meny  
 
 
- Start
- Nyheter/Information
 
- Spelprogram/Referat
- Spelartruppen
- Statistik
- Hemmaarena
- Återblick -19
- Återblick -18
- Återblick -17
- Återblick -16
- Återblick -15
- Återblick -14
- Återblick -13
- Återblick -12
- Återblick -11
- Återblick -10
- Återblick -09
- Återblick -08
- Återblick -07
- Återblick -06
- Intervjuer
- Länkar
- Forum
 
- Kontakta oss
 
tabell Aktuell tabell   skytteliga Skytteliga
 
- Allsvenskan  Tabell
 
 
 
     
   
     
 ÖFK Nyheter
 
Välkommen till ÖFK Nyheter. Detta är en webbplats speciellt för alla som gillar ÖFK men även för andra intresserade. Avsikten med sidan är att den skall ha ett lättillgängligt och aktivt debattforum samt att Du bl a skall kunna läsa matchreferat, spelarinformation och intervjuer.
 
Senaste Matchen   Nästa Match
FC Rostov Östersunds FK
1 0

Läs mer... Läs mer...
 
Lokomotiv Moskva Östersunds FK

2021-01-27 
Marbella, Spanien
 

 ÖFK STARTAR TJEJLAG - ANNELI ANDERSÉN BLIR TRÄNARE
av Haldo Jonsson
Publicerad 26 Nov 2020 - 15:59 

Anneli Andersén

Enligt ÖFK:s hemsida startar Östersunds FK startar en tjejverksamhet och som ett första led i den satsningen går det tjejlag som tillhört Sockertoppen IF den senaste säsongen över till ÖFK. Som tränare och ledare anställs nu Anneli Andersén. Den här satsningen på tjejer har kommit till tack vare stöd från Jämtkraft.

När Östersunds FK bildades 1996 var det enbart med herrlag i fotboll men nu 24 år senare är det dags för ÖFK att också få en tjejsatsning inom föreningen. Tack vare bra samarbete med Sockertoppen IF har ÖFK och Sockertoppen IF kommit överens om att det duktiga F15-lag som har tillhört Sockertoppen IF nu ska gå över till Östersunds FK.

-Vi är enormt tacksamma för de samtal som vi har fört med Sockertoppen IF. Tillsammans har vi hittat en lösning där det här duktiga fotbollslaget nu tar steget över till ÖFK för fortsatt satsning, säger Robert Sundqvist, styrelseledamot i Östersunds FK.

-Vi är glada för att tjejerna i laget får den här möjligheten och ser fram emot att följa deras fortsatta utveckling. De har hunnit bli en del av vår Sockertoppenfamilj och det här innebär inte att den känslan bryts. Vårt fokus kommer även fortsättningsvis vara idrottsglädje och kunskapsspridning om diabetes och det är inte omöjligt att det blir nya fotbollssatsningar framöver, säger Robin Bryntesson, ordförande i Sockertoppen IF.

ÖFK:s nya tjejlag kommer att ledas och tränas av Anneli Andersén. Anneli är 54 år och har en lång karriär bakom sig som både spelare i Allsvenskan och har tillhört såväl Ope som Brunflo.

-Det känns otroligt roligt att flytta ”hem” igen till Jämtland och Östersund och få vara med i den här satsningen som ÖFK gör, säger Anneli Andersén.

Den senaste säsongen har Anneli förutom att vara förbundskapten för U23-landslaget också varit tränare i Damallsvenskan i Piteå IF.

-Det här laget som jag nu kommer att träna är spännande och det är unga tjejer som har en lovande framtid inom fotbollen, tillägger Anneli.

-Anneli Andersén är ett aktat namn inom damfotbollen både i länet och i Sverige. Hennes ledarstil och engagemang för damfotbollen är något som vi kommer att ha nytta av i ÖFK, säger Michael Schahine, VD i ÖFK.

ÖFK:s satsning på ett tjejlag har blivit verklighet tack vare bra samarbete och samtal med såväl Sockertoppen IF som Jämtkraft.

