meny  
 
 
- Start
- Nyheter/Information
 
- Spelprogram/Referat
- Spelartruppen
- Statistik
- Hemmaarena
- Återblick -20
- Återblick -19
- Återblick -18
- Återblick -17
- Återblick -16
- Återblick -15
- Återblick -14
- Återblick -13
- Återblick -12
- Återblick -11
- Återblick -10
- Återblick -09
- Återblick -08
- Återblick -07
- Återblick -06
- Intervjuer
- Länkar
- Forum
 
- Kontakta oss
 
tabell Aktuell tabell   skytteliga Skytteliga
 
- Allsvenskan  Tabell
 
 
 
     
   
     
 ÖFK Nyheter
 
Välkommen till ÖFK Nyheter. Detta är en webbplats speciellt för alla som gillar ÖFK men även för andra intresserade. Avsikten med sidan är att den skall ha ett lättillgängligt och aktivt debattforum samt att Du bl a skall kunna läsa matchreferat, spelarinformation och intervjuer.
 
Senaste Matchen   Nästa Match
IK Sirius FK Östersunds FK
1 0

Läs mer... Läs mer...
 
Östersunds FK IF Elfsborg

2021-09-19 15:00
Jämtkraft Arena
 

 STARKT FÖRSVAR RÄCKTE INTE - TUNG FÖRLUST IGEN FÖR ÖFK
av Martin Nylander
Publicerad 11 Sep 2021 - 19:21 

Sirius - ÖFK 1-0 (1-0)

Nu med referat av Martin Nylander. Bilder av Sune Elmroth och krönkika av Agne Svärd kommer senare

Dagens match mellan IK Sirius och ÖFK var högintressant och viktig inte minst för bortalaget. Med ny tränare i Per Joar Hansen var förhoppningarna stora på att ÖFK skulle ta sin första trepoängare sedan vårmatchen hemma mot Sirius. Samtidigt var matchen viktig för ÖFK som nu måste börja ta poäng och där det inte längre räcker med oavgjorda resultat, utan nu är det segrar och tre poäng som gäller.

ÖFK mönstrade en rätt väntad elva sånär som på att Blair Turgott inte fanns med i truppen. Att Hörberg inte skulle starta var heller inte att vänta pga att han utgick skadad från träningen under veckan. Startelvan blev således Keita - Kpozo, Haugen, Sonko, Mensiro - Weymans, Fritzon, Colkett, Ssewankambo - Sellars, Baptiste. På förhand kunde man gissa att Kpozo och Weymans skulle utgöra ett starkt par på vänsterkanten medan högerkanten såg mer sårbar ut för ÖFK. En liten parantes var att Adil Kizil ansvarade för uppvärmningen av målvakterna Keita och Mohlin. Gamle ÖFK bekantingen Dennis Widgren spelar numer i Sirius, idag matchades han som mittback, när gjorde han det senast?

Första halvlek! Intressant var att se hur skulle ÖFK spela och några tydliga liner fanns. Slut var det med bolltrillandet runt eget målområde. ÖFK spelade ett tydligt 4-4-2 spel där bollar ofta slogs långt upp mot anfallsspelarna. Lite förvånad blev jag ändå avseende det senare då ÖFK saknade en spelare på topp som kunde ta emot och hålla i bollen. ÖFK blev väldigt låga i första halvlek, en taktik som troligen var utstuderad samtidigt som ÖFK var kompakta centralt allt i syfte att förhindra att Sirius kunde väggspela sig genom centralt.

Första chansen noteras för ÖFK i den 28 matchminuten. ÖFK får en frispark centralt 12-14 meter utanför straffområdet. Colkett skjuter och målvakten har bra kontroll på skottet och kan enkelt rädda. I den 30 matchminuten kommer matchens första mål 1-0 för hemmalaget. ÖFK bryter ett Sirius inspel och bollen rensas tamt, kan tyckas så här från läktaren, och blir en fin passning centralt till Kouakou som placerar in bollen invid Keitas högra stolpe. ÖFK har lite mer boll efter målet och i några perioder ser spelet bättre ut även om chanserna uteblir.

Andra halvlek! Byte i halvtid, Hörberg in och Baptist ut. Noterbart var att ÖFK återigen började med eget spel runt eget straffområde sannolikt i syfte att locka upp Sirius högre i banan för att därigenom skapa ytor offensivt. Halvleken inleds klart bäst av hemmalaget men den första heta chansen skapar ÖFK. I den 54 matchminuten vinner Weymans boll och avancerar upp i banan och skjuter, målvakten gör en bra räddning. I den 65 minuten byter ÖFK, Grach in och Weymans ut. Samtidigt skadar sig Colkett och som ersätts med Ahrin. I den 74 matchminuten borde ÖFK gjort 1-1. Ssewankambo vinner boll och avancerar upp i banan, serverar Hörberg en fin boll på djupet, ensam med målvakten skjuter han diagonalt mot målvaktens högra del. Här gör målvakten en mycket bra räddning. I den 77 matchminuten gör Keita en riktigt bra räddning på skott från nära håll. I den 84 matchminuten gör ÖFK ett dubbelhytten, Mensiro och Sellars ut och Dosis och Stolt in. I den 87 minuten får Keita återigen göra en riktigt kvalificerad räddning på ett Siriusinspel från vänster och som blir till skott. Det som kan sägas om ÖFK byten var att dom gav en positivt energi.

