meny  
 
 
- Start
- Nyheter/Information
 
- Spelprogram/Referat
- Spelartruppen
- Statistik
- Hemmaarena
- Återblick -18
- Återblick -17
- Återblick -16
- Återblick -15
- Återblick -14
- Återblick -13
- Återblick -12
- Återblick -11
- Återblick -10
- Återblick -09
- Återblick -08
- Återblick -07
- Återblick -06
- Intervjuer
- Länkar
- Forum
 
- Kontakta oss
 
tabell Aktuell tabell   skytteliga Skytteliga
 
- Allsvenskan  Tabell
 
 
 
     
   
     
 ÖFK Nyheter
 
Välkommen till ÖFK Nyheter. Detta är en webbplats speciellt för alla som gillar ÖFK men även för andra intresserade. Avsikten med sidan är att den skall ha ett lättillgängligt och aktivt debattforum samt att Du bl a skall kunna läsa matchreferat, spelarinformation och intervjuer.
 
Senaste Matchen   Nästa Match
Eskilsminne IF ÖFK
0 5

Läs mer... Läs mer...
 
ÖFK GAIS

2020-02-29 14:30
Jämtkraft Arena
 

 NEJ, ÖFK - DET HÄR VAR EN SKRÄPMATCH
av Agne Svärd
Publicerad 6 Feb 2020 - 22:55 Uppdaterad 6 Feb 2020 - 22:55

Som jag skrev för några dagar sedan: träningsmatcher är träningsmatcher och ska bedömas därefter.

Men sedan ÖFK spelat 1–1 mot danska superligaåttan Lyngby BK så är jag inte alls överens med de ÖFK-röster som jag lyssnade till i klubbens facebooksändning från Portugal efter matchen.

Själv tyckte jag det var en skräpmatch mellan två lag som var mer inriktade på att sparka varandra på benen istället för på bollen, i ÖFK-lägret tyckte man sig ha gjort en bra insats.

Det tycker jag är att ljuga för sig själv!

Nåväl, det är möjligt att man blir både bortskämd och fartblind av all fantastisk fotboll som man numera serveras – året runt. På läktaren eller i tv-fåtöljen, den ena kanonmatchen avlöser den andra och underlaget är nästan alltid perfekt.

Men när ÖFK och Lyngby spelar träningsmatch i södra Portugal är det nästan omöligt att kontrollera bollen som mest småstudsar hela tiden. Och det oftast sådana gånger som det blir smågrinigt mellan lagen, det är som upplagt att man kommer fel in i duellerna och då är det lätt till att det rinner över (det är sedan gammalt).

Här var det värre än så. Vid ett par tillfällen under första halvlek ville spelarna slåss med varandra. I en träningsmatch...

ÖFK startade med Sixten Mohlin i målet, en fyrbackslinje med Sam Mensiro, Noah Sonko Sundberg, Thomas Isherwood och Marco Weymans. Tre man på mitten med Charlie Colkett som ankare, Rewan Amin och Isak Ssewankambo lite högre upp. Tre man även längst fram med Felix Hörberg till höger, Jordan Attah Kadiri i mitten och Nebiyou Perry till vänster.

De hade inget flyt i spelet när de själva hade bollen. Perry hade en möjlighet efter en snabbt slagen frispark men valde fel fot i avslutet och Lyngbys målvakt kunde täcka ut bollen till hörna, Kadiri hade också en chans på Hörbergs inspel men nådde inte bollen.

Det var allt första 45, varken mer eller mindre. Den spelglädje som jag sett både mot Gif Sundsvall och Brommapojkarna var som bortblåst. Istället var det grinigt – men framförallt krampaktigt och stundtals slarvigt. Det syntes inte minst i uppspelen från egen planhalva.

Här var det inte mycket som var bra, inte alls!

I paus fick Isherwood, Mensiro och Kadiri kliva av, in kom Alex Purver, Eirik Haugan och Blair Turgott. En kvart senare kom fyra nya byten (Perry, Colkett, Hörberg och Ssewankambo av / Ludvig Fritzson, Frank Arhin, Simon Kroon och Francis Baptiste in) och strax senare kom ytterligare två byten när Amin och Weymans lämnade och Ronals Mukiibi och Henrik Bellman fick avsluta.

Nio nya spelare brukar sällan bli särskilt bra men i det här fallet blev det i alla fall lite bättre, åtminstone i offensiven. Det gav i alla fall ett snyggt mål och några fina möjligheter så kunnat resultera.

1–0-målet efter 54 minuter tål att berättas om: Charlie Colkett lyckades pressa in en långboll bakom Lyngbys vänsterförsvar där Felix Hörberg kom i en fin löpning, Felix spelade in framför mål där Nebiyou Perry fanns och vinterns piggaste ÖFK-are sköt, på volley, in bollen bakom en chanslös målvakt. Snyggt, i alla delar!

