÖFK har fått avslag för elitlicens för nästa säsong men ÖFK kommer att överklaga

Alltså inget allsvenskt spel i Östersund. Nu är norrlandsfönstret stängt. Superettan nästa år om beslutet står sig.


Östersunds FK har idag fått avslag för Elitlicensen för säsongen 2020. Licensnämnden motiverar beslutet med att det saknas ekonomiska förutsättningar att driva verksamheten nästkommande år.

-Vi har haft diskussioner med Licensnämnden och har en annan syn än de när det gäller det här, säger Maria Wilén, ordförande i Östersunds FK Elitfotboll AB.


Svenska Fotbollförbundets Licensnämnd har behandlat och beslutat angående elitlicens för år 2020 för alla klubbar i Allsvenskan, Superettan och Damallsvenskan 2019. Licensnämnden har beviljat elitlicens avseende år 2020 för alla dessa klubbar, utom för Östersunds FK Elitfotboll AB för vilken Licensnämnden anser att Östersunds FK Elitfotboll AB inte uppfyller elitlicenskriteriet ekonomiska förutsättningar för fortsatt drift under hela nästkommande år.


Detta innebär att Athletic Eskilstuna AB, Kungsbacka DFF och Växjö DFF alla tre uppvisade positivt eget kapital i sina periodiserade bokslut per 31 augusti 2019 och att dessa tre även uppvisat vad som i detta sammanhang krävs av elitlicensens regler, det vill säga likviditetsplaner som visar att de kan klara sina betalningar under resten av året samt att Athletic Eskilstuna AB visat resultatprognoser för resten av året som vid inte orealistiska antaganden innebär att deras egna kapital kan bli noll eller positivt den 31 december 2019.

Samtliga klubbar som elitlicens beviljats för har också uppfyllt kravet på betalningar per den 31 augusti 2019 och intygat att de inte saknar ekonomiska förutsättningar att bedriva verksamheten hela nästkommande verksamhetsår samt har också uppfyllt de övriga elitlicenskraven, som avser huvudtränare, säkerhetsansvarig, säkerhetsorganisation och medicinsk undersökning.

Licensnämndens beslut innebär, om det går igenom, att ÖFK får spela i division I kommande säsong. Beslutet från Licensnämnden ska nu överklagas omgående till Överklagandenämnden.


- Vi delar inte licensnämndens uppfattning. Vi tycker att vi har lagt fram att vi kan hantera ekonomin under hela nästa säsong. Vi vet att vi har ett ansträngt läge och vi vet att det är tufft ekonomiskt just nu. Men vi tycker att vi gett en bra förklaring, säger ÖFK:s pressansvarige Niclas Lidström till Fotbollskanalen.

Lidström fortsätter.

- De säger i sitt beslut att det är orealistiskt att vi ska klara av det ekonomiskt under nästa säsong. Nu kommer vi att överklaga till nästa instans, överklagandenämnden, och det kommer vi att göra omgående. När vi har gjort det får vi se vad de säger. Vi får lägga fram nya bevis och tala om varför vi kommer klara av det här. Är det så att vi får nej där, ja då kommer vi också att överklaga upp till Riksidrottsnämnden. Men vi tror inte att det ska behövas.

Hur stor är risken att Östersund degraderas till 2020, till följd av nekad elitlicens?
- Vi har hela tiden, även när vi hade det mest kritiska läget, sagt att vi kommer att spela i allsvenskan nästa år och jag tror fortfarande det. Men det är klart att det är en lång väg dit och det här beslutet gör att det är en ännu längre väg dit. Men vi tror fortfarande på det här.

Lars Helmersson, SvFF:s tävlingschef, till Fotbollskanalen.

- Regelverket säger att lag som inte beviljas elitlicens ska inom ramen för seriesammansättningsbeslut nedflyttas en nivå, säger Helmersson.

Det vill säga superettan?
- Ja. Det finns andra särregleringar att om var på nedflyttningsplats så ska man ner ytterligare en och så vidare, men i det här fallet handlar det om en serie.

 
 
62 Kommentarer:
Gäst: Fifaboy skrev | 27 Nov 2019 - 11:59
Kan alla sluta lipa? Är ÖFK själva som satt sig i den här sitsen.
Inte ÖP och inte fotbollsförbundet.
103
Gäst: Ojämte skrev | 27 Nov 2019 - 10:09
Jag har viss förståelse för kritiken mot media just nu. Hade någon förväntat sig ettstort reportage i ÖP om hur bra allting är? Nej, det behövs syndabockar och då är media perfekt, även om kritiken blir lite löjeväckande emellanåt. Karl Johanssons inlägg är ett undantag, dock. Saklig och relevant kritik, även om journalister kanske jobbar med några andra saker också och inte bara har ÖFK som bevakningsområde.

I slutändan så är det ändå upp till ÖFK. Alla som vill ha bra media måste se till att vinna över journalisterna på sin sida. Det är grundläggande mediaträning. Använd media för dina syften.
ÖFK hade regelbundet kunnat sitta ned med media och gått igenom hur det FAKTISKT ligger till. Istället valde man att komma med överslätningar i svepande ordalag, mörka läget och inte vara transparenta alls. Blunda och håll för öronen så går det över. Men det gör inte det. Det är bara ett sätt att signalera att här finns mer att gräva i.
Om man ville få genomslag för att ÖFK kommer att klara det här så kan jag inte tänka mig något bättre än att i detalj redogöra för sin handlingsplan för t.ex. ÖP och låta det bli allmän kännedom. Nu valde man att göra som Swedbank...

