meny  
 
 
- Start
- Nyheter/Information
 
- Spelprogram/Referat
- Spelartruppen
- Statistik
- Hemmaarena
- Återblick -19
- Återblick -18
- Återblick -17
- Återblick -16
- Återblick -15
- Återblick -14
- Återblick -13
- Återblick -12
- Återblick -11
- Återblick -10
- Återblick -09
- Återblick -08
- Återblick -07
- Återblick -06
- Intervjuer
- Länkar
- Forum
 
- Kontakta oss
 
tabell Aktuell tabell   skytteliga Skytteliga
 
- Allsvenskan  Tabell
 
 
 
     
   
     
 ÖFK Nyheter
 
Välkommen till ÖFK Nyheter. Detta är en webbplats speciellt för alla som gillar ÖFK men även för andra intresserade. Avsikten med sidan är att den skall ha ett lättillgängligt och aktivt debattforum samt att Du bl a skall kunna läsa matchreferat, spelarinformation och intervjuer.
 
Senaste Matchen   Nästa Match
Djurgårdens IF Östersunds FK
2 0

Läs mer... Läs mer...
 
Östersunds FK AIK

2021-05-17 18:30
Jämtkraft Arena
 

 KINDBERG HAR SVÅRT ATT FÅ GEHÖR FÖR SINA SANNINGAR
av Agne Svärd
Publicerad 11 Apr 2021 - 17:40 Uppdaterad 13 Apr 2021 - 16:46

Jag har bara väntat men i helgen kom det; förre ÖFK-ordföranden Daniel Kindberg skriver på facebook att jag är både okunnig och oseriös.

Det kan jag ta, alla dar i veckan, jag ligger inte sömnlös om nätterna för att människor tycker så. Och när det kommer från Daniel Kindberg, med hans ryggsäck, ser jag det närmast som en merit!

Jag har inte jobbat yrkesmässigt med ÖFK och Daniel Kindberg som ordförande, jag lämnade sporten på Länstidningen den sista oktober 2008 för andra arbetsuppgifter, Kindberg blev ordförande 2010. Men givetvis följde jag klubbens resa genom seriesystemet, gladdes åt framgångarna samtidigt som jag oroades av de ständigt återkommande rapporterna om de ekonomiska bekymren. Så gjorde många inom länets idrottsrörelse, vi var samtidigt förundrade över att Daniel Kindberg ständigt lyckades lösa dom problemen...

Numera vet jag mycket bättre; efter att läst förundersökningsprotokollet som blev offentligt i december 2018 (cirka 2.500 A4-sidor) där Kindberg och två andra (flyttgubben från Sollefteå och PEAB-mannen) misstänktes för en omfattande ekonomisk brottslighet inser jag att Kindberg lurat mig och alla andra under de här åren, vi var uppfintade på läktaren! Den som är läskunnig begriper ganska fort hur bedrägerierna gått till, där fanns plötsligt alla falsarier på pränt.

Det ansåg även Ångermanlands tingsrätt som dömde Kindberg till tre års fängelse och fem års näringsförbund. Kindberg själv pratade i eftermälet om en rättsskandal och överklagade till hovrätten (ska behandlas där senare i år om inte Kindberg och hans bollspelande advokat lyckas hitta ytterligare några juridiska spetsfundigheter som försenar processen).

Sedan har det rullat på med Kindberg ständigt i nya huvudroller; härvan på Östersundshem (mutåtal som också ska behandlas av rättsväsendet det här året, den förundersökningen lär visst vara än mer omfattande än den förra, naturligtvis ser han sig själv som fullständigt oskyldig), Ghoddosärendet (där Fifa och Cas givetvis dömt ”fel” och vi som bara vill veta vad som hände inte förstått), oduglingarna i den nya ÖFK:s styrelsen som försöker reda ut allt elände som Kindberg ställt till med men som han är fullständigt oskyldig till när han får säga det själv....

Ekobrottsmyndigheten, tingsrätten, internationella fotbollförbundet, idrottens högsta dömande organ, nya ÖFK-ledningen, Mittmedia samt en och annan sketen krönikör här på fotbollz har fel. Alla!

Bara Kindberg har rätt.

Ni ser hur patetiskt det blir, allrahelst då han alltid påstår sig ta ansvar för sina handlingar.

Jag hör till alla dem som hyllade Daniel Kindberg för hans arbete med ÖFK under många år, den resan är inte att leka med. Men nu vet jag, och de som vill se, att det skedde med bedrägliga metoder (som dessutom försatte ett antal ÖFK-anställda i ytterst besvärliga situationer, mejlen som finns med i förundersökningen är synnerligen trist läsning) och då blir bilden av Kindbergs verk en helt annan.

