meny  
 
 
- Start
- Nyheter/Information
 
- Spelprogram/Referat
- Spelartruppen
- Statistik
- Hemmaarena
- Återblick -19
- Återblick -18
- Återblick -17
- Återblick -16
- Återblick -15
- Återblick -14
- Återblick -13
- Återblick -12
- Återblick -11
- Återblick -10
- Återblick -09
- Återblick -08
- Återblick -07
- Återblick -06
- Intervjuer
- Länkar
- Forum
 
- Kontakta oss
 
tabell Aktuell tabell   skytteliga Skytteliga
 
- Allsvenskan  Tabell
 
 
 
     
   
     
 ÖFK Nyheter
 
Välkommen till ÖFK Nyheter. Detta är en webbplats speciellt för alla som gillar ÖFK men även för andra intresserade. Avsikten med sidan är att den skall ha ett lättillgängligt och aktivt debattforum samt att Du bl a skall kunna läsa matchreferat, spelarinformation och intervjuer.
 
Senaste Matchen   Nästa Match
Djurgårdens IF Östersunds FK
2 0

Läs mer... Läs mer...
 
Östersunds FK AIK

2021-05-17 18:30
Jämtkraft Arena
 

 BARA 1-1 MEN ÄNDÅ GODKÄNT GENREP
av Haldo Jonsson
Publicerad 4 Apr 2021 - 14:54 Uppdaterad 7 Apr 2021 - 20:01

ÖFK- Vasalund 1-1 (1-0) Mål på staff av Eirik Haugan.

Vi väntar krönika av Agne Svärd

Vi är snart framme vid den allsvenska premiären. Det känns riktigt kul och spännande. Nu finns det inte så många justeringar att göra på laget för tränaren Amir Azrafshan. I dag är det genrep mot Superettanlaget Vasalund. Det är en svår motståndare. Stockholmarna har tidigare i år i träningsmatcher vunnit mot både AIK och Djurgården. Amir har fått ihop en riktigt bra startelva och bänken skäms heller inte för sig


Nu börjar matchen.

ÖFK ställer upp med trebackslinje med Haugan, Sonko och Kpozo med Hörberg och Bellman på kanterna.


ÖFK börjar offensivt och optimistiskt med en dubbelchans redan i tredje minuten som kunnat resultera, men sista sparken eller passningen saknades. Det var ett målmedvetet lag som visade upp sig. ÖFK tar redan från första minuten hand om kommandot. Man skapar flera chanser med många spelare i straffområdet. Man pressar ner Vasalund som hamnar i försvarsställning. ÖFK manövrar ut Vasalund helt enkelt. De har svårt att ta sig ur ÖFK:s grepp. Vasalund försöker med kontringar som var tämligen ofarliga. Vasalund hann inte riktigt med och drog på sig många frisparkar efter i bland lite för vårdslöst spel.

I några minuter såg jag inget av matchen eftersom jag försökte få till en jämnare bild.

I 12:e minuten uppstår ett friläge framför mål för Baptiste. Vi trodde på mål men bollen gick utanför. Det var matchens dittills bästa chans.

Efter flera fyndiga ÖFK- anfall spelade Fritzon bollen till Bellman i straffområdet. Energiske Bellman rivs ner och domaren blåser straff. Lugne och resolute Haugan stegade fram och slog bollen tveklöst i mål i 17:e minuten. Det var hans andra straffmål. En straffskytt som är på väg att bli permanentad? Kanske lite ovanligt att en back är straffläggare? Det brukar vara forwards eller mittfältare som aspirerar på det, men Haugan gör det bra.


! 23:e minuten noterade vi bästa chansen för Vasalund i första halvlek för chansfattiga Vasalund. Bollen gick utanför från långt håll.

I 33:e minuten slår Baptiste en boll på djupet till Hörberg. Det såg farligt ut, men Hörberg försökte dribbla i stället för att göra ett inspel så anfallet rann ut i sanden.

Jag tycker att man bör ge ÖFK betyget godkänd i första halvlek efter bra offensivt och ofta fyndigt spel med försök att slå bollar på djupet. Betyget skulle bli ännu högre om man gjorde mål på flera chanser. Det är ofta det sista som saknas. Det slutar flera gånger med bara halvchanser. I dag fanns det tendenser i spelet som tyder på att ÖFK är på väg att lösa detta problem.