En sak som jag funderat mycket på det senaste dygnet är frågan om ÖFKs ekonomi skulle bli bättre av att åka ned i S1. Självklart blir den inte det, lika lite som om det gällde en klubb i S1 som skulle degraderas av samma skäl. Men om det inte fick några konsekvenser av att missköta sin ekonomi så skulle vi kunna skita i allt vad sportslighet, 51%-regeln och transparens heter. Man skall sköta sin ekonomi, helt enkelt, så att vi slipper konkurser bland klubbarna. Det var spelreglerna och det går inte att klaga på det i efterhand.
13
Gäst: Öppna ögonen! skrev | 27 Nov 2019 - 09:44
Försöken att ständigt skylla på Östersunds kommun, Bosse Svensson, Mittmedia, ÖP, FIFA, Fotbollskanalen, Svenska fotbollsförbundet är patetiska. Den gemensamma faktorn i detta moras som ÖFK hamnat i är Daniel Kindberg. De metoder han har använt för att driva denna klubb är det största enskilda orsaken till det som skett.
31
Gäst: Karl Johanssin skrev | 27 Nov 2019 - 09:25
Det som saknas i lokalmedia är väl förmågan att vara kritisk i flera riktningar samtidigt. Visst ska det gå att kritisera ÖFK, men det går ju faktiskt att samtidigt ställa i kritiska frågor i en helt annan riktning.
Ett uppenbart åskådliggörande exempel just nu skulle ju vara:
Hur har ÖFK satt sig i den här sitsen, vad är den konkreta åtgärdsplanen och varför kan ingen mer än Licensnämnden få se den?
I andra riktningen till Licensnämnden eller Svff:
Vad menas med att en elitlicens varande eller inte kan motiveras enbart utifrån ett subjektivt ”vi tror inte på det här” utan närmare presentation av deras värdering och bedömning i de olika punkterna? Då den ekonomiska förmågan att klara sig genom seriespelet inte förbättras genom en nedflyttning så följer ytterligare en fråga. Skulle ÖFK visa sig kunna klara sig genom Superettan utan ekonomisk härdsmälta, så borde det väl kunnas tas som en indikation för att Licensnämdens antagande varit felaktigt och borde då inte ÖFK flyttas upp igen eftersom de uppenbarligen nedgraderats på felaktiga premisser, eller kanske enbart ett tämligen tomt troende?

Till det hela så kan jag ju tycka att om det är så att någon media hyst tvivel om ÖFK verkligen skulle ges elitlicens, så borde de ha förberett sig och läst på i regelverket i förväg. Där framgår tydligt att det är fråga om nedflyttning en division (alltså till Superettan) och det blir ett lite pinsamt avslöjande av hur oinsatt man är, av lättja eller av brist på insikt låter jag vara osagt, när man i avsaknad av kunskapen först tvingas kopiera annan lika dåligt påläst media och därmed felaktigt hävdar att det är division ett som gäller för ett allsvenskt lag från den egna regionen. Det tyder på en kvalitetsbrist så gott som något, för tanken är väl att de genom att vara förberedda snabbt ska kunna ställa om när något händer på deras spelplan och genast försöka vara först på bollen?

Det är nya tag som gäller. Ärmarna behöver kavlas upp på flera håll.
9
Pman skrev | 27 Nov 2019 - 07:44
Visst, det är tidningars jobb att skriva om saker som händer. Att rapportera, att klä av pampars eventuella missgärningar - men ändå hemskt att läsa all denna medgångs- och motgångs- typ -pornografi i salig blandning.

Kommer fortfarande ihåg reportrarnas flåsande inställsamhet när de i framgångens spår fjäskandes jagade den ena intervjun efter den andra och fyllde spaltmeter efter spaltmeter med superlativ.

Andreas Olsen, Fredrik Sjölund, Olof Lundh, Noa Bachner, och några kvinnliga reporteraspiranter vars namn som redan glömts bort. Värst är ändå hatfulle naturgrässpecialisten Robert Laul.

Hemskt att läsa hur de nu vältrar sig i nederlagsgyttjans detaljer. Ännu värre hur de nu lockar fram motgångssupportrarnas skadeglädje i alla möjliga medier och fora. Känns inte så kul faktiskt. Men - sånt är livet. Har man haft roligt så får man tydligen betala pris av sådan art så småningom.
18
Gäst: Hoppfull skrev | 27 Nov 2019 - 07:01
Uhmmm..
Mittmedias vinkling och brist på intresse för spelarnas ord om matchen de just spelat är väl orsaken till bojkott av mittmedia, vilket är helt rätt, de har ju inte bojkottat nån annan media, bara den egna median som var mer intresserad av att ställa frågor kring deras tankat om DK än om matchen.

