meny  
 
 
- Start
- Nyheter/Information
 
- Spelprogram/Referat
- Spelartruppen
- Statistik
- Hemmaarena
- Återblick -19
- Återblick -18
- Återblick -17
- Återblick -16
- Återblick -15
- Återblick -14
- Återblick -13
- Återblick -12
- Återblick -11
- Återblick -10
- Återblick -09
- Återblick -08
- Återblick -07
- Återblick -06
- Intervjuer
- Länkar
- Forum
 
- Kontakta oss
 
tabell Aktuell tabell   skytteliga Skytteliga
 
- Allsvenskan  Tabell
 
 
 
     
   
     
 ÖFK Nyheter
 
Välkommen till ÖFK Nyheter. Detta är en webbplats speciellt för alla som gillar ÖFK men även för andra intresserade. Avsikten med sidan är att den skall ha ett lättillgängligt och aktivt debattforum samt att Du bl a skall kunna läsa matchreferat, spelarinformation och intervjuer.
 
Senaste Matchen   Nästa Match
Mjällby AIF Östersunds FK
0 1

Läs mer... Läs mer...
 
Djurgårdens IF Östersunds FK

2021-03-14 13:00
Tele 2 Arena
 

 LARS LARSSONS TANKAR
av Lars Larsson Stockholm
Publicerad 15 Feb 2021 - 14:50 Uppdaterad 15 Feb 2021 - 14:51

Bättre debattkultur, tack

Jag har över tid noterat att nivån på debattkulturen här på fotbollz stundtals är låg. Det bör noteras att det är få forum, där åsikterna får uttryckas så fritt såsom på fotbollz. Dessutom anonymt. Nu skall det väl också framhållas att det är en minoritet som missköter sig, men det är illa nog. Det hela handlar om personligt ansvar och respekt för andra, oavsett åsikt. Tyvärr tar vissa personer inte det personliga ansvaret. Därför måste ledningen för forumet då och då radera inlägg pga att de bryter mot hemsidans policy. Framförallt gäller det personangrepp, osaklighet och ovårdat språk. Att sakligt kritisera någon eller något är däremot fullt ok.

Att fotbollz har ett gott öga till ÖFK och jämtländsk fotboll lär väl vara känt. Det innebär dock inte nödvändigtvis att sajten är renodlat positiv till allt som händer i fotbolls Jämtland. När kritik framförs så krävs att kritiken är faktabaserad, logisk och har ett vårdat språk. Detsamma krävs av alla som skriver artiklar, krönikor och de som kommenterar införda artiklar och krönikor. Inget konstigt med det. Bara för att det går att anonymt framföra sina synpunkter i kommentarsfälten, så är DET ingen rättighet att få sina kommentarer inlagda eller att de ens bli kvar. Märk väl.

Låt oss gemensamt höja kvalitén i våra debatter. Bort med personer från fotbollz, som för fram osaklig kritik, samt de som genom att använda olika alias, dessutom försöker ge sken av att den osakliga kritiken är en allmän uppfattning.

Vi måste vårda fotbollz, som är en stor tillgång för fotbolls Jämtland och tack Haldo för det arbete du lägger ner på sajten. Notera att denna krönika är en personlig betraktelse och inget annat.

 
 
16 Kommentarer:
Gäst: Ps skrev | 17 Feb 2021 - 08:54
Denna man som gör allt för att skriva negativt om ÖFK säger att spelarna gillar honom. Det är fel. Nästan alla spelarna har kommit hit efter det han slutat. Dom känner inte honom. De flesta andra tar kraftigt avstånd från homom.
15
Gäst: Ulf W skrev | 17 Feb 2021 - 08:33
För mig handlar det om att ge den nya styrelsen en chans att jobba in sig i dom olika föreningsbitarna som sedan ska ligga till grund för det nya Öfk. Där vi som medlemmar kan kräva öppenhet i många frågor.
11
Gäst: Ole skrev | 17 Feb 2021 - 08:22
Varför klubben också måste få, och kunna tåla kritiska frågor är för att föreningsdemokrati fungerar så. Medlemmarna är klubben och jag tror det fler än jag som känner att allt inte funkar perfekt. Därför måste klubben få dessa kritiska frågor så medlemmar förstår varför vissa beslut tagits, varför vissa beslut inte tagits osv... Sedan ser jag att ni har samstämmiga kommentarer att alla bara borde lämna klubben ifred. Men då kanske ni levt under en sten sista åren utifrån allt som hänt, eller anser ni att inget av det som kommit fram borde gjort det?