-Vi har samarbetat och fört en dialog med ÖFK under flera år där en satsning på tjejfotboll har stått högst upp på önskelistan. För oss är det viktigt att både tjejer och killar får utvecklas likvärdigt inom fotbollen och i slutändan bli förebilder för alla barn och unga i länet, säger Kai Lundin sponsringsansvarig på Jämtkraft.

ÖFK:s satsning sker i samverkan med Jämtlands Gymnasiums Idrottsprogram NIU&LIU. Anneli Andersén blir en kompetensförstärkning som väl behövs med det ökade elevantal på programmet.

– Vi välkomnar Anneli tillbaka till Jämtlands Gymnasium som en erkänt uppskattad tränare och fotbollsprofil, säger Michael Söderkvist, rektor och sportchef på Jämtlands Gymnasium.

 
 
19 Kommentarer:
Gäst: PP skrev | 28 Nov 2020 - 21:38
Jag tror Robbe, som är en känslig man, bara är lite svartsjuk för att fotboll spelad av tjejer är så engagerande. Alla klarar inte det, utan får ett behov av att förminska.
9
Gäst: Undrande skrev | 28 Nov 2020 - 19:34
Å varför ska man ha mixade lag ? Va e grejen med det ?
4
Gäst: Robbe skrev | 28 Nov 2020 - 11:22
det vart värst vare va åsikter här. Ska vi inte spela fotboll tillsammans? Jag tycker Finlands modell med mixade lag (herr+dam) på elit nivå är bra och jag vill gärna att ÖFK skapar ett mixat lag (obs även åldersmässigt = alla får vara med!)
jag kunde dock inte läsa insändare i LT om någon som "röt till" - lät superlarvigt. Let the game begin, säger jag. Och jag hälsar också. Robbe heter jag. (jag gillar fotboll + kollar serier, t ex Friends, ibland)
1
Gäst: Per Lagerbäck skrev | 27 Nov 2020 - 16:26
För säkerhets skull vill jag förtydliga att jag hoppas att IFK, Ope m flera fortsätter att satsa hårt på sin egen dam- och flickverksamhet, och på att bli så bra som möjligt. Och som Opesupporter hoppas jag alltid mest på Ope. Men det förhindrar inte att ÖFK satsar.
11
Gäst: Johan Hult skrev | 27 Nov 2020 - 15:53
Efter att ha läst Pelle Lagerbäcks skriverier i 20 års tid kan jag konstatera att när fan blir gammal blir han religiös.
Jag kan också sätta min nickförmåga i pant på att innan nästa säsong drar igång har detta ÖFK-lag sugit åt sig ett flertal av länets yngre talanger.
Likt Afzelius bläckfisk.
1
Gäst: Hoppfull skrev | 27 Nov 2020 - 12:54
Det är samma åldersgrupp.... men bara det ena könet..
.
https://ostersundsfk.se/ofk-och-froso-if-inleder-ett-langsiktigt-samarbete/?fbclid=IwAR27P0IeaOQHpog-GBNOJuDMJHJyHZ7qz7d1H4wjtQjb_Vcv3T10yk1ii0o

0
Gäst: Per Lagerbäck skrev | 27 Nov 2020 - 09:20
Svårt att fatta mig kort, men jag ska försöka.
1. Ska ÖFK starta dam/flickverksamhet är detta bästa vägen. Att plocka upp ett duktigt redan "fritt svävande" lag. Och detta lag är definitivt moget för att tävla om uppflyttning till div 2, utan jakt på andra spelare.
2. Ska det ske en utveckling på distriktsnivå är jag lite "Tjalle Tvärvigg". Konkurrens är mkt viktigare än samarbete. Vi behöver tävling för att skapa en vinnarmentalitet. Både hos tjejer och ledare. Att samarbeta är bra, men då ska det ske med full respekt för alla parter. Annars är det maktutövande.
3. Den ledande klubben, vilken den än är, ska satsa all kraft på sin egen verksamhet, och göra den så attraktiv som möjligt. Inte ödsla energi på att påverka vad andra gör, eller på att missionera sin syn på samarbete.
4. ÖFK:s egentliga framgångar drog igång när man satsade helt på sig själva och lät övriga föreningar sköta sitt. Därefter, med viss fördröjning, har ju flera andra föreningar verkligen lyft. "Påtvingat" samarbete är den mest energidränerande verksamhet som finns i en tävlingsidrott. Ömsesidigt samarbete med initiativ "underifrån" är däremot livgivande. Anser jag.
21
Gäst: .ÖFK. skrev | 27 Nov 2020 - 08:06
@hoppfull
Den stora frågan är... är det samma problem/risker kring de herrlag som ”konkurrerar med ÖFK”
Svar: nej, bla pga att herrsidan bygger på samarbete med övriga föreningar