Och nej, jag håller inte med om att lokalmedia i olika delar av landet skrev lika mkt skit kring IFK Göteborg, när det blev fängelse för skattebrott, eller när AIK använde sig av kriminellt tvättade pengar, eller Malmös ekonomiska kris

Jag tror inte jag läst många nyheter i ÖP som inte haft en negativ vinkling, när det är något negativ får det maximalt med utrymme i flera dagar R8P72och det positiva får minimalt, men det är väl den värld vi skapat oss idag...Att få gotta sig i andras olycka eller att något gjort fel får många att känna sig stora och duktiga
11
Gäst: Uhm skrev | 26 Nov 2019 - 23:56
Till de som gnäller om Mittmedias påstådda häxjakt efter ÖFK.

Vilken annan lokaltidning hade inte skrivit spaltmetrar om deras lokala klubb har;
- en ordförande som i tingsrätten döms för ekonomisk brottslighet
- genomfört en enligt FIFA ej regelrätt spelarövergång
- en sådan ovilja att kommunicera tydligt och sant mot medlemmar och fans att man i slutändan måste erkänna att x eller y faktiskt inte var så bra som påstått
- tagit varje möjlighet att basunera ut sitt missnöje mot till exempel kommunen på sin hemsida när inte vanliga samtal räcker till, för att få sin vilja igenom
- hotats av konkurs
- bojkottat media
- gjort sig av med många (många) miljoner på bara drygt ett år

Listan kan göras lång... Det är klart att en tidning tar varje chans att rapportera om allt detta. Hade till exempel Malmö prickat rätt på alla punkter skulle det knappast gått någon obemärkt förbi...

Samtidigt. Hur många positiva artiklar har inte skrivits om Östersunds fina kultursatsningar och shower, alla framgångar sedan resan uppåt började, det fantastiska och banbrytande spelet, klubbens sociala ansvarstagande? Den listan kan göras bra lång den med.

Slutpoäng. Mittmedia, och ingen annan media heller för den delen, har noll ansvar att agera megafon för en klubb. Media rapporterar om vad som händer, oavsett om det är positivt eller negativt.
35
Gäst: Bosse boss skrev | 26 Nov 2019 - 23:53
Till de som klagar på Östersunds Kommun!

Jag tycker också att de bör sponsra då ÖFK då de blivit en del av våra rötter!
De makalösa framstegen som ÖFK bidraget med under dessa få år är få förunnat!
Självklart känner man att kommunen bör sponsra då i glansdagarna har det varit A-reklam!

I dessa gråa och dystra tider vill man kanske inte förknippas på samma sätt som tidigare, men ÖFK är en stort inkomstdrivare utav skatteintäkter!

Dock har jag full förståelse för att man inte går in och sponsrar efter all skit som varit, då det visat sig varit mycket buffel och båg i bakgrunden.
Hur ska en kommun kunna fortsätta kasta in pengar år efter år när saker som Kindbergs rättegången har uppdagat??

De ska göra vad de anser är bäst för skattebetalarna, i detta fall är det oerhört svårt för dom, om de fortsätter spenderar är det som att man blundar för problemen som ÖFk haft och nu när man slutat sponsrat så skjuter man sig själva i foten då det inte ger lika mycket inkomst via skattepengar!

Jag har förtroende för VD-Lennart och jag tror och önskar att han lyckas hålla oss kvar i Allsvenskan och sedan jobba oss uppåt igen till nya glansdagar!
11
Gäst: kompis med ö.s skrev | 26 Nov 2019 - 22:55
Jo, förvisso, men inte i närheten av det ansvar Mittmedia har
5
Gäst: Hoppfull skrev | 26 Nov 2019 - 22:39
Hur ska kommunen betala kostnaderna för arenan nästa år? Att Bosse S föredrar basket ör ju ingen hemlighet, inte heller att han ogillar Kindberg. Men Östersunds basketlag kommer inte, oavsett hur bra de är, inbringa några intäkter från JKA

Att kommunen tillsammans med vår lokaltidning bidrar till allt negativt är väl inte så svårt att begripa, har nog aldrig vari med om en lokaltidning som tar alla möjligheter att skriva så negativt om sitt allsvenska lag.

Det är ganska uppenbart att ÖFK som intressant lag, som tog hela fotbolls-Sverige med storm, retar storstadslagen, givetvis måste dissa ett sånt lag.

Finns det ens någon som verikligen tror att att alla allsvenska lag har rent mjöl i påse? Då glömmer man fort...AIK och Paxaniaaffären, Göteborgs klubbdirektör som får fängelse för skattebrott? Men de lagen får man inte sätta åt...
Herregud ..vad skulle hand som alla allsvenska lag blir granskade l...
11
Gäst: Fråga till Ös! skrev | 26 Nov 2019 - 22:16
För vilka pengar ska ÖFK betala sin hyresskuld? Problemet är ju att de inte har några pengar och kan därför inte betala hyran till kommunen. Östersunds kommun genom Bosse Svensson hjälper just nu ÖFK ofantligt mycket genom att inte kräva in hyresskulden, tänk på det! Jag undrar hur många som bor i Östersundshems lägenheter (där DK tidigare styrde och ställde) som slipper betala hyran? Om en vanlig kommuninnevånare skulle agera på samma sätt skulle de ha varit vräkta för länge sen.
7
Gäst: Hm skrev | 26 Nov 2019 - 21:28
Det är väl bara så enkelt att det eventuella bötesbeloppet i samband med ghoddosaffären är en så stor osäkerhet att licensnämnden ser den som en anledning att inte bevilja licens.

