meny  
 
 
- Start
- Nyheter/Information
 
- Spelprogram/Referat
- Spelartruppen
- Statistik
- Hemmaarena
- Återblick -18
- Återblick -17
- Återblick -16
- Återblick -15
- Återblick -14
- Återblick -13
- Återblick -12
- Återblick -11
- Återblick -10
- Återblick -09
- Återblick -08
- Återblick -07
- Återblick -06
- Intervjuer
- Länkar
- Forum
 
- Kontakta oss
 
tabell Aktuell tabell   skytteliga Skytteliga
 
- Allsvenskan  Tabell
 
 
 
     
   
     
 ÖFK Nyheter
 
Välkommen till ÖFK Nyheter. Detta är en webbplats speciellt för alla som gillar ÖFK men även för andra intresserade. Avsikten med sidan är att den skall ha ett lättillgängligt och aktivt debattforum samt att Du bl a skall kunna läsa matchreferat, spelarinformation och intervjuer.
 
Senaste Matchen   Nästa Match
BK Häcken ÖFK
2 0

Läs mer... Läs mer...
 
Östersunds FK Mjällby AIF

2020-04-05 14:30
Jämtkraft Arena
 

 EN STARK LJUSSTRÅLE I MÖRKRET
av Haldo Jonsson
Publicerad 27 Feb 2020 - 09:49 

Ett viktigt steg har tagits

En gemensam kraftsamling var vad som behövdes nu inför den kärva ekonomiska situationen som nu råder i ÖFK. Det är viktigt att inte Företagsgruppen har tappat tron på ÖFK, trots det usla ekonomiska resultat för 2019 som presenterades i går. Istället är de förvissade att kämpa ännu hårdare för ÖFK åter ska bli en välmående förening. Det är ett trendbrott, säger företagsgruppen.

Sponsorerna, Falkarna och alla andra supporters i ÖFK är alla utomstående som har betydelsefulla funktioner för att skapa en stark förening. Utan dem - ingen förening.

Det är bra att sponsorerna ges stort utrymme i ÖFK:s verksamhet. Det finns stor kunskap hos företagsfolk som en fotbollsförening kan dra nytta av. Sponsorvård kan lätt glömmas bort i all annan verksamhet. Det kan vara viktigt att någon i föreningen har som speciell uppgift att se till att denna kontakt hålls vid liv.

Av de nya styrelsenamn som av valberedningen förslagits till årsmötet är det flera som har inblick i företagsverksamhet. Det borgar för en bra framtida kontakt.

-Vi är mycket nöjda med dagens möte där vi rensade undan det som varit och nu är 100 procent enade. Tillsammans står vi, Företagargruppen, den gamla styrelsen/ledningen och den föreslagna nya styrelsen, nu enade och har ett gemensamt mål som är att stödja ÖFK inför framtiden, summerar VD Lennart Ivarsson.

Ivarssons uttalande är något som vi inte hört förut i ÖFK. Nu har man lagt en grund för en ny styrelse att agera utifrån detta.

 
 
36 Kommentarer:
Gäst: Här skrev | 28 Feb 2020 - 22:24
Och utifrån min sanning, kan jag inte annat än tycka synd om dig. Om det är din sanning.
3
Gäst: Maria* skrev | 28 Feb 2020 - 22:13
@Här

Nä det är inte jobbigt, jag har varit upptagen med att titta på basket. Vad gäller din fråga är det bara att titta i styrelseprotokoll och årsredovisningar vilka som varit delaktiga i vad rörande föreningens göromål.
4
Gäst: Här skrev | 28 Feb 2020 - 21:40
eller där, blev det lite jobbigt att svara. Du blev väl lite eljest trött.
2
Gäst: Här skrev | 28 Feb 2020 - 20:50
Undrar man. När exakt slutade Kindbergseran. Eftersom du uttrycker dig som du gör, måste du veta. Intressant. Väntar på svar.
2
Gäst: Maria* skrev | 28 Feb 2020 - 20:44
@Här

Avser du privatpersonen Daniel Kindberg (vars dom ännu inte vunnit laga kraft) eller fotbollsklubben ÖFK? Vissa verkar ha svårigheter att skilja på dessa två, kan du definiera vad du menar? (Och hur var det med "falangen"?)

