meny  
 
 
- Start
- Nyheter/Information
 
- Spelprogram/Referat
- Spelartruppen
- Statistik
- Hemmaarena
- Återblick -19
- Återblick -18
- Återblick -17
- Återblick -16
- Återblick -15
- Återblick -14
- Återblick -13
- Återblick -12
- Återblick -11
- Återblick -10
- Återblick -09
- Återblick -08
- Återblick -07
- Återblick -06
- Intervjuer
- Länkar
- Forum
 
- Kontakta oss
 
tabell Aktuell tabell   skytteliga Skytteliga
 
- Allsvenskan  Tabell
 
 
 
     
   
     
 ÖFK Nyheter
 
Välkommen till ÖFK Nyheter. Detta är en webbplats speciellt för alla som gillar ÖFK men även för andra intresserade. Avsikten med sidan är att den skall ha ett lättillgängligt och aktivt debattforum samt att Du bl a skall kunna läsa matchreferat, spelarinformation och intervjuer.
 
Senaste Matchen   Nästa Match
IFK Göteborg Östersunds FK
2 2

Läs mer... Läs mer...
 
Östersunds FK IF Elfsborg

2020-08-09 17:30
Jämtkraft Arena
 

 DÄR SATT DEN, DEN EFTERLÄNGTADE SEGERN.
av Johan Dillner
Publicerad 1 Jul 2020 - 22:28 Uppdaterad 2 Jul 2020 - 15:56

VS

Kalmar FF - ÖFK 1-2 (1-0) Målskyttar Isak Ssewankambo och Rewan Amin. Nu med referat av Johan Dillner. Krönika kommer

Rewan Amins straff

Matchvinnaren. Rewan Amin

Där satt den, den efterlängtade segern.ÖFK startade matchen nästan identiskt som man gjorde emot Peking, en enda skillnad var att Weymans utgick och in kom Fritzon.


ÖFK startar denna matchen riktigt bra även om det är mycket kamp på mitten något som kommer vara värt att återkomma till. I den 8:e minuter är det ett fint uppspel av Colkett som går till Kroon som driver bollen fram några meter innan han frispelade Kadiri, som tyvärr blir avblåst för offside. Men mycket fint kombinationsspel här.


Bästa ÖFK chansen kom efter dryga 30 minuter spelade då Kalmars målvakt Hägg-Johansson slår en "indianare" som Rewan Amin plockar upp och det blir öppen gata fram till mål där Rewan försöker placera in den i bortre men tätt utanför. (rätt att skjuta såklart, undra om inte Kadiri skulle fått bollen ändå till öppen kasse?)


ÖFK styr matchen helt i första halvlek men det blir mycket spel i egen backlinje, efter en lite onödig frispark av Sonko i 42:a minuten får Kalmar ett frisparksläge straks utanför straffområdet, inlägget kommer och efter en rörig situation med ett par studsar skjuter kalmarspelare och Fritzon försöker rensa bollen men styr den i egen kasse. En notering här är om verkligen inte Kalmars spelare som kommer från offsideläge stör situationen när han hoppar in med foten bakifrån Fritzon som kanske tvingar fram felträffen? Skriv gärna era egna tankar kring detta i kommentarsfältet.


1-0 till Kalmar efter 43 minuter och det känns sådär hopplöst orättvist och onödigt.


I halvtid görs ett byte och in kommer Outtara istället för Fritzon och man väljer att flytta in Ssewankambo till mitten där Fritzon huserade. Det blir några halvchanser för båda lagen utan att komma till tidigt i den andra halvleken innan vi kommer till den 51:a minuten.


Amin får en långboll som han på volley lägger ut på yta som Kroon snappar upp och det är en snabb och effektiv kontring, Kroon drar sig i riktning mot straffpunkten när en flygande Ssewankambo skriker på bollen till höger om Kroon som väl avvägt lägger bollen till Ssewankambo och vi har 1-1. Väldigt förlösande för ÖFK att trots det snöpliga slutet på första halvlek få trycka dit kvitteringen så tidigt i andra.


Kalmar har en boll i mål som döms bort för offside, väldigt starkt av domarteamet att ta det det beslutet som var helt korrekt enligt bilder/repriser.


Vi avslutar matchen med mycket krig från båda lagen på mittplanen och in kommer Perry,Turgott och Mensiro för att avsluta den avgörande delen av matchen.


Vi ser ett ÖFK som försöker ligga på lite mer för 3 poäng och ett Kalmar som satsar att vinna boll och få en kontring att avgöra matchen på. ÖFKS melodi blir en vinnande strategi denna matchen, i den 87:e minuten efter ett snyggt uppspel så kommer en djupledsboll där Kadiri rivs ner och domaren blåser straff. Amin stegar fram och trycker dit den säkert (nåja) och ställningen är 1-2 till ÖFK med 7 minuter kvar av matchen.


Det blir några igen halvchanser till Kalmar som pressar på när ÖFK blir lite stressad i slutskedet av matchen, man ser verkligen hur mycket spelarna ville detta när slutsignalen ljuder över Guldfågeln arena.