Skulle ÖFK åka på en böter på 40 miljoner så går klubben i graven och i detta nu är vi förelagda att betala detta.
4
Gäst: TJ skrev | 26 Nov 2019 - 20:42
Alltså dom som klagar på kommunen och media för det här är ni allvarliga i det, kan aldrig tro det för då borde man kanske ta sig en funderare.
För det första hur mycket sponsrar kommunen Öfk med, kanske knappt en miljon, skulle dom öka det till 20 eller? Är väl något sånt som fattas en miljon skulle väl inte hjälpa. Sen har kommunen lagt dit en bra slant till öfk, exempelvis arenenan är i princip bara byggd för öfk, diverse andra affärer och sponsring innan.
Sen det nästa man skyller på är media och då öp i synnerhet. Tror man att licensnämnden läser öp och tar besluten av vad som står där?

När ska man nånsin kunna se tillbaka på agerandet som öfk har gjort, det finns ingen annan att beskylla än dom, det är sjukt dåligt skött helt enkelt, finns inget annat att skylla på.
29
Gäst: Eller ? skrev | 26 Nov 2019 - 19:39
Men varför utse Öp till syndabock ? ÖFK har väl för fan också ett ansvar för den uppkomna situationen.
33
Gäst: Ö.s. skrev | 26 Nov 2019 - 19:14
Självklart kommer Öfk att betala hyran till Östersunds kommun. Intäkterna för kommunen blir lägre om Öfk kommer att spela i Superettan, det kommer bli färre som går på matcherna , om jag kommer ihåg rätt så betalar Öfk en summa plus en summa om det är tio kr pr åskådare.
Men inget är klart än vilken serie Öfk kommer spela i.

Nu vill man ju se att Mittmediasporten tar kontakt med licensnämnden och ställer dem mot väggen hur dom kom fram till beslutet och ställer kritiska följdfrågor. Det är deras uppgift att granska och analysera hur dom kom fram till det här beslutet.

Var licensnämnden satt under tryck och från vilka? Det duger inte att bara svälja det här utan jag förväntar mig en stenhård granskning signerat Olsen, Åkerström och Sjölund. Nu måste ni visa att ni är journalister som verkligen gör ett bra jobb, förtroendet för Östersundsposten och sporten är i botten.
26
Pman skrev | 26 Nov 2019 - 18:52
Ser ut att ni träffar huvudet på spiken Karl och Jonas. Men än är sista ordet inte sagt på länge än. Det kan nog bli "mittåt" en gång till.

Då återstår fortfarande att röja i kostnadsmassan illa kvickt, vilket VD:n säkerligen kommer att göra också - därför att det helt enkelt är nödvändigt.

Den som lever får se.
7
Gäst: Kurre! skrev | 26 Nov 2019 - 18:45
KARMA!
3
Gäst: Fråga till Ös! skrev | 26 Nov 2019 - 18:39
Du menar alltså att kommunens hyresintäkter från ÖFK minskar om de blir nedflyttade, om jag förstår dig rätt!? Hur kan dom bli lägre än nu?? Det var väl länge sen ÖFK hade råd att betala hyra till kommunen, eller?
2
Gäst: Jonas Sjödin skrev | 26 Nov 2019 - 18:34
Känns som detta var givet på förhand. Just för att Öfk inte degraderades under Kindberg rättegången. På grund av fotbollsförbundets preskriptionstiden gått ut vilket var pinsamt för förbundet. Efter det beslutet har ju i stort sett varje krönikör i dem stora mediahusen krävt att Öfk inte är värd sin plats i allsvenskan utan ska degraderas till superettan. Tyvärr har licensnämnden inte hållit för trycket utan verkligen letat för att sänka klubben. Medias makt är väldigt stor och när drevet går är klubben tyvärr chanslös
15
Gäst: Karl Johansson skrev | 26 Nov 2019 - 18:27
Det hela är ju närapå en tragikomedi av episka mått. Licensnämnden kände sig nog pressade att visa att de inte är helt tandlösa, utifrån deras tidigare tillkortakommanden vad gäller ÖFK. Detta alldeles oavsett om deras beslut har någon substantiell rättfärdighet eller ej, för de hade ju lyckats måla in sin trovärdighet i det innersta hörnet utan utväg om de gjort något annat.

Hur man än vrider på frågan så nog sitter Licensnämnden i rävsaxen. De har dragit på sig ett dubbelriktat trovärdighetsproblem, då deras beslut hade kunnat angripas på såna premisser oavsett vad de beslutat. Utan straff bedöms de som inkapabla, då de inte kunnat straffa ÖFK via andra instanser, trots ett flertal försök. Ett straff baserat på enbart deras egna beslut kan säkerligen uppfattas som ett fall med något lägre objektivitet, då de därmed uppnår det de varit ute efter med tidigare anmälningar, om än på helt andra premisser.

För nu säger ju Licensnämndens ordförande att de slagit ned på det intyg, avseende föreningens ekonomiska förutsättningar att fortsätta driva verksamheten under hela nästkommande år, som ÖFK lämnat in. Det handlar alltså om uppskattningar och bedömningar av framtida möjligheter och risker snarare än om något mätbar här-och-nu-parameter. Men med tanke på att Licensnämnden i de tidigare ÖFK-ärendena visat sig sakna förmåga att ens förstå innebörden av preskriptionsreglerna i det regelverk som de ska tillämpa, så blir jag ju inte benfast övertygad om att deras bedömning i ett sånt här fall skulle vara så stenhårt förankrad.