Du får gärna utveckla vad frösön gör så dåligt, vad jag uppfattat så hade det pojklaget i frösön ingen serie att spela i medans ÖFK hade en serie pga sin elitlicens men saknade lag. Det hade väl varit mer vettigt att ni jämförde satsningen på er med jämnårigt lag i frösön, pojklaget i frösön som gick till ÖFK var 2-3år äldre?
Jag menar inte att provocera utan är ärligt nyfiken då jag att sett frösön som en bra dam/flick-förening
3
Gäst: Hoppfull skrev | 27 Nov 2020 - 06:16
@hoppfull
Att tjejer slutar är väl rätt enkelt..de satsas inte på tjejer, man behöver bara titta på träningstider, pojkar i 12 -årsåldern har både fler bättre träningstider än damer i div 1, Der satsas så oerhört mycket mer på pojkar än på flickor.

Jag förstår att det är svårt för många att förstå, normen har varit och är fortfarande kille/man, Och då är klart att manliga tränare skriker sig hesa nu, det blir ju hotfullt,

Vad gäller Frösön så kan jag av egen erfarenhet berätta att de vill varken bredda eller satsa på flickor/damer, de har genom åren fått många unga tjejer att sluta med fotboll, för de har inte funnits plats för de i Frösön. Konstigt att Frösön inte stod upp och skrek lika mycket när deras pojkar fick till ett samarbete med ÖFK för att utvecklas, men de kom ursäkterna på löpande varför de satsade på killarna och inte på tjejerna.

Så nej, jag lever inte någon egen liten värld, eller lär mig det du tycker jag inte kan med tiden, det försöket till förminskandet kan du lägga av med på en gång, Så istället för att försöka trycka ner mig, lyft blicken och våga tänka tanken att tjejer/ kvinnor har samma rätt som killar att utmanas /utvecklas inom fotboll.
7
Gäst: @hoppfull skrev | 26 Nov 2020 - 22:57
@ Hoppfull ser att du lever din egen lilla värld.
Om du har sådan erfarenhet så förklara var tjejer/ damer sluter istället slutar för att gå tillbaka till annan nivå/klubb då testa högre utmaningar och där igenom tappa bredden.
För att lyckas med att få till ett bra nivå på Dam fotboll måste man ha ett samarbete-identitet , inte gå inte gå och Freestyla ( alt mjölka pengar pengar).
Tror Anneli är väldigt duktig men att lyfta 15 åringar på kortsiktigt är inte realistiskt
-Det finns inga genvägar men det lär du dig med tiden
3
Gäst: Hoppfull skrev | 26 Nov 2020 - 22:20
Det är inget som säger att ÖFK kommer göra det bättre än Frösön, men Frösön satsning på flickor/ damer är under all kritik. Så att lyckas bättre än dom kan inte vara så svårt. (Har flera år av erfarenhet från Frösöns inställning till flickor/dam verksamhet)

Den stora frågan är... är det samma problem/risker kring de herrlag som ”konkurrerar med ÖFK” ... Det finns ganska många herrlag i kommunen,..