Påminner också om att det som framkommit på senare tid och som verkar diskuteras allra mest just nu är något som DK inte haft någon del i, men det tar ju pöbelmentaliteten ingen hänsyn till. Punkt.
3
Gäst: Här skrev | 28 Feb 2020 - 20:36
Är fullständig bild. Dömd av tingsrätt till grov ekonomisk brottslighet. PUNKT.
4
Gäst: Maria* skrev | 28 Feb 2020 - 20:27
@Här

Intressant att du själv definierar dig som hatare! Jag har aldrig gett nån definition på vad som kännetecknar en sån så det kan du inte lägga i min mun men om du själv anser dig förtjäna etiketten så har du säkert rätt. För att inga missförstånd ska uppstå kan väl du definiera vad du menar med ”falangen” och vilka du anser höra dit?

Påminner om att jag för min del hela tiden undvikit att ta ställning i juridiska och ekonomiska frågor då jag inser att jag inte har all fakta och därför inte ser hela bilden - å utan fullständigt beslutsunderlag är det klokt att inte spekulera och kasta skit.
4
Gäst: Maria* skrev | 28 Feb 2020 - 20:27
@Här

Intressant att du själv definierar dig som hatare! Jag har aldrig gett nån definition på vad som kännetecknar en sån så det kan du inte lägga i min mun men om du själv anser dig förtjäna etiketten så har du säkert rätt. För att inga missförstånd ska uppstå kan väl du definiera vad du menar med ”falangen” och vilka du anser höra dit?

Påminner om att jag för min del hela tiden undvikit att ta ställning i juridiska och ekonomiska frågor då jag inser att jag inte har all fakta och därför inte ser hela bilden - å utan fullständigt beslutsunderlag är det klokt att inte spekulera och kasta skit.
4
Gäst: Här skrev | 28 Feb 2020 - 19:39
Är man dömd som hatare, för att man har ifrågasatt Kindberg och föreningen. Tack men nej tack, stannar hemma imorgon. Försöker ni locka folk till matcher på arenan, då får ni tänka om. Vill ni skrämma bort dom som inte tillhör falangen?
4
Gäst: Maria* skrev | 27 Feb 2020 - 23:39
@Järngustav

Bra skrivet! Vi kliver bara helt sonika upp ur träsket som hatarna klafsar runt i och fokuserar på kärleken till laget och till fotbollen! Att Laul m fl inte är kapabla att göra distinktion mellan det sportsliga och andra distraktioner står för dem, det behöver inte vi bry oss om. Hjärtat pumpar fortfarande rött och svart så nu lyfter VI blicken, nu kör vi!


14
Gäst: Järngustav skrev | 27 Feb 2020 - 23:16
Det bästa vi kan göra är väl att komma på matchen på lördag och visa att vi stöder vårt ÖFK i alla väder. Visa att vi Jämtlänningar är lite eljest och inte faller för den storsvenska mobbning som vi blir utsatta för.
Mobbning ledd av Laul, Lundh och Ekwall som verkar just nu samverka i något som kan beskrivas som en slaskkartell. Ekwalls krönika är nog det värsta jag läst någonsin. Men han är ju upplärd på Kvällsposten Skåne.Tidningen som är en av de värsta tabloiderna i Sverige
Han försöker få oss att anse att ÖFK (har släpat stadens namn i smutsen för årtionden framöver, och han antyder att det är klubben och supportrarna som gjort det för vi inte ansökt oss själva till en lägre serie. )
Vet inte om man ska skratta eller gråta över sån skit.
Så kom till arenan på lördag och visa att vi fullständigt skiter i medias försök att få oss utslängda ur allsvenskan .
14
Gäst: Maria* skrev | 27 Feb 2020 - 22:00
@Suck m fl

