meny  
 
 
- Start
- Nyheter/Information
 
- Spelprogram/Referat
- Spelartruppen
- Statistik
- Hemmaarena
- Återblick -19
- Återblick -18
- Återblick -17
- Återblick -16
- Återblick -15
- Återblick -14
- Återblick -13
- Återblick -12
- Återblick -11
- Återblick -10
- Återblick -09
- Återblick -08
- Återblick -07
- Återblick -06
- Intervjuer
- Länkar
- Forum
 
- Kontakta oss
 
tabell Aktuell tabell   skytteliga Skytteliga
 
- Allsvenskan  Tabell
 
 
 
     
   
     
 ÖFK Nyheter
 
Välkommen till ÖFK Nyheter. Detta är en webbplats speciellt för alla som gillar ÖFK men även för andra intresserade. Avsikten med sidan är att den skall ha ett lättillgängligt och aktivt debattforum samt att Du bl a skall kunna läsa matchreferat, spelarinformation och intervjuer.
 
Senaste Matchen   Nästa Match
Östersunds FK Vasalunds IF
1 1

Läs mer... Läs mer...
 
Kalmar FF Östersunds FK

2021-04-12 19:00
 

 INGEN ATTACK MOT ÖFK:S SPELARBUSS OCH INGEN RASISTATACK - MISSFÖRSTÅND MENAR POLISEN
av Haldo Jonsson
Publicerad 22 Feb 2021 - 16:28 Uppdaterad 22 Feb 2021 - 20:46

Attacken mot spelarbussen var en olyckshändelse enligt polisens uppfattning och finns även möjligheten att det som Ssewankambo uppfattade som apljud också var ett missförstånd, det kan ha varit något annat som skreks.

Händelserna i Landskrona ser ut att få en oväntad vändning. Polisen verkar redan ha utrett att de båda händelserna som inte brott utan det skulle ha berott missförstånd. Vad gäller attacken mot spelarbussens skulle det ha varit snö som fallet ner på bussen från en bro. Man tonar även ner misstänkta attacken mot Ssewankambo som att det kan vara någon annat som sagts.

Märkligt att polisen kan så snabbt kommer till en sådan slutsats. Har någon spelare i bussen hunnit förhöras? Har man gjort någon riktig platsundersökning?

För att lägga ner utredningen ska även målsäganden höras inte bara en eller flera gånger när man påstår att Ssewankambo inte hört rätt och således inte är trovärdig.

Trots allt verkar det finnas anledning att det hittills inte helt och fullt tro på polisens uppgifter. Besluten synes vara en aning förhastade i varje fall när det gäller den misstänkta rasistattacken. Vad stödjer sig polisen på när man påstår att Ssewankambo hört fel? Det är viktigt att få veta. Det är inte polisen som ska avgöra trovärdigheten i vad Ssewankambo säger. Poligens uppgift är att nedteckna en anmälan, söka gärningsmanen och lämna över ärendet till åklagare. Det är sedan åklaharens uppgift att åtala om det finns någon gärningsman. Man får känslan av att polisen inte tar händelserna på allvar. Hjs

.


---------------------------------


Östersunds spelarbuss uppgavs blivit attackerad efter cupmatchen mot Landskrona.
Men det hela ser ut att vara en olyckshändelse.
- Jag tror att från början till slut är detta ett tråkigt missförstånd, säger supporterpolisen Mats Lilja till fotbollskanalen

Polisen meddelar att ingen anmälan upprättats. Och knappt ett dygn senare pekar det mesta på att det handlar om en olyckshändelse.

- Jag vet att de uppfattade som att de fick något kastat på sig på en gångbro när de körde ut ur Landskrona. Jag pratade med kollegorna som var med på matchen och när vi körde ifrån kom vi vid den bron där den har blivit påkastad. Då noterar jag att det ligger en sträng med is och snö i rak linje rakt över vägen, precis som att det smälter, säger supporterpolisen Mats Lilja till Fotbollskanalen.

- Det styrker matchdelegaten också som tar kontakt med säkerhetsansvarig i Landskrona Bois lite senare. Matchdelegaten säger att han kom körande lite efter i sin privata bil och då såg han framför sig hur det rasade ned is och snö från bron.

Enligt polisens uppfattning finns även möjligheten att det som Ssewankambo uppfattade som apljud också var ett missförstånd, och att det kan ha varit något annat som skreks.

- Så jag tror att från början till slut är detta ett tråkigt missförstånd, både rasistattacken och den här attacken mot bussen.