De senaste åren är, i mina ögon, bara en uppvisning i mänskligt förfall! Och jag förstår inte att Kindberg inser det själv och sänker tonläget.

Till sist; Daniel Kindberg är upprörd över mitt påstående i fredagens krönika att ”grabbarna (Kindberg och Ghoddos, min anm) kan sluta ljuga nu”. Hmm, hur är det nu? Har inte Ghoddos haft alla chanser i världen under de här snart tre åren att berätta vad som verkligen hände men istället alltid kommit med ett antal kryptiska undanflykter (senast i Olof Lundhs långa intervju på Fotbollskanalen för några veckor sedan)? Och har inte Kindberg vid olika tillfällen (bland annat vid årsmötet på Folkets hus för ett par år sedan) hävdat att ÖFK minsann inte har gjort några som helst fel i den här historien.

Men när krutröken nu skingrades i november förra året så blev såväl Ghoddos som ÖFK dömda.

Utan att ha gjort några fel? Tror inte det!

Och Daniel, hur var det med sanningen när den här karusellen snurrade som värst i augusti 2018?

Kända fakta i fallet:

# Ghoddos var i Huesca (Spanien) den 7 augusti, skrev på kontraktet samtidigt som ÖFK i ett mejl säger OK till affären (det vet vi nu enligt domen i Cas).

# Fem dagar senare, den 12 augusti efter hemmamatchen mot Kalmar FF och det som hänt i Spanien under föregående vecka, presenterar Daniel Kindberg med Saman Ghoddos vid sin sida på podiet vid en snabbt sammankallad presskonferens på Jämtkraft arena (jag var där och rapporterade för fotbollz) att Ghoddos är klar för den franska Ligue 1-klubben Rennes FC!

– Vi har accepterat ett bud från fransmännen, sa Daniel Kindberg.

– Och jag är nöjd och glad, sa Saman Ghoddos.

Men uppenbarligen var det inte så och inte sant. Elva dagar senare, den 23 augusti efter cupmatchen mot FC Gute på Gotland, kommer beskedet att Ghoddos är klar för Amiens SC, en av Rennes konkurrenter i den franska förstaligan.

Som ni förstår av ovan skrivna; Daniel Kindberg har i dessa tider problem att få gehör för sina sanningar, han har ljugit ett antal gånger för mycket. Det är just nu bara de närmast sörjande, de som stadigt trycker på gilla-knappen på hans facebookinlägg, som tror på hans många bokstäver. Men de tycks, i alla fall i mina ögon, bli allt färre – och det gör mig glad!

Samtidigt som hela den här soppan, som jag i flera år benämnt Kindberggate, gör mig ledsen. Alla vet vilken kapacitet Daniel Kindberg besitter, alla vet hans betydelse för ÖFK. Men då måste han hålla sig till reglerna och inte ständigt hitta på egna!

 
 
25 Kommentarer:
Gäst: Stôllen B skrev | 18 Apr 2021 - 13:08
Hört dän ôm kärringa sôm cykla e dike utaför Stora Valla ätter matchen va övver. Inte dä? Ja, e vicke fall sôm helst, när ho ligger sôm bäst, där e dike, å sprattler mä cykeln ôvver sä. Så stanner fine stockhôlmsherrn te, också han på väg häm ätter matchen, på väg hem te kunglige huvustan, å undrer försiktit hur dä gick. Varpå kärringa svarer: - Ätt nôll te Degefôsch.

Här snackar vi fotbollskultur. Och där ligger du i alla fall i lä Kindberg, din stôlle där. En fotbollskultur sprungen ur jante, och som bäst kanske exemplifieras med Edströms klassiska kommentar, "En gör så gôtt en kan".

2
Gäst: Vit kvinna skrev | 16 Apr 2021 - 18:51
Excusez moi herr vita man Daniel Kindberg. Skulle du vänligen vilja förklara, tydligt och pedagogiskt, lite som för en femåring vad skillnaden mellan att säga att någon far med osanning eller säga att densamme är en lögnare är. Är Agne bara en Osanningssägare och inte en lögnare enligt dig? Är Osanningssägare mildare än lögnare? Förstår verkligen inte men toppen att veta!👍🏼
9
Gäst: Daniel Kindberg skrev | 13 Apr 2021 - 18:47
Hahahahaha, ja du Agne det känns som två vita män över 50 sitter i sandlådan och skvätter sand på varandra!