Licensnämnden har nu tryggt kunnat gräva ned sig i myllan av mer luddiga parametrar för att försöka återupprätta sin auktoritet. Men det är också just där faran lurar. De har trots allt visat sig kunna sparka snett nog att missa ett förutvarande öppet mål. Deras tidigare anmälan av ÖFK till Disciplinnämnden lämnades in efter att preskriptionstiden för att kunna sanktionera redan hade gått ut, vilket ÖFK anförde, och anmälan ogillades också av samma orsak. Samma slutsats hade nog kunnat dras av de flesta med någon grundläggande juridisk kunskap, efter att de läst preskriptionsregeln.

Men Licensnämnden ihärdade och överklagade till Riksidrottsnämnden. När beskedet kom därifrån i juli så var det dock detsamma. Därmed trodde många kanske att Licensnämnden också skulle dra tillbaks sin andra anmälan till Representantskapet, då samma preskriptionsregler gäller där. Så blev det dock inte, utan den låg kvar och i stället så spelades någon konstig charad om att processen fortlöpte, där en del media hakade på och spred den felaktiga uppgiften att ÖFK trots allt skulle kunna straffas via Representantskapet. Det var först den 31 oktober som Licensnämnden kommunicerade att de följer Riksidrottsnämndens beslut att lägga ned också den andra anmälan.

Med tanke på att de i dag, endast cirka tre och en halv vecka efter att de informerat om att de dragit tillbaks anmälan till Representantskapet, meddelar sitt beslut om att inte ge ÖFK någon elitlicens för nästa år, så ringer en del konspiratoriska varningsklockor. Kommer de verkligen att hävda att de för sådär en 26 dagar sedan inte hade en aning om vartåt deras bedömning gällande ÖFK:s elitlicens verkade luta, och därmed lite mer tillbakalutat också kunde dra tillbaks sin anmälan till Representantskapet i vetskap att deras prestige trots allt inte skulle lida skada särskilt länge? De satt ju med en egen bila i hand och verkade vilja tippa i rätt riktning för dem.

Skulle Överklagandenämnden så småningom vara av annan åsikt, så har ju Licensnämnden bara att säga att de verkligen försökt och åtminstone har gjort sin del. Därmed har de med återupprättad heder tagit sig ur sitt hörn då eventuella invändningar mot ett ändrat beslut ju inte kan riktas mot dem, utan måste ta en annan riktning.

Kanske är det för konspiratoriskt. Kanske har Licensnämnden tillräckligt rätt för sitt beslut. Det ör kanske dör skon klämmer? Det är luddiga kriterier bedömningen ska göras och någon transparens (jo, jag vet att det är en tämligen väderbiten ÖFK-fras) i form av protokoll från beslutsdiskussioner och värdering av underlag har vi ju inte tillgång till för att från egen individuell horisont kunna åstadkomma något vidare väl underbyggt personligt ställningstagande i frågan.

Den som lever får se vart det hela tar vägen, det är det ända som är säkert.
21
Gäst: JH skrev | 26 Nov 2019 - 18:16
Till Curve Middle, tror du kan skära mer i a-lags truppen på 33 spelare och bland ledarna (18st) på hemsidan.... Alla jobbar inte hemtid såklart men inte ens MFF som är rikast i allsvenska. Har så många
6
Gäst: Curva Middle skrev | 26 Nov 2019 - 18:08
Nu måste något hända i ÖFK. Ännu har ingen varslats i ÖFK. Om jag inte är felunderrättad så är det 14 man som jobbar i kanslitet och Akademin. Det är år helskotta för mycket. Jag tror det är kört om man inte drar ned på kostnaderna. Sätt igång Nu
4
Gäst: Jörgen Åhlin skrev | 26 Nov 2019 - 17:41
När man uttrycker sig
:tråkigt för klubben

Då har man inte förstått mycket. Synd att kommunens politiker o ledande tjänsteman inte förstått kraften io engagemanget de flesta jämtar har visat i detta osannolika projekt.
10
Gäst: Storsjöodjuret skrev | 26 Nov 2019 - 16:54
Ryktas om en ÖFK-spelare till GAIS vem skulle det kunna vara?
3
Gäst: Frans skrev | 26 Nov 2019 - 16:47
Bra fråga ojämte, enkel fråga är väl om spelare, ledare & övrig personal fick lön igår från ÖFK?
0
Gäst: Frans skrev | 26 Nov 2019 - 16:45
ÖFK har under 2019 tappat intresset från spelare att välja ÖFK som ny klubb, med dagens beslut kommer det att bli väldigt svårt att värva nya spelare oavsett om ÖFK skulle lyckas överklaga elitlicens beslutet
3
Gäst: Ojämte skrev | 26 Nov 2019 - 16:33
Jag ställde frågan efter medlemsmötet om man redovisade hur man skulle lösa ekonomin för nästa år. Jag tyckte att man bara fick veta om hur stor den akuta krisen var.
Är det någon som vet vad det är för siffror klubben gått in med? Tyvärr så räcker det inte att bara säga att allt är lugnt.
4
Pman skrev | 26 Nov 2019 - 16:24
Politik och förnuftigt och logiskt tänkande är helt olika saker. Affärsmässigt tänkande hör ju inte till politikers bästa förmågor och ej heller högsta prioritet. Tyvärr finns en mångfald av dåliga exempel. Jag tycker därför att vi ska lämna synpunkter på politiker därhän.