Varför i hela friden ska ”vi” läsa hur andra uppfattar det (vilka ”andra” som nu avses, det kanske är en väldigt liten klick som inte begriper bättre - tomma tunnor skramlar mest). Varför ska ”vi” låta nåt nån annan skriver definiera ”oss”? Eller - vid närmare eftertanke är det ju precis rätt sak att göra om vi vill spä på skiten. Ja, här vägrar vi att ändra inställning, mycket bättre att fortsätta rulla ”oss” i skiten.
17
Gäst: Hoppfull skrev | 27 Feb 2020 - 21:56
@suck
Vad säger den där krönikan? Ingenting..det blir så patetiskt när en medelåldersman försöker svartmåla en förening..Vad vet Ekwall om vad ”alla” i fotbolls-Sverige tycker? Ingenting... Han bara sprider vidare sina egna unkna åsikter och försöker få läsare att tro att”alla” tycker så..
Att sen hänvisa till Anno1904 blir ännu mer patetiskt, att man kan lägga så mycket tid på en annan förening än den man själv supportrar...herregud..då har man lite att göra..
Jag tror inte alls att ”hela ”fotbolls-Sverige” hatar ÖFK, tvärtom har de flesta förstånd att se att väldigt många andra föreningar ”fuskat” lika mycket genom åren...
15
Gäst: Maria* skrev | 27 Feb 2020 - 21:11
Jag tycker vi fortsätter att älta negativitet och fokuserar på problem, verkliga eller önskade/påhittade, likt vissa här och lite varstans. Det finns uppenbarligen inget i hela världen som gör det värt att sluta gnälla, och i stället spotta i nävarna (som laget gjort) och se framåt och försöka lösa allt. Vi drar ekonomin några vändor till, pekar finger och skriver vad var det jag sa och sen slänger vi in missnöje med bristande insyn. Så. Planen klar.
16
inget namn skrev | 27 Feb 2020 - 19:20
Vad det gäller personal så finns det dom som slutat, men det är bara att Öfk inte gått ut med det
2
Gäst: Gurra H skrev | 27 Feb 2020 - 18:24
Jag har läst om ÖFKs usla ekonomi, när allt var som värst blev det bara värre.
Hösten 2019 tillträdde Lennart Viklund som VD, då hade jag en förhoppning att allt skulle bli bättre. Rapporter om sponsorpengar, årskort såldes och pengar strömmade in.
MEN VAD HJÄLPER DET
Vad har styrelsen missat!
PENGAR LÖSER INGA PENNING PROBLEM!
Bromsar man inte utgifterna, hjälper inga pengar!

Personal på kansliet, borde ha sagts upp för länge sen!

Spelartruppen borde ha bantats!

Kontrakt med spelare och ledare skulle ha omförhandlats!
mm, mm.

Varför har inget av detta blivit gjort?
Det borde styrelsen kunna svara på.

NU TILL DET POSITIVA!
Jag beundrar spelarna i ÖFK!
Trots en massa svarta rubriker om vår fotbollsklubb, levererar de.
Laget har höjt sig i år, de gör sitt!
Men vad har de styrande gjort, för att höja sig ett snäpp!

Jag hoppas fortfarande på Allsvenskt spel i Östersund, men tvivlen finns.
6
Gäst: Ö.s. skrev | 27 Feb 2020 - 17:49
Japp! Men det ordnar sig, jag sover bra på nätterna och blir vi inte ute för nåt värre så får vi vara glada.
2
Gäst: Huvva skrev | 27 Feb 2020 - 17:31
Måste 21 miljoner in på 3 månader, annars konkurs???
2
Gäst: Medlem skrev | 27 Feb 2020 - 16:56
Bra skrivet i LT av Tord Andersson idag
7
Gäst: Svar skrev | 27 Feb 2020 - 16:47
Det skyddar dem som kommer efter i styrelsen, de som varit kan då bli skadeståndsskyldiga och hållas till ansvar för saker som uppkommer längre fram! Mycket viktigt för de kommande styrelseledamöterna! VD och styrelseordförande styrelseledamöterna och suppleanterna i elitbolaget prövas var och en individuellt om de får ansvarsfrihet. Aktieägarna röstar om ledamöterna, VD och suppleanter får ansvarsfrihet eller inte! Därför kan inte Tom Pripp vara ordförande under bolagsstämman, han är styrelsesuppleant/adjungerad i elitbolagsstyrelsen, mycket olämpligt. Får inte styrelsen och vd ansvarsfrihet så kan de inte väljas in i styrelsen igen. Pripp är väl nominerad till föreningsstyrelsen.
0
Gäst: @Aldrig i en styrelse skrev | 27 Feb 2020 - 15:17
Det verkar som att det inte innebär någonting.