Eller är det helt enkelt så att man igen/fortfarande har svår att låta kvinnor ta plats? Och då gör man det till ett problem?
6
Gäst: Fundersam! skrev | 26 Nov 2020 - 22:07

1. Vad är det som säger att ÖFK kommer satsa mer på damerna än vad någon annan förening i länet redan gör ( undantaget Frösön, dina ord)

2. Vilka fotbollsföreningar i länet har inte fattat att det nu är 2020 och inte 1940, snälla ge oss namnen på dessa klubbar ( Frösön har du redan nämt)

3. Hur ser fortsättningen på denna satsning ut. Ska talangfulla spelare gå till ÖFK istället för IFK och Ope i högre divisioner. NIU:s ledare har ju i alla år övertalat tjejer från mindre klubbar att gå till IFK eller Ope för att kunna "utvecklas" men nu är ju detta ett samarbete mellan NIU och ÖFK, hur blir då?

Svaret på om detta blir bra eller inte ligger ju några år bort, men för Sockertoppen blir det ju en perfekt lösning som förhoppningsvis blir längre än en säsong
6
Gäst: Brad skrev | 26 Nov 2020 - 21:43
Ett damlag vore bra men är det inte ett flicklag? ska dom spela seniorfotboll?
4
Gäst: Hoppfull skrev | 26 Nov 2020 - 21:26
Hur fan orkar ni vara så negativa... har ni så jäkla svårt att fatta att det är dags att satsa lika mycket på kvinnor som på män.. vi är på 2020 nu inte 1940,
Inte en dag för sent att ÖFK skaffar ett damlag, IFK och Ope är fantastiska, Frösön inte lika jämställda/utvecklade när det kommer till killar och tjejer eller att överhuvudtaget att satsa på tjejer, , tyvärr Frösön...

Lycka Till Sockertoppen. blivande ÖFK dam
12
Gäst: Luttrad skrev | 26 Nov 2020 - 21:11
Åskilliga miljoner back, befintliga sponsorer som kräver jämställdhet för fortsatt stöd, en av få allsvenska föreningar som saknar damlag, man får nog vara mer än lovligt naiv om man tror på någon helhjärtad satsning.
2
Gäst: Fotbollsintresserad skrev | 26 Nov 2020 - 19:59
Funderar på vad det är ÖFK startar, en ny damförening eller enbart en satsning på ett redan existerande flicklag. Ska de spela i någon regional flickserie eller upp i damtrean direkt?
Svårt att tro att en Allsvensk förening enbart bara vill bedriva flickverksamhet år efter år. Här måste det ju satsas på att nå så högt som möjligt om det ska finnas någon rättvisa inom föreningen. Blir ju oerhört kul, eller inte, att följa kampen mellan IFK Östersund, länets nu bästa damlag, Ope:s ständiga satsning på att bli länets bästa damlag och nu även ÖFK:s satsning mot toppen, för det ska väl satsas? 
Oj oj oj, vem viker ner sig först eller kommer vi att ha tre föreningar som gör allt för att vara nummer ett i länet?

Hoppas för allas bästa att det kan bli något bra av detta, men hur kommer samarbetet med länets övriga föreningar fungera.
Att ni lyckats fånga upp Annelie är ju en mycket bra start, men  finns det en framtida 3-5 års plan för detta projekt?

Att det ska finnas ett Damlag som drivs av ÖFK är ju självklart i framtiden, men på vilken nivå och var de hämtar sina spelare ifrån blir spännande att se.
Lycka till!