Affärsdrivande stöttepelare till ÖFK och en målinriktad ledning kan ändå komma att föra ÖFK tillbaks till allsvenskan utan hjälp av politiker före nästa val (förhoppningsvis redan före årsskiftet). Föreningen och supportrar måste fokusera på sånt vi kan påverka i nutid.
11
Gäst: Heja Centerpartiet skrev | 26 Nov 2019 - 16:24
Så bara för att några troll hatar Bosse Svensson, så ska man inte få rösta på Centern längre??
2
Gäst: Curva Middle skrev | 26 Nov 2019 - 15:58
Problemet är att kommunen och vissa sponsorer inte har förmågan att skilja på att det inte är ÖFK som är misstänkt för brott. Det är Kindberg
Nu är det ÖFK som får ta smällen. Inte Kindberg.
Nu kastar kommunen
bort 15 miljoner i blivande skattepengar. Det är inte försvarbart. Samarbete helgar målet!! Snart år det val
15
Gäst: Ledsen skrev | 26 Nov 2019 - 15:41
Beklämmande att se all den skadegjädje som nu visas öppet på många olika sajter. Undrar vem fan det var som sa att mänskligheten är skapelsens krona?

Visst finns det många saker som förvånar oerhört, och det som retar mig mest är det inte verkar ha funnits någon som helst ekonomisk styrning i klubben. Har det inte funnits någon uppföljning, eller har man bara spenderat så länga pengarna räckte. Vem har varit ansvarig för ekonomin?

Kommunens agerande känns lite som solkungen, så länge det går bra vill man gärna spegla sig i glansen. Men när det går lite tyngre finns ingen vilja att bidra eller engagera sig.

Otroligt tråkigt om vi idag får den slutliga räkningen för detta agerande, indragen elitlicens.
13
Gäst: Carl Bult skrev | 26 Nov 2019 - 15:16
Jag hoppas att alla kommer ihåg vad det borgerliga styret har för syn på ÖFK när det blir dags att gå till valurnorna.

"Väldigt tråkigt för klubben"

Väldigt tråkigt för alla fotbollsintresserade i kommunen!!!
19
Gäst: Frans skrev | 26 Nov 2019 - 15:13
Väntat beslut, undrar hur mycket pengar ÖFK har bränt enbart på alla överklaganden och advokatkostnader i år?
2
Gäst: Que skrev | 26 Nov 2019 - 15:11
Kommunalrådet Bosse Svensson (C) om ÖFK:s nekade elitlicens: ”Oerhört tråkigt för klubben”.
Läser inte folket, lyssnar inte folket på radio/tv? Svensson m.fl beklagar ju sig mest hela tiden över att ÖFK hamnat i obestånd och att det innebär besvär för kommunen om inte ÖFK spelar AS. Det innebär dock inte att kommunen skulle ha slängt in mer daler i ÖFK så hade allt blivit bra. Det är inte kommunens fel, punkt och att kasta in mer grus i sjön hjälper tyvärr inte någon. Snarare tvärtom, det hade inneburit ännu mindre i kassan för att klara av Arena m.m efter fallet som förr eller senare KOMMER.
2
Gäst: Ö.s. skrev | 26 Nov 2019 - 15:01
Håller med dig i allt may, tydligen så blir det till superettan, och inte till Div1 som jag trodde.
1
Gäst: May skrev | 26 Nov 2019 - 14:53
Vilket evenemang i Östersund fyller en arena med 5000 människor
Att Östersunds kommun verkar passiva till ÖFK är ett under.
Politiker har försökt starta upp olika projekt för att få människor att må bra.Man har lagt ner flera miljoner utan att lyckas.Här är en arbetsplats som lyckats få människor att se framåt och fått ett bättre mående med relativt små medel.
Hur mycket pengar har inte ÖFK dragit in till kommunen.
De jag vill är att politiker sträcker fram armen och tycker till om ÖFK.
Talar om att man tycker att fotbollen är viktig och att de skall försöka stötta dem så mycket som möjligt inom vissa ramar.Kommunens passivitet kommer att straffa sig i framtiden.ÖFK har gjort ett jättejobb för folket.Det har varit Kulturprojekt.Sjukhusbesök.Fotbollsskolor.Föreningsbesök.
Ungdomsatsningar.
27
Gäst: Jonte kvar i Brage? skrev | 26 Nov 2019 - 14:48
Positivt detta, nu har länet iaf fostrat ytterligare en allsvensk fotbollsspelare.
2
Gäst: PP skrev | 26 Nov 2019 - 14:44
Det står väldigt tydligt på SvFFs hemsida att ÖFK flyttas ned en division till Superettan, om överklagandet inte går igenom! Och att Brage ges ett villkorat erbjudande om uppflyttning, om inte överklagandet går igenom.
4
Gäst: Blupish skrev | 26 Nov 2019 - 14:42
till er som säger att det blir div 1 så har ni fel, bara läsa Svff stadgar. Man flyttas ner en div och så får man efter den säsong igen pröva elitlicensen.