Styrelsen i Region J/H har ju inte fått ansvarsfrihet de senaste åren men eftersom de aldrig blir anmälda så klarar de sig.
0
Gäst: SvFF skrev | 27 Feb 2020 - 15:02
Låter ungefär som det gjort hela året tycker jag. Får se om det händer något också den här gången.
2
Gäst: Aldrig i en styrelse skrev | 27 Feb 2020 - 15:02
Ursäkta en oinsatt. Vad innebär det rent praktiskt när styrelsen nekas ansvarsfrihet? De ska ju avgå. Så spelar det någon roll? Är det bara symboliskt då?
3
Gäst: Robert skrev | 27 Feb 2020 - 15:00
Du glömde Tekie, Edwards, Morrission, Gero, Shaun Constable, som var i ÖFK under 2019 fram till sommaren. Jag är rätt säker de inte var i ÖFK gratis...

Sen är ju Amin, Moukiibi, Sonko Sundberg, Fritzson, Ahrin Keita (nytt kontrakt nu) också kvar sedan EL tiden. Vilka löner de än har är det Kindberg perioden som satt de lönerna.
1
Gäst: blupish skrev | 27 Feb 2020 - 14:57
Isherwood fick en signon på 700 000 utöver en fin lön.
0
Gäst: Ojdå skrev | 27 Feb 2020 - 14:51
Robert, du är nog inte så lite fel på det, kan du utveckla dina tankar om hur dyr spelare och ledare skulle varit 2019 iförhållande till 2018?
0
Gäst: Stadig skrev | 27 Feb 2020 - 14:49
Men hur menar folk? Under 2018 såldes ju alla spelare som hade högre lön såsom, Fouad, Somi, Goddos, Soriris, Sema, Björkström, Brwa, tränarna Graham, Kyle, Björn, Billy!! 2019 Hossam, Dino, Jamie, Douglas, Tom och tränare Johanna och Dave Webb! Ersättarna var unga hungriga spelare och ledare som är mycket billigare! Genidrag! Men hur kan billigare spelar och ledartrupp 2018-19 skapa detta underskott i ÖFK? Pröva att tänka lite innan fingrarna når tangentbordet! Nuvarande ledning i ÖFK kommer gå till historien som allsvenskans .......... genom tiderna.
0
Gäst: ? skrev | 27 Feb 2020 - 14:47
Det utbetalas väl inga styrelsearvoden alls? Finns inga beslut om något sådant.

Vad gäller Ivarsson är det lön för en tjänst på 50 %. Den var 25 men utökades till 50.
1
Gäst: blupish skrev | 27 Feb 2020 - 14:43
Nuvarande Vd Vill ha mera voluntärarbetare och har själv mage att lyfta 100 000 i månaden för 25% arbete
2
Gäst: Idieelt skrev | 27 Feb 2020 - 14:31
Var det inte nuvarande VD som tyckte man skulle mer idiellt?

Kanske inte gäller styrelsefolk...
3
Gäst: Robert skrev | 27 Feb 2020 - 14:26
Kan det bero på att det inte är en 3 personers styrelse som suttit eller att denna styrelsen förmodligen behövt jobba ganska mycket mera tid än tidigare styrelser?

Jag vet inte hur arvodet ser ut, men vanligt är att det antingen är baserat på hur mycket de har jobbat eller en fast avgift per person. (Jag har haft de två varianterna när jag suttit i styrelser).
3
Gäst: Löner skrev | 27 Feb 2020 - 14:18
Ser i årsredovisningen att Lönekostnaden för styrelsen är mycket högre än tidigare
2
Gäst: Robert skrev | 27 Feb 2020 - 14:14
Den nuvarande styrelsen och VD har ju räddat klubben från hur den var skött tidigare. Under hösten drogs det ju in massor av pengar till klubben. De har också sagt upp personal (de har dock inte slutat ännu utan har uppsägningstid).

Lönerna som Kindberg har dragit på klubben var naturligtvis för stora, men förhoppningsvis så är de nya spelarna och tränare som kommit sedan dess vettigare lönesatta (är ju unga talanger så vore konstigt annars).