Du skriver följande nu!

” Då påstår Kindberg att jag är en lögnare.”

Jag skrev ”Men nu är det så, att det faktiskt är du Agne, som talade osanning avseende denna fråga, varför erkänner du inte bara det klädsamt. Och så var det alltså med den sanningssägaren Agne Svärd! ”

Jag har inte kallat eller påstått att du är en lögnare, det är ytterligare ett bevis för att du utövar oetisk, skrivarretorik och du vet mycket väl om det. Du skriver inte korrekt. Du talade osanning avseende denna fråga och du fortsätter att påstå osanna saker! Även fast du fortsätter med osanningar i detta fall så kallar jag dig inte för lögnare och har så aldrig gjort, vänligen visa var det står?

Ojojojo, har en kompis med erfarenhet av allsvensk fotboll skrivit till dig och ställt frågor, hahahaha, ja, du be honom ringa mig så ska jag svar på alla frågorna det är väldigt enkelt. Nedan får du den korta populärversionen, den kan du förmedla till din vän.

# När lärde Kindberg sig sina teorier? Var det som spelare i Långsele? Eller som hårdför högerback i Fältjägarna?
Mina teorier är formade av åren i fotbollen.
# Har han tränat några lag överhuvudtaget?
Ja, faktiskt! Ett damjuniorlag och ett Herrjuniorlag.
# Har han någon tränarutbildning?
Nä, jo föresten jag gick några i Ångermanlands fotbollsförbund regi. Jag har väl samma formella utbildningar som Jonas Thern, inga jämförelser i övrigt.
# Har han någon förebild bland tränarna?
Ja, Johan Cruyff, Gardiola, Roberto Martinez, Lillen Forslund
# Var det till och med han som lärde upp Potter?
Oja, jag har lärt Graham mycket i livet hoppas jag, taktik nja, tror inte det, fotbollside -fotbollsfilosofi kanske!
# Var han någonsin delaktig i ÖFK:s träningar?
Delaktig jodå, har nog varit delaktig i ca 2 000 träningar.
# Hade han någon operativ roll vid ÖFK:s matcher?
Ja, ordförande!
# Har han hållit i teorigenomgångar och därmed också förmedlat sina teoretiska fotbollskunskaper inför ÖFK:s spelare?
Ja.

Så kontentan Agne är tyvärr så att du skrivit osanningar och avgivit osanna påståenden, det är klart och tydligt. Du behöver inte skämmas över det, det är nog inte första gången.

Vänligen beskriv när jag har ljugit.

Skvätter lite till sand!

Daniel Kindberg
6
Gäst: Agne Svärd skrev | 12 Apr 2021 - 17:56
ÖFK kallar till en snabb presskonferens, Daniel Kindberg meddelar att ”klubben accepterat ett bud från Rennes FC” och Saman Ghoddos är ”nöjd och glad”. Det här var i augusti 2018. Nästan tre år senare, i den pågående något upphetsade diskussionen med Daniel Kindberg, skriver jag att Ghoddos är klar för den franska Ligue 1-klubben samtidigt som jag redovisar de två citaten här ovan.
Då påstår Kindberg att jag är en lögnare.
Möjligen att jag nu övertolkade situationen men i min värld (efter Ghoddos uppmärksammade Spanienresa dagarna innan) när ÖFK blixtkallar till möte, Kindberg berättar om ett accepterat bud och Ghoddos säger att han är nöjd och glad, tre år senare, drar slutsatsen att han är klar för den franska klubben, citaten var ju redovisade och dom pekade ju i en solklar riktning, därom kan nog de flesta vara överens. Om det är att ljuga, det får nog läsekretsen avgöra... (I den artikel jag skrev efter pressträffen där i augusti 2018 skrev jag att ÖFK accepterat budet från Rennes). 

I ett av sina inlägg i den här tråden (det senaste) skriver Daniel Kindberg att han är ”väldigt trygg i sina fotbollsteorier”. Bra så. Men när han sedan fortsätter ”de teorierna tog ÖFK från div II till Allsvenskan, första fotbollstiteln i Jämtland och Norrland samt 16-delsfinal i Europa league” blåser han i sedvanlig stil upp sig onödigt mycket. Ja, han nästan spricker. Eller som en god vän med stor erfarenhet av allsvensk fotboll skriver i ett sms sedan han läst Kindbergs påstådda storhet: ”Vad gjorde Graham Potter i Östersund?”
Eller om man vill vända på kuttingen: Varför tog inte Potter med sig Kindberg till Swansea och den engelska andraligan? Succén hade ju varit given.
Ja, frågorna bara hopar sig:
# När lärde Kindberg sig sina teorier? Var det som spelare i Långsele? Eller som hårdför högerback i Fältjägarna?
# Har han tränat några lag överhuvudtaget?
# Har han någon tränarutbildning?
# Har han någon förebild bland tränarna?
# Var det till och med han som lärde upp Potter?
# Var han någonsin delaktig i ÖFK:s träningar?
# Hade han någon operativ roll vid ÖFK:s matcher?
# Har han hållit i teorigenomgångar och därmed också förmedlat sina teoretiska fotbollskunskaper inför ÖFK:s spelare?
Ja, man kan ju undra. (Den här öppningen bjöd du på själv, Daniel).

