meny  
 
 
- Start
- Nyheter/Information
 
- Spelprogram/Referat
- Spelartruppen
- Statistik
- Hemmaarena
- Återblick -18
- Återblick -17
- Återblick -16
- Återblick -15
- Återblick -14
- Återblick -13
- Återblick -12
- Återblick -11
- Återblick -10
- Återblick -09
- Återblick -08
- Återblick -07
- Återblick -06
- Intervjuer
- Länkar
- Forum
 
- Kontakta oss
 
tabell Aktuell tabell   skytteliga Skytteliga
 
- Allsvenskan  Tabell
 
 
 
     
   
     
 ÖFK Nyheter
 
Välkommen till ÖFK Nyheter. Detta är en webbplats speciellt för alla som gillar ÖFK men även för andra intresserade. Avsikten med sidan är att den skall ha ett lättillgängligt och aktivt debattforum samt att Du bl a skall kunna läsa matchreferat, spelarinformation och intervjuer.
 
Senaste Matchen   Nästa Match
Eskilsminne IF ÖFK
0 5

Läs mer... Läs mer...
 
ÖFK GAIS

2020-02-29 14:30
Jämtkraft Arena
 

 DET HÄR VAR BÄTTRE, MYCKET BÄTTRE!
av Agne Svärd
Publicerad 10 Feb 2020 - 22:23 

Den här gången är jag helt överens med ÖFK-tränaren Ian Burchnall: Insatsen mot Århus (1–1) var mycket bättre än den mot Lyngby (även då 1–1) i förra veckan.

Jag påstår att den var flera klasser bättre, det här var en riktig fotbollsmatch.

Det kanske är så enkelt som att underlaget man spelade på var den avgörande skillnaden: Mot Århus var förutsättningarna perfekta; sol. värme och en hybridmatta (en blandning av naturgräs och konstgräs) som påminde om en golfgreen. Mot Lyngby i torsdags gick det inte att kontrollera bollen, då blir det skitspel och dessutom oftast väldigt grinigt. (Det skulle vara förbjudet att spela på en sån plan, åtminstone när man reser så långt...)

Ian Burchnall hade dribblat om ordentligt i sin startelva: Aly Keita, nybliven lagkapten, gjorde årsdebut i målet, fyrbackslinjen bestod av Alex Purver, Eirik Haugan, Thomas Isherwood och Ronald Mukiibi. Rewan Amin var balansspelare på mitten och kompletterades av Ludvig Fritzson och Frank Arhin. Längst fram ett tremannaanfall med Blair Turgott, Jordan Attah Kadiri och Simon Kroon.

Starten var inte så mycket att yvas över, Det blev inget spel till höger och i mitten hade Kadiri svårt att få tag på bollen. Attackerna kom istället till vänster där Kroon utmanade vasst vid några tillfällen.

Men snart var bilden en annan; Rewan Amin växte fram som planens dominant – och gigant. Amin jobbade över banan och briljerade med smarta lösningar varje gång. Det gjorde att framförallt Kadiri fick mer yta att jobba i mellan Århus mittfält och backlinje och ÖFK kunde nu hota såväl till höger, i mitten som till vänster. Dessutom fylldes det på bakifrån med stor löpvillighet.

Det kändes som ÖFK kontrollerade matchbilden, man hade fått den dit man ville.

Det var väl egentligen bara de klara målchanserna som saknades, bara skott utifrån (lösplugg) och ett bra läge för Kadiri där han inte fick ordning på avslutet.

I paus bytte Burchnall ut halva styrkan. Keita, Purver, Haugan, Mukiibi och Kroon fick kiva av, in kom Andrew Mills, Sam Mensiro, Noah Sonko Sundberg, Marco Weymans och Felix Hörberg.

Och ”nya” ÖFK fick en pangstart:

# 47:e min: Efter kort hörna från Amin lyftte Turgott in en lyra som Kadiri lobbnickade in 1–0.

# 48:e min: Turgott drev in från vänster, in i skottsektorn och träffade bra. Men mitt på den danske målvakten som styrde bollen till hörna.

# 49:e min: Och på hörnan kom en vass nick, dock utanför.

Här kopplade ÖFK definitivt greppet om matchen men de riktigt vassa möjligheterna kom aldrig. Det blev skott utifrån, visserligen från fina lägen men inga riktiga hot. Och efter ytterligare några byten (Isak Ssewankambo och Henrik Belmman in i den 60:e minuten, Fritzson och Arhin ut – Francis Baptiste in och Kadiri ut i 68:e) blev det lite för mycket av de goda. Strukturen försvann mer eller mindre, det blev give and go istället för ett sammanhållet lagspel.

Det var också i den ”stökperioden” som Århus kunde kvittera. En frispark från 25 meter träffade Thomas Isherwood i muren, styrdes i stolpen. På returen var danskarna mer på hugget än ÖFK-försvaret och Albert Grönbaek kunde trycka in kvitteringsbollen 1–1.

***

Här är några noteringar;

# Rewan Amin har sedan han kom till ÖFK haft svårt att övertyga mig om sin storhet. I dag var han hur bra som helst! Kul, för det är lätt att tycka om den genomsympatiske Amin!

# Thomas Isherwood är så här långt försvarets rese. Kan han bara värdera lite bättre när tacklingarna ska sättas in kan det här bli riktigt bra. (Några av satsningarna är ju långtifrån rumsrena...)

# Jordan Attah Kadiri gjorde mål igen! På egentligen ingenting, det där var ju ingen målchans...

# Ronald Mukiibi lyste av spelglädje de 45 minuter han fick vara med. Tacka för det, efter alla skadebekymmer. Och han gillade förutsättningarna: ”Bästa plan jag har spelat på”, sa han i ÖFK:s facebooksändning efter matchen.

