meny  
 
 
- Start
- Nyheter/Information
 
- Spelprogram/Referat
- Spelartruppen
- Statistik
- Hemmaarena
- Återblick -20
- Återblick -19
- Återblick -18
- Återblick -17
- Återblick -16
- Återblick -15
- Återblick -14
- Återblick -13
- Återblick -12
- Återblick -11
- Återblick -10
- Återblick -09
- Återblick -08
- Återblick -07
- Återblick -06
- Intervjuer
- Länkar
- Forum
 
- Kontakta oss
 
tabell Aktuell tabell   skytteliga Skytteliga
 
- Allsvenskan  Tabell
 
 
 
     
   
     
 ÖFK Nyheter
 
Välkommen till ÖFK Nyheter. Detta är en webbplats speciellt för alla som gillar ÖFK men även för andra intresserade. Avsikten med sidan är att den skall ha ett lättillgängligt och aktivt debattforum samt att Du bl a skall kunna läsa matchreferat, spelarinformation och intervjuer.
 
Senaste Matchen   Nästa Match
IF Elfsborg Östersunds FK
3 0

Läs mer... Läs mer...
 
Östersunds FK Halmstad BK

2021-07-26 19:00
Jämtkraft Arena
 

 ETT LAG ATT TRO PÅ
av Haldo Jonsson
Publicerad 11 Feb 2020 - 21:42 Uppdaterad 11 Feb 2020 - 22:09

Det negativa händelserna i ÖFK har stärkt spelarna. De har höjt sin nivå både som spelare och som personer.

ÖFK har avslutat träningsvistelsen i Portugal.

Att träna, bo ihop och träffas på ledigheten har antagligen varit nästan lika viktigt som att träna fotboll.

I fjol, under lång tid, hade ÖFK ett lag av spelare från olika hörn i världen som inte kände varandra, inte visste så mycket om ÖFK och om deras sätt att spela och om seder och bruk i Sverige. De blev även vilsna av all turbulens som då hade greppet om ÖFK. Det pratades och skrevs mera om de problem som fanns inom klubben än om fotbollen, som trots allt är den viktiga produkten. Att tro att detta inte påverkade spelarna är fel. Om man riskerar att inte få ut sin lön, då är det klart att det inverkar, men givetvis i olika hög grad.

Att dessutom de mest framträdande spelarna gick från ÖFK och Ian Burchnall måste välja mindre erfarna och inte riktigt inskolade spelare, var ett problem att bemästra i en allsvenska som var tuffare än på länge.

Man kan se det ur en annan synvinkel.

Den påfrestande tiden om ekonomin och andra problem som fanns i ÖFK och att många spelare lämnade i fjol har faktiskt inte bara varit av ondo. De nya mindre erfarna spelarna fick ge sig in i hetluften och utan förvarning ställas mot Allsvenskans bästa och mest rutinerade lag. Det var en tuff och nyttig erfarenhet som det klarade av bra och som styrkte dem. De kan de dra stor nytta av i år.

Något nytt håller på att skapas i ÖFK. Visst var det jobbigt att mista de gamla stjärnorna, men de blev även vändpunkten till det nya i ÖFK.

Nästan alla spelare, de flesta nya, som blev kvar i ÖFK är i stort sett på samma nivå. Det är ganska oerfarna av allsvenskt spel och många kom till ÖFK för att lära och förbättra sig som fotbollsspelare och ser positivt på det. Borta är en del spelare (ett litet, litet fåtal) som dominerade ÖFK på fel sätt och kanske hade tankarna mera på andra tillkommande lag än på ÖFK. Det kunde vara ganska stökigt i omklädningsrummen mellan spelare som inte drog jämnt. Det bäddade knappast för någon samhörighetskänsla och vilja att samarbeta på plan.

Men, tar man vara på motgångar man gått igenom så går man styrkt mot framtiden. Motgång och problem är ofta roten till framgång. Motgångar och problem härdar!