I andra halvlek såg vi ett lite mera modigt Vasalund än det vi såg i första. Deras press fungerade bättre och man flyttade upp laget. Det fick till föjd att de fick något mera bollinnehav. ÖFK var ändå det bättre laget. I varje fall före det att Fritzon blev utvisad i 67:e minuten efter snack. Onödigt av Fritzon och kanske onödigt av domaren. Det var ju en träningsmatch, men å andra sidan vet vi inte vad Fritzon sa så när allt kommer upp till bevis så kanske utvisningen var befogad.

I 53:e minuten uppstår ett friläge för Engberg i Vasalund. Jag var beredd att anteckna mål, men skottet gick utanför.

I samma minut spelade Hörberg bollen till pigge Baptiste som höll sig framme framför mål. Han sköt bollen i mål. Tyvärr vinkades målet av för offside. Det såg ut att vara rätt beslut.


ÖFK hade förmågan att med fyndigt spel och med många bra passningar manövrerade de ut Vasalunds försvar, men den sista passningen för att göra mål saknades ofta. När ÖFK lär sig att utnyttja sina chanser bättre då kommer det att se riktigt bra ut. Nu blir det ibland bara halvchanser.


I 56:e minuten blev Sellars liggande på plan i plågor. Det var det sista man ville se. Han tog sig mot ljumsken och syntes halta något från plan. Efter den händelsen känns det deppigare att fortsätta att skriva. Sellars är en spelare som man vill se på plan alla dar i veckan. Vi hoppas på det bästa att det kan vara bara en lårkaka, men..

! 66:e minuten utjämnade Vasalund efter ett inspel framför mål och nick. Jag tror det är tredje gången i följd som det händer i vår. Alla dessa mål har uppstått när Noa Sonko inte varit inne på plan. Det betyder att han behövs i backlinjen för att minska chanserna för motståndarna att göra nickmål.

Det var i 68:e minuten som Fritzon blev utvisad för snack. Det kan med stor säkerhet innebära att Fritzon blir avstängd i ÖFK:s första allsvenska match mot Kalmar FF. Det var nämligen rött kort direkt. Det blir till diciplinnämnden att avgöra. Domaren är skyldig att avlämna rapport om händelse till dem. Även om vi har sett Fritzon bättre än i år så är han en viktig pjäs i ÖFK.


I 68:e minuten noterade vi ett skott utanför av Haugan. Han gjorde en bra match. Det var imponerande att se hans offensivlusta. Han deltog i flera anfall. ÖFK fick då, oväntat för motståndarna en spelare till att markera, och ÖFK blev effektivare.

När Haugan i slutet av halvleken blev liggande och måste ha hjälp, då hajade man till igen. Det får inte bli en skadad spelare till, var det säkert många som tänkte. Haugan kom in för spel igen. Tack och lov! Tydligen hade han fått en smäll på vänster arm. Vi kan hoppas på att det inte är en fraktur. Det såg så ut ett tag.


Det skede många byten i andra halvlek och spelkvalitén sjönk. Sista kvarten hände inte så mycket för ÖFK. Vasalund däremot var pigga framåt med tekniskt och variationsrikt spel. Man snurrade runt i ÖFK:s straffområde. De satsade hårt på att vinna matchen.

Helt plötsligt uppstod det ett friläge för en Vasalundsforward. Han sköt vid sidan om målet. Kanske borde han ha gjort mål där. Matchen är slut.

 
 
15 Kommentarer:
Gäst: Real skrev | 6 Apr 2021 - 12:49
Barca, nu är det ju så att det finns en motståndare också på andra sidan. Det är inte att bara..... ! Öfks räddning tror jag att det blir ett så starkt kollektiv som det nånsin kan bli. Tycker att man har bara en spetsspelare, Keita. Så att bygga upp ett starkt kollektiv = Rädda kontraktet.
0
Gäst: Barca skrev | 5 Apr 2021 - 22:46
Hoppas verkligen att de inte bryr sig över huvud taget vad någon runtomkring säger och tycker och att de är som vi alla som varit på elitnivå inom idrott.

Vinna är det enda som gäller. Vill vinna allt vi bara kan och försöker alltid att vinna oavsett oddsen och de skönaste vinsterna är ju de svåraste. Inte de lätta vinsterna. Ju mer man får kämpa och slita för något desto mer uppskattar man det.

Själv hade jag inte brytt mig ett dugg vad alla tyckare tycker och tänker. Jag vet ju själv hur bra jag är och vad jag kan för stunden och sedan jobbar jag stenhårt på att bli än bättre hela tiden för att kunna så många kliv uppåt det bara går.

Målet är alltid toppen och inget annat!!! Men även ven elefant måste ju ätas i bitar och etapper om man ska orka och klara av hela.

Detta är ingen sprint utan ett maraton som det mesta i livet.