3 Poäng till ÖFK och väldigt mycket energi in och man gör något så ovanligt som att vända en match!Jämnt om Trissen idag men jag tänker välja bort Keita idag för 3 andra spelare.Bäst - 1. Charlie Colkett, Nyttig när han får vända med bollen och få lite tid, omgångens fint tror jag även han bjöd oss tittare på.


2. Kadiri, sliter och krigar som targetspelare och får oftast ner bollen och kan lägga vidare antingen via huvudet eller brösta ner. Målen kommer, va så lugna.


3.Outtara, vilken talang vi besitter här. Verkar mognat en hel del sen i höstas, vann mycket dueller och många fina instick i kontringslägen.
 
 
21 Kommentarer:
Gäst: @Erik skrev | 3 Jul 2020 - 19:33
Precis! Mellman är inte mycket sämre. Bara lite sämre
8
Gäst: Erik skrev | 3 Jul 2020 - 08:05
DU skämtar?

Fritzon har väl haft dåliga dagar alla dagar han spelat matcher i AS?
VIsar ju gång på gång att han inte håller på den här nivån, för att vara ärlig
är han ju inte bra på nåt. Inte snabb, absolut inte teknisk, ingen bra speluppfattning, ingen bollvinnare osv...

Han är säkert en jättebra kille som ger allt på träningarna osv, men i AS hör han tyvärr inte hemma.

Har ju svårt att se Mellman och Ahrin kan va så mycket sämre.
2
Gäst: HES skrev | 2 Jul 2020 - 23:43
Fritzon skall ingenstans.
En dålig dag på jobbet är inget att haka upp sig på. Ej heller 3 dåliga dagar.
Ludvig behöver mer kontinuerlig speltid.
Vårt lag behöver tid och uppmuntran för att utvecklas tillsammans för framtids segrar!.
5
Gäst: Hermansson skrev | 2 Jul 2020 - 22:01
Undrar om Mellberg saknar sin andre tränare från Brommapojkarna nu? Valentic är den ende Svenske tränare som har plus statistik på Graham.
Och ÖFK har en ny andre tränare i år.....
1
Gäst: Viktor skrev | 2 Jul 2020 - 17:22
Att påstå att Kalmarspelaren som kommer bakifrån på målet inte påverkar spelet måste vara årets underdrift. Enligt mig syns det tydligt på reprisen hur påverkad Fritzon blir precis som Keita blir påverkad vid andra målet. Hade det inte blivit vinst hade vi absolut kunnat sura över domarna men nu överlåter vi det till kalmarlägret istället föreslår jag.
3
Gäst: #ian skrev | 2 Jul 2020 - 14:31
tränares avgång, ska det stå HN
2
Gäst: #ian skrev | 2 Jul 2020 - 13:50
Vad skönt att alla som kräver tränare, håller sig borta den här gången
2
Gäst: Erik skrev | 2 Jul 2020 - 13:48
Men kan inte varit offside med några många cm på Kalmars bortdömda va?
Stod ju en ÖFK spelare precis bortanför som i stort sett såg ut att stå i linje
2
Gäst: Nisse Dimma skrev | 2 Jul 2020 - 12:53
Vad du tycker spelar inte så stor roll. Det finns ett regelverk som ska följas. Det som blev 1-0 till KFF kan inte dömas som offside då Ludvig slår in bollen i eget mål. Kalmarspelaren bakom honom stod visserligen offside men påverkar inte spelet. Det gör däremot Kalmaranfallaren vid det bortdömda målet. Han hoppar upp när bollen kommer, antingen för att försöka toucha till den eller för att störa Keita. Oavsett vilket rör han sig mot bollen när han står i offsideposition och ska därför vinkas av för offside. Bra agerat av domarteamet vid båda tillfällena.
10
Gäst: Viktor skrev | 2 Jul 2020 - 11:51
Udda blev jämt enligt mig vad gäller kalmars mål. Det mål som räknades borde varit offside och det som dömdes bort borde inte varit det, Skön seger hursom!
0
Gäst: Seger sötma! skrev | 2 Jul 2020 - 09:37
Vilken skön seger!!! Men Kalmars 1-0 mål!!! I sekvensen innan (själv)målet borde det väl blåsts för frispark när Fritzon blev ned riven vid stolpen!? Nu vann vi ändå så det är ju mindre viktigt i sammanhanget ;)
3
Gäst: Alrik8 skrev | 2 Jul 2020 - 08:51
Tack ÖFK. Den segern behövde vi. Stark match på bortaplan. Nu ville verkligen ÖFK vinna och gjorde det med bravur.
6
Gäst: Ante skrev | 2 Jul 2020 - 07:59
Undrar vem som var mest nervös när Amin skulle slå straffen? Han eller jag...fy faan vicken pärs
4
Gäst: Medlem skrev | 2 Jul 2020 - 07:29
Tack Keita och ÖFK ,idag har jag vingar.8
8
Gäst: Fan skrev | 1 Jul 2020 - 22:43
Nu borde väll Fritsons chanser vara slut?
Tycker sällan han gör nån nytta på plan. Dags att byta lag kanske?
7
Gäst: Hm skrev | 1 Jul 2020 - 22:35
När det gäller Kalmars mål så kan man se reprisen 100 ggr och fritzon blir aldrig störd av Kalmars pelaren, bara helt uruselt gjort.

