meny  
 
 
- Start
- Nyheter/Information
 
- Spelprogram/Referat
- Spelartruppen
- Statistik
- Hemmaarena
- Återblick -19
- Återblick -18
- Återblick -17
- Återblick -16
- Återblick -15
- Återblick -14
- Återblick -13
- Återblick -12
- Återblick -11
- Återblick -10
- Återblick -09
- Återblick -08
- Återblick -07
- Återblick -06
- Intervjuer
- Länkar
- Forum
 
- Kontakta oss
 
tabell Aktuell tabell   skytteliga Skytteliga
 
- Allsvenskan  Tabell
 
 
 
     
   
     
 ÖFK Nyheter
 
Välkommen till ÖFK Nyheter. Detta är en webbplats speciellt för alla som gillar ÖFK men även för andra intresserade. Avsikten med sidan är att den skall ha ett lättillgängligt och aktivt debattforum samt att Du bl a skall kunna läsa matchreferat, spelarinformation och intervjuer.
 
Senaste Matchen   Nästa Match
Östersunds FK Vasalunds IF
1 1

Läs mer... Läs mer...
 
Kalmar FF Östersunds FK

2021-04-12 19:00
 

 ÖFK VISADE KLASSEN- GAV INTE MJÄLLBY NÅGON CHANS - NU VIDARE TILL KVARTSFINAL
av Haldo Jonsson
Publicerad 7 Mar 2021 - 15:52 Uppdaterad 8 Mar 2021 - 13:01

VS


Mjällby - ÖFK 0-1 (0-0) Mål av Blair Turgott och ÖFK vidare i Svenska Cupen!!

Aly Keitas fantasiska räddning på nick. Den var nästan som PAOK- räddnigen


Matchvinnaren Blair Turgptt

I dag ställs ÖFK mot ett riktigt bra allsvenskt lag. Frågan är om Mjällby är lika bra som i fjol. I dag har de chans att bevisa det.

Mjällby har i tidigare matcher i Svenska Cupen tagit ledningen i början på matchen och hållit ledningen under matchtiden ut. ÖFK håll tätt i första halvlek då har ni chansen! Nu startar matchen.

ÖFK startade med Mukiibi och Baptiste. Det var nya jämfört med förra matchen. Trebackslinjen bestod av Haugan, Sundberg och Mukiibi.I dag står glädjen högt i tak hos alla som gillar ÖFK. ÖFK visade klassen genom en mycket bra genomförd match mot allsvenska Mjällby. Att ÖFK har ett bra lag det visste vi alla som tror på ÖFK. I dag visade ÖFK det med eftertryck. Det var en match som ÖFK ägde från första till sista stund. Nu är ÖFK i kvartsfinal i Svenska Cupen.

För att gå händelserna lite i förväg så var detta ÖFK:s bästa första halvlek och även sett till matchen i sin helhet var det här bästa matchen som ÖFK gjort i år. Man visade ingen respekt för Mjällby utan man spelade offensivt, tilltaget och frejdigt. De första tjugo minuterna bestod av anfallsvåg på anfallsvåg från ÖFK och Mjällby fick många gånger slå ifrån sig. Mjällby var bleka och initiativlösa och hann inte riktigt med.

Matchen började osäkert från båda lagen och ganska strukturlöst och med ett visst övertag av Mjällby. Övertaget varade inte många minuter förrän ÖFK tog över föreställningen. Det var ÖFK:s halvlek. Man dominerade både vad gällde bollinnehav och målchanser. ÖFK visade på att den här matchen ska vi vinna och det gjorde man med vilja och en stark satsning på offensivt spel. Halvleken präglades av en tidvis enveten press mot Mjällby som stack upp några enstaka gånger utan att oroa ÖFK:s försvar något nämnvärt.

I 16 minuten var spelglade Turgott mycket nära att göra mål i friläge, men målvakten hann ut och tänkte. Det var flera skott mot Mjällbys mål som tyvärr ofta gick vid sidan om mål eller över målet. Turgott och Baptiste sprang mycket och var hela tiden ett orosmoment.


ÖFK har övet upp förmågan att klara av ett rakare spel. Ofta spelas bollarna bakom motståndarnas backlinje och det skapar fina och farliga lägen för de snabba Turgott och Baptiste att komma i bra lägen framför mål. Amir Azrafshan har gjort ett bra jobb. Det har varit hans ambition sedan han kom till ÖFK.

Tyvärr blev Isak Ssewankambo skadad efter ca 25 minuter. Det var en förmodad sträckning. Jerell Sellars kom in. Efter denna skada avtog lite av ÖFK:s offensiv ett tag men kom ÖFK tillbaka med bra spel och man hade kvar förmågan att skapa målchanser.
Mjällby startade andra halvlek bra. De såg lite piggare ut än i första. Man började med ett hårt skott utanför mål. Nästa chans blev på hörna. Då uppstod kalabalik framför ÖFK:s mål, men allt rann ut i sanden. En ny hörna för Mjällby var även den farligt. Sedan kom ÖFK igen och matchen återfick något av den karaktär den hade i första halvlek, även om Mjällby stack upp lite mera i andra halvan.