Tänk om laget utvecklas och presterar max nog mycket under säsongen nog ofta så att det till slut vinner hela serien och troligen "chockar" alla. Det skulle vara sååååå skönt att få "täppa igen" på alla som "tror de vet" och kan förutse idrott en gång för alla. Hur många trodde på ÖFK i Svenska Cupen 2017 när den startade.

Gör varje dag allt ni bara kan för att vinna nästa match och sikta på att ta hem hela skiten. Allt annat är helt fel inställning. Be aldrig någonsin om ursäkt för att ni finns.

Ta för er allt ni bara kan!!! Krossa, krossa, krossa, vinna, vinna, vinna!!!!
2
Gäst: Hm skrev | 4 Apr 2021 - 22:52
Det vi alla väntar på är din analys av matchen. Kan vi få något klassiskt "bollen är rund", "på planen är det 11 mot 11" citat?

Och ja för att dra på sig ett direkt rött kort för snack i en avslagen träningsmatch mot Vasalunds reservlag så måste man ha något allvarligt fel
6
Pman skrev | 4 Apr 2021 - 22:46
@Hm, Du har aldrig varit någons idol och kommer aldrig att bli det heller med den negativa inställning du visat genom årens lopp här på fotbollz.se och på svenskafans.com.

När du tilldelar en spelare, som gör fel i spelets tillspetsade situationer, diagnosen av ett allvarligt handikapp tyder det inte på fotbollskunskap eller observationsförmåga i mina ögon. Jag tycker mest synd om dig som inte kan släppa orsaken till ditt hat mot ÖFK. Inse bara att du aldrig platsade och är nöjd istället med det du gjorde bra en gång i tiden.
16
Gäst: Okänsligt Molin ! skrev | 4 Apr 2021 - 22:16
Visst va det klantigt av Fritizon att dra på sig ett rött, men klart man kan bli förbannad och reagerar. Blir lite av att domaren inser nog nånstans därinne att- jag borde nog ha blåst och gett frispark och gult, så därför vill han förstärka sitt handlande med att ge Fritzon rött. Det var några situationer i matchen för båda lagen, när man stoppar en ev målchans genom fasthållning. Det hade kunnat leda till klar målchans, t.o.m. ett mål. Det tycker jag är mer befogat än att man som Fritzon blir het och skriker av ren frustration. Tycker det var dålig feeling av domaren. Blir lite av att visa - här är det jag som bestämmer.
8
Gäst: Hm skrev | 4 Apr 2021 - 21:46
Alltid insiktsfullt när @pman ger sin syn på matchen. Utgår från att du inte såg den här heller för du pratar ju som vanligt om vad andra som kommenterar skriver istället för att själv presentera någon åsikt.

Jag måste vara din stora idol!!
4
Gäst: Andreas skrev | 4 Apr 2021 - 21:41
Mycket bra första halvlek
Många här utvecklats under denna vår
Kposo spelar med ett starkt självförtroende och har en snabbhet som ingen annan.Ahrin är rörlig och kreativ i anfallsspelet.
Sellers är avigare än vanligt.
Bellman rör sig otroligt mycket och kommer mer och mer in i anfallsspelet.Haugan vågar ta för sig mer och mer och har blivit bättre i passningsspelet.Sunko säkerheten själv
Fritzon visar humör .Kan va bra framöver om han använder det rätt.
Som helhet är allt mera bestämt och vi närmar oss allsvenskan.
Bra jobbat Tränarstaben.Fortsä fortsätt att jobba vidare på det ni tror på
9
Pman skrev | 4 Apr 2021 - 21:34
Märkligt, vilket hat mot ÖFK och dess spelare signaturen Hm måste bära i sig. Synd om dig som tar varje möjlighet att racka ner på någon. Fattar inte varför du fortfarande är så bitter och framför allt varför du måste avreagera dig så fort någon gör en tavla. Är du felfri kanske?
11
Gäst: Edwardsskäggigahaka skrev | 4 Apr 2021 - 21:01
Om det stämmer är det bedrövligt av domare. Hårdare ord riktas varje match året runt
6
Gäst: Jon skrev | 4 Apr 2021 - 20:38
Han sa Jävla sopa
0
Gäst: Rött skrev | 4 Apr 2021 - 20:13
Jag tycker domaren var lite för snabb med det röda kortet... gult absolut... men domaren var lite het på gröten skulle jag säga...
5
Gäst: Edwardsskäggigahaka skrev | 4 Apr 2021 - 20:07
Så vad sa fritzon?
Efter en satsning du knappt ser i en tävlingsmatch.
Skärp dig du, han pekar på märken från dobbarna och visar sommaren som tar direkt rött. Löjligt och tvivlar på avstängning


