meny  
 
 
- Start
- Nyheter/Information
 
- Spelprogram/Referat
- Spelartruppen
- Statistik
- Hemmaarena
- Återblick -19
- Återblick -18
- Återblick -17
- Återblick -16
- Återblick -15
- Återblick -14
- Återblick -13
- Återblick -12
- Återblick -11
- Återblick -10
- Återblick -09
- Återblick -08
- Återblick -07
- Återblick -06
- Intervjuer
- Länkar
- Forum
 
- Kontakta oss
 
tabell Aktuell tabell   skytteliga Skytteliga
 
- Allsvenskan  Tabell
 
 
 
     
   
     
 ÖFK Nyheter
 
Välkommen till ÖFK Nyheter. Detta är en webbplats speciellt för alla som gillar ÖFK men även för andra intresserade. Avsikten med sidan är att den skall ha ett lättillgängligt och aktivt debattforum samt att Du bl a skall kunna läsa matchreferat, spelarinformation och intervjuer.
 
Senaste Matchen   Nästa Match
Östersunds FK IFK Göteborg
0 4

Läs mer... Läs mer...
 
Malmö FF Östersunds FK

2020-12-06 14:30
Eleda Stadion, Malmö
 

 EN ORDFÖRANDE MED TILLFÖRSIKT OCH LUGN
av Haldo Jonsson
Publicerad 22 Maj 2020 - 15:30 Uppdaterad 24 Maj 2020 - 14:24

Den nye ordföranden Mathias Rasteby är fylld med tillförsikt och lugn över situation och framtiden i ÖFK; men nu måste vi snart få se fotboll på arenan igen, säger han med eftertryck till fotbollz.se under gårdagens träning. Han svarar på frågor om bland annat ekonomin, Ghoddosfallet och drive-in-fotboll Foto: Haldo Jonsson

I går träffade fotbollz.se den ganska nye ordförande Mathias Rasteby på Jämtkraft Arena. Rasteby var på plats för att följa träningen. Efteråt fick jag en pratstund med honom i det härliga vårvädret.

Det var en träff som gav mig en hel del. Rasteby utstrålar trygghet och den tryggheten vidarebefordrar han även till klubben. Jag fick de intrycket att den nya styrelsen metodiskt håller på att förändra ÖFK till något bra. Det gör det inte förhastat, utan de växer sig succesivt in i kostymen. När jag åkte från träningen var jag mer förvissad av att den nya styrelsen har greppet över situationen än när jag kom till arenan.


Några frågor hann vi med mellan skriken och bolldunkadet från plan:


Jag såg du pratade med Burchnall. Vad har du at säga om honom?

- Det är en person som jag uppskattar och som jag gillar. Jag kan inte så mycket om fotboll, men han är en bra tränare.

Truppen

- Vi har en bra trupp som jag tror att de kan klara sig bra i allsvenskan.

Hur viktigt är det att vi har ett allsvenskt lag i Östersund.

- Det är mycket viktigt. Det är otroligt bra att vi har ett allsvenskt lag i stan och det ska vi göra allt för att vi skabbehålla. Det är viktigt för folket att ha något att samlas runt. De framgångar vi har fått uppleva med ÖFK har varit fantastiska. Det har gjort Östersund och ÖFK känt inom stora delar av världen.

Hur går styrelsearbetet?

- Det är inget som vi lär oss på kort tid. Det får ta den tid det tar. Vi har räknat med att inte rusa iväg, utan istället lära oss och så fort det går sätta oss i vad som krävs av styrelsearbetet. För varje dag känns det som vi har bättre grepp om det som sker i en fotbollsförening. Vi håller på att växa in i kostymen.

- Det känns mycket positivt för oss när vi känner att vi kan göra någon nytta för ÖFK. Vi är ett bra gäng som vill mycket och som känner entusiasm för sin uppgift. Vi jobbar bra ihop.

Ekonomin?

- Det flyter på bra. Inga akuta problem. Vi kan betala våra löner några månader framåt. Det är viktigt.

Drive in-fotboll?

- Vi kan inte säkert säga hur det blir. Det är en förening söderut som har överlagt ett negativ beslut att få arrangera. Vi väntar på att få se de utslaget. Restriktionerna lindras efter hand, så visst finns chansen.

Åkeby

- Han ska var medlem i sportkommittén. Åkeby är rutinerad. Han ska jobba runt teamet och truppen att göra som att hitta rätt personer och spelare som vi behöver komplettera med. Det kan vara spelidéer, hjälp till Ian m.m.