Kindberg vill också veta vilket genombrott eller avtryck mina fotbollsteorier eller fotbollsgärningar gjort i Östersund, Jämtland eller Europa?
Vad svarar man på det?
Ödmjuk som jag är; förmodligen inga!
Men jag är jäkligt nöjd med att efter varje ÖFK-match göra några hundra länsbor, kanske till och med några tusen, nöjda med mina texter. Det räcker gott och väl för en gammal pensionär.
Men så har jag heller inte hela rättsapparaten efter mig!

Nu till något viktigare, match om en dryg timme. Tre poäng att hoppas på i Kalmar, men en pinne är bra på bortamark. 0–0 är mitt tips.
79
Gäst: Eje skrev | 12 Apr 2021 - 11:35
Jag känner inte till någon person som haft så mycket otur som Daniel Kindberg.

Inga fel har begåtts, inga lögner har sagts. Ändå har allt blivit som det blivit.

Konstigt.
44
Gäst: Bollkalle skrev | 12 Apr 2021 - 11:24
"@Richard: Läst - ej förstått.
2
Gäst: Hoppfull skrev | 12 Apr 2021 - 10:55
Sluta göd det enorma egot, alla vet att det triggar och det kommer inte att bidra till nån förändring. det kommer bara öka på antalet försvarstal...

18
Gäst: Daniel Kindberg skrev | 12 Apr 2021 - 10:45
Ja, Agne Jag förstår att du inte svarar på några frågor, det tror jag beror på din imponerande 50 åriga karriär som journalist. Journalister gillar verkligen inte att svara på frågor, särskilt inte när de själva pompöst berättat historier som skall bevisa osanningar, i detta fall jag och Ghoddos. Men nu är det så, att det faktiskt är du Agne, som talade osanning avseende denna fråga, varför erkänner du inte bara det klädsamt. Och så var det alltså med den sanningssägaren Agne Svärd! Vägrar svara på frågor, ställer inga frågor själv utan påstår en massa saker, en del uppenbara och andra liknande den om presskonferensen på Jämtkraft, en osanning!Nu vet nog väldigt många att det är så vissa gamla journalister gör. Jag blev intervjuad av en journalist på mittmedia i torsdags kväll, som också var på den nämnda presskonferensen, vi pratade exakt om vad som sagts, så den frågan var väldigt färsk för mig, tråkigt att du bevisligen skulle tala osanning om den presskonferensen, allt i strävan att hitta någon lögn från mig eller Ghoddos, sorry. Jag upprepar återigen, beskriv en enda lögn som jag har uttalat, du har alltid möjlighet att ställa frågor till mig, jag är väldigt trygg i att skilja på sak och person.Sen skriver du Agne; Till sist; dina teorier om hur ÖFK ska spela som du med jämna mellanrum delar med dig på din facebooksida kan du väl hålla för sig själv. Ingen begriper vad du skriver! (Detta om fotbollsteorierna var en task spark skriven i all välmening).Fotboll består av många åsikter och uppfattningar, jag är väldigt trygg i mina fotbollsteorier, de teorierna tog ÖFK från div II till allsvenskan, första fotbollstitel i Jämtland och Norrland, samt till 16-delsfinal i Euroleague! Och vet du Agne, mina teorier och ledarskap kan ta ÖFK till att hämta hem Lennart Johanssons pokal till Jämtland och Östersund. Ditt påstående ”Ingen begriper vad du skriver” är faktiskt inte sant, ganska många begriper vad jag skriver, vissa kanske har svårt att förstå, men så fungerar teorier. Tro mig, inte många trodde att ett lag uppe i Jämtland skulle spela ut svenska fotbollseliten eller europeiska fotbollseliten.Mina fotbollsteorier möter stor respekt och de diskuterar jag kontinuerligt med många fotbolls- och tränar profiler i Sverige och Europa. Det innebär inte att de är vettiga eller bra för alla, men de nydanade svensk fotboll. Jag vet inte vilket genombrott eller avtryck dina fotbollsteorier eller fotbollsgärningar gjort i Östersund, Jämtland, Sverige eller Europa? Du tjänar nog mest på att hålla dessa teorier för dig själv, jag begriper dem, men andra har nog svårt att förlika sig med dem. (Detta om fotbollsteorierna var en taskspark tillbaka, i all välmening).Avseende Martin Nylanders försök att skriva om fotbollsekonomi, läs mina facebook inlägg igen, så kanske du förstår hur det fungerar. Det är inte särskilt klädsamt att vräka ur sig en massa påståenden utan att veta någonting om hur det fungerat och fungerar. Men Martin du är också välkommen att intervjua mig eller ställa upp på ett allmänt möte med diskussioner och frågor, Agne vågar inte, men du är välkommen som representant för fotbollz och med kunskap kring ekonomi och förenings samt fotbollsekonomi!

