meny  
 
 
- Start
- Nyheter/Information
 
- Spelprogram/Referat
- Spelartruppen
- Statistik
- Hemmaarena
- Återblick -18
- Återblick -17
- Återblick -16
- Återblick -15
- Återblick -14
- Återblick -13
- Återblick -12
- Återblick -11
- Återblick -10
- Återblick -09
- Återblick -08
- Återblick -07
- Återblick -06
- Intervjuer
- Länkar
- Forum
 
- Kontakta oss
 
tabell Aktuell tabell   skytteliga Skytteliga
 
- Allsvenskan  Tabell
 
 
 
     
   
     
 ÖFK Nyheter
 
Välkommen till ÖFK Nyheter. Detta är en webbplats speciellt för alla som gillar ÖFK men även för andra intresserade. Avsikten med sidan är att den skall ha ett lättillgängligt och aktivt debattforum samt att Du bl a skall kunna läsa matchreferat, spelarinformation och intervjuer.
 
Senaste Matchen   Nästa Match
Kalmar FF Östersunds FK
1 2

Läs mer... Läs mer...
 
Östersunds FK Mjällby AIF

2020-07-06 19:00
Jämtkraft Arena
 

 SKA VI TA DET MED EN KLACKSPARK?
av Haldo Jonsson
Publicerad 14 Feb 2020 - 18:00 Uppdaterad 14 Feb 2020 - 19:40

I klubbarna i de större städerna har man problem med bråkiga supporters och med polisens agerande vid matcher. Skönt att vi inte har det i Östersund. Här har vi andra bekymmer. Med oss själva!

Polisen utbildar just nu 30-talet personer i att använda tårgas. Från och med hösten 2020 så kan det komma att användas för att skingra folksamlingar.
– Vid både demonstrationer och fotbollsmatcher är det fullt tänkbart att ta ut den här resursen, säger Jesper Molander, verksamhetsutvecklare vid polisen, till GP. Det kommer att bli ramaskri bland supporters.


Problemen inom fotbollen varierar. I Stockholmsklubbarna har man problem med sina supportar som bråkar och håller på matcherna.

Skönt att vi inte har dessa problem i Östersund. Här har vi andra bekymmer. Med oss själva!

Vi debatterar med varandra genom massmedia om styrelser och ekonomi och om ÖFK:s angelägenheter. Tonläget har varit högt ibland, och utan att sätta sig till doms över någon, så har uttalandena inte alltid varit övertänkta. Det är en mänsklig svaghet som gäller det flesta av oss när någon motsäger oss och vi är i affekt.

Jag har skrivit det förut och skriver det igen. ÖFK är en speciell förening som alltid, nästan varje dag, sticker ut. Så har det sean starten varit och så kommer det att förbli.

Ska vi vänja oss med det. Skall vi glädjas åt det positiva och ta det negativa med en klackspark? Kanske till och med se det som något positivt? Vi kanske inte ska bli vemodiga och ta åt oss när vi tycker att debatten har negativa effekter på ÖFK som förening?

Kanske ska vi tycka om allt som skrivs om ÖFK. ÖFK ger ju sig aldrig oavsett vad andra tycker och vad som skrivs! Varför ska vi göra en stor affär av det. Det sägs ju att all reklam är positiv, även den dåliga och så är det. Fotbollz.se frågade en person som var insatt i ämnet som berättade det. ÖFK ligger högt upp på listan i det avseendet.


Med tanke på alla inbördes stridigheter, är Östersund värda att ha ett allsvenskt lag in på knutarna? Jag böjande undra, men då såg jag att även i andra klubbar och nu i IFK Norrköping var det varit nästan samma problem. Världens största sport, fotbollen, är en sport som verkligen engagerar folk. Det har vi verkligen sett i Östersund och det ska vara glada för. Jag tänkte om. Det är mycket bra med åsikter om man inte gör ner varandra och inte för debatten i pressen.


Vad är problemet? Den gamla styrelsen har ställt sina platser till förfogande. Det är årsmöte inom kort. Om vi lugnar oss får vi se vilken styrelse det blir. Då hoppas många att den nya styrelsen sätter sig snabbt in i ekonomin och allt annat som rör ÖFK och vi får deras syn och bedömanden. Vi ska vara ärliga och säga, att i dag finns det medlemmar som undrar om den nuvarande styrelsen har gått ut med rätt information, och en del undrar varför varslen dröjer?