Texten ovan är också varför fotbollz är fascinerande. Sidan vill öfk så väl att kritiska röster allt som oftast försvinner i kommentarsfältet. Samtidigt som man vill öfk väl, bör man vilja göra allt för att medlemmarna ska ha insikt i arbetet i klubben. Inte tysta ner för att hålla det undan medlemmarna.
7
Gäst: Andreas skrev | 17 Feb 2021 - 07:11
Det finns några i Media som bara vill förstöra.
Sprida en massa dynga för att de inte förstår sig på och känner för en förening.Man styr själv vad som ska stå och vilka som ska tycka till i deras egen tidning.Vilseleder en massa folk att sprida negativa saker.Många går på vad media säger tyvärr.
5
Gäst: PP skrev | 17 Feb 2021 - 06:46
Ja det som är tråkigt med ÖP är att de fortsätter att mest jaga det negativa. Sportjournalisterna försöker nog vara objektiva, men i övrigt nästan bara negativa. Kunde vara informativt om ekomikunniga och andra på ÖP mer beskrev allt positivt det betyder för Östersund och Jämtland att ha ett allsvenskt lag i fotboll under ett decennium. Även om man inte säkert får ngt pris för det, då det är mer vanligt förekommande i övriga lokalpressen att vara just positiva.
8
Gäst: @Ole skrev | 17 Feb 2021 - 06:23
Varför ska klubben få en massa kritiska frågor? Kan de inte bara få arbetsro någon gång?
Jag tycker nuvarande VD är rätt tydlig med vad som gäller och vad som behöver göras för att få klubben på fötter.

Men jag vet ju åtminstone en person som gör vad som helst för att smutskasta klubben och det är så tråkigt, jag förstår faktiskt inte varför man är mer stolt över att vi ha ett allsvenskt lag i lilla Jämtland, Hur tjenis och omtyckt man än tror sig vara med spelarna i laget, så påverkar det dem att konstant få läsa allt negativt.

Jag har full förståelse att det är svårt med sponsorer i ett sånt här läge, vem vill satsa på en förening som blir så nedskitna av sin egen lokalmedia och av alla dessa besserwissrar som minsann vet allt och kan allt.
7
Gäst: Ole skrev | 16 Feb 2021 - 22:05
Förhandling är väl en självklarhet, men all rabatt som nu kommit gäller styrelsemedlemmar, och det sätter väl situationen i nytt ljus? Har de förhandlat med sig själva? Är väl stor risk att detta skapar problem i framtiden...

Vad gäller övriga situationen i klubben tycker jag det finns en hel del varningstecken, och skulle vara intressant om klubben skulle få en kritiska frågor. Dock saknas det någon som vill ställa dessa frågor...
3
Gäst: Realist skrev | 16 Feb 2021 - 21:15
Vad är problemet med att man förhandlar till sig bra överenskommelser? OM inte ÖP älskade att försöka göra scoop av allt ÖFK gör skulle detta vara en icke-fråga, vilket jag är helt övertygad om att det är i andra föreningar. Det är så sorgligt att vår egen tidning gör allt de kan för att smutskasta ÖFK...jag undrar verkligen vad det beor på...
24
Gäst: Ulf W skrev | 16 Feb 2021 - 20:21
Jag tycker istället att vi ska hylla alla sponsorer oavsett hur mycket dom satsar, satsat i ÖFK ni är ALLA hjältar. Låt inte dom negativa krafterna få förstöra klubben.
24
Gäst: Alltså skrev | 16 Feb 2021 - 19:47
Hur ska ÖFK,hitta sponsorer nu?Tänker på all ”rabatt ”som gubbarna i styrelsen erhållit!!!!Bedrövligt!
1
Gäst: Förvånad skrev | 16 Feb 2021 - 10:12
Oavsett allting annat är det i alla fall fortfarande ofattbart att någon kan få priset som årets sportjournalist utan att skriva något om sport över huvud taget.....
29
Gäst: Tobbe skrev | 16 Feb 2021 - 09:49
Eller vem som skriver och när det negativa skrevs om D.K.
Det svänger rejält. Nivån på dom som vill höja nivån bör kollas historiskt. Kolla med lokalpressen o Hedenljung hur dom upplevde nivån när det stormade som värst.
2
Gäst: Robert skrev | 16 Feb 2021 - 09:00
Jag har skrivit kritiskt om ÖFK, DK, tränaren och olika spelare men aldrig fått något bortplockat. Så det beror nog på hur man skriver, och inte vad man skriver i så fall.
19
Gäst: Undrande skrev | 16 Feb 2021 - 08:55
Fritt?!...
Här plockas ju minsta lilla tillstymmelse av "fel" formulering och åsikt bort direkt ju. Minsta lilla åsikt och tankar i fel riktning skickas till återvändsgränden.
8
Gäst: Ulf W skrev | 15 Feb 2021 - 17:14
Personligen är jag för det mesta positiv i mina åsikter om ÖFK då jdet är väldigt bra att vi har ett allsvenskt lag!!!! Vill verkligen att nya spelare och ledare styrelsen, verkligen ska få en möjlighet att få leda och bygga upp laget organisationer i lugn och ro då många fortfarande gör detta med hjärtat. Hoppas verkligen att ktitikerna får fel.
40
Gäst: Nyfiken skrev | 15 Feb 2021 - 15:28
Gäller detsamma för ej faktabaserad positiv kritik?
13
 