Det var en tuff match med många hårda närkamper där många spelare blev liggande en stund på plan. Vid några tillfällen var det grinigt och det blev som TV- reportern uttryckte det; det var tuppfäktning mellan spelarna. Någon varning blev det dock inte.


I 51:a minuten uppstod ÖFK:s bästa målchans. Fritzon till Sellars och Sellars till Turgott som sköt men målvakten räddade. Det var flera inlägg från kanterna som borde ha resulterat. Det såg farligt ut men ingen spelare i ÖFK kom i läge för skott.

Att Baptiste är en speedkula det visste vi. I 68:e minuten sprang han igenom Mjällbys försvar, men när han skulle skjuta mot mål hann en försvarare fram och täckte bollen.

Med tanke på ÖFK:s övertag och förmåga att skapa chanser så kändes det som att ÖFK i hela andra halvlek skulle ha chans att vinna i dag. Det låg liksom i luften. Och visst blev det så. Efter ett inspel från kanten där Kalpi och Sellars var inblandade så spelades bollen till ÖFK:s specielle målskytt Turgott. Han gjorde inga misstag och drämde bollen i mål och på det blev han matchvinnare.


Det uppstod vild glädje hos alla ÖFK- spelare. Det var inte oväntat att det blev Turgott som skulle bli tungan på vågen. Han var hela tiden ett orosmoment för Mjällby med sin tyngd, energiska löpningar och skott i alla lägen.

Nu väntar några ovissa minuter. Matchen var inte slut och Mjällby satte in all energi för att reducera genom en mycket stark offensiv satsning. ÖFK blev utsatt för press i flera sekvenser. I 87:e minuten skulle det ha varit 1-1 på en nick på mycket nära håll, men Aly Keita gjorde en fantastiskt räddning. Han kastade sig åt vänster och stoppade bollen. Tack Keita för den bravaden. Matchen slutade med 1-0 seger för ÖFK och segern var hur rättvis som helst. Nu blir det kvartsfinal.

 
 
17 Kommentarer:
Gäst: PS skrev | 7 Mar 2021 - 20:29
Jag är så glad och så stolt över er grabbar. Vilken suverän match. Den bästa på år och dag. Tack för att ni knockade belackarna. Bra Amir
19
Gäst: ÖFK:are skrev | 7 Mar 2021 - 20:15
Bra lottning, Djurgården har ett nytt lag, som inte är inspelade med varann, bra läge.
Degen skulle varit mardrömmen, kommer att kämpa till sista bloddroppen. Norrköping med Haksabanovic, han är en klass för sig, kan avgöra en match själv.. Bajen ser ruggig starka offensivt, Med andra ord en drömlottning.
11
Gäst: Flatte skrev | 7 Mar 2021 - 19:55
Så underbart öfk, nu krigar ni ner Dif .
16
Gäst: ÖFK:are skrev | 7 Mar 2021 - 19:08
Vad roligt att ÖFK vann!
Men ve om "dysterkvisten" skriver en krönika som är mindre än 100% positiv. Signaturen är, verkar det som, mer sur över en krönikör, än glad över tre poäng!
13
Gäst: Bra spelat! ❤️🖤 skrev | 7 Mar 2021 - 18:02
Mycket bra spelat! Detta ger energi inför fortsättningen på cupen och stundande Allsvenska. Och kanske en liten blänkare till alla kritiker med ett inte alltid så gott öga till ÖFK..
19
Gäst: Ante skrev | 7 Mar 2021 - 17:53
Dif, Bajen Degerfors eller Peking/Göteborg blir motståndare nästa match
4
Gäst: Micke O skrev | 7 Mar 2021 - 17:47
Som jag sagt förut så finns det mycket fotboll i detta lag
Bara alla gnällspikar har lite tålamod.
Det är inte Malmö FF som hela tiden köper färdiga spelare.
Vi måste skola in våra spelare och det tar tid.Det är få lag som går
Den vägen.Det måste vara speciella ledare som håller i det hela som kan se framåt.Och det har ÖFK. Det här stärker gruppen för att jobba vidare.Idag var det ingen turseger utan bra jobb och rörelse hela tiden.Finns mycket att jobba på och det finns mycket som kommer att ske
Grattis ÖFK och tack för underhållningen
21
Gäst: Hoppfull skrev | 7 Mar 2021 - 17:30
Såg bättre ut än väntat, det finns potential i detta lag,

Sellars riktigt bra, hoppas verkligen han håller, Turgott springer bra,
men de behöver få till säkrare avslut..