Pratade med skribenten i fotbollz.se Martin Nylander i dag och även skribenten Lars Larsson. De tycker att det är en stark ledare som är viktigast för ÖFK idag. Jag instämmer helt och fullt. Det har ÖFK saknat de senaste månaderna. Alla fotbollsklubbar måste ha det för att fungera bra. Lennart Ivarsson har inte haft den uppgiften och kanske inte heller har varit den personen. Den nya VD måste klara det.


- Det är många som vill ställa upp och hjälpa ÖFK, säger Bert - Ove Svande i valberedningen till fotbollz.se. Vi har haft gott om kandidater att välja mellan.

Valberedningen har gjort ett seriöst arbete. Vi kan förvänta oss att de kommer att föreslå bra kandidater.

PS

I dag hade jag den stora äran att stå bredvid den norska skidlöperskan Johaug när hon hämtade kaffe. Det var nästan lika stort som när jag träffade Messi i Barcelona och Francesco Totti i Rom. Jag sa till Johaug att ingen kommer i framtiden vara så överlägsen som du är i dag. Du är fantastisk. Johaug log och tackade. Det vara bara hon och möjligen Heide Weng som drack kaffe. Kanske det är hemligheten bakom hennes framgångar? :)

DS


 
 
7 Kommentarer:
Gäst: Hjälp skrev | 15 Feb 2020 - 21:53
Vi får väl se bokslutet 2019-12-31, blir väldigt spännande! Då får vi se vem som far med sanning!
6
Gäst: Lögner skrev | 15 Feb 2020 - 20:22
Kindbergs påståenden är rakt igenom lögner. Återigen, precis som i ekobrotts-härvan. Alla närmast berörda och involverade vet det. Sanningen kommer alltid fram. Roligt att han påstår så mycket men hittills har han aldrig presenterat någon form av bevis som visar att han faktiskt har rätt. Varken i rättegången eller i ÖFK-frågorna.
11
Gäst: Hjälp skrev | 15 Feb 2020 - 19:59
Kan någon exakt förklara vad som är problemet med kindberg, är spelare och ledare upprörda över honom? Vad gör kindberg exakt som är ett problem? Att tala ut om hur förhållandena är kan väl inte vara ett problem? De utpekade behöver ju bara förklara hur han har fel!!!!!!! Det var ju inte kindberg som började detta, det var ju de sponsorer som lägger in 80% av pengarna i ÖFK och räddade ÖFK före jul! Kindberg bara gav svar på tal. Vi alla får väl se när bokslutet 2019 kommer, svårare är det inte, då vet vi vem vi ska lita på.
0
Gäst: Ö.s. skrev | 15 Feb 2020 - 08:03
Det viktigaste nu blir att hitta kandidater och en ordförande som arbetar bra tillsammans , viktigt också att de känner och tar ett ansvar mot mot jämtarna och inte ser det som ett skyltfönster för sig själva , Stödet från allmänheten för Öfk upplever jag som stort vilket jag tycker bevisar bra uppslutning av halsdukskampanjen, aktieköp, och förhållande vis bra med folk på matcherna trots en viss minskning under förra säsongen.
4
Gäst: Ö.s. skrev | 15 Feb 2020 - 06:39
Den som varit med från början och följt utvecklingen i Öfk vet att det aldrig fungerat som det borde just tack vare en så kallad stark ledare. Vad hände med före ordföranden, efterhand försvann en hel fotbollssektion, så småningom droppade styrelseledamöter av, kvar blev ordföranden och någon till, Då är vi framme och skriver årtalet 2010 och Öfk har ramlat ur Div 1 norra och ner i div 2! Under Kindberg tid hur många har varit styrelsen? Ett fåtal, men utveckling blev det ända upp till allsvenskan, men nu är det kris , Klubben har hamnat i rejält trångmål. Så här blir det med så kallade starka ledare, har skribenten inte lärt sig någonting? Skribenten hoppade ju själv av styrelsen i Öfk!
6
Gäst: Martin Nylander skrev | 14 Feb 2020 - 21:55
Fortsättningsvis är det viktigt att DK inte blandar ihop det han är anklagad för och ÖFK. Han får gärna bemöta det han är anklagad för på Facebook eller i övrig media men blanda inte in ÖFK, DK bör aldrig mer ta ordet ÖFK i sin mun eller i skrift i offentliga sammanhang. Jag förstår att detta är svårt för DK men ack så viktigt för att inte fortsätta smutskasta klubben. Att DK kan ha så ingående sakuppgifter som han skriver om i sitt Facebook inlägg är oroväckande, antingen hittar han på eller så är han i högsta grad inblandad och kanske till och med en informell ledare. DK måste släppa taget om klubben och faktiskt ta steget bort från klubben. Gå på matcherna som vilken supporter som helst och sitt på läktaren men befinn dig inte på platser där övriga gäster på matcherna inte får befinna sig.
33
Gäst: Ö.s. skrev | 14 Feb 2020 - 18:37
En stark ledare! Det har det varit i Öfk, förre ordföranden var en stark personlighet men föreningen utvecklades inte, Sen kom Kindberg då började utvecklingen, men vi fick nåt annat också och det är därför vi befinner i en svår situation, Jag säger hellre en stark styrelse.
14
 