9
Gäst: Ulf W skrev | 26 Nov 2020 - 18:40
Vill verkligen att alla tjejer som vill ska få möjligheter att i Jämtland få utvecklas i fotbollen. Självklart tror jag Öfk kommer att göra allt för att enas i ett samarbete med övriga fotbolls Jämtland man kan i alla fall inte få en bättre start än att knyta upp Anneli Andersen som tränare vilken enormt hög kompetens som kommer in i klubben. Sedan förstår alla att trycket ökar på alla Allsvenska klubbar att ta in damer tjejer i sin verksamhet. Även Malmö ff har startat damlag även om Rosengård finns i samma stad. Ge detta en chans och se vad det här leder till.
18
Gäst: Nisse skrev | 26 Nov 2020 - 17:34
Vad säger Bryntesson om detta? Är han och föreningen Sockertoppen också med på detta ”samarbete” eller är det bara laget som är med?
3
Gäst: Inte förvånad att det händer igen skrev | 26 Nov 2020 - 16:55
Ja då var det dags igen......man gör vad som hänt två gånger tidigare (ÖFK, ÖDFF) ,startar upp verksamhet utan att pratat med andra föreningar så att det skall bli ett bra slut resultat och hitta en bra modell långsiktigt tillsammans. Att hitta ett samarbete är ännu viktigare i damfotbollen för att få många med på båten i sin helhet, helt övertygad.
Har varit med i fotbolls familjen i ca 20år och kan inte förstå vad som är unikt med Sockertoppen tjejer, är det rätt tid nu ?
Både Frösön, Ås , Ope och IFK har haft bra årskullar i närtid som varit vassare nationellt.
Är det bara pengar och stöd som är det viktiga i detta och inte en långsiktig lösning?
Var på ÖFK årsmöte för två år sedan och där var man helt överens om att man inte skall göra något enskilt race utan en satsning tillsammans…..ja så blev det med det!!!
-Albert Einstein “Galenskap är att göra samma sak om och om igen och vänta sig olika resultat. Om du vill se andra resultat, gör inte samma sak.”
19
 
Sök på fotbollz.se
   
  Förlust mot Rostov men mycket var bra  
  av Agne Svärd | Igår - 21:04  
 

 
  Läs mer...  
 


 
  Bra insats av ÖFK mot det ryska topplaget - Straffmål avgjorde  
  av Haldo Jonsson | Igår - 19:25  
 

Rostov FC vann matchen med 1- 0 (1-0) på straffmål i 27:e minuten

 
  Läs matchreferat  
 


 
  ÖFK .Rostov 0-1 i paus  
  av Haldo Jonsson | Igår - 17:27  
 

Vi väntar på andra halvlek

 
  Läs mer...  
 


 
  Eftermiddagens startelva  
  av Haldo Jonsson | Igår - 16:11  
 

Sixten Mohlin, Eririk Haugan, Peter Amoran, Roland Mukiibi, Jackob Jonsson, Sam Mensiro, Felix Hörberg, Ahmed Awad, Henrik Bellman, Malcolm Stolt,

 
  Läs mer...  
     
 
Nyhetsarkiv
23 Jan 2021 - 21:10 Fouad Bachirous svåra tid i England
23 Jan 2021 - 21:09 Att sälja spelare eller inte - En svår balansgång för ÖFK
23 Jan 2021 - 13:56 Dags för ÖFK:s första träningmatch - möter FK Rostov med sto
22 Jan 2021 - 22:53 Två viktiga kuggar i träning
22 Jan 2021 - 11:51 Intervju med Aly Keita efter gårdagens dubbla träningspass
22 Jan 2021 - 11:30 En träningsdag med leenden och skratt
21 Jan 2021 - 17:33 Saman Ghoddos om sin svåra tid och om nystarten
21 Jan 2021 - 13:50 Dag 5 i regn
21 Jan 2021 - 09:41 Amir Azrafshan har antagits till UEFA PRO License Diploma
20 Jan 2021 - 22:12 Positiv nyhet om Saman Ghoddos igen - imponerade stort i kvä
20 Jan 2021 - 15:23 Hur bra är ÖFK:s inre mittfält?
19 Jan 2021 - 09:15 Lars Larssons Tankar
18 Jan 2021 - 22:56 Glad nyhet - Rewan Amin åter i träning
18 Jan 2021 - 16:46 Målvakt från Vemdalen återvänder till Norrland och nu till G
18 Jan 2021 - 09:40 Charlie Colkett på väg bort från Östersund?
17 Jan 2021 - 22:21 ÖFK börjar känna sig hemma - andra dagen
16 Jan 2021 - 22:05 Nu är det bara 85 dagar till allsvenskan - ÖFK gör sitt bäst
15 Jan 2021 - 21:42 Inställt mot Ferencváros TC
15 Jan 2021 - 18:30 Martin Lindroth ny lagläkare
15 Jan 2021 - 17:00 Mittbackstalangen Peter Amoran avslutar sin satsning i GIF S
 
 
 
Herrar
av: Nyfiken | 9 Jan 2021 - 10:08
Vart spelar Lennart nu?