Och han tappade samma spelare på en fast situation 5 min innan som gjorde att aliti fick nicka ostört i fritt läge.

Vaket av burchnall att genomföra bytet redan i paus.
7
Gäst: Hm skrev | 1 Jul 2020 - 21:50
Skönt och viktigt!

Sällan jag lyfter fram en målvakt men keita var vår bäste spelare både offensivt och defensivt idag. Hans fötter var verkligen välkalibrerade till skillnad mot vissa som alltid har trekantiga fötter.

Triss:
3p. Keita
2p. Amin
1p. Isherwood
4
Gäst: Hm skrev | 1 Jul 2020 - 21:50
Skönt och viktigt!

Sällan jag lyfter fram en målvakt men keita var vår bäste spelare både offensivt och defensivt idag. Hans fötter var verkligen välkalibrerade till skillnad mot vissa som alltid har trekantiga fötter.

Triss:
3p. Keita
2p. Amin
1p. Isherwood
4
Gäst: ÖFK:are skrev | 1 Jul 2020 - 21:44
Rättvist!!! Hoppas alla ÖFK:hatare håller sig från tangentbordet ikväll.
Yes!!!!
14
Gäst: Marcus Widgren skrev | 1 Jul 2020 - 21:18
Riktigt bra

Ssewankambo är en klasspelare, det enda han har saknat förut är att han inte gör tillräckligt med poäng, bra att få honom i det protokollet.

Starkt av mittbackstrion att freda sig mot Kalmars alla inlägg och långa inkast. Tycker de mittbackar vi har nu passar bra in i fembackslinje.
9
Gäst: Martin Nylander skrev | 1 Jul 2020 - 21:11
Vad skönt!
11
 
Sök på fotbollz.se
   
  - Det är det tråkiga ordet process som allt handlar om.  
  av Haldo Jonsson | Igår - 11:59  
 

Det har något år gott knackigt för Elfsborg och missnöjet med Jimmy Thelin som tränare började frodas. I år kom vändningen. – Det är det tråkiga ordet process, men det är det allt handlar om, säger Thelin. Det går att dra vissa paralleller med ÖFK

 
  Läs mer...  
 


 
  Aly Keita övertygar stort  
  av Haldo Jonsson | 7 Aug 2020 - 23:15  
 

Trissvinnaren mot IFK Göteborg: Aly Keita

Aly Keita drar ifrån sammanlagt i Trissen


Joel Wessman
i delad ledning med Alf i O`Learys tipset

 
  Läs mer...  
 


 
  Betraktelse av Miguel Exposito  
  av Miguel Exposito | 7 Aug 2020 - 16:47  
 

Miguel Exposito

 
  Läs mer...  
 


 
  Lars Larssons Tankar  
  av Haldo Jonsson | 7 Aug 2020 - 10:39  
 

Vad menar jag med att det har tagits ett steg framåt eller kanske flera små till och med?

 
  Läs mer...  
     
 
Nyhetsarkiv
7 Aug 2020 - 08:30 Matchens överraskning - Nebiyou Perry
7 Aug 2020 - 00:33 ÖFK stal poäng i galen föreställning
6 Aug 2020 - 23:26 Matchreferat Snöpligt mål i slutminuterna och oavgjort - igen
6 Aug 2020 - 23:20 Se när Perry snurrar med halva Göteborgs försvar och Sonkos
6 Aug 2020 - 21:41 Matchens bästa spelare
6 Aug 2020 - 20:53 Matchens prestation(er)
6 Aug 2020 - 14:35 Startelvan mot IFK Göteborg
6 Aug 2020 - 13:18 Inför matchen: IFK Göteborg - ÖFK
6 Aug 2020 - 11:00 Glad nyhet inför IFK Göteborg - Rewan Amin tillbaka
6 Aug 2020 - 08:57 Följ matchen IFK Göteborg - ÖFK via fotbollz.se
6 Aug 2020 - 08:55 - Att komma tillbaka till ÖFK,skulle vara det bästa för mig
5 Aug 2020 - 14:52 IFK Göteborg kommer med sitt nyförvärv till mötet med ÖFK
5 Aug 2020 - 14:29 Snabba nyheter
5 Aug 2020 - 10:22 Två lag i behov av poäng möts i morgon.
4 Aug 2020 - 22:50 Graham Potter intresserad av Ken Sema?
4 Aug 2020 - 19:17 ÖFK:s julimånad
4 Aug 2020 - 09:54 Isac Ssewankambo tar för sig mer och mer - blev Trissvinnar
3 Aug 2020 - 20:16 Forwarden Malcolm Stolt tar steget upp till ÖFK
3 Aug 2020 - 09:21 Höjdpunkter Varberg - ÖFK
2 Aug 2020 - 22:32 Jag blir så glad när vattenbärare blir hjältar
 
 
 
Herrar
av: Hängiven | 6 Aug 2020 - 21:33
Trög start med ett lite otursmål i