Får vi sen till Kroon och Perry och Amin, då har vi en lite tjockare trupp
Bara fortsätt nöt och tro på er själva, så ser vi ÖFK i Allsvenskan 2022
20
Gäst: ÖFK:are skrev | 7 Mar 2021 - 17:23
Häller med föregående talare, fanns indikationer på matchen vad gäller extrem höger .
Vi betalare er biljetten till Spanienl, Sveriges flagga med kort stång, samt bandreroll med FUCK-ÖFK.. Det är så man häpnar.
10
Gäst: Håkan Olsson skrev | 7 Mar 2021 - 17:17
Ja! Så jävla viktigt för laget och alla oss dumskallar som ville tro på det här!
Kvartsfinal på söndag! Snart börjar jag till och med tro på Nisse Hallström!
Nu satsar vi på nya segrar Nisse!
9
Gäst: Jörgen Åhlin skrev | 7 Mar 2021 - 17:11
Så jävla skönt att vinna i Åkessonland
17
Gäst: Per Lagerbäck skrev | 7 Mar 2021 - 17:10
Härligt!
Inställningen riktigt, riktigt bra! Hoppas verkligen att Sellars håller så vi får se honom riktigt mycket denna säsong. Outtara utvecklas steg efter steg. Sonko och Haugan funkar bra ihop. Keitas räddning på slutet fantastisk. De flesta förtjänar bra betyg tycker jag, trots bara ett mål framåt. Vilket enormt språng framåt efter bottennappet senast. Men det finns fortfarande utvecklingspotential. Härligt med kvartsfinalspel!
24
Gäst: Martin Nylander skrev | 7 Mar 2021 - 17:09
Rättvist!!!
18
Gäst: Tobbe skrev | 7 Mar 2021 - 17:07
Han är bra, han Outtara.
10
Gäst: Yes! skrev | 7 Mar 2021 - 17:05
Lottning ikväll kl 19. Hoppas på Västerås eller lag från lägre serie så har vi stor chans till semi
6
Gäst: ÖFK:are skrev | 7 Mar 2021 - 17:03
Underbar seger. 6 el 7 allsvenska lag kvar i kvarten, vilken bedrift, många experter har nu svalt tungan. Yes!!!
Nu väntar vi med tillförsikt DYSTERKVISTENS underbara positiva krönika!!!
18
Gäst: Ulf W skrev | 7 Mar 2021 - 17:01
Helt jävla underbart. Grattis Öfk !!!
19
 
Sök på fotbollz.se
   
  Inför matchen: Kalmar FF - ÖFK  
  av Kim Sunding | Igår - 23:34  
 

Vi har saknat, längtat och skrikit efter Allsvenskan 2021. Det är dock inte detsamma utan alla fantastiska fans på läktarna. Frågan är hur ÖFK tar sig an säsongen 2021?

 
  Läs mer...  
 


 
  Intervju med ass tränare Jussi Kontinen inför Kalmar FF  
  av Fredrik Bije | Igår - 18:17  
 

Bild: Jussi Kontinen. Foto: Fredrik Boije

 
  Läs mer...  
 


 
  Intervju med mittbacken Eirik Haugan inför Kalmar FF  
  av Fredrik Boije | Igår - 17:50  
 

Eirik Haugan. Foto: Haldo Jonsson

 
  Läs mer...  
 


 
  Kindberg har svårt att få gehör för sina sanningar  
  av Agne Svärd | Igår - 17:40  
 

 
  Läs mer...  
     
 
Nyhetsarkiv
Igår - 17:24 Efter tuffa försäsongen - nu börjar allvaret för Östersunds
Igår - 12:38 ÖFK:s spelare blev överraskade
10 Apr 2021 - 09:37 Premiär tar fram alla känslorna på en och samma gång
9 Apr 2021 - 20:33 Så här alla ÖFK:s premiärmatcher i allsvenskan och Superetta
9 Apr 2021 - 14:15 Reflektioner inför allsvenska starten
9 Apr 2021 - 10:40 Lars Larssons Tankar
9 Apr 2021 - 02:44 Det går åt helvete men hoppas att jag har jättefel
8 Apr 2021 - 21:04 Många utropstecken och få frågetecken på sista öppna träning
8 Apr 2021 - 16:31 Följ kalmar ff ÖFK via fotbollz.se
7 Apr 2021 - 19:40 Detta är sportchefen Adil Kizil
7 Apr 2021 - 14:46 O'Learys-tipset startar igen
7 Apr 2021 - 11:06 Ludvig Fritzon får spela mot Kalmar FF på måndag
6 Apr 2021 - 16:49 Kalmar FF:s bästa spelare
5 Apr 2021 - 20:54 Fem faktorer som talar för att ÖFK ska hänga kvar i allsven
5 Apr 2021 - 17:16 Lars Larssons Tankar
4 Apr 2021 - 22:18 Nya frågetecken när ÖFK kryssade i genrepet
4 Apr 2021 - 14:54 Matchreferat Bara 1-1 men ändå godkänt genrep
4 Apr 2021 - 13:02 Dagens startelva
3 Apr 2021 - 19:55 Förre ÖFK- aren David Accam åter målskytt på svensk mark
3 Apr 2021 - 12:35 Lars Larssons Tankar