Det var också här vi fick se Francis Baptsite tvinga Lyngbys målvakt till en jätteräddning, Simon Kroon briljera i några dribblingsattacker och Blair Turgott ta några riktigt fina djupledslöpningar.

Men samtidigt som det hände lite mera framåt såg det samtidigt darrigare ut i defensiven, försvarsjobbet imponerade inte vid Lyngbys kvitteringsmål (André Riel, 84:e minuten). Sixten Mohlin, som var maktlös på målnicken, må vara en utmärkt linjemålvakt (som vid räddningen i början av matchen) men hans arbete med fötterna är inget för den hjärtsvage och Eirik Haugan ser ut att ha en hel del att jobba med på träningsplanen innan han är tillbaka till den form han visade förra sommaren.

Mest nöjd med den här eftermiddagen (utöver det jag skrev om andra halvleken här ovan) är jag med resultatet, Isherwoods rejäla försvarsspel före paus, Weymans rappa backspel (även om passningsspelet stundtals är lite väl hasardbetonat på egen planhalva) och Isak Ssewankambos arbetsinsats.

Men sammantaget; det här manskapet kan mycket bättre och det känns rätt skönt att ta med sig! Och det är ju trots allt två månader kvar till den allsvenska starten!

Till sist 1; jag tyckte att den portugisiske domaren tog ett bra beslut när han skickade Sonko Sundberg och Lyngbys Rezan Corlu av banan för att lugna ned sig några minuter i slutet av första halvlek när det var som hetast. Den här typen av ”bandyutvisningar” borde det vara mer av i träningsmatcher när så mycket annat är både annorlunda och tillåtet. Här handlar det ju om träning och inget annat. Och domarens beslut(?) gav en mycket lugnare andra halvlek...

Till sist 2; det är lika bra att ta det direkt när säsongen är ny: Att det ska vara så svårt att skriva en laguppställning på rätt sätt? Den ska skrivas från höger till vänster, inte tvärtom. Det verkar vara okänt för många (unga?) fotbollsbevakare. Det här stör mitt grafiska öga. Det gör det också när ÖFK på sin egen hemsida före avspark intervjuar tränaren Ian Burchnall och han berättar att det blir en 4-3-3-uppställning samtidigt som grafiken strax senare visar 4-4-2... Suck!

 
 
9 Kommentarer:
Gäst: Claes skrev | 7 Feb 2020 - 21:28
Ö.S. inlägg kan väl inte ens räknas som en åsikt, bara ännu ett utfall mot allt som kan tolkas som negativt mot ÖFK. Tycker inte att han är värd Agnes medlidande.
18
Gäst: Agne Svärd skrev | 7 Feb 2020 - 20:44
Alla har rätt till en åsikt, även sign Ö.S. Men mest tycker jag bara synd om honom!
20
Gäst: Gallup skrev | 7 Feb 2020 - 18:15
En lätt undersökning, eftersom fotbollz fortsätter att släppa fram sign. Ö.s. hädelser.
Alla som tycker att Ö.s. uttrycker sig i allmänhet åt helvete för nedlåtande gör en tumme upp.
45
Gäst: Claes skrev | 7 Feb 2020 - 16:10
Ö.s. Tar ton gör man när man sjunger. Och varför skulle inte Agne ta SIG ton, det är väl krönikörens uppgift. Återgå till att leta efter felaktigheter i ÖP du.
26
Gäst: Ö.s. skrev | 7 Feb 2020 - 15:32
Ha ha ha Agne Svärd tar ton! Vilket skämt!
9
Gäst: hm skrev | 7 Feb 2020 - 14:01
Att det fina spelet mot BP och Giffarna var bortblåst skulle ju möjligen också kunna handla om att motståndet igår höll betydligt högre klass på varje position. Givetvis spelar underlaget in men att totalsåga insatsen med tanke på motstånd och underlag är inte korrekt tycker jag.

Fanns mycket positivt att ta med sig, på individuell spelarnivå så ser sonko/isherwood väldigt bra ut som mittbackspar, perry precis så spännande som han såg ut ifjol men mer mogen i spelet, weymans ser väldigt väldigt vass ut ifrågasätter återigen värvningen av kalppi pga detta.

Kom också ihåg att det är ungefär 1 månads fotbollsträning dessa spelare har i kroppen. vad begär du Agne?