# Marco Weymans har redan pigga ben, han far upp och ned på sin vänsterkant som ett torrt skinn.

# Även Blair Turgott har bra fart, däremot behöver nog Felix Hörberg några veckor till på sig för att få bort vinterpälsen. Samma gäller för Noah Sonko Sundberg som har en bit kvar till fjolårets stabila spal.

# Efter de inledande fyra träningsmatcherna så är jag helt på det klara att Ian Burchnall kommer att börja tävlingssäsongen (23 febr, Eskilsminne borta i Svenska cupen) med en 4-3-3-uppställning.

# Till sist ska jag ta Ian Burchnall i örat. När Århus kvitterade på sin frispark så touchade bollen Thomas Isherwoods vänstra sida innan den träffade stolpen och till sist susade in bakom Andrew MIlls. Jag såg det inte direkt men på reprisbilderna upptäckte jag att det var just Isherwood som stod längst ut till höger (sett från skytten) i tremannamuren. ”Vad hade Isherwood i muren att göra?” tänkte jag. Och tittade en gång till... Då upptäckte jag att även Sonko Sundberg stod i muren, längst ut till vänster. Vafan, både mittbackarna i muren, är det möjligt? Ja, hur kan det vara möjligt på den här nivån, inte ens i division 4 är det tillåtet! Visst, det var en träningsmatch med många spelarbyten och en viss oreda i organisationen kan säkert uppstå och måste accepteras. Men muren ska byggas av mittfältare och forwards medan försvarsspelarna ska ägna sig åt det de är experter på; ta markeringsuppgifter och försvara straffområdet! Det är sedan gammalt.

 
 
3 Kommentarer:
Gäst: SvFF skrev | 11 Feb 2020 - 15:12
Vem hetsar upp sig av träningsmatcher ? Det är när serien startar det blir skarpt läge och alla spelar för att vinna. Många lag som varit bäst eller sämst på försäsongen och sedan vänt i serien.
6
Gäst: Blupish skrev | 11 Feb 2020 - 10:37
@hm
Du kanske får kolla hur det brukar ställa upp, att de hade 4-5 reserver under matchen Århus stämmer, och vi nyttjade 20 spelare så inte direkt ordinarie där heller :)

Vill du kritisera så får du gå tillbaka och göra din läxa innan :)
23
Gäst: Hm skrev | 11 Feb 2020 - 07:33
Ja alltså att det bitvis såg bättre ut handlade ju också till viss del om att motståndet var mycket sämre än när vi mötte Lyngby. Århus spelade ju samtliga sina reserver. Lite märkligt att man med 50 års erfarenhet av journalistik inte tar med en sådan sak i sin värdering av insatsen.

Dessutom i bra frisparkslägen där man förväntar sig att motståndaren går på avslut är det numer relativt vanligt att man placerar sina längsta spelare i muren för att det ska bli svårare att skruva bollen över. Det implementeras även i Premier League av många lag. Man förväntar sig helt enkelt inget inlägg från 25 meter.
11
 
Sök på fotbollz.se
   
  ÖFK - GAIS i dag  
  av Haldo Jonsson | Idag - 10:03  
   
  Läs mer...  
 


 
  Inför matchen: ÖFK - GAIS  
  av Kim Sunding | Idag - 09:24  
 

En strålande februraridag väntar på lördagen. Passa på att besöka Jämtkraft Arena och heja fram ÖFK till ännu en vinst!

 
  Läs mer...  
 


 
  Så ser GAIS på ÖFK  
  av Haldo Jonsson | Idag - 09:23  
   
  Läs mer...  
 


 
  'Om man lyfte på locket till andra klubbar skulle man se att det är så här elitfotbollen ser ut  
  av Haldo Jonsson | Igår - 22:10  
   
  Läs mer...  
     
 
Nyhetsarkiv
Igår - 15:55 Pero Kapcevic - en man för ÖFK
Igår - 15:23 IFK Göteborg intresserade.
Igår - 11:36 Träning inför GAIS
27 Feb 2020 - 21:44 Lars Larssons Tankar
27 Feb 2020 - 21:42 ÖFK fortfarande bäst i Sverige
27 Feb 2020 - 09:49 En stark ljusstråle i mörkret
27 Feb 2020 - 09:04 Företagsgruppen och ÖFK tar gemensamma tag
26 Feb 2020 - 14:23 Fryser på fotboll? Nej, jag klär mig rätt
26 Feb 2020 - 12:13 Håll ögonen öppna
25 Feb 2020 - 23:16 ÖFK klargör turerna för att få elitlicens för 2020
25 Feb 2020 - 09:14 Krönika av Miguel Exposito
25 Feb 2020 - 08:58 SEF, Svensk elitfotboll ger svar på tal om ÖFK
24 Feb 2020 - 14:11 Allsvenska lagen går som tåget
24 Feb 2020 - 13:57 Sista chansen?
24 Feb 2020 - 10:39 Eskilsminne - ÖFK.Se målen här
23 Feb 2020 - 22:19 Full laddning och givmild hemmamålvakt gav 5-0
23 Feb 2020 - 20:46 Ett nytt ÖFK
23 Feb 2020 - 17:20 Matchreferat ÖFK körde över Eskilsminne
23 Feb 2020 - 15:37 Startelvan
23 Feb 2020 - 09:44 Inför matchen: Eskilsminne IF - ÖFK
 
 
 
Herrar
av: Lars | 27 Feb 2020 - 10:27
40 mille
Övrigt
av: YES! | 13 Feb 2020 - 10:52
https://www.stadiumteamsales.se/ifk