Ghoddosfallet?

- Vi är förbjudna att uttala oss för mycket. Det jag kan säga är, att rättegången kommer att ske den 25:e. Vi har två advokater på plats som har följt ärendet en längre tid. Vi hoppas givetvis på framgång.


Samarbetet med ett företag i Förenade Arabemiraten

- Vi har ett samarbete med ett företag där. Vi har inte samma uppfattning som regimen där och det behöver inte heller det företag vi har samarbete ha. Det innebär inte att vi stöttar regimen där. Vi har en annan uppfattning och den kan vi torgföra för dem. Det är många framstående fotbollsföreningar i Europa som har samarbete med företag i Mellanöstern.

Internutredningen om rutinerna på kansliet?

- Vi har lagt ut den till en utomstående. Det är Peja Lindholm som ska hjälpa oss att skaffa rutiner på kansliet. Hur vi ska förvara sekretessmaterial , nycklar o.dyl.

Matthias Rasteby och Ian Burchnall blickar ut över arenan. Båda väntar på den allsvenska starten. Foto: Haldo Jonsson
 
 
16 Kommentarer:
Gäst: Ojämte skrev | 26 Maj 2020 - 11:49
Nej, jag skrev just det. Jag vet inget om MBUZZ. Men de är tvungna att följa saudisk lag och då är HBTQ förbjudet med stränga straff som följd.
Kan vi påverka dem att ändra uppfattning? Kanske. Med det tankesättet skulle man också kunna påstå att de påverkar oss att ändra uppfattning.

Vad gäller kvinnors rättigheter så sker det vissa förbättringar men det är oändligt långt bort till den nivån vi har. Jag har med egna ögon sett hur kvinnor blivit örfilade ute på gatan utan att någon reagerade och mina kollegor sade att det sker ofta. Karriärmöjligheter, självständiga liv och annat som är våra värderingar finns inte på kartan. En fotbollsliga för kvinnor är iofs bra men det har inte mycket med kvinnors vardag att göra. Däremot är det ett alibi för styret i Saudi. Det är trots allt en diktatur. I detta hittar vi MBUZZ. Men om de står för något helt annat så får de gärna visa det.

Med det sagt så lämnar jag detta sidospår.
13
Gäst: @ojämte skrev | 26 Maj 2020 - 10:32
Du skriver: "Vad blir bättre för HBTQ-personer i Saudi om man säger nej? Förmodligen ingenting."

Om man säger Ja och visar dem HUR vi lever och har det är det väl ett sätt att visa vad vi står för.

Du skriver att MBUZZ lever efter den etik och moral som finns i Saudi? Vad vet du om det? Är det lag på att de skall göra det? Det finns organisationer där precis som här som vill att man skall förändras.

Förändringar pågår där, läs detta: https://www.svt.se/sport/fotboll/beskedet-saudiarabien-startar-kvinnlig-fotbollsliga

Är man med där ifrån början har man kanske ett försprång och genom Mbuzz samarbete med ÖFK kanske man kan påverka inifrån.
0
Gäst: Ojämte skrev | 26 Maj 2020 - 09:58
Oj då

Det är mycket enklare att klaga på andras åsikter än att än att presentera en egen. Då behöver man ju stå för något. Inte bara vara emot.

Det som jag tycker ÖFK gör fel: För mig är det omöjligt att stå upp för HBTQ och samtidigt jobba med ett saudiskt företag.

Jag vet egentligen ingenting om MBUZZ. På deras hemsida kan man läsa "MBUZZ is committed to the highest standards of moral and ethical behavior." Det är säkert sant. Men det utgår från den etik och moral som MBUZZ som finns i Saudi, precis som vi lever efter vår. Jag tror inte att det innebär att MBUZZ kommer att HBTQ-certifieras.

Den som varit i Saudi-Arabien har garanterat sett det jag har sett. Hur kvinnor behandlas, hur utländsk arbetskraft behandlas, som exempel. Däremot så har jag inte sett hur HBTQ-personer behandlas. Man är inte HBTQ om man riskerar dödsstraff.