4
Gäst: @Edwardsskäggigahaka skrev | 4 Apr 2021 - 20:02
Hjärnblödning stod definitivt Fritzon för!
En träningsmatch, och det var inte värre än att han orkade både skrika till sig ett rött, och promenera obemärkt av planen.
2
Gäst: Edwardsskäggigahaka skrev | 4 Apr 2021 - 19:50
Frågan är vad man måste säga för att få direkt rött för snack. Att man är irriterad och mycket känslor efter en dålig och sen tackling på Fritzon som small i tvn så är det dålig känsla av domare, jag skyddar sällan snack men denna gången känns det som hjärnblödning av domare.
4
Gäst: Robert skrev | 4 Apr 2021 - 15:31
I första halvlek med de bästa spelare som fanns att tillgå idag så såg det rätt bra ut. Men så fort det byttes ut några spelare blev det klart sämre vilken tyder på hur svag bredd det är i truppen och hur känsliga vi är för skador.

Sen är det väldigt onödigt av Fritzson att snacka till sig ett rött kort.
4
 
Sök på fotbollz.se
   
  Aly Keita gick upp i ledning i trissen efter den fina insatsen mot Djurgården  
  av Haldo Jonsson | Idag - 12:05  
 

Bilden: Aly Keita. Foto. Jenny Åhgren

Trissvinnaren mot Djurgården: Aly Keita

Aly Keita leder även den sammanlagda Trissen

93t leder fortfarande O´Learys tipset

 
  Läs mer...  
 


 
  Sebastian Karlsson Grach - tuffingen i ÖFK:s trupp som ingen vill möta  
  av Haldo Jonsson | Igår - 18:38  
 

Sabastian Karlsson Grach ska man inte ge sig i kast med. Han är tuffingen i ÖFK

 
  Läs mer...  
 


 
  Covid i ÖFK-truppen och förlust mot serieledarna  
  av Agne Svärd | 12 Maj 2021 - 23:36  
 

 
  Läs mer...  
 


 
  Säker seger för Djurgården  
  av Per-Olov Bexelius  | 12 Maj 2021 - 22:43  
 

Djurgården - ÖFK 2-0 (1-0)

Nu med referat av Per-Olov Bexelius. Vi väntar på krönika av Agne Svärd. Vår fotograf Sune Elmroth fastnade i en bilkö och hann ej fram inom stipulerad tid.för att kunna nyttja ackrediteringen

 
  Läs matchreferat  
     
 
Nyhetsarkiv
12 Maj 2021 - 22:14 Vad tycker Aly Keita om matchen och Covid problemet ?
12 Maj 2021 - 21:16 Matchens bästa spelare
12 Maj 2021 - 21:09 Matchens prestation(er)
12 Maj 2021 - 21:05 Matchens överraskning
12 Maj 2021 - 17:45 Kvällens startelva .
12 Maj 2021 - 16:25 Inför matchen: Djurgården - ÖFK
12 Maj 2021 - 16:24 Följ Djurgården - ÖFK via fotbollz.se
12 Maj 2021 - 16:08 Det blir match i kväll
12 Maj 2021 - 14:12 Dramatiskt in i det sista - Två ÖFK- spelare har testats pos
12 Maj 2021 - 14:09 Beslut om om större publik på matcher skjuts fram
12 Maj 2021 - 10:18 Forwarden Kalle Holmberg, Djurgården, om ÖFK
12 Maj 2021 - 10:06 Kim Bergstrand om ÖFK
11 Maj 2021 - 21:23 Tredje gången gillt för ÖFK
10 Maj 2021 - 18:18 Intervju med Aly Keita om hjärnskakningen
10 Maj 2021 - 17:42 Patrick Kpozo nära att bli utlandsproffs redan som 19- åring
10 Maj 2021 - 10:40 Bolltrollaren Nebiyou Perry trissvinnare mot Mjällby
9 Maj 2021 - 22:08 Jag gav upp den här matchen när jag såg laguppställningen
9 Maj 2021 - 19:38 Matchreferat Bättre andra halvlek räckte inte för poäng
9 Maj 2021 - 19:06 Vad hade målvakten Mohlin att säga om matchen? - intervju
9 Maj 2021 - 18:27 ÖFK var statistiskt bäst på nästan allt utom att vinna match
 
 
 
Damer
av: Forum Damer | 11 Maj 2021 - 09:26
Det kommer nog ÖFK:s tjejer at
Herrar
av: Sigmund F. | 9 Maj 2021 - 17:24
Det har blivit för lugnt och s