Lilja berättar att han själv var på plats vid bron under måndagen, där misstankarna om att det inte var någon attack stärktes.

- Jag skulle se om det låg stenar på vägen. Det är klart att de kan flyga iväg eftersom där är mycket trafik, men där var inget som tydde på att det skulle varit någonting. Och vi hade ju sett stenar på vägen redan när vi körde där på kvällen.

Landskrona Bois klubbchef Michel Ekberg har tagit del av informationen. Han anser det onödigt från Östersunds sida att förstora upp grejen innan de har fakta

 
 
14 Kommentarer:
Gäst: Lars Larsson, Sthlm skrev | 25 Feb 2021 - 00:28
Det bör noteras att Isak Ssewankambo kom till ÖFK via Malmö FF. Även om han inte var i MFF speciellt länge så lärde han sig nog skilja på skånska och apljud. Fast det verkar som vissa skåningar själva anser det vara svårt. Åtminstone i Landskrona.t.
3
Gäst: @oj skrev | 24 Feb 2021 - 19:08
Kallar du det där att pudla?
De bara konstaterar att de inte ifrågasätter att den kan vara is, det måste vara de mest sammanfallande händelser som finns..

Jag är ff helt övertygad om Isak hörde det han ansåg att han hörde och jag är rätt säker på att det här har haft en helt annan approach om Landskrona vunnit, det hade det hela fått en helt annan vinkling, antagligen fortfarande ÖFKs fel, för alla vill skylla allt på dem, men med en annan vinkling
4
Gäst: Observatör skrev | 24 Feb 2021 - 18:30
Nog är det lätt att tro på fallande is från en viadukt och känna att man ropade varg väldigt tidigt där. Även efter en sån olustig matchsituation hade man velat se eftertanke innan man ropar ut i media.
På samma sätt önskar man att Isak kunnat ta det lugnare vid apljuden och bara tillsammans med laget avstått från spel tills polisen flyttat folket som ändå inte följde några corona direktiv. Men det är lättare att vara efterklok...

Utom för supporterpolisen Bagdad Bob då kanske. Det har visst aldrig funnits någon rasist i Skåne, men skulle det dyka upp någon så är det säkert Östersundspelarnas fel, som faktiskt var färgade flera stycken...

2
Gäst: Oj skrev | 24 Feb 2021 - 18:03
Nu har ÖFK pudlat på sin egna hemsida. Verkade som den där polisen hade rätt trots allt. Hoppas det reder sig med Isak också.
1
Gäst: Avstånd skrev | 24 Feb 2021 - 06:25
Man skulle ju verkligen vilja prata med de där poliserna som stod ”nära”
På stillbilden ser man ju att det är långt ifrån nära, snett bakom och att de inte gör ett dugg för ingripa,
Om nu Isak skriker allt det som de påstår, borde poliserna varit framme på ett ögonblick, för att skydda åskådarna, men de kommer sist av alla, när allt redan är över..

Mats Lilja verkar ju vara en rätt desperat man, som är bitter över förlusten
5
Gäst: Martin Nylander skrev | 23 Feb 2021 - 18:41
Om denne polis Mats Lilja har citerats rätt borde han friställas som polis och minimum en internutredning startas. Om uttalandena stämmer är han olämplig i sin roll.
10
Gäst: Northern Soul skrev | 23 Feb 2021 - 17:54
Från tidningen Landskrona Direkt: "Mats Lilja ställer sig även frågan om det rörde sig om ett taktiskt drag av Östersundspelaren.
– Östersund försökte hela tiden att dra ut på spelet. De tog lång tid på sig vid inkast, frisparkar och hörnor. De kanske ville få BoIS ur balans, funderar supporterpolisen."

"Funderar" han som supporter, polis eller vad? Det är ganska allvarliga anklagelser att komma med.
8
Gäst: K skrev | 23 Feb 2021 - 13:53
Lider lite med skåningarna i min bekantskapskrets - det här öppnar upp för många "Sa du något eller var det bara en apa som hördes?", när till och med lokalbefolkningen verkar tycka att det låter lika...
6
Gäst: Hoppfull skrev | 23 Feb 2021 - 06:12
Det är bara sorgligt när man försöker normalisera rasism,

Ser man klipper på fotbollskanalen från matchen, så ser man också väldigt tydligt hur lång tid det tog innan poliserna kom fram till händelsen, det var i stort sett över innan man såg poliserna, tom Aly Keith var snabbare fram från sin plats på plan...
23
Gäst: Skraja Snutar skrev | 22 Feb 2021 - 21:20
Vi som hänger med , vet att Isak alltid håller sig i skinnet
-Skåningar förstår Skånska eller hur tänker de...språk förbistring .?
- Helt osannolikt att han bara blir rasande då det skall slås en vanlig hörna?
-Det är sannolikt att det ramlar is vid en vidadukt precis då bussen åker förbi?
-Polisen skingra inte 10-15 personer som står i grupperingar?