"Det krävs ju elitlicens även i superettan, kan de spela där nästa år trots att de nekats elitlicensen?
- Konsekvensen av en nekad liecns är att man ska flyttas ner en division, det är huvudregeln. Och då kan det tyckas vara konstigt då vi har samma regler för klubbarna i superettan och allsvenskan. Om man inte får licens för allsvenskan, hur kan man då spela i superettan? Men det är så reglementet är konstruruerat. - Lars Helmersson Svff Tävlingschef
10
Gäst: elitlicens även i Superettan skrev | 26 Nov 2019 - 14:38
Div 1, Järngustav, Div 1
0
Gäst: SvFF skrev | 26 Nov 2019 - 14:37
https://www.svenskfotboll.se/nyheter/svff/2019/11/licensnamnden-och-ostersund--vad-hander-nu/

SUPERETTAN om klubben flyttas ner
4
Gäst: Järngustav skrev | 26 Nov 2019 - 14:33
Pman: Håller med dig. Nya tag S1. Norrlandsderbyn mot Sundsvall och Umeå väntar. Förra gången tog resan genom S1 tre säsonger .
Nu får visa att vi fixar den på två.


3
Gäst: Ö.s. skrev | 26 Nov 2019 - 14:30
P man, jag skyller inte på någon, jag konstaterar att kommunen också är förlorare i det här för det är Östersunds kommun som äger arenan med allt vad det innebär. För även om Öfk blir kvar och spelar i Div 1 så är kommunen dom största förlorarna genom kraftigt minskade hyresintäkter, kraftigt minskade löneskatter mm.
8
Gäst: South skrev | 26 Nov 2019 - 14:23
Det är väl ändå för väl att INTE kommunen sponsrade ÖFK, är väl nog många som fyller/fyllt detta svarta hål. Varför gå in med miljoner i ngt som faller så som det gör, snacka om att kasta pengarna i sjön. Kommunens ev bidrag hade ändå inte räckt till. Däremot kan man säkert när tid gått och ÖFK visat att man hamnat i fas att då gå in med medel, oavsett divisionstillhörighet. Förresten kan man väl säga att kommunen redan har sponsrat iom att man varit ytterst snälla angående skulderna som man ev aldrig får se skymten av.
3
Gäst: Erik skrev | 26 Nov 2019 - 14:21
@ojämte

Klart de behövs elitlicens för SE också, men är ju inte samma krav där som i AS.
Bara för att man inte klarar den för AS kanske man kan göra det för SE:

Nu är det inte säkert i detta fall ändå, men är ju olika krav.
0
Gäst: Ojämte skrev | 26 Nov 2019 - 14:18
Nu blir jag också osäker. D1 eller S1?
Känns nästan som att det kan kvitta
1
Gäst: Ojämte skrev | 26 Nov 2019 - 14:13
Nedflyttning sker till div 1 om det sker alls. man behöver elitlicens i Superettan med.

Håller med Pman, det är ointressant med syndabockar just nu.
2
Pman skrev | 26 Nov 2019 - 14:09
@ Ö.s. lägg av snälla - att skylla på andra hjälper inte!
Det finns tillräckligt många som ser fördelarna med att ÖFK finns och får framgång igen. ÖFK kommer inte att försvinna! Det kommer att vända så småningom. Vi tar oss ur det här med nya krafter bara vi slutar att svartmåla.
18
Gäst: Ö.s. skrev | 26 Nov 2019 - 14:00
Östersunds kommun ovilja att sponsra föreningen kommer visa sig vara ett rejält självmål. Försvinner Öfk så tappar kommunen först och främst hyresintäkter, sen tappar de femton till tjugo millioner i skatteintäkter och ett ganska rejält belopp i reklam! Det hade varit en bra affär för Östersunds skattebetalare om de hade stöttat Östersunds fk ordentligt för då hade de haft elitlicensen idag. Nu vet vi inte hur det blir. Men en sak.är säker, om Öfk försvinner så är Östersunds kommun kanske största förloraren.
31
Pman skrev | 26 Nov 2019 - 13:47
Detta känns omedelbart chockartad förstås men ändå också lite väntad med tanke på allt hat på många håll och negativsnack mot ÖFK. Å andra sidan kan man ju inte ge upp så lätt. Livet är inte slut för det. Bara att bryta ihop och komma igen. Vi får visa nu att devisen "Vi ger oss aldrig" gäller nu mer än någonsin.

Nu får det visa sig vilka som har äkta supporterhjärtan. Skitsnacket här på forumet måste ta slut. Avstå från att att ta på sig offerkoftan eller vältra sig i fingerpekande och leta fram alla skyldiga! Vi måste helt enkelt sätta streck för allt som varit och se framåt istället.

Ifall överklagan avslås och det blir omstart i Superettan: Strunta i alla som inte vill stötta och medverka till att ta oss upp igen med justa medel. Det finns inga genvägar till en hållbar framgång. Bara hårt arbete och följa regelboken som gäller.