Daniel Kindberg
11
Gäst: Richard skrev | 12 Apr 2021 - 10:32
Läs om mytomani, kanske inte aktuellt. Martin Nylander DK avslutade hos ÖFK 2018 innan och efter 2019 bär han ej ansvaret över ÖFK vilket betyder att det är andra som jobbar i ÖFK gjort det. Agnes du borde skriva efter det kommer flera fakta som är riktiga inte innan och det bästa är att du får komma till honom o förhöra med honom för att göra en bättre förståelse och funderar både varför och därför på olika saker.
0
Gäst: Marsh? skrev | 12 Apr 2021 - 08:52
Enligt en känd profil hade en fd kommundirektör kunnat sätta stopp för Kindberg redan för 15 år sedan??
Hur då? Det framkommer inte
2
Gäst: Erik skrev | 12 Apr 2021 - 08:18
För mig efter man läst alla DKs inlägg på FB så är jag mest förvånad att han inte själv är, tränare, sportchef, scout, ekonomiansvarig osv i en klubb som säg Barcelona. För det kan inte finnas någon annan i världen som sitter på hans kunskaper inom dessa områden.

Sen bör han ju självklart även vara en av landets bästa åklagare om han hade jobbat med det.
44
Gäst: IFK:are skrev | 12 Apr 2021 - 07:31
Läs om mytomani. Kanske aktuellt.

https://www.mabra.com/halsa/sa-kanner-du-igen-en-mytoman/6491747
19
Gäst: Ojämte skrev | 12 Apr 2021 - 07:27
Det har skrivits många gånger här om trovärdighet - om tingsrätt, åklagarämbetet, en stor del (alla?) av Sveriges sportjournalister, Mittmedia, Östersunds kommun, CAS, fotbollssupportrar i allmänhet, m.fl m.fl.
Hur kan alla ha så fel och Daniel Kindberg vara den ende som vet och kan? Hela tiden! I varje fråga! Vad krävs för att Daniel Kindberg skall ändra sig eller åtminstone se gråskalan?