I dag bygger ÖFK upp ett lag upp från grunden som när man bygger ett hus. Vissa spelare tar för sig mera, en del mindre och nya ledare växer fram. Ett fåtal äldre spelare är kvar som föredömen och visar rätt väg. Lagkaptenen Aly Keita är en sådan. Han har positiv påverkan på ett lag. ÖFK består av förnuftiga och trevliga grabbar som kan mycket fotboll och som är mycket utvecklingsbara. De vill helst av allt spela fotboll och de vill bli så bra som möjligt i ÖFK och de trivs i ÖFK.

Samhörighetskänslan för varandra har växt fram efterhand och känslan för ÖFK som klubb har blivit starkare. Nu jobbar alla tillsammans mot ett gemensamt mål. Av det fanns det inte så mycket ifjol. Med tanke på att viljan, sägs det, är viktig till 70 % för att göra en bra match så blir detta till stort gagn och nytta vid årets säsong. Vissa spelare saknade självförtroende i fjol. I dag är det annorlunda. Spelarna har en positiv känsla inför den kommande säsongen. De tror på sig själva och att laget kommer att göra bra ifrån sig och överraska.ÖFK har inte förlorat sin förmåga att utveckla spelare. Det kan man redan se efter träningsmatcherna. Efter bara några matcher finns spelare som har haft en positiv utvecklingskurva. Jag vet vilka de är, men väntar med att delge synpunkterna.

Ian Burchnall och även spelarna för den delen ska ha beröm för att de klarat av att rida ut alla stormar. Burchnall har genom väl avvägda uttalanden i massmedia bidraget till att hålla åsikterna på en rimlig nivå och trots all turbulens klarat av att hålla ÖFK kvar i allsvenskan. Vi möter en annan Burchnall i år. En säkrare och mera förväntansfull. Kanske är han stärkt av andra stora klubbars intresse för honom. Vi kommer ihåg hans uttalande, när det krisade som värst och ÖFK var placerade i Superettan: -" Jag kommer att vara kvar i ÖFK även om vi åker ner i Superettan".


Fotbollz.se har skrivit det flera gånger förut. Snälla, nu slutar vi bråka och förenar oss alla för att göra något positivt av ÖFK för att ÖFK skall lyckas bra i allsvenskan och helst gå till Europa Leaguekval.

 
 
20 Kommentarer:
Gäst: Frösö-Frasse skrev | 13 Feb 2020 - 00:18
Internettroll, sa Bull
Han som sare, vare
2
Gäst: Hoppfull skrev | 12 Feb 2020 - 21:19
@ojämte fattar inte riktigt vad du vill antyda...blir bara töntigt...inte särskilt objektivt...
Jag ser inte att ÖP ger särskilt mycket Ros... de vill skaffa sig skaffa sig snabba klick och står inte upp för när de redovisat nåt som inte riktigt stämmer, de väljer gärna att skriva spaltmeter om negativa saker än att lyfta fram det positiva...

Jag harar inte nån som tycker annorlunda än mig, men jag fascineras över alla som konstant väljer det negativa...varför? Varför väljer man att välja misstro mot andra människor?
7
Gäst: Ojämte skrev | 12 Feb 2020 - 19:38
Liten guide till Ö.s. värld

Internettroll = alla som inte blint hyllar ÖFK, vad de än gör
Laul, Hedenljung m.fl. = se Internettroll
ÖP = tidning som blandar ris och ros (mest ros faktiskt) men som Ö.s. bara läser ris.

Man kan älska ÖFK utan att hata alla som inte gör det på ditt sätt
15
Gäst: Strutsen Ö.s skrev | 12 Feb 2020 - 18:03
"Det finns ingen som helst garanti att det går att fuska sig tillframgångar om det nu skulle vara så, Öfk har en en av de lägsta budgeterna och det är alltid på plan det avgörs, Öfk har spelat sig till framgångarna man hade 2017." Vilket svammel, även för att vara dig!
8
Gäst: Ö.s. skrev | 12 Feb 2020 - 17:06
Det finns ingen som helst garanti att det går att fuska sig tillframgångar om det nu skulle vara så, Öfk har en en av de lägsta budgeterna och det är alltid på plan det avgörs, Öfk har spelat sig till framgångarna man hade 2017. Du ska inte ta intryck av internettrollen på fotbollskanalen mfl sajter. Förresten finns det ingen laga kraft vunnen dom ännu så länge.
6
Gäst: PS skrev | 12 Feb 2020 - 16:26
Fel. Det var en intervju i Fotbollskanalen. Falkarna måste sänka rösten och tänka sig för. Spelare ja alla i ÖFK jobbar för att ÖFK ska lyckas och helst spela i Eiropaligan och så kommer detta uttalande av en supporterklubb. Förstår man inte att det är pengarna i allsvenskan som räddar ÖFK. Superettan hade varit katastrof.