Fram med positivt tänkande och positiva förslag!
32
Gäst: Tänker fel... skrev | 26 Nov 2019 - 13:39
Vad gäller? På ett ställe står det att det blir gradering till div 1 och på annat ställe står det superettan?
1
Gäst: Läktaren skrev | 26 Nov 2019 - 13:35
Otroligt frustrerande, Men gör om gör rätt från div 1
0
Gäst: Jaha skrev | 26 Nov 2019 - 13:28
Justja, glömde att det även är politikernas fel, detta har förstås inget med DK o hans folk att göra i hur föreningen skötts.
17
Gäst: Jaha skrev | 26 Nov 2019 - 13:22
Here we go again. Det är medias fel, det kommer överklagas, ingen dom är klar förrän....etc. Plus då att Z plockar bort vissa kommentarer men inte andra ikasinnade.
19
Gäst: Besviken skrev | 26 Nov 2019 - 13:06
Östersunds kommun med Bosse (duktig)Svensson i spetsen är väl den ända kommun i Sverige som inte vill ha ett allsvenskt lag i sin stad. Jag hoppas Bosse S. Stöttar ÖFK lika bra som han gör med basketen (både dam o herr) där han bl.annat stöttar damerna med deras V75 spel
32
Gäst: Ö.s. skrev | 26 Nov 2019 - 13:01
Håller med observer. Licensnämnden har gått händelserna i förväg här och utgår från att domen angående Ghoddos kommer stå sig som det känns plus alla lögner och halvsanningar som media står till tjänst med.
15
Gäst: IQ skrev | 26 Nov 2019 - 12:56
Jag tycker att de fattat rätt beslut!
8
Gäst: Swish skrev | 26 Nov 2019 - 12:56
Nämen, vem trodde det skulle kunna ske.
5
Gäst: Observer skrev | 26 Nov 2019 - 12:47
Populistiskt skitbeslut. Klart ÖFK klarar drift i AS 2020, men det här är ju sista chansen för en drevpåverkad nämnd att göra något.
30
Gäst: Dalarna skrev | 26 Nov 2019 - 12:42
Välkommen Brage!!.... till allsvenskan!
3
Gäst: Ö.s. skrev | 26 Nov 2019 - 12:41
Står sig det här så blir det Div 1 inte superettan! Och hur blir det med spelartruppen? Ingen vill väl vara kvar och spela i Öfk då.
5
Gäst: ere sant? skrev | 26 Nov 2019 - 12:38
Div 1? Inte Superettan?????
0
 
Sök på fotbollz.se
   
  Vi satsar på OLearys tipset och Trissen även i år  
  av Haldo Jonsson | Idag - 14:08  
 

Fotbollz.se planerer för en ett nytt O`Learys tips och en ny Triss denna säsonhg

Tom Pettersson Trissvinnare i fjol

 
  Läs mer...  
 


 
  Spelprogram allsvenskan  
  av Haldo Jonsson | Igår - 19:43  
 

Det blir söndag-torsdag-sönsag för ÖFK. En kvällsmatch och två eftermiddagsmatcher i de tre första matcherna

 
  Läs mer...  
 


 
  Pontus Kindberg - en kille som vet vad han vill  
  av Haldo Jonsson | Igår - 10:34  
 

En ung fotbollsspelares tankar om nuet och om framtiden

 
  Läs mer...  
 


 
  ÖFK stänger träningarna  
  av Haldo Jonsson | 1 Jun 2020 - 09:44  
 

Från 1 juni stänger ÖFK fram till allsvenskan den 14 juni sina träningar på Jämtkraft Arena för både media och allmänheten.

 
  Läs mer...  
     
 
Nyhetsarkiv
31 Maj 2020 - 17:38 Simon Kroon glänste i bra internmatch
30 Maj 2020 - 16:12 Bilder från dagens internmatch
30 Maj 2020 - 09:29 Intervju med Ian Burchnall och Isak Ssewankambo
30 Maj 2020 - 08:57 Jan Quicklund kandidat till att bli ny vd för ÖFK
29 Maj 2020 - 17:32 Tuff öppning för ÖFK i allsvenskan
28 Maj 2020 - 18:30 Grönt ljus för allsvenskan
28 Maj 2020 - 16:33 Positivt beslut om allsvenskan i morgon fredag?
28 Maj 2020 - 11:19 Hovrätten nästa för Daniel Kindberg
28 Maj 2020 - 09:44 Övergång nära för Ken Sema?
27 Maj 2020 - 14:19 Sören Åkeby minns och ser framåt med ÖFK
27 Maj 2020 - 12:06 ÖFK är mogna för att starta allsvenskan den 14 juni
26 Maj 2020 - 12:47 Saman Ghoddos i långt förhör inför Cas
26 Maj 2020 - 10:14 Det pekar åt rätt håll
25 Maj 2020 - 17:22 Beslut på fredag om allsvenskan
25 Maj 2020 - 08:40 Lars Larssons Tankar
24 Maj 2020 - 21:36 Barbro och Per-Ola Hedlund bidrog med en uppskattad ÖFK-utst
24 Maj 2020 - 11:17 Spel inför tomma läktare men inte inför tysta
24 Maj 2020 - 10:37 Målvakten Aly Keita
24 Maj 2020 - 09:55 Mittbacken Thomas Poppler Isherwood
23 Maj 2020 - 19:57 Fem snabba till Ian Burchnall