En annan sak som slagit mig är alla dessa gånger DK diskuterats i dessa kommentarsfält. När väl Daniel skriver själv så blir det väldigt tyst. Varför är det så?
16
Gäst: Martin Nylander skrev | 12 Apr 2021 - 07:15
DK var ansvarig för den ekonomi som lades och klubbades INFÖR 2019 inte UNDER 2019, det måste DK skilja på. Denna ekonomi var inte realistisk och man kan tycka (som DK nämnt tidigare) att man borde dragit i nödbromsen redan tidigt våren 2019. MEN DK var ansvarig för den ekonomi som lades och han borde då insett hur fel den var. Kanske inte lätt att inse då utfallet till stor del berodde på hans egna förehavanden fram till 2018?!
32
Gäst: Bruno skrev | 12 Apr 2021 - 00:18
Ganska säker att de 42.5 miljonerna som Ghoddos till Amiens inbringade täckte rättsprocessen i Ghoddosaffären.
2
Gäst: Agne Svärd skrev | 12 Apr 2021 - 00:04
Okunnig, oseriös,och nu dessutom feg. Och du vill möta mig i en rak fråga-svar-duell!?
Nej, den glädjen att mästra mig precis som du under senare år mästrat hela rättsväsendet, Östersunds kommunledning, Mittmediafolket som sliter häcken av sig för att följa den klubb som du säger dig älska över allt annat (dina barn undantagna, givetvis), andra fåkunniga krönikörer här på fotbollz samt alla andra som inget förstått ska jag inte bereda dig. Och någon brist på utrymme där du fått ge din syn på saken kan du väl ändå inte påstå har varit fallet?
# Min tid i den rollen är över sedan länge, 50 år får räcka. Det arbetet får andra (som har betalt...) sköta.
# Min uppgift på fotbollz är att skriva krönikor om ÖFK, det är vad jag lovade Haldo Jonsson för drygt fem år sedan när anställningen vid Länstidningen (Mittmedia) var över och jag gick i pension. Det har blivit närmare 300 under de här åren och jag fortsätter skriva så länge Haldo vill eller åtminstone så länge vi har allsvensk fotboll i Östersund.
# Att jag som krönikör skulle vara feg är faktiskt första gången jag hör. Där blev jag överraskad!
# Det här med lögnerna får du faktiskt försöka baxa genom rättsväsendet, det är du och inte jag som ska ta den fighten; det gick inget vidare i Ångermanlands tingsrätt, dom trodde inte ett smack på det som du hade att förtälja (tre års fängelse och fem års näringsförbud), bättre lycka i hovrätten! Och så ska du kämpa dig genom tingsrätten med mutåtalet som så här långt (enligt vad som berättats från den synnerligen omfattande förundersökningen) ser ut att bli en lika tuff match.
Till sist; din teorier om hur ÖFK ska spela som du med jämna mellanrum delar med dig på din facebooksida kan du väl hålla för dig själv. Ingen begriper vad du skriver! (Detta om fotbollsteorierna var en taskspark skriven i all välmening).
67
Gäst: Per Rectum skrev | 11 Apr 2021 - 23:37
När det gäller ekonomin 2018 var det resultatet uselt i förhållande till omsättningen med en rad engångsbelopp på intäktssidan. Det borde ha samlats i ladorna, men så gjordes inte. Inför 2019 skulle man redan i slutet av 2018 gjort en budget som hållit. Vissa beslut och rekryteringar under 2018 påverkade dessutom flera år framåt. Inte minst Ghoddos-affären gav kostnader för advokater, rättegångar mm. Ett ekonomiskt moras som finns kvar trots bra siffror i fjol.
17
Gäst: Hoppfull skrev | 11 Apr 2021 - 22:08
Det är inte ofta jag håller med Agne, det här är en gång..

Kan någon verkligen vara så naiv och tro att det som skedde 2018 inte påverkar 2019 och även 2020?
46
Gäst: Daniel Kindberg skrev | 11 Apr 2021 - 21:56
Jag är ansvarig och tar ansvar för ekonomin 2018, det är orimligt, felaktigt och djupt okunnigt att jag skulle vara ansvarig för ekonomin 2019! jag har inte med det att göra och det förstår alla som kan ekonomi, fotbollsekonomi och ÖFK. Men förklara gärna hur jag kan var ansvarig för en orimlig ekonomi 2019!

Att jag är ansvarig för allt som händer i ÖFK mellan november 2010 till 14 december 2018 det är helt klart!
6
Gäst: ÖFK4ever skrev | 11 Apr 2021 - 21:49
”Utmåla alla tillkortakommanden i ÖFK de senaste 2.5 åren på mig, men de vet inte hur de ska göra det, så de använder det lägsta och sämsta i ett blamegame!” Jag har inte sett någon som utmålat DK som ansvarig för ALLA tillkortakommanden, varken på FotbollZ eller på DK Facebook. Däremot var ju DK ordförande till mitten av december -18 och därmed rimligen ansvarig för en helt orimlig ekonomi för 2019. Visst mannan skylla på andra men starten för de som skulle ta ansvar kunde varit lättare. Att LFK tilldömts böter, behövt anlita dyra advokater samt inte får värva spelare i två fönster kan bara tillskrivas en som ansvarig nämligen DK, det finns inget annat alternativ.
38
Gäst: Daniel Kindberg skrev | 11 Apr 2021 - 21:38


Det Agne påstår i sin text skriver jag med kursiv text, mina frågor och påståenden är i vanlig text nedan.

”ÖFK-ordföranden Daniel Kindberg skriver på facebook att jag är både okunnig och oseriös.”

Ja detta skrev jag ” Blir uppmärksammad på att ytterligare en i fallet, helt okunnig krönikör, på fotbollz; Agne Svärd skriver följande,” Ja, Agne du är en i fallet, helt okunnig och oseriös krönikör, eller är du kunnig i Ghoddos fallet? Har du hört dem som verkligen var med? Har du pratat med Ghoddos? Tycker du att det är seriöst att beskriva skeende och påstå att personer ljuger utan att du pratat med någon eller ha insyn i något?