Sammanfattning och Spelarkritik! ÖFK gör en fullt godkänd insats defensivt, en felpassning (får vi väl säga) leder till det avgörande målet. Det naiva försvarsspel vi sett från Sirius i tidigare matcher mot ÖFK var som bortblåst idag, idag säkrade man hemåt. Keita gör en bra match och står för minst två helt avgörande räddningar i andra halvlek. Sonko och Haugan gör en helt ok insats. Fritzon anser jag gjorde en riktigt bra match, jag har tyckt att han saknat energi i många matcher, men idag gör han en bra match. Sånär kunde han också blivit målskytt med ett skott i första samt en nick i slutet av matchen. Kpozo och framför allt Weymans gör också riktigt bra insatser. Weymans kreativitet på mitten i första lovade mer och jag hoppas han fortsätter att ta för sig. Anfallsspelet är ÖFK akilleshäl detta år, när man inte har Turgott på banan är det rätt lätt för motståndarna att försvara sig. För att hota måste ÖFK antingen försöka äga mer boll och försöka spela sig igenom motståndarnas försvar. Ska man spela långa bollar måste man ha en spelare på topp med bättre fysik som kan ta emot och hålla i bollen. Hoppet är det sista som överger oss så i nästa match tar vi tre poäng!

 
 
16 Kommentarer:
Gäst: Real skrev | 13 Sep 2021 - 10:49
Det är mycket möjligt att ingen bryr sig om Barcas fantasier men ibland behöver man sätta ner foten.
2
Gäst: @Real skrev | 13 Sep 2021 - 07:36
Se det som du vill, ingen bryr sig.
0
Gäst: Real skrev | 13 Sep 2021 - 01:07
Barca varnar för sekter och religioner men propagerar själv för utopisk vänsterreligion (i kombination med en något motsägelsefull livsnjutning). Sedan kan väl fansen ses som konsumenter och aktieägare och som sådana kan de ställa krav på producent och företagsledning.
2
Gäst: B Grönhagen skrev | 12 Sep 2021 - 14:56
Vi kan ju inte kräva av Perry att han vänder på alltihop över en natt, jag tycker iaf att det såg mycket bättre ut försvarsmässigt den här gången.
Det är väl många poäng kvar att spela om, håller med om att man skulle tagit in honom tidigare, men jag tycker vi ger honom en chans samt kanske några uppmuntrande inlägg.
”Rom byggdes inte på en dag” mina herrar, HA TÅLAMOD !!
10
Gäst: Hm skrev | 12 Sep 2021 - 13:29
Kan moderator för sidan agera nu. Plocka bort kommentarer eller spärra användare.

Jag har aldrig gått till personligt angrepp på Amir någonsin, det är förtal! Jag har kommenterat honom som fotbollstränare och inget annat.
8
Gäst: Hm skrev | 12 Sep 2021 - 13:11
Var ju inte direkt en avancerad taktik vi fick skåda igår så den måste du ju ha kunnat förstå eller?

Raka långa bollar på löpande forwards och vinna andra bollar och anfalla därifrån. Urtrpkig och klassisk 90-talsfotboll. Defensivt var det extremt tydligt och det tror jag inte någon missade, riskminimera på egen planhalva. Trycka ihop laget centralt och släppa kanterna också väldigt klassiskt 90-tal.

Att någon kan hävda att ett tränarbyte efter 2 segrar på 24 matcher var fel förbryllar dock.

Läs gärna igenom reglerna för forumet också, personangrepp är aldrig ok på andra användare och det känns viktigt att folk förstår det.
9
Gäst: @HM skrev | 12 Sep 2021 - 12:16
Vilket kvalificerat skitsnack. Ingen kunde se någonting i anfallsväg, Du har varit totalt
snett ute i ditt evinnerliga tjat om tränarbyte. Om du inte kunde se åtta backar som en
tränare styrde så att dom ändå släppte kanterna totalt är du blind. Naboen gjorde ALLT för att stänga centralt och där kom alla farligheter. Du hm, är fan totalt okunnig.
2
Gäst: Hm skrev | 12 Sep 2021 - 12:01
Bra försvarsinsats, Sirius hade väl 2 skott på mål totalt, enorm skillnad mot tidigare. Anfallsspelet lika dåligt som vanligt.