26
Gäst: Norrlänningen skrev | 7 Feb 2020 - 13:53
Lagbygget går framåt
Nu gäller det att få fram spetskompitensen också för att vinna matcher
Kanske blir när startelvan spelas ihop.
En bra backlinje ett rörligt mittfält och forwards som kan stångas i boxen och suga in insticken .
Och att målvakterna får stabilare fötter.
Sedan våga ta avslut.
Känns som det börjar finnas självförtroende i grabbarna nu.
Webb gjorde ett toppen jobb förra säsongen fast det inte märkes.
Det kanske börjar ge tillbaks på den satsningen
Fortsätt våga våga nu grabbar .Då kan det bli en underbar sommar
10
Gäst: Bale skrev | 7 Feb 2020 - 13:24
ÖFK s unga garde ligger i ett uppbyggnadsskede och gör en riktigt bra match mot erfarna danska proffs. För en tyckare räcker inte det. Skulle ÖFK ha vunnit med minst 5-0 eller vad? I Lyngby var man nöjd men inte vi i Östersund. Här har betydligt högre krav.
19
Gäst: HookAbout skrev | 7 Feb 2020 - 11:07
Jag håller inte med dig, Agne. Personligen tyckte jag att ÖFK kan ta med sig en hel del positiva saker från gårdagens match.

Framför allt tyckte jag att det fanns ett flertal situationer under uppspelsfasen som såg bra ut. ÖFK lyckades spela sig igenom Lyngbys press på ett bra sätt, och det med ett underlag som uppenbarligen var oförlåtande.

Sen tycker jag att ÖFK vid flera tillfällen klarade av att växla från det symptomatiska, statiska mittfältsspelet till ett rakt och snabbt anfallsspel med fina instick bakom Lyngbys backlinje. Jag har annars upplevt att det antingen varit det ena eller det andra under Burchnalls styre, dvs. antingen rakt och snabbt eller sidled, sidled tills dess att bollen förloras. Omväxling förnöjer!

32
 
Sök på fotbollz.se
   
  Inför matchen: ÖFK - GAIS  
  av Kim Sunding | Igår - 22:30  
 

En strålande februraridag väntar på lördagen. Passa på att besöka Jämtkraft Arena och heja fram ÖFK till ännu en vinst!

 
  Läs mer...  
 


 
  'Om man lyfte på locket till andra klubbar skulle man se att det är så här elitfotbollen ser ut  
  av Haldo Jonsson | Igår - 22:10  
   
  Läs mer...  
 


 
  Pero Kapcevic - en man för ÖFK  
  av Haldo Jonsson | Igår - 15:55  
 

I går träffade fotbollz.se nye assisterande tränaren Pero Kapcevic. Det var ett posituvt möte. Pero passar bra in i ÖFK- kostymen

 
  Läs mer...  
 


 
  IFK Göteborg intresserade.  
  av Haldo Jonsson | Igår - 15:23  
 


Är Noa Sonko Sundberg på väg bort från ÖFK?

 
  Läs mer...  
     
 
Nyhetsarkiv
Igår - 11:36 Träning inför GAIS
27 Feb 2020 - 21:44 Lars Larssons Tankar
27 Feb 2020 - 21:42 ÖFK fortfarande bäst i Sverige
27 Feb 2020 - 09:49 En stark ljusstråle i mörkret
27 Feb 2020 - 09:04 Företagsgruppen och ÖFK tar gemensamma tag
26 Feb 2020 - 14:23 Fryser på fotboll? Nej, jag klär mig rätt
26 Feb 2020 - 12:13 Håll ögonen öppna
25 Feb 2020 - 23:16 ÖFK klargör turerna för att få elitlicens för 2020
25 Feb 2020 - 09:14 Krönika av Miguel Exposito
25 Feb 2020 - 08:58 SEF, Svensk elitfotboll ger svar på tal om ÖFK
24 Feb 2020 - 14:11 Allsvenska lagen går som tåget
24 Feb 2020 - 13:57 Sista chansen?
24 Feb 2020 - 10:39 Eskilsminne - ÖFK.Se målen här
23 Feb 2020 - 22:19 Full laddning och givmild hemmamålvakt gav 5-0
23 Feb 2020 - 20:46 Ett nytt ÖFK
23 Feb 2020 - 17:20 Matchreferat ÖFK körde över Eskilsminne
23 Feb 2020 - 15:37 Startelvan
23 Feb 2020 - 09:44 Inför matchen: Eskilsminne IF - ÖFK
23 Feb 2020 - 09:43 ÖFK - Vi vi vill inte återuppleva den 23 februari i fjol
22 Feb 2020 - 20:06 Förre ordföranden Rolf Lohse tillbaka till ÖFK?
 
 
 
Herrar
av: Lars | 27 Feb 2020 - 10:27
40 mille
Övrigt
av: YES! | 13 Feb 2020 - 10:52
https://www.stadiumteamsales.se/ifk