Notera att jag betonar ”ytterligare en i fallet”, jag har inte ansett att du är allmänt okunnig och oseriös, det är du när det gäller det du skriver om Ghoddos fallet och det du beskriver kring mig.


”Den som är läskunnig begriper ganska fort hur bedrägerierna gått till, där fanns plötsligt alla falsarier på pränt.”

Okey, Agne, hur har de av dig påstådda bedrägerierna gått till? Vilka falsarier finns på pränt?


”lyckas hitta ytterligare några juridiska spetsfundigheter som försenar processen”

Agne, jag vill inget annat än att rättegången skall vara över och jag blir frikänd, dock måste det ske på ett rättssäkert sätt. Det finns inget som jag gjort eller gör som görs för att försena processen, det är nedrigt och djupt okunnigt och orättfärdigt av dig att påstå något sådant.


”Fem dagar senare, den 12 augusti efter hemmamatchen mot Kalmar FF och det som hänt i Spanien under föregående vecka, presenterar Daniel Kindberg med Saman Ghoddos vid sin sida på podiet vid en snabbt sammankallad presskonferens på Jämtkraft arena (jag var där och rapporterade för fotbollz) att Ghoddos är klar för den franska Ligue 1-klubben Rennes FC!
– Vi har accepterat ett bud från fransmännen, sa Daniel Kindberg.
– Och jag är nöjd och glad, sa Saman Ghoddos.”

Vem har sagt att Ghoddos är klar för Rennes? Vi hade accepterat ett bud, det är inte lika med att det är klart! Du ljuger i din egen text, varför ljuger du i din text?


”Men uppenbarligen var det inte så och inte sant. Elva dagar senare, den 23 augusti efter cupmatchen mot FC Gute på Gotland, kommer beskedet att Ghoddos är klar för Amiens SC, en av Rennes konkurrenter i den franska förstaligan.”

Jo, det var precis så, vi hade accepterat ett bud, men affären var inte klar och det blev ingen affär, så funkar det i fotbollsvärlden! Det var sant, varför påstår du något som inte är sant och varför beskyller du oss för att ljuga när det är du själv som hittar på och ljuger för läsarna?”Som ni förstår av ovan skrivna; Daniel Kindberg har i dessa tider problem att få gehör för sina sanningar, han har ljugit ett antal gånger för mycket.”

Du påstår att jag har ljugit ett antal gånger för mycket. Vad och när har jag ljugit? Redovisa då någon lögn som jag har sagt eller skrivit!


När jag 2006 sa att vi skulle bygga en ny arena för 5 000 under tak som skulle hålla för Uefa standard, då trodde ingen mig, ingen! När jag 2010 sa att vi skulle spela i allsvenskan och spela europaspel då trodde ingen på mig, ingen! Jag vet vad jag gjort för Östersund och för fotbollen och ÖFK. Jag förtjänar faktiskt att Fotbollz är seriösa och hederliga, vänligen svara på mina frågor ovan, den respekten förtjänar jag.

Daniel
10
Gäst: @Varför skrev | 11 Apr 2021 - 20:51
Ja, varför ska vi vänta på Ghoddos?
Han har all möjlighet att förklara sig
Dumheter att vänta tills karriären är över
4
Gäst: Daniel Kindberg skrev | 11 Apr 2021 - 20:24
En krönika som ligger helt i linje med hur Agne Svärd är! Läs mitt Facebook inlägg och förhåll dig till det. jag, Goddos, advokaterna och de inblandade tjänstemännen ljuger inte! Vi var med och vi vet vad som hände! Jag är precis som du skriver i besvärliga och långdragna rättsprocesser, ingen dom har vunnit laga kraft, till dess ska du nog tänka till på vad och hur du skriver. Jag vet inte om Fotbollz är förbundna att hålla sig till pressetiska regler, om inte är det inte bara omdömeslöst skrivet det är kränkande och dåligt! Men jag har inte förväntat mig något annat från Agne och vissa väldigt få hangarounds. Däremot hade jag förväntat mig mycket mer av min vän Haldo som är ansvarig utgivare på fotbollz! Jag förstår att ni förvägrar mig möjlighet till intervju eller krönika.