Sök på fotbollz.se
   
  Uppseendeväckande många resmil för ÖFK i Svenska Cupen  
  av Haldo Jonsson | Idag - 09:57  
 

ÖFK reser lika långt som som det är fågelvägen från Östersund till Peking i Kina.

 
  Läs mer...  
 


 
  Djurgården vill flytta fram matchen mot ÖFK med anledning av den rådande coronasituationen i laget  
  av Haldo Jonsson | Igår - 15:51  
   
  Läs mer...  
 


 
  Hårt jobb lönar sig - det såg vi i Mjällby  
  av Haldo Jonsson | 7 Mar 2021 - 22:17  
 

 
  Läs mer...  
 


 
  Tuff Lottning för ÖFK  
  av Haldo Jonsson | 7 Mar 2021 - 19:39  
 

Det blir Djurgårdens iF på bortaplan

 
  Läs mer...  
     
 
Nyhetsarkiv
7 Mar 2021 - 15:52 Matchreferat ÖFK visade klassen- gav inte Mjällby någon chans - nu vidare
7 Mar 2021 - 14:05 Eftermiddagens startelva - Baptiste och Mukiibi går in
6 Mar 2021 - 17:42 Sträck på er alla ÖFK:s duktiga fysioterapeuter - alla spela
6 Mar 2021 - 14:30 Mjällby har förlorat ett helt lag men har även värvat
6 Mar 2021 - 10:40 Så här ser Mjällbys tränare Christian Järdler på ÖFK och på
6 Mar 2021 - 09:27 Starka namn på förslag till styrelsen i Östersunds FK elitfo
4 Mar 2021 - 22:24 Det har skett en förändring i ÖFK - Amir Azrafshan är på rät
4 Mar 2021 - 15:29 -- 'Det finns saker som i bland har större betydelse än fotb
4 Mar 2021 - 13:54 Bilder ÖFK - Akropolis 1-1 (0-0)
4 Mar 2021 - 00:16 Akropolis avslöjade ÖFK:s alla brister
3 Mar 2021 - 22:56 Matchreferat ÖFK räddade poäng i 90:e minuten
3 Mar 2021 - 22:41 En mycket stark prestation av Jerell Sellars
3 Mar 2021 - 22:25 Se Jerell Sellars mål här
3 Mar 2021 - 17:55 Kvällens startelva
3 Mar 2021 - 10:16 Matchinformation ÖFK - Akropolis IF
3 Mar 2021 - 09:27 Så här ser Akropolis IF på ÖFK
2 Mar 2021 - 18:33 Em glimt från dagens träning
2 Mar 2021 - 10:39 Detta är Akropolis IF
2 Mar 2021 - 10:38 Före detta ÖFK- spelare vill bli sportchef i ÖFK.
1 Mar 2021 - 15:03 Räddaren i nöden - målvaktstränare Janne Netzler
 
 
 
Herrar
av: Kalle Glader | 26 Feb 2021 - 10:01
Ja! Av Bräcke!
Ungdom
av: Janne | 12 Feb 2021 - 22:25
Man måste lyfta på hatten åt Mattia