Att budgeten hade räknat med spelarförsäljning på 25 miljoner och med samma publiksnitt som året innan är nog inte så konstigt (Hosam trodde nog alla skulle utvecklas ytterligare och säljas utomlands). Den var självklart för optimistisk, men en stor del av tappade intäkter är ju naturligtvis p.g.a. alla skriverier som Kindberg orsakat.
12
Gäst: K-G skrev | 27 Feb 2020 - 11:32
det positiva är väl att DK är nu på väg ut från klubben på riktigt.
34
Gäst: @? skrev | 27 Feb 2020 - 11:13
Du kanske inte har följt med det senaste men dagens styrelse har lämnat sina platser till nya på nästa bolagstämma/årsmöte.

Och sponsorerna stödjer den nya (eller föreslagna) styrelsen.

Så det är väl bra att de kanske får din stöttning också, nu när de gamla lämnar och nya tar över. Eller vad vill du skall hända för att du skall stötta dem?
23
Gäst: ? skrev | 27 Feb 2020 - 10:41
Prat, prat, hur mycket pengar ska den så kallade företagsgruppen satsa? Hur ställer sig de övriga ca 200 företagarna som sponsrar ÖFK? Hur kan de stödja en VD och styrelse som inte gjort någonting de senaste 6 månaderna!
3
 
Sök på fotbollz.se
   
  Inget krav på elitlicens för 2021?  
  av Haldo Jonsson | Igår - 16:50  
 

Nu har SEF-klubbarna kommit överens om att lyfta frågan om pausad elitlicens - och ett beslut kommer tas ikväll.

 
  Läs mer...  
 


 
  Saman Ghoddos är en av allsvenskans tionde dyraste försäljning.  
  av Haldo Jonsson | Igår - 16:03  
 

Det är storklubbarna i allsvenskan som säljer dyrt. Undantagen är ÖFK som sålt många spelare och Halmstad.

 
  Läs mer...  
 


 
  Krisläge i Helsingborgs iF  
  av Haldo Jonsson | Igår - 11:30  
   
  Läs mer...  
 


 
  Roliga fotbollscitat  
  av Haldo Jonsson | 29 Mar 2020 - 16:53  
 

I dessa bistra coronatider har fotbollz.se samlat ihop några uppmuntrande citat från fotbollens värld

 
  Läs mer...  
     
 
Nyhetsarkiv
28 Mar 2020 - 14:37 ÖFK avbryter all träning på Jämtkraft Arena
28 Mar 2020 - 12:09 - 'Vi vill hjälpa klubben'
28 Mar 2020 - 12:00 Paus i ÖFK:s ungdomsverksamhet
27 Mar 2020 - 16:45 Slopad elitlicens för 2021?
26 Mar 2020 - 19:04 Bra jobbat ÖFK - korttidspermitterar
25 Mar 2020 - 19:52 Lars Larssons tankar - om kontrollbalansräkningen
25 Mar 2020 - 19:50 All personal kommer att permitteras
24 Mar 2020 - 13:37 I krisens spår
23 Mar 2020 - 23:27 60 miljoner på gång till allsvenskan?
23 Mar 2020 - 13:42 Höga agentkostnader i allsvenskan
23 Mar 2020 - 13:11 Lars Larssons Tankar
23 Mar 2020 - 13:02 Coronakris för Douglas Bergqvists nya lag
23 Mar 2020 - 11:16 När tillåts spel inför publik?
22 Mar 2020 - 17:50 Martin Johansson ekonomichef i ÖFK: - 'Vi går mot ljusare ti
22 Mar 2020 - 13:17 Hur slutar årets allsvenska?
20 Mar 2020 - 20:47 I väntan på allsvenskan
20 Mar 2020 - 20:46 Det ljusnar för ÖFK 3 - anstånd med skatteinbetalningen
20 Mar 2020 - 20:23 Det ljusnar för ÖFK 2 - Förskottsbetalning från Sef
20 Mar 2020 - 20:17 Det ljusnar för ÖFK 1 - klart att få permittera
20 Mar 2020 - 15:04 Flera allsvenska lag vädjar om pengar
 
 
 
Ungdom
av: Kanske intressant | 4 Mar 2020 - 00:26
Kul med en spelare uttagen till ung
Herrar
av: prao hos ministern | 3 Mar 2020 - 13:45
Årsmötet hålls i Fre