Tror helt enkelt att Snutarna är rädda för dessa !!!
21
Gäst: @tobbe skrev | 22 Feb 2021 - 18:39
Vad har rasism och ekonomisk brottslighet med varandra att göra?
3
Gäst: Realist1 skrev | 22 Feb 2021 - 18:37
Utifrån Nylanders resonemang borde Christer Pettersson dömts som Olof Palmes mördare baserat på Lisbet Palmes "upplevelse".
6
Gäst: Tobbe skrev | 22 Feb 2021 - 17:46
Fick rasism.........och ekonomisk brottslighet eller gäller laga dom där kanske.
2
Gäst: Martin Nylander skrev | 22 Feb 2021 - 16:43
Att rasistattacken skulle vara ett missförstånd anser jag riskerar vara att förminska eller försök att släta över en allvarlig händelse. Isak var ju rätt säker på sin sak i intervjun med CMORE. Kollade sändningen på CMORE och det tog ett tag innan polisen dök upp vid den plats det hände, så polisen har inga egna förstahandsuppgifter att gå på. Ser man dessutom till hur aggressiva supportrarna uppträdde i sändning håller jag inte för otroligt att dom faktiskt även kunnat gjort sig skyldiga till rasism. Isak’s upplevelse torde vara det som räknas här, jag tror inte att han hört fel.
52
 
Sök på fotbollz.se
   
  Inför matchen: Kalmar FF - ÖFK  
  av Kim Sunding | Igår - 23:34  
 

Vi har saknat, längtat och skrikit efter Allsvenskan 2021. Det är dock inte detsamma utan alla fantastiska fans på läktarna. Frågan är hur ÖFK tar sig an säsongen 2021?

 
  Läs mer...  
 


 
  Intervju med ass tränare Jussi Kontinen inför Kalmar FF  
  av Fredrik Bije | Igår - 18:17  
 

Bild: Jussi Kontinen. Foto: Fredrik Boije

 
  Läs mer...  
 


 
  Intervju med mittbacken Eirik Haugan inför Kalmar FF  
  av Fredrik Boije | Igår - 17:50  
 

Eirik Haugan. Foto: Haldo Jonsson

 
  Läs mer...  
 


 
  Kindberg har svårt att få gehör för sina sanningar  
  av Agne Svärd | Igår - 17:40  
 

 
  Läs mer...  
     
 
Nyhetsarkiv
Igår - 17:24 Efter tuffa försäsongen - nu börjar allvaret för Östersunds
Igår - 12:38 ÖFK:s spelare blev överraskade
10 Apr 2021 - 09:37 Premiär tar fram alla känslorna på en och samma gång
9 Apr 2021 - 20:33 Så här alla ÖFK:s premiärmatcher i allsvenskan och Superetta
9 Apr 2021 - 14:15 Reflektioner inför allsvenska starten
9 Apr 2021 - 10:40 Lars Larssons Tankar
9 Apr 2021 - 02:44 Det går åt helvete men hoppas att jag har jättefel
8 Apr 2021 - 21:04 Många utropstecken och få frågetecken på sista öppna träning
8 Apr 2021 - 16:31 Följ kalmar ff ÖFK via fotbollz.se
7 Apr 2021 - 19:40 Detta är sportchefen Adil Kizil
7 Apr 2021 - 14:46 O'Learys-tipset startar igen
7 Apr 2021 - 11:06 Ludvig Fritzon får spela mot Kalmar FF på måndag
6 Apr 2021 - 16:49 Kalmar FF:s bästa spelare
5 Apr 2021 - 20:54 Fem faktorer som talar för att ÖFK ska hänga kvar i allsven
5 Apr 2021 - 17:16 Lars Larssons Tankar
4 Apr 2021 - 22:18 Nya frågetecken när ÖFK kryssade i genrepet
4 Apr 2021 - 14:54 Matchreferat Bara 1-1 men ändå godkänt genrep
4 Apr 2021 - 13:02 Dagens startelva
3 Apr 2021 - 19:55 Förre ÖFK- aren David Accam åter målskytt på svensk mark
3 Apr 2021 - 12:35 Lars Larssons Tankar