Det är här man måste göra ett val. Med mindre företag kan man påverka lättare. Exempelvis: Om ett företag använder barnarbetskraft så kan man påverka det genom att inte köpa deras produkter (och framför allt inte samarbeta med dem) - förutsatt att man tycker illa om barnarbetskraft. En stat eller region är betydligt svårare, i synnerhet när fotbollsvärldens storklubbar inte verkar ha några moraliska betänkligheter när det gäller pengar. (Barcelonas resa i den frågan är ett häpnadsväckande exempel.)

Var ÖFK väljer att positionera sig är upp till ÖFK. Inga pengar = Ingen verksamhet = ingen påverkan för HBTQ. Är det ÖFKs sak att kämpa för HBTQ i Saudi-Arabien när svenskt näringsliv i övrigt inte gör det? Tydligen hittade man ingen annan sponsor. Då får man väl välja MBUZZ då. Vad blir bättre för HBTQ-personer i Saudi om man säger nej? Förmodligen ingenting.
Men detta är också världens sämsta argument om säger sig stå upp för HBTQ.

Man behöver också ställa sig frågan om det överhuvudtaget finns något företag som man inte kan tänka sig att samarbeta med.

Detta var min åsikt - vad är din, Hoppfull?
4
Gäst: Letar och letar skrev | 25 Maj 2020 - 08:09
Vari består de grova påhoppen från RSS?
"Haha din förmåga att föra en diskussion är verkligen begränsad"
Är det påhopp?
4
Gäst: Hoppfull skrev | 25 Maj 2020 - 06:26
Deppar inte det minsta, skrattar snarare åt att RSS som måste gå igång så enormt på en enkel fråga som ojämte fick
Sen är det sorgset att RSS behöver göra såna personliga påhopp för att försöka få fram sitt budskap, men det får stå för RSS

Det finns alldeles för många pessimister som vill stjälpa ÖFK, som gör vad som helst för att få skriva något negativt, som väljer att försöka göra allt bra till något dåligt, som älskar att vara kritiska , men tack och lov kan man välja hur man vill se på livet (och möjligheterna för ÖFK)
3
Gäst: Nicke Guld skrev | 24 Maj 2020 - 23:50
ouch länge sen man såg nån bli så ägd haha deppa inte HOPPFULL det är en ny dag imorrn!
10
Gäst: Haha skrev | 24 Maj 2020 - 22:28
Dags för popcorn:-)
5
Gäst: RödSvartSupport skrev | 24 Maj 2020 - 21:47
Varför ljuger du? Jag frågade dig hur man ska tolka ditt ständiga ifrågasättande av dom som inte tycker som du. Om man ska tolka det som att du inte accepterar andra åsikter än dina egna. Det är alltså en fråga, inte ett påstående. Men istället för att svara så väljer du att ducka frågan och slänger ur dig ord som "härskartekniker" och "nedlåtande".

Baserat på andra inlägg som du gjort här på Fotbollz så verkar du inte jätteintresserad av en sansad debatt. Rätta mig gärna om jag har fel. Notera nu innan du börjar gapa om "härskartekniker" igen att det här är inget påstående, utan en känsla man får när man läser dina inlägg. Det behöver självklart inte vara så då t ex tonen i ett inlägg lätt kan missuppfattas.

Påhittad tolkning? Du menar som den här?

"Kan man alltså inte vara sympatisk för att att man kommer från ett Mellanöstern land? Snacka om att döma och dra alla över samma kam. Det säger mer om dig än om Rasteby"

Var skrev "Ojämte" att alla människor från Mellanöstern är osympatiska? Låter lite som din egna tolking eller hur?

"Helt meningslöst att slösa energi på att försöka få dig att se fler synvinklar än din egen...."

Haha va? Jag har ju vid upprepade tillfällen bjudit in dig till diskussion men istället för att svara så väljer du att vantolka det jag skriver.
23
Gäst: Hoppfull skrev | 24 Maj 2020 - 20:22
@RödSvartSupporter, väx upp...inte någonstans har jag påstått att andras åsikter inte är tillåtet, det är igen en påhittad tolkning av dig, för att jag undrade vad Ojämte menade, din sätt att nedlåtande skriva om andra, mig i det här fallet, är pinsamt, hela ditt sista inlägg är bara ett sätt att försöka använda härskartekniker.
Helt meningslöst att slösa energi på att försöka få dig att se fler synvinklar än din egen....
4
Gäst: RödSvartSupport skrev | 24 Maj 2020 - 19:51
@Hoppfull

Haha din förmåga att föra en diskussion är verkligen begränsad.