Sök på fotbollz.se
   
  ÖFK - det gäller att vara skärpt - Mjällby kan slå alla lag i allsvenskan  
  av Haldo Jonsson | Idag - 13:46  
 

Mjällby känns absolut inte som någon nykomling. De har vunnit över Hammarby med överlägsen målstatistik och bollinnehav och spelat oavgjort borta mot IFK Göteborg.

 
  Läs mer...  
 


 
  Så här ser Mjällby på måndagens motståndare ÖFK  
  av Haldo Jonsson | Idag - 09:07  
   
  Läs mer...  
 


 
  Lars Larssons Tankar  
  av Lars Larsson Stockholm | Igår - 15:30  
 

Har ÖFK någon sportchef eller motsvarande?

 
  Läs mer...  
 


 
  Jerell Sellars på gång igen  
  av Haldo Jonsson | Igår - 14:09  
 

Det var riktigt roligt att återse Aston Villa-utbildade Jerell Sellars i träning. Foto: Haldo Jonsson

 
  Läs mer...  
     
 
Nyhetsarkiv
3 Jul 2020 - 11:38 Första trissvinsten för Charlie Colkett
2 Jul 2020 - 21:31 Analys av Kalmar FF - ÖFK
2 Jul 2020 - 16:12 En unik vinst mot Kalmar FF- har bara hänt en gång tidigare
2 Jul 2020 - 14:43 Hög passingskvalité och stort bollinneha samt flera bra chan
2 Jul 2020 - 09:18 Se Kadiris fällning och Amins straff
2 Jul 2020 - 00:15 Första segern när marginalerna var på rätt sida
1 Jul 2020 - 22:28 Matchreferat Där satt den, den efterlängtade segern.
1 Jul 2020 - 21:50 Matchens överraskning
1 Jul 2020 - 21:35 Matchens bästa spelare
1 Jul 2020 - 21:27 Matchens prestation
1 Jul 2020 - 20:54 Kvällens domare
1 Jul 2020 - 18:01 Startelvan i kväll
1 Jul 2020 - 16:03 Inför matchen: Kalmar FF - ÖFK
1 Jul 2020 - 16:03 Följ Kalmar FF - ÖFK via fotbollz.se
1 Jul 2020 - 14:54 Saman Ghoddos går till Turkisk klubb?
1 Jul 2020 - 13:27 Domaren Martin Strömbergsson stängs av resten av säsongen
1 Jul 2020 - 09:41 Tre händelser som ger ÖFK fördelar mot Kalmar FF.
30 Jun 2020 - 09:56 Intressant laguttagning mot Kalmar FF
30 Jun 2020 - 08:52 Ytterligare ett steg mot utlandsflytt för Jordan Attah Kadir
29 Jun 2020 - 09:44 en utmaning: Gör på onsdag det Potter aldrig lyckats med; at
 
 
 
Herrar
av: IFK LASPALMAS | 14 Jun 2020 - 15:09
Kan man inter streama dagens IFK ma