9
Gäst: Strutsen Ö.s skrev | 12 Feb 2020 - 16:04
..kör huvudet i sanden som alltid. Nä ÖFK med Kindberg i spetsen har ju senaste åren enbart kört med raka rör såklart..
7
Gäst: Ö.s. skrev | 12 Feb 2020 - 15:52
Vad är det Öfk fuskat och ljugit om?
5
Gäst: Tapas skrev | 12 Feb 2020 - 15:32
Det är milsvid skillnad på att vilja åka ur Allsvenskan, och nyktert se på vad som skulle vara bäst långsiktigt. Har vi chansen att vara kvar tycker jag vi ska ta den, men inte genom att fuska och ljuga.


Blir det två helt olika startelvor i helgen tro?
3
Gäst: ..... skrev | 12 Feb 2020 - 14:37
Hon har uttalat sig i Falkarnas slutna grupp på Facebook. Fotbollskanalen har vinklat artikeln och tagit saker ur sin kontext för att dreva. Föga förvånande i dagens medieklimat.
4
Gäst: @@PS skrev | 12 Feb 2020 - 14:19
fotbollskanalen: Du nämnde att det bästa kanske är att börja om, innebär det även att gå ner i seriesystemet?
Ordf: - Det har diskuterats om det inte skulle vara det bästa för oss egentligen, både för klubben och supportrarna. Att börja om från början.
0
Gäst: @PS skrev | 12 Feb 2020 - 14:16
Hur vet du det?
0
Gäst: PS skrev | 12 Feb 2020 - 13:59
Varför vill Falkarnas ordförande att ÖFK ska åka ur allsvenskan.? Som trogen supporter undrar man????
9
Gäst: Ha skrev | 12 Feb 2020 - 07:53
Rättelse: Fjärde bäst betyg.
4
Gäst: Ha skrev | 12 Feb 2020 - 07:52
Ravel Morrison startade borta mot Wigan i går och hade bäst betyg av Middlesbroughspelarna enligt whoscored.com. Utbytt i 71a minuten vid en 2-1 ledning. Matchen slutade 2-2. Slut som artist?
3
Gäst: Tror på det här. skrev | 12 Feb 2020 - 07:37
Som sagt innan, låt oss prata upp
kommande 2 matcher istället.
Vi kommer att få nog av annat
tjat inom snar framtid.
11
Gäst: Curva Middle skrev | 12 Feb 2020 - 07:20
Tänk om ni skulle skriva om fotboll istället om laget vad trevligt det skulle vara. Artikeln handlar om laget
15
Gäst: Ö.s. skrev | 12 Feb 2020 - 06:17
Hallströms utspel känns onödigt, Nils Åke Hallström var väldigt positiv när Lennart Ivarsson tillträdde nu vill han ha bort honom. Hur ska Hallström ha det? Förtroendet för Hallström blir ju inte större som han agerar. Nu slår han in öppna dörrar, Lennart Ivarsson har ju flera gånger sagt att det är bara tillfälligt han går in i föreningen.
Nu blir det snart årsmöte (12 mars) och lär nya krafter väljas in.
17
Gäst: Hoppfull skrev | 11 Feb 2020 - 22:22
Tycker det är trist att det för lite fokus på laget och deras insats och att de verkar vara ett väl sammansvetsat gäng,
Tyvärr förstår nog inte Hallström att hans utspel skapar oro (igen) i laget.