Jag har nu två gånger försökt förklara för dig att det finns supportrar med olika åsikter och att det är helt ok att tycka olika. Vad är det du inte förstår? Ska jag tolka det som att du inte accepterar andra åsikter än dina egna?

Det var DU som ifrågasatte signaturen "Ojämte" för att h*n var av en annan åsikt. Har även sett dig i andra trådar där du hugger direkt när någon inte tycker som du.

Tror inte att det behövs någon talesperson då de flesta här verkar läskunniga. Men du menar alltså att du INTE har skrivit det du har skrivit?

Du kan väl redogöra en gång för alla vad du egentligen tycker då? Så kan vi reda ut alla eventuella missförstånd och gå vidare. De allra flesta av oss som hänger här är ÖFK-supportrar som vill klubbens bästa.

RSS, d v s RödSvartSupport, är f ö en supportergrupp till ÖFK. Idag är det jag, David, som skriver, imorgon kanske det är någon annan.
23
Gäst: Hoppfull skrev | 24 Maj 2020 - 16:19
@RödSvartSupport
Härligt för dig att du får vara talesperson för alla som hänger här fotbollz. Lycka till!
3
Gäst: RödSvartSupport skrev | 24 Maj 2020 - 15:43
@Hoppfull

"Vi" som i vi som hänger här och har läst dina tidigare inlägg i ämnet. Men du menar alltså att du bryr dig om var pengarna kommer ifrån men bara inte i just det här fallet? Du får nog förtydliga din ståndpunkt om du tycker att vi missat något. Har aldrig sagt att du har fel men du verkar inte förstå att alla inte tycker som du. Jag säger det igen, du får tycka precis vad du vill, det är helt ok. Det är ingen som försöker förminska dig. Vissa vill att fotbollen ska vara opolitisk medan vissa tycker att fotboll är politik. Det ena är inte mer "rätt" eller "fel" än det andra.

För att svara på dina frågor så nej, jag spelar inte på lotto/trav/stryktipset etc. och jag handlar inte mina kläder på "stora kedjor". Reser en hel del utomlands men jag semestrar inte i diktaturer.

Har heller aldrig sagt att det är fel att spela på stryktipset. Det var ett exempel på dubbelmoral när klubbar pratar om att motverka spelberoende men samtidigt tar pengar från spelbolag. Det har inget med ÖFK att göra och det betyder inte att det på något sätt är omoraliskt att lämna in en lottorad. Hade du inte suttit där och skakat av ilska så hade du förstått det.

Tror att jag själv bestämmer vad jag ska titta på men då din åsikt betyder väldigt mycket för mig så ska jag ta mig en rejäl funderare på om Allsvenskan verkligen är något för mig ;)
11
Gäst: Hoppfull skrev | 24 Maj 2020 - 14:20
@RödSvartSupporter
Det blir patetiskt när nu börjar ditt inlägg med att belägga mig med åsikter som du omöjligt kan veta något om... ”vi har förstått...” vilka vi? Och du har inte förstått, du har helt enkelt hittat på något eget i ett försök att förminska mig... Du misslyckas fullständigt eftersom du inte vet någonting om mig.

Med din inställning antar jag att du aldrig reser utomlands, inte handlar kläder på stora kedjor, inte spelar på lotto eller trav eller tipset etc etc

Och titta för guds skull inte på allsvensk fotboll...

6
Gäst: RödSvartSupport skrev | 24 Maj 2020 - 13:34
@Hoppfull: Vad tror du själv att Ojämte menar? Vi har förstått att du inte har några problem med var pengarna kommer ifrån så länge du får titta på fotboll, och du har självklart rätt att tycka vad du vill, men det finns faktiskt dom som inte tycker att man ska sälja ut sig till saudiska bolag och överge allt man påstår sig stå för.

Ser man spelberoende som ett problem så tar man inte pengar från spelbolag, har man tagit ställning mot rasism så låter man sig inte sponsras av Thor Steinar, säger man att man står upp för mänskliga rättigheter så tar man inte pengar från bolag i diktaturer osv. Det handlar inte om att "leta fel och tolka allt på ett negativt sätt". Det handlar om etik och moral och att leva som man lär. Varför är det så svårt att förstå?