Istället för att skriva en massa påståenden och omständigheter och därigenom försöka påskina att jag skulle ljuga och inte vara trovärdig, varför ställer inte Agne frågor, det är det riktiga journalister gör! Precis som jag skriver i mitt Facebook inlägg vill ett fåtal krönikörer och hangarounds på fotbollz utmåla alla tillkortakommanden i ÖFK de senaste 2.5 åren på mig, men de vet inte hur de ska göra det, så de använder det lägsta och sämsta i ett blamegame! Det var exakt det jag förutspådde i mitt Facebook inlägg som nu sker. Men jag ställer upp när som helst i allmänt möte och diskuterar och svarar på frågor! Det vågar jag men inte de fega och okunniga som gömmer sig bakom en krönika på en hemsida! Ställ frågor och våga höra svaren!
11
Gäst: Varför skrev | 11 Apr 2021 - 19:08
Ghoddos är mitt i sin karriär.

Han har sagt när han är klar att han kanske berättar vad som hände.
Lägg ner nu och fokusera på kommande säsong.

Så länge inte alla får skriva här är denna 'sanning' lika lite värd som andras.
2
Gäst: Martin Nylander skrev | 11 Apr 2021 - 18:12
Bra skrivet Agne! Ärlighet och uppriktighet är centrala förhållningssätt som tyvärr lyst med sin frånvaro under lång tid. Det går inte ständigt nedvärdera alla andra och hävda sin sanning som den rätta när fakta läggs upp på bordet som hela tiden säger emot. Trovärdigheten för Kindberg kommer framgent att vara mycket låg.
81
 
Sök på fotbollz.se
   
  Sebastian Karlsson Grach - tuffingen i ÖFK:s trupp som ingen vill möta  
  av Haldo Jonsson | Igår - 18:38  
 

Sabastian Karlsson Grach ska man inte ge sig i kast med. Han är tuffingen i ÖFK

 
  Läs mer...  
 


 
  Covid i ÖFK-truppen och förlust mot serieledarna  
  av Agne Svärd | 12 Maj 2021 - 23:36  
 

 
  Läs mer...  
 


 
  Säker seger för Djurgården  
  av Per-Olov Bexelius  | 12 Maj 2021 - 22:43  
 

Djurgården - ÖFK 2-0 (1-0)

Nu med referat av Per-Olov Bexelius. Vi väntar på krönika av Agne Svärd. Vår fotograf Sune Elmroth fastnade i en bilkö och hann ej fram inom stipulerad tid.för att kunna nyttja ackrediteringen

 
  Läs matchreferat  
 


 
  Vad tycker Aly Keita om matchen och Covid problemet ?  
  av Haldo Jonsson | 12 Maj 2021 - 22:14  
 

Aly Keita: Foto: Haldo Jonsson

 
  Läs mer...  
     
 
Nyhetsarkiv
12 Maj 2021 - 21:16 Matchens bästa spelare
12 Maj 2021 - 21:09 Matchens prestation(er)
12 Maj 2021 - 21:05 Matchens överraskning
12 Maj 2021 - 17:45 Kvällens startelva .
12 Maj 2021 - 16:25 Inför matchen: Djurgården - ÖFK
12 Maj 2021 - 16:24 Följ Djurgården - ÖFK via fotbollz.se
12 Maj 2021 - 16:08 Det blir match i kväll
12 Maj 2021 - 14:12 Dramatiskt in i det sista - Två ÖFK- spelare har testats pos
12 Maj 2021 - 14:09 Beslut om om större publik på matcher skjuts fram
12 Maj 2021 - 10:18 Forwarden Kalle Holmberg, Djurgården, om ÖFK
12 Maj 2021 - 10:06 Kim Bergstrand om ÖFK
11 Maj 2021 - 21:23 Tredje gången gillt för ÖFK
10 Maj 2021 - 18:18 Intervju med Aly Keita om hjärnskakningen
10 Maj 2021 - 17:42 Patrick Kpozo nära att bli utlandsproffs redan som 19- åring
10 Maj 2021 - 10:40 Bolltrollaren Nebiyou Perry trissvinnare mot Mjällby
9 Maj 2021 - 22:08 Jag gav upp den här matchen när jag såg laguppställningen
9 Maj 2021 - 19:38 Matchreferat Bättre andra halvlek räckte inte för poäng
9 Maj 2021 - 19:06 Vad hade målvakten Mohlin att säga om matchen? - intervju
9 Maj 2021 - 18:27 ÖFK var statistiskt bäst på nästan allt utom att vinna match
9 Maj 2021 - 17:44 Matchens bästa spelare
 
 
 
Damer
av: Forum Damer | 11 Maj 2021 - 09:26
Det kommer nog ÖFK:s tjejer at
Herrar
av: Sigmund F. | 9 Maj 2021 - 17:24
Det har blivit för lugnt och s