Jag tror laget kan bli riktigt bra om de får möjlighet till lite lugn och ro och ägna sig år det de är bäst på!

Match på Jämtkraft i helgen...kul!
29
Gäst: Lennart skrev | 11 Feb 2020 - 22:11
Men är klubben nått att tro på ? Verkar storma nu igen
3
 
Sök på fotbollz.se
   
  Sportchefen Adil Kizil ska styra ÖFK på rätt köl - siktar på allsvenskan 2022  
  av Bengt Eriksson SVT Nyheter - Haldo Jonsson | Idag - 11:01  
 


Intervju med Adil Kizil av SVT Nyhter där Adil berättar om vad han sysslar med just nu och hur det står till med Nebiyou Perry. Foto: Bengt Eriksson, SVT Nyheter

 
  Läs mer...  
 


 
  Stora vågdalar hos flera lag i allsvenskan - vissa faller som en sten  
  av Haldo Jonsson | Igår - 23:00  
 

Bild från ÖFK - AIK. Foto: Thord-Eric Nilsson

 
  Läs mer...  
 


 
  Följ ÖFK - Halmstad via fotbollz.se  
  av Fotbollz.se | 23 Jul 2021 - 23:08  
 

Fotbollz.se ger alla läsare info genom referat, bilder, matchens prestation och överraskning, båsta målskyttarna, statistik och krönika från matchen. Du får veta resultatet i O'Learys tipset och vilka de tre bästa spelare är i Trissen. Du kan skriva och läsa i forumet och om vad andra tycker om matchen.

Fotbollz.se har sju medarbetare som är engagerade före och efter matchen varav tre på arenan.

Glöm inte O'Learys tipset

 
  Läs mer...  
 


 
  Rafael Roldan Bermudez öch ÖFK överens om avslut  
  av Haldo Jonsson | 23 Jul 2021 - 16:27  
 


Efter fyra år slutar Rafael Roldan Bermudez efter innevarande säsong sin anställning i ÖFK. Han har varit ÖFK:s analytiker

Foto:Haldo Jonsson

 
  Läs mer...  
     
 
Nyhetsarkiv
23 Jul 2021 - 10:55 Fyra ess i Halmstad
22 Jul 2021 - 17:52 Aly Keita leder trissligan - blev trissvinnare igen
22 Jul 2021 - 11:43 Några lag i allsvenskan som startat bra har börjat svikta
21 Jul 2021 - 09:43 Strålande insats av BlairTurgott för Jamaica i Gould cup. Kv
20 Jul 2021 - 11:40 Holmgång mellan Halmstad och Varberg i västkustderbyt - Boak
19 Jul 2021 - 19:14 Det kommer att vända för ÖFK -frågan är bara när?
18 Jul 2021 - 14:28 Debut för före detta ÖFK- spelaren Ravel Morrison i dag
18 Jul 2021 - 00:03 Presterar man illa så kommer den här typen av motgångar
17 Jul 2021 - 22:14 Amir Azrafshan svarar på frågor strax efter matchen
17 Jul 2021 - 21:10 Intervju med Aly Keita
17 Jul 2021 - 20:55 Matchreferat ÖFK saknar flyt - men Elfsborg var bättre
17 Jul 2021 - 20:54 Matchens bästa spelare
17 Jul 2021 - 20:10 Matchens överraskning
17 Jul 2021 - 19:28 Matchens prestation(er)
17 Jul 2021 - 16:37 Startelvan i dag - Isak Ssewankambo startar
17 Jul 2021 - 14:41 Digert matchprogram för Blair Turgott i Jamaica
17 Jul 2021 - 12:52 Korta Nyheter
17 Jul 2021 - 09:25 Turgott gjorde en assist när Jamaica vann i natt
16 Jul 2021 - 22:46 Inför matchen IF Elfsborg - ÖFK
16 Jul 2021 - 22:46 ÖFK- skänk inte bort segern igen
 
 
 
Ungdom
av: Besviken | Igår - 19:04
Välkomna att spela i IFK!Du kan väl