Sen får ju självklart ÖFK göra som dom vill men då kanske man ska lugna ner sig lite med HBTQ-certifieringar och snack om jämställdhet.
15
Gäst: Hoppfull skrev | 24 Maj 2020 - 09:21
@ojämte......Vad är du tycker de hycklar om? Du verkar leta fel och tolka allt på ett negativt sätt. Kan man alltså inte vara sympatisk för att att man kommer från ett Mellanöstern land? Snacka om att döma och dra alla över samma kam. Det säger mer om dig än om Rasteby
9
Gäst: Ojämte skrev | 23 Maj 2020 - 20:06
Läser intervjun i Fotbollskanalen. Vet inte vad jag skall tycka. Har inget problem med att vi sponsras av ett flretag i en av världens mest korrupta regioner. Hela fotbollsvärlden är ju korrupt, i alla fall på elitnivå. Men detta ständiga hycklande...
HBTQ-certifiering och att kalla dem sympatiska. Ingen människa som haft att göra med saudiska företag och som har aningen intelligens och heder skulle kalla ett saudiskt företag sympatiskt. Det är direkt motbjudande. Ta pengarna och håll käft.
19
 
Sök på fotbollz.se
   
  Sagt vid dagens presskonferens om ÖFK akademi och om nya damlaget  
  av Haldo Jonsson | Idag - 16:39  
 

ÖFK:s vd Michael Shahine: - Jag är extremt stolt att ÖFK satsar på jämställdhet. ÖFK är inte bara en elitklubb. Vi måste följa med det övriga samhället.

Foto Thord-Eric Nilsson

 
  Läs mer...  
 


 
  Dramatisk avslutning av O`Learys tipset på söndag mot Malmö FF -flera har chans att vinna  
  av Haldo Jonsson | Idag - 11:35  
 

Spänningen stiger

 
  Läs mer...  
 


 
  Efter matchen mot Malmö FF är det tack och adjö för denna säsong - Då skiljs alla spelarna åt  
  av Haldo Jonsson | Igår - 14:13  
 

En liten medkänsla till alla spelare som i ur och skur kämpat för att vi fortfarande har ett allsvenskt lag i Östersund! -"Att varje dag träna, ofta i minusgrader, i kalla nordvästliga vindar, det är berömvärt och värt att nämna"

 
  Läs mer...  
 


 
  I runt tal Två miljoner till ÖFK frän Uefa  
  av Haldo Jonsson | 2 Dec 2020 - 14:14  
 

Pengarna är en del av den så kallade solidaritets-potten,

 
  Läs mer...  
     
 
Nyhetsarkiv
2 Dec 2020 - 11:55 Felix hörberg en viktig spelare för ÖFK - nu trissvinnare mo
1 Dec 2020 - 11:49 Försäljningsryktena om Thomas Isherwood fortsätter
1 Dec 2020 - 08:41 Är ÖFK utan sportslig kompetent ledning?
30 Nov 2020 - 17:23 En händelse att minnas
29 Nov 2020 - 23:37 Om vi backar bandet så hittar vi en trist sanning
29 Nov 2020 - 21:33 Matchreferat ÖFK - IFK Göteborg 0-4 (0-2)
29 Nov 2020 - 21:12 ÖFK är mindre effektiva nu - större bollinnehav och flera sk
29 Nov 2020 - 20:38 Sagt efter matchen
29 Nov 2020 - 20:12 Bilder från ÖFK - IFK Göteborg
29 Nov 2020 - 17:09 Matchens överraskning
29 Nov 2020 - 17:07 Matchens bästa spelare
29 Nov 2020 - 16:28 Matchens prestation(er)
29 Nov 2020 - 13:33 Dagens startelva - Ronald Mukiibi och Charlie Colkett in
29 Nov 2020 - 09:43 Följ ÖFK - IFK Göteborg via fotbollz.se
28 Nov 2020 - 20:43 Senaste nytt om IFK Göteborg - fem spelare borta?
28 Nov 2020 - 14:47 Brysk avslutning av allsvenskan - flera ångestmatcher
27 Nov 2020 - 23:11 Nu vänder vi - ÖFK
26 Nov 2020 - 15:59 Så här såg det ut på träningen idag - Amir och Pero fick råd
26 Nov 2020 - 15:59 ÖFK startar tjejlag - Anneli Andersén blir tränare
25 Nov 2020 - 16:49 ÖFK omarbetar sin akademi - Nytt sätt att satsa
 
 
 
Herrar
av: Ås Konsum | 19 Maj 2008 - 19:09
Förstår inte vad folk menar. Jag hå