Positiva skillnaden att man åtminstone nu kan se hur laget vill spela, det var väldigt längesen man kunde säga det.
10
Gäst: Hmm skrev | 12 Sep 2021 - 07:51
Han vill inte vara med längre.
2
Gäst: Alltså skrev | 12 Sep 2021 - 01:46
@hm:var är du?
2
Gäst: @Barca skrev | 11 Sep 2021 - 20:39
Alldeles riktigt! Nu har jag bytt till MFF
0
Gäst: Barca skrev | 11 Sep 2021 - 20:36
Hur kan vi som fans/supportrar kräva något alls av de idrottare vi följer och njuter av? Det är ju helt frivilligt.

Att skälla och klaga på dem ter sig ju mycket märkligt som att vi "äger" dem och de idrottar för vår skull. Mycket märkligt.

Njut av idrotten oavsett hur det går för det lag och/eller den idrottare du håller på. Om du inte är nöjd med hen så går det alltid att byta favoriter. För det är ju inte fanatisk religion/sekt du är med i och stöttar.

Fötterna på Jorden tack. Sans och balans.

Hur kan vi ens lägga så mycket energi här innan vi ens har sett till att varenda människa i världen har ett gott liv i fred, demokrati, jämlikhet, harmoni, kärlek, empati och med en en nog hög och hållbar levnadsstandard.

Alla idrott oavsett nivå och hur mycket pengar mm som det handlar om ändå i slutändan egentligen just en lek och ett nöje. Slappna av njut av livet!!!!
3
Gäst: Frågan är skrev | 11 Sep 2021 - 18:28
Hur man ser på fotboll?
Om den långa bollen direkt vänder till motståndarnas ägo, vad är då vinsten i
Drillofotbollen?


3
Gäst: Grunt skrev | 11 Sep 2021 - 18:14
Byt tränare!
2
Gäst: Tore skrev | 11 Sep 2021 - 17:12
Klart man kräver en krönika som belyser tränarinsatsen.
0
Gäst: Var i hela friden skrev | 11 Sep 2021 - 17:03
Vart tog lobbyister vägen?
Nu är fokus absolut inte på tränaren.
0
 
Sök på fotbollz.se
   
  Fullsatt Norra stå på söndag  
  av Haldo Jonsson | Idag - 18:16  
 

Det ger möjlighet för unga att se elitfotboll. Ett bra initiativ!

 
  Läs mer...  
 


 
  -'Det kommer att ge resultat'  
  av Haldo Jonsson | Idag - 18:04  
 

 
  Läs mer...  
 


 
  Ronald Mukiibi åter i ÖFK  
  av Haldo Jonsson | Igår - 17:08  
 


Den reslige och offensive högerbacken Ronald Mukiibi lämnade ÖFK inför hösten, men han återkommer nu för att hjälpa ÖFK i de återstående matcherna i höst

 
  Läs mer...  
 


 
  Flera bottenlag i allsvenskan går dåligt nu - undantaget är Varberg  
  av Haldo Jonsson | Igår - 15:09  
   
  Läs mer...  
     
 
Nyhetsarkiv
13 Sep 2021 - 23:01 ÖFK hade medlemsmöte i kväll - Många förväntansfulla medlemm
13 Sep 2021 - 16:05 Marco Weymans kom igen efter skada - blev trissvinnare mot S
13 Sep 2021 - 10:52 Risken uppenbar att Blair Turgott missar ÖFK -- Malmö FF
12 Sep 2021 - 12:54 -'Vi befinner oss i en tät, tjock dimma som har 19 nyanser a
11 Sep 2021 - 23:18 Perrys första gav bra försvar men väldigt lite anfallsspel
11 Sep 2021 - 21:51 Bilder Sirius - ÖFK 1-0 (1-0)
11 Sep 2021 - 19:14 Tränaren Per Joar Hansen redogör för förlusten
11 Sep 2021 - 19:05 Matchens bästa spelare
11 Sep 2021 - 17:30 Matchens prestation
11 Sep 2021 - 17:28 Matchens överraskning
11 Sep 2021 - 14:19 Per Joars första startelva - Blair Turgott saknas
11 Sep 2021 - 14:05 Inför matchen: ik sirius - ÖFK
11 Sep 2021 - 14:04 Följ IK Sirius - ÖFK via fotbollz.se
11 Sep 2021 - 10:37 Mot nya framgångar - Graham Potter aktuell för Arsenal?
10 Sep 2021 - 15:27 Det finns anledning att hissa varningsflagg för Sirius
10 Sep 2021 - 09:57 Dålig form hos alla lag i botten av allsvenskan
10 Sep 2021 - 09:11 Tuffa utmaningen - ska Per Joar Hansen lyckas rädda Östersun
9 Sep 2021 - 09:38 Blair Turgott på väg till Uppsala
8 Sep 2021 - 13:50 ÖFK fulltankade med nya intryck och direktiv.
8 Sep 2021 - 13:32 Korta Nyheter
 
 
 
Herrar
av: Rolighetsministern | 11 Sep 2021 - 21:48
Det finns ju skillnader också,
Ungdom
av: beeros | 23 Aug 2021 - 21:47
